Midsommarbilder

Jag vet att jag lovat bilder och en beskrivning av midsommar. Det har bara inte blivit av. Men jag stal 2 bilder på mitt lilla hjärta från syrran.
Bilderna är från midsommarafton (såklart, det ser man väl...). Jag undrar var mitt lilla barn har fått sitt fotogeniska från, det är inte från mamma iaf ;-)

Se så söt hon är!

 Kransen blev ganska bra ändå! Jag som har gjort den :-)

Tjingeling!

Illamående!

Idag har jag mått ganska illa och haft ont i magen större delen av dagen.
Har även haft en hel del förvärkar...

När jag skulle gå hem från jobb (en timme för sent) fick jag så ont av foglossningen att jag var tvungen att stana och vila. Får nog börja ta hissen istället för trapporna.

Idag sover Diza borta för andra dagen i rad. Igår sov hon hos mormor och morfar, det gick jättebra. Hon har invigt deras pool idag som grabbarna jobbade med i helgen.
Nu sover hon hos syrran för de ska åka och bada tidigt imorgonbitti.
Hon har aldrig klarat att sova borta 2 dagar i rad innan och det märktes på henne att de var lite jobbigt att lämna oss idag. Hon kom till och med tillbaka en gång för att hämta "Kaninis" och "berätta en sak".
Jag frågade henne om hon inte skulle sova hemma, men hon hade bestämt sig för att sova borta idag med.
Hon börjar bli stor, lilla hjärtat!

Tjingeling!

Jag tar ställning!

Jag tar ställning mot barnaga den 1 juli!

Sedan den 1 juli 1979 har det varit förbjudet att slå barn i Sverige. Men i majoriteten av världens länder anses det fortfarande vara ok att slå, smiska, knuffa eller dra i håret – i alla fall så länge du gör det mot ett barn och kallar det uppfostran. Med andra ord försvarar många vuxna ett beteende mot barn som de aldrig skulle acceptera mot sig själva.

Vi kan vara stolta över vår lag mot aga, men det finns mycket arbete kvar även i Sverige. En undersökning från Linköpings universitet och landstinget i Sörmland visar att ett av sju barn utsatts för misshandel i hemmet. Och drygt 10 % av barnen som deltog i undersökningen har upplevt våld mellan de vuxna i sitt hem. Det är helt oacceptabelt! Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

För att uppmärksamma alla de barn som far illa uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning mot barnaga genom att bära något vitt den 1 juli – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Gör som jag – klä dig i vitt på torsdag!


Graviditetsvecka 30

Idag går vi in i ny gravidvecka, närmare bestämt den 30:e.

Nu börjar det närma sig slutet ;-)

Källa: familjeliv

Tjingeling!

Midsommardagen

Jag har inte haft tid att blogga på ett par dagar, men jag ska uppdatera imorgon.
Idag har vi käkat frulle hos "familjen syrran".
Efter det stack vi till mor och far för Ola och svågern skulle hjälpa far med poolen. Sen käkade vi hämtmat där med.

Vid åtta halv nio gav vi upp och körde och handlade godis. Sen stack vi hem, satte oss o soffan med godis, läsk och tända ljus. Nu tittar vi på Wimbledon på TV3.
Stackars lilla Diza ligger här mellan oss på soffan och är dunderförkyld. Faktiskt väldigt synd om henne, det märks på henne att hon inte är riktigt kry...

Imorgon ska ja lägga in bilder och berätta om midsommarafton, som vi firade hos syrran m. familj.

Ha en fortsatt trevlig midsommardags-kväll! ;-)

Tjingeling!

Idag är vi hos mor o far o bygger pool. Va...

foto0230 (MMS)

Idag är vi hos mor o far o bygger pool. Vad vi längtar tills den e färdig! Tjingeling


Nedräkning!

Vi startar denna dagen innan midsommar med en nedräkning!
Idag har jag varit gravid i 200 dagar, vilket innebär endast 80 dagar kvar!
Från 280 ner till 80 låter jättemycket. Det låter som om där är kort tid kvar, men om man tänker på hur många månader/veckor det är så är det ganska lång tid kvar :-( Så det gör vi inte ;-)Tjingeling!

Hemma igen

Idag var jag tillbaka på jobb. Kom hem sent igen, som vanligt.
Körde hem, åt mat, mös lite med Diza på soffan, höll på att somna så Diza och jag bestämde oss för att köra till syrran. De har precis fått klart sitt trädäck, så vi invigde det idag :-)
Det var jättefint! Blir perfekt till midsommar ;-)

Nu har vi nästan precis kommit hem, Diza är i säng (hon fick vara uppe länge idag eftersom hon ska vara ledig med Ola imorgon) och nu ska strax jag gå och lägga mig.

Ska försöka komma hem tidigare imorgon från jobb. Har en hel del att fixa till midsommar, som jag tänkt ta tag i imorgon...
Har ett möte vid halv tolv, som jag inte vet hur länge det varar, sen lunch efter det. Men ska försöka komma iväg vid tre iaf...

Tjingeling! 

Spådom om bebisen

Jag hittade detta på Familjen Korb, som i sin tur hittade detta här.

En ganska rolig grej! Jag önskar att jag hade kännt till det när Diza skulle födas, så man hade kunnat testa det då och se vilka saker som stämde!
Man får till att börja med svara på en massa frågor, sen får man en spådom baserat på svaren. 

Madame Zaritska, our resident clairvoyant, wants to help you prepare for the arrival of your child.
Here she does her best to predict certain aspects of your labor and birth experience.

Här är vad hon sa om bebisen:

The day you deliver, outside will be hazy.
Your baby will arrive in the middle of the afternoon.
After a labor lasting approximately 14 hours, your child, a boy, will be born.
Your baby will weigh about 9 pounds, 5 ounces (ca 4,2 kg), and will be 21 inches (ca 53cm) long.
This child will have light brown eyes and curly blonde hair.


Jag vågar gissa (redan nu) på att längden och vikten är fel... 

Tjingeling!
 

Fika jordgubbar hos mor o far ;-)

foto0229 (MMS)

Fika jordgubbar hos mor o far ;-)


Vilodag

Idag är Diza och jag hemma och vilar upp oss.
Min kropp verkligen sagt ifrån. Foglossning och infektion i kroppen, men förhoppningsvis mår jag snart lite bättre då jag påbörjat min fjärde antibiotika kur denna graviditeten...

Idag ska vi bara ta det lugnt. Kanske åka en sväng till mormor och morfar. Vi får se, vi ska bara njuta ;-)
Något får vi nog göra för Diza torterar mig disney kanalerna...

Vi ska även åka och handla jordgubbar för det är jag så sugen på, och nypotatis... mmmm.

Tjingeling!

Graviditetsvecka 29

Idag är det en ny bebisvecka, närmare nestämt nr 29.
Just nu längtar jag till slutet, för jag står inte ut med smärtan längre, av foglossningen. Just nu gör det onte precis hela tiden *suck*

Tjingeling!

Dagens nya...

Efter att jag skrivit om helgen i förra inlägget och att vi städat sovrummet (alltså RIKTIGT städat, gått igenom allt från tak till golv) så körde vi en sväng till mina föräldrar (eller mormor och morfar som de brukar kallas här i bloggen). Vi tittade på deras nästan färdiga växthus. Det var riktigt mysigt att sitta där inne. Ett riktigt "njut-rum" ;-) Senare ska de även sätta in en spa avdelning, för det är stort, växthuset, och där är et stort hörn som är vigt åt en spa avdelning.

Här är några bilder:


Ganska underbar utsikt i bakgrunden ;-)

  
Jordgubbar, blommor och nya möbler ;-)

Helt färdigt är det inte, där är ju som sagt spa avdelningen kvar, sen ska det in lyktor och andra mysigheter ;-)
Sen hade de gjort väldigt fint på altanen och nu nästa vecka ska de ta itu med poolen,så den hinner komma igång!

Vi var också sugna på att det skulle hända en del saker här hemma. Igår när jag var iväg påbörjade Ola containern. Vi har en container här som har varit en form av förråd. Vi har ju hittat en kille som betalar för att hämta järn. Så vi ska bara tömma den, sen kommer de och hämtar den. Det orkade vi dock inte med idag. 
Så vi tog itu med sovrummet, sen när vi varit hos mormor och morfar, så körde vi iväg och handlade en ny matta till tv-rummet. Egentligen skulle vi ha en ljuslila, men det fanns inga kvar, så fanns där beigemelerade som faktiskt var ganska fina. Vi tog en sådan och, den passar fint in hos oss. Dessutom är den storleken större än vanliga mattor, så den är riktigt mysig tycker jag.
Där var en till som tyckte den var mysig, Tingeling... Eeh jag menar Diza brukar aldrig lägga sig på mattan och kolla TV, hon brukar ta sin fåtölj ;-)

Det var alles för denna dagen!

Tjingeling!


PS! För er som undrar, anledningen till att jag skriver vi gjorde si, eller, vi gjorde så. Eller vi orkade inte göra det... 
Är för att jag har fått strikta order om att inte göra för mycket själv, och dessutom KAN jag inte göra så väldigt mycket själv, p.g.a. foglossningen. Tyvärr är det så. Imorse kunde jag knappt ta mig ur sängen och eftersom jag inte vill bli sjukskriven så MÅSTE Ola hjälpa mig med det mesta här hemma (enligt doktorns order), det är skit för oss också för man får ju hälften så mycket gjort...

Sköna söndag

Denna helgen har varit väldigt hektisk! I fredags var jag tvungen att åka till sjukhuset. Jag misstänker att jag har en infektion i kroppen för 4:e gången denna graviditeten. Eftersom jag kom försent så hade specialistmödravården stängt, så jag fick gå in på förlossningen. Men det tar ju alltid lång tid att vänta på doktorn där, så efter två timmar fick jag gå hem, på eget ansvar som de uttryckte det. Sen kom jag iväg sent från jobb som vanligt...
Körde hem, käkade middag med familjen. Så ringde dem från sjukhuset när jag var hemma, tjejen sa att hon skrivt ut medicin i mitt namn och på onsdag skule vi se om medicinen matchade diagnosen från proverna. Sen skulle hon skicka en remiss till specialistmödravården, så skulle de se om de skulle sätta in förebyggande behandling, eftersom jag haft lite för många infektioner enligt deras tycke (och mitt).
Efter jag pratat med henne, gjorde jag mig i ordning och packade ihopa mina saker och möhippesakerna jag hade. Sen bar det av till Varberg.

Kom upp vid 22 tiden, och då var syrran  och svågern i full gång med maten till möhippan. Jag gjorde i ordning det jag skulle, och vi förberedde så mycket som möjligt inför möhippan som syrran och jag hållit i för Erika.
Kan berätta om möhippan i ett eget inlägg senare.
För min del var möhippan över vid 20 tiden, då hade jag gjort mer än vad min gravida kropp tillät. Körde ut och bytade bil och vid tio i nio var jag på väg hem.

Kom hem vid halv elva tiden och pratade lite med familjen. Sen däckade jag, rent utpumpad.
Idag sov jag lääänge. Hade svårigheter att ta mig ur sängen för foglossningen känns verkligen av nu (det gjorde den redan igår, men jag bet ihopa)!
Vi har städat sovrummet tillsammans så det är fint och fräscht när vi lägger oss ikväll;-)
Satt igång en maskin tvätt och nu ska vi strax köra ett ärende, sen till mina föräldrar. De har nog kännt sig ensamma denna helgen ;-) Ingen som varit där ju...
Så jag ska ner och lämna bilen, lånade Beemeern upp till Halland, och titta på deras finfina växthus som de hållt på med i en månads tid nu. Ska bli spännande att se!

Tjingeling!

Planering, planering, planering...

Jag har varit dålig på att uppdatera, jag vet.
Men det är bara för att jag har så in i bomben mycket att göra just nu.
Det är kaos på jobb...
Sen försöker vi att planera ihopa möhippan, ni vet knyta ihopa säcken! Jag ska sätta mig med en del saker idag, kanske jag visar lite här på bloggen senare ;-)

Tjingeling!

Kass dag...

Denna dagen har inte varit rolig. Jag är så trött att det svider i ögonen, så jag ska strax hoppa i säng...
Har haft jäkligt ont hela dagen, och att gå och ha ont en hel dag (flera dagar) gör att man blir extra trött. 
Sen har det varit en fruktansvärd dag på jobb. Jag slutade 1½ timme senare än vad jag skulle. 
Blir så jäkla irriterad när jag får jobba över pga att andra inte kan göra vad de ska inom arbetstid (så jag får sitta och vänta ut de för att kunna göra mtt eget jobb)... *suck*

Imorgon ska jag iaf sluta tidigare. Syrran och jag ska iväg ett ärende ;-)

Nä, nu ska jag göra mig iordning. 

Tjingeling!  

Möhippor...

Fick idag reda på att det blivit knas med en möhippa vi skulle på nästa helg. De som höll i det hade bara flippat ut och ställt in alltihopa. Hur kan man göra så???
Syrran och jag, som båda är bjudna, bor lite långt därifrån för att vara delaktiga i planerandet. Men nu hade den blivande bruden fått reda på att allt vart inställt och hade ju givetvis blivit helt förstörd!

Syrran, som känner den blivande bruden lite bättre än mig, och en annan kamrat som bor ganska långt bort också (fast på andra hållet) tog tag i det idag. De fixade ihopa allt på en dag!!
Dessutom kom jag med lite förslag på uppdrag till bruden under dagen, som faktist blev ganska bra, och nu i veckan ska syrran och jag ut och letade efter kläder.
Allt detta tog oss en kväll att fixa och vi sitter 25 mil bort.

Bruden behöver ju verkligen inte ytterligare ett orosmoment så här nära bröllopet! Detta skulle ju vara hennes tärnor som fixade detta, så gör de på detta viset! Riktigt taskigt.
Så det känns bra att ha kunnat bidragit med något, jag vet ju inte hur mycket jag kommer kunna vara med på hippan, om jag kommer kunna vara med överhuvudtaget. Men det hoppas jag verkligen!

Tjingeling!
   

Magbild v 28

Bjuder på en magbild från den nya veckan. 
Hade det inte varit för foglossningen hade det inte varit hälften så jobbigt som det är... 
Men på något sätt står man ut ändå ;-)

 

Tänk vad skönt det hade varit om man kunde gå i mjukisbyxor på jobb ;-)

Tjingeling!


Graviditetsvecka 28

Då var det dags för en ny vecka! Mindre än tre månader kvar nu *tjoohoo*

Tjingeling!

Diza ska bada

Så här ser Diza ut innan hon hoppar i plurretDessa badglasögonen fick hon idag. Som hon har tjatat om såna här ;-) Hon har alltid haft lite problem med att få vatten i ögonen, så gissa om hon blev glad!

Tjingeling!

Köpte spjälsäng

Igår var vi som sagt iväg rätt så länge. Anledningen var att vi körde Skåne runt, för att köpa en spjälsäng. Det är ju faktiskt dags att börja kpa hem saker till "liten i magen" nu. Det är ju "bara" tre löner kvar innan liten tittar ut, och då kan vi ju inte stå här utan saker. Helt utan saker är vi ju inte, men vi behövde ny spjälsäng och vi behöver nytt skötbord. Sen ska vi börja köpa hem blöjor och våtservetter och sånt. Har bara köpt 2 klädesplagg hitintills...

Vi har ju vagn och skötväska och sånt redan.

Hur som helst, spjälsängen var en Brio, där man kan fälla ner ena långsidan. Det finns inte så många såna sängar längre. Jag har varit på jakt efter just en sådan, så jag är nöjd :-)

Vi köpte en sån här:


Fast den är i ek.

Tjingeling!

 

Igår hade vi besök...

...av denna lille killen :-)


Så här glad och nöjd kan an vara när man fått mat och ny blöja...


Sen kan man bli så här trött ;-)

Vi passade syrran lilla grabb igår, hon var på fotbollsmatch med sin största tjej (dem vann med 8-4). Så Ola åkte på träningen med DIza och Tindra och jag var hemma med Tino för det var så tråkigt väder. Det gick jättebra!

Givetvis passade han på att "kacka" ett stooort lass när jag var ensam med honom. Men det gick...
Sen åkte vi iväg (jag, Diza, Ola och Tino) för att vi skulle öpa säng till bebisen. Det blev en lååång utflykt och Tino sov hela tiden ;-)

Tjingeling!

Våra frisyrer

Idag har Diza och jag varit hos frissan.

Diza klippte bara topparna, eftersom hon ska ha långt hår, och färgade håret rosa.Detta var den enda bilden so blev någotsånär på mig...Jag klippte också bara topparna, ska också spara håret nu ;-)
Lite slingor fick de också bli, behövde fräschas upp lite, men bara i hårbottnen, resten bleks i solen i sommar (o vi får någon vill säga...).

Tjingeling!

Sura fredag

Japp, denna dagen är sur på grund av flera olika anledningar.
Dels för att det regnar heeeela tiden, sen dels för att vi fått sura nyheter på jobb igen...

Men det skiter vi i nu. För idag ska jag gå tidigt (haha) för Diza och jag ska till frissan ;-)
Sen dessutom så är det fredag och jag behöver inte gå hit på två hela dagar!! *woohoo*

Imorgon är det fotbollsträning för Diza, såska vi passa Tino för syrran ska köra med Joanna, för hon ska spela match. Vi ska, beroendes på vädret, köra dit efter att tjejerna tränat och heja på henne.

Idag får vi hem (hoppas jag iaf) putsen till huset. Jag hoppas innerligt att det är det sista bruket vi köper till vårt hus. Och ni vet vad det innebär, just det, fasaden blir färdig i år!! :-D

Tjingeling!  

Liten GIFare

Idag har Diza äntligen fått sina fotbollskläder. Hon fick shortsen, tröjan och strumporna. Nu fattas vi bara vindoverallen, för den är restad. Ända tills Juli!! Kan ni fatta?? Vi som behöver den nu... Med tanke på hur vädret varit hela denna veckan...

Iaf, titta så söt Diza är i sina första fotbollskläder :-)


Diza i sina GIFa kläder ;-)Tjingeling!

Nya skor!

Igår köpte jag nya skor. Det var väldigt tvunget...
Hittade ju inga mammabyxor, så det fick bli skor då ;-)
Nä, jag behövde det faktiskt. Det blev bara 350 kronor eftersom man fick 50% rea på ena paret omman köpte 2 par, på Skopunkten såklart ;-)


Dessa är lite favoriter. Hade ett par likadana fast gula förra året, de var högre också.

 

Dessa har jag på mig idag...

Tjingeling!


Dagens! Har aldrig gjort en dagens på mig ...

foto0227 (MMS)

Dagens! Har aldrig gjort en dagens på mig själv innan, men idag har jag lite annorlunda kläder på mig. De nya Skorna gör nog att jag känner mig nöjd ;-)


Smyckesparty

Idag, efter jobb, var syrran och jag på smyckesparty. Dag och Natt heter företaget och det unika med deras smycken är att det är billigt, trendigt och man kan kombinera själv.
Man köper kedjorna för sig och sen köper man till hängen, så kombinationerna är otaliga och man kan få det som passar en själv bäst.

Det slutade med ett halsband och ett hänge till mig + ett armband. Diza fick ett halsband och ett hänge till ;-)
Ska visa bilder när det kommer.
Men halsbandet är en kedja i hjärtformat, hänget kan ni se på bilden nedan.
Diza fick ett tyghalsband med ett handmålat hänge till.


Så här ser hänget ut som jag köpte till mig själv...


Denna ringen var jag också väldigt sugen på att köpa, ångrar lite n att jag inte gjorde det. Nästa gång...

Tjingeling!

Konversation mellan pappa och dotter...

Ola hämtade Diza på dagis. Diza hade varit hos tandläkaren på morgonen. Hon var smått hysterisk hos tandläkaren fast på slutet gick det bra ändå ;-) När Ola hämtade henne så frågade han hur det gått...

Ola: Hej Diza, hur gick det hos tandläkaren idag?

Diza (4år): Det gick bra, fast jag skrek som en gris...

Ola: *Asg*

Tjingeling!

Gröna fingrar! Detta är det enda sättet ja...

foto0226 (MMS)

Gröna fingrar! Detta är det enda sättet ja kan säga att jag har gröna fingrar på ;-) Med hjälp av mitt nya nagellack från hm. Känns väldigt mycket 80tal.


Graviditetsvecka 27

Idag gick vi in i 27 vecka då.
Mindre än 100 dagar kvar *tjoohoo*

Här kommer info:

Tjingeling!

Vår nationaldag!

Denna helgen har jag varit riktigt dålig på att uppdatera...
Igår var vi på fotboll som vanligt, med Diza. Sen körde vi hem så Diza fick byta om och sen ville hon ner till mormor och morfar. Så det blev en heldag i deras trädgård :-)
På kvällen var vi hos syrran och grillade och tittade på film. Hade en hyrd film, men det blev att vi tittade på The queen på TV4.
Idag passade vi Tino på morgonen så syrran kunde springa. Sen när hon kom och hämtade honom så blev det bestämt att jag och Diza skulle följa med dem till Toys R Us, sen till HM, för jag behöver ändå byxor...
Men det blev inga byxor till mig (som vanligt), men Diza fick en JÄTTESÖT klänning. De var lite kalabalik och det drog ut på tiden så vi kom hem mycket senare än vad vi skulle...  

När vi kom hem så var vi tvungna att äta, för vi var utsvultna. Olas föräldrar kom förbi en snabb sväng och lämnade hans present. Sen tog jag in tvätten och Diza badade i vattenspridaren


Väldigt blyg till en början...


Tog stora svängar runt vattenspridaren ;-)


Men sen blev hon varm i kläderna och vågade hoppa över den (fast vattnet var kallt) ;-)

Efter det var det dags att gå in och duscha och göra sig i ordning. För vi skulle in i fjärilsparken och tittade på nationaldagsfirandet. Syrrans töser skulle sjunga i sommarkören, sen skulle de uppträda med sina fioler.

Det var riktigt härligt väder att sitta där och prata och lyssna på firandet. Ett trevligt inslag tycker jag. Tycker dessutom att det är viktigt att fira nationaldagen och roligt!

 
Flickorna med sina fioler!

Nä, sängen kallar. Ny arbetsvecka imorgon ;-)

Tjingeling!

Målstolpe i graviditeten

Idag har vi nått en en målstolpe i graviditeten. Det är nämligen "bara" 100 dagar kvar!!! 100 dagar av 280 ;-)
Eller målstolpen kanske nås imorgon när vi är nere på 2- siffrigt :-)
Hur som helst känns det väldigt bra!

Dessutom är det varmt idag, jag menar riktigt varmt. 14 grader när jag körde hemifrån idag, när jag var framme på jobb stod temperaturen på 17 grader!! Härligt! Men det får inte bli för varmt ;-)

Tjingeling!


Massa vatten

Idag har jag varit hos barnmorskan. Vi tog prover, mätte magen och lyssnade på bebisens hjärtljud. Bebisen var lika livlig som den brukar ;-)
Mitt blodvärde är på väg ner igen, känner av tröttheten...
Har upptäckt denna veckan hur mycket vatten jag har i kroppen. Idag har jag verkligen kännt det på händerna och fötterna... Det enda jag kan tänka är, INTE REDAN (anade ju att det skulle komma denna gången också)!!!

Jag ska ringa till sjukgymnasten och se om jag kan få TENS mot foglossningen. Var på massage igår, hon gjorde en specialare som inte många gör, kommer inte ihåg vad det hette... Det hjälpte direkt efteråt, hade inte SÅ svårt att resa mig, men nu är allt tillbaka till normalt, fast nu har jag ont under magen på höger sida också. 
Men jag är redo att prova allt...

Nu är det färdiggnällt ;-)
Önskar bara jag kunde fått ha en "normal" graviditet, utan foglossning, vattensamling och sjuklig trötthet.

Jaja, får tänka att det kommer något så underbart av det hela till sist! Längtar efter att få träffa dig lilla lilla knyte, det gör vi allihop!

Tjingeling!  

En till födelsedag!

Idag fyller syrrans tös, Tindra, år. Hon blir hela 8 bast idag! Grattis lilla snäckan!
Så det innebär ytterligare ett kalas idag ;-)
Har INTE varit en bra vecka kalorimässigt! Igår tackade vi av en arbetskamrat som gick i pension med chokladtårta, igårkväll firade vi Ola med kladdkaka och grädde och jag är ganska säker på att det blir kladdkaka ikväll igen (om Tindra får bestämma ;-)).
Tur att jag älskar choklad! Eller otur kanske...

På mindre än en vecka har två kamrater blivit mammor! Trodde att alla jag kände hade fått förra året (det var ju ganska många) men icke. Känner minst 3 till som ska ha ;-)
Roligt, särskilt när man själv också ska ha!

Tjingeling!

Kalaset idag

Jag kom faktiskt hem i tid idag från jobb! Ola hade varit jätteduktig och städat undan det mesta och förberett maten och gjort efterrätten!
Diza hade råkat försäga sig på dagis när Ola hämtade henne, hon råkade berätta vad det var pappa skulle få i present ;-)
När Ola sa; Men det skulle du ju inte säga...
Så sa hon: Men det sa jag inte pappaaaa... Genast ångerfull. Lilla snäckan. Det är inte lätt att hålla hemligheter alltid ;-)
Han fick våra presenter direkt när jag kom hem.

 
Den randiga pikén är från Diza och resten är från hela familjen. + en närmare bild på det urläckra jeansen ;-)

Först kom mina föräldrar och de hade med sig den presenten jag och Diza (och bebisen ;-)) var med på. Vi la ihop allihopa (jag, mina föräldrar och mina syskon) för att kunna köpa något han verkligen ville ha ;-)
En gräsklippare!

Det har varit så fint väder att vi kunde sitta ute i trädgården. Det blåste men de gör det alltid på denna dagen. Men det var ganska skönt ändå, vinden avtog senare på kvällen.
Vi grillade och åt potatissallad. Istället för tårta hade Ola bakat en speciell kladdkaka, som bara han kan. Extra krämig och god ;-)


Bild ovanifrån, kladdkaka med grädde, hallon och riven vit choklad. Riktig sockerbomb, men mmm, så god ;-)

En riktig lyckad och mysig kväll! 

Tjingeling!

Nä, det är ingen vanlig dag...

..för det är Olas födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!
Idag fyller älsklingen år. Han jobbade inatt, så han var inte hemma att få frukost på sängen, men ikväll är det kalas!
Hans föräldrar är bortresta så det blir bara mina föräldrar och mina syskon med familj idag.
Vi ska grilla korv med bröd och äta potatissallad. Till efterrätt blir det hemmabakad kladdkaka, med grädde och hallon!

Till råga på allt så är det strålande solsken idag! det brukar faktiskt vara det på Olas födelsedag. Vi brukar kunna sitta ute. Så även idag, temperaturen hann stiga till 16 grader innan jag hoppade ur bilen på jobb imorse. HÄRLIGT!! Äntligen! :-D

Tjingeling! 

Jag- Shamu...

Idag känner jag mig stor som en val...
Jag ser så ut också. Höll på att börja gråta innan när jag såg mig i spegeln. En blandning av hormoner och att jag faktiskt är stoooor...
Magen känns stor som en badboll men ändå har jag hungerskänslor. Ska det nu fortsätta på detta viset? Jag menar jag har inte ens kommit till den delen av graviditeten där man växer mest... 

Hoppas på en bättre dag imorgon. Bjuder, trots allt, på en suddig magbild;Tjingeling!

Köpte något

Jag var ute och stresshandlade på lunchen.
Det blev kläder (jag vågar skriva det här för han läser ALDRIG min blogg, han kan inte ens adressen...).
Hans favvobyxor gick i sönder igår, så förhoppningsvis blir han glad.
Men det känns tråkigt, för jag handlar typ alltid kläder. MEN, ev ska jag köpa en lite större grej med mina föräldrar och syskon imorgon ;-)
Mina föräldrar ska ut och kolla imorgon, hoppas de finner vad de/vi söker, annars får jag helt enkelt hitta på något annat...

Tjingeling!

Godmorgon Juni!

Idag är det första juni! Nu är det sommar på riktigt. Inte om man tittar ut genom fönstret förstås, då skulle man kunna tro att det är oktober, men nu är det officiellt sommarmånader ;-)

Imorgon fyller Ola år, så sen pålunchen ska jag ut och stresshandla något fint till honom. Detta är nog första gången jag har fullständig idétorka, jag brukar annars ha ganska lätt för att komma på vad jag ska ge honom...

Om jag kommer hem i tid idag, ska jag nog baka något faktiskt. Får ju ha något tills imorgon, om inte Ola själv gör det vill säga. Hmm... Vad ska man baka då då?

Tjingeling!


Tillägg: Glömde berätta att Diza valde själv kläder idag igen. Det blev en randig klänning och vita strumbyxor. Inget fel med det, tänkte jag.
Sen när jag gjort mig iordning så hade hon "piffat till" sin utstyrsel lite...
Hon hade ett prinsessdiadem i håret och på benen hade hon sina guldiga fotbollsskydd. I handen hade hon kikaren hon tagit från mormor och morfar och leksaken hon fick hos tandläkaren igår. Jag kunde ju inte låta bli att skratta. Ångrar lite att jag inte tog något foto :-)

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!