Vinnarlotten! Ikväll har vi samlats hos br...

foto0341 (MMS)

Vinnarlotten! Ikväll har vi samlats hos brodern för barnen skulle få julgransplundra o vi vuxna ska faktiskt spela bingolotto. De va minsann inte igår jag spelade det! Tjingeling


Min julklapp

Denna lille godingen fick jag i julklapp :-)
(Jag måste varit snäll i år)

Sony DSLR A390 18-55mm
Sony DSLR A390

Min alldeles egna digitala systemkamera. Äntligen!!
Vi tittade på den igår. Jag var väldigt tveksam eftersom den var ganska dyr, men Ola sa att vi skulle slå till. Gissa om jag blev glad :-)

Den är beställd och skulle komma om 3-4 veckor, hoppas hoppas hoppas att den kommer lite tidigare!!

Tjingeling!

Novalies favoritjulklapp

Detta är nog Novalies favoritjulklapp;


En spegel på hjul! Lätt att hålla, rolig att leka med på golvet när man kan börja röra på sig och bäst av allt den har den finaste bilden ;-)

Denna fick hon av moster, morbror och kusinerna.
Novalie fick många fina julklappar, hon fick även en mjuk tusenfoting av oss som hon gillar! Hon fick ett halsband med en skyddsängel på av mormor och morfar och en stor nalle, lite större än Novalie själv, av morbror och kusinerna.
Hon är jätteglad för alla juklapparna!

Tjingeling!

4 månader

Idag blir vår lilla Novalie 4 månader!

Stora tjejen redan :-)
På 4 månaders kontrollen förra veckan vägde hon 6060 gr och var hea 61 cm lång!

Hon har alltså nästan dubbla sin vikt och vuxit 12 cm sedan hon föddes för exakt 4 månader sedan. Mycket händer nu, man ser att hon känner igen folk. Hon visar att hon tycker om en. Som med sin syster och alla kusinerna som alltid får jättestora leenden från henne. Hon skiner upp som en sol när någon av dem kommer. 
Hon hade kvar "nyfödd bebis-skriket" jättelänge, men nu är det mer bara "bebis-skrik" om man säger så. Den där darriga rösten som nyfödda får när de skriker är nu borta.
Hon tar tag i saker, vill gärna resa sig från liggande till sittande (ogillar verkligen att ligga på rygg), sover inte särskilt mycket på dagarna (men det var det längesedan hon gjorde), hon kan själv "hålla sig vaken" om hon märker att något intressant händer osv.
Men det är en spännande tid nu :-)

   
"Så här glad blir jag när jag får uppmäksamhet av min storasyster Diza, som har tagit detta foto"

Tjingeling!

Hålla flaskan!

Novalie har börjat hålla flaskan. Hon gör det såklart inte så länge åt gången och hon lyfter den inte så högt så ibland får hon bara luft i sig. Ibland bara hon puttar på den så att till och med jag tappar flaskan.
Men hon har blivit mycket duktigare på att hålla saker nu, man ser framsteg varje dag, det är så spännande :-)

Idag blir mitt lilla hjärta 4 månader!


Dagens Novalie

Här kommer en bild på båda flickorna!

Novalie har en body från Kappahl, jeans från Name It och strumporna med ett glatt ansikte på kommer från HM.

Diza har tights från HM och en jättefin korallfärgad tunika med hjärtan på från Name It


Mina glada och fina tjejer ;-)

Tjingeling!

Dag 30 - Ett sista ögonblick

Idag var jag, Diza, syrran och hennes kids på Åhlens!
Jag gick och kärde ner mig i en finfin Odd Molly klänning, men det hör ju inte hit...
Innan vi skulle gå så stannade vi till och tittade på smycken, jag älskar Snö of Sweden, och Diza älskar smycken överhuvudtaget.
Vi andra gick in bland hyllorna, medan Diza stannade till vid första hyllan, där hon tittade på halsband. Rätt vad det är så hör vi högt och tydligt;
WAKA WAKA, EE EE, SHAMINAMINAMINA, WAKA WAKA EE EE. Och så lite mer sång på hittepå språk (det är mycket sånt nu, hon "pratar engelska" ;-))
Det var så högt så nästan hela avdelningen stannade till och tittade upp. Jag gick ut till Diza som fortsatte sjunga tills hon såg mig, då insåg hon att hon sjungit högt och tydligt för halva affären och blev lite rosig om kinderna. Hon är inte klok, lilla Lotta på Bråkmakargatan ;-)
Man såg tanter som gick och fnissade åt henne...
Med detta ögonblicket avslutar jag temat; 30 dagar.

Tjingeling!


Dag 29 - Mina ambitioner

Mina ambitioner= Mina drömmar

Jag har ju skrivit om mina drömmar tidigare här!
Har ju olika ambitioner, har vissa ambitioner för varje dag som att till exempel; få undan all tvätt, städa, få färdigt ett visst projekt man håller på med.
Men om vi ska ta de "stora ambitionerna" så skulle jag nog säga så här;

Vara en bra och närvarande mamma.
Vara en bra och närvarande fru och människa överhuvudtaget.
Stressa mindre.
Få ett fast jobb till att börja med, för att sedan få ett jobb jag verkligen vill ha, något jag vill göra resten av livet...
Bli färdig med huset
Resa

M.m m.m

Tjingeling!

Dag 28 - Det här saknar jag

Det är ju skillnad på saknar och önskar. Jag önskar mig en hel del saker. Man kan önska sig saker man aldrig haft. Men sakna, kan man väl bara göra med saker man HAR haft en gång. Det är inte mycket jag saknar, men om jag ska nämna något.

I så fall så saknar jag god hälsa till hela min familj.
Jag kan sakna nära och kära som gått bort, som man önskar att barnen fått träffa.
Jag saknar mina jeans. Jag har en del fina jeans som jag fortfarande inte får på mig efter graviditeten (men det ska bli ändring på kan ni tro!!!)

Jag saknar inget annat just nu.

Tjingeling!


Jultomten, finns han?

Diza är 5 år gammal. Jag vet inte när barn slutar att tro på tomten, antar att det är väldigt olika för olika barn. Vi har ju ett barn som är väldigt förståndigt och klipskt och hon ställer frågor, funderar en hel massa, räknar ut saker och grubblar en hel del. Sen hör hon en hel del från hennes äldre kusiner...
Jag vill inte förstöra illusionen för henne, jag vill att hon själv ska komma på att tomten inte finns. Men JAG vill inte förstöra magin för henne.

Hon har dock nu börjat ställa en massa frågor. Allt ifrån döden till om vi ska bo kvar i vårt hus (!!!) till om tomten finns på riktigt...
Innan i bilen hade tydligen Diza och Ola diskuterat jultomten. Diza sa att jultomten inte finns, för vår jutomte hade en mask på sig. Ola fick försöka säga att det berodde på en massa saker, men det handlade om att han inte ville visa sitt ansikte.
Hon nöjde sig med detta svaret och berättade för mig, när de kom hem, varför tomten hade mask på sig.

För sent kom vi att tänka på att vi kanske skulle ha hyrt eller bett någon annan vara jultomte i år, eftersom barnen börjar bli stora. Men nu kommer vi definitivt att tänka på det nästa år. Då får vi nog hyra in en tomte.
Nästa jul är ju förstås Novalie och Tino större också och då får vi även ha tomte för deras skull och kanske är Diza rentav för stor för att tro på tomten. Men tomte får vi nog ha ändå. Det är ju tradition :-)

Vad är era barns tankar kring detta ämne? Tror de på tomten? Eller när slutade de att tro? Hur hanterade ni som föräldrar detta?

Tjingeling!

Julbak!

I tisdags var jag, Diza, Novalie, (systerdöttrarna) Joanna, Tindra och (kompisen) Emelie hos mormor och morfar och bakade. Tanken var att det skulle bli en lång dag av bakning med att titta på Toffelhjältarna som avslutning.
Men istället hann vi inte så mycket eftersom jag var tvungen att åka ut med Ola och handla de sista julklapparna den eftermiddagen...
Men vi hann med knäck, pepparkakor och chokladkola :-)

Knäcken blev misslyckad, så den kastade jag. Pepparkakorna fick flickorna dela på och kolan blev så god att den redan är uppäten!
Jag la kolan i min fina juliga kakburk, tillsammans med ischokladen som jag gjorde på lillejulafton och tog med den till syrran där vi var på julafton!


Diza redo för julbak!


Hon sa åt mig att posa så hon kunde fota mig hahaha...


Mina fyra assistenter, de stora flickorna hackar mandlar och de små blandar smeten.


Novalie var ju såklart också med ;-)


De stora tjejerna med sina pepparkaksdegar


och de mindre tjejerna (som inte är så små längre...)


Pepparkaksbak!


Så lite glasyr på det :-)

Tjingeling!


Dag 27- Min Favoritplats

Min favoritplats är i stuga 10 U i Fjällbyn, precis intill teknikbacken i Lindvallen i Sälen!
Det är min favoritplats för att många roliga saker har hänt där och många glada minnen förknippas med den platsen.
Vi spenderade ett par veckor där varje vinter i 10 år, från det att jag var 7 år!

Jag älskar att ta med min egen familj dit nu, så vi kan skapa egna minnen och egna traditioner. Det är ju ett underbart ställe!
Gå upp och äta en brakfrukost för att sedan dra på sig alla skidkläder. Ta sin bräda (eller sina skidor) och kasta sig ut i backen åka till snögubben och käka våfflor, kanske ta en oboydrink. Fortsätta åka tills liftarna stänger för att sedan åka hem till stugan och avnjuta en god middag och sen mysa i soffan, eller varför inte gå ut i backen och åka tefat :-)
En klar favorit!

Tjingeling!

God Jul!!

Här kommer en hälsning om God Jul till er alla!!

Jag påbörjade detta inlägg igår, men hann aldrig lutföra det. Det kommer ett inlägg om när jag och flickorna bakade härom dagen, senare med.

Men änsålänge; God Jul och God fortsättning!!


Tyckte detta fotot var så roligt! Här började Novalie verkligen tröttna på att bli fotad, så hon började göra bubblor ;-)Tjingeling!

Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats är i stuga 10 U i Fjällbyn, precis intill teknikbacken i Lindvallen i Sälen!
Det är min favoritplats för att många roliga saker har hänt där och många glada minnen förknippas med den platsen.
Vi spenderade ett par veckor där varje vinter i 10 år, från det att jag var 7 år!

Jag älskar att ta med min egen familj dit nu, så vi kan skapa egna minnen och egna traditioner. Det är ju ett underbart ställe!
Gå upp och äta en brakfrukost för att sedan dra på sig alla skidkläder. Ta sin bräda (eller sina skidor) och kasta sig ut i backen åka till snögubben och käka våfflor, kanske ta en oboydrink. Fortsätta åka tills liftarna stänger för att sedan åka hem till stugan och avnjuta en god middag och sen mysa i soffan, eller varför inte gå ut i backen och åka tefat :-)
En klar favorit!

Tjingeling!  

Dagens Novalie

Idag hade Novalie kläder på sig från Älskade Hjärtegryn.
Kläderna fick Novalie av mina syskon (m. fam) och mina föräldrar i försenad dopgåva. Så det har ju varit lång leveranstid, men kläderna var värda väntan!
De är riktigt mjuka och sköna och otroligt söta!!!

 
Allt är i rosa plysch. Byxor, tröja, dregglis och mössa. Tröjan har tryckta cupcakes och ordet "Sweetiepie" i cerise glitter. Även en tryckt cupcake på mössan. Jag ÄLSKAR dessa kläder.Finaste somnade så sött i sin sitter :-)


Syrran beställde även dregglisar med Tinos namn på och en drakmössa m. matchande halsduk och vantar
Tjejen som gör dessa kläder är fantastiskt duktig. Där finns många fräcka grejer!

Tjingeling!

Dag 26- Mina rädslor

Mina rädslor handlar ju givetvis främst om att något ska hända mina barn eller någon i min familj (känns som ett genomgående tema...), men de som läst alla dessa inlägg i detta temat vet om att mina barn och familjen betyder mest för mig.

Så därför tänkte jag berätta om mina rädslor, som rör mig.
Jag är rädd för att bli instängd. När jag säger instängd menar jag i ett mörker och jag kan inte röra mig. Det är nog det som jag är mest rädd för. Typ levande begravd eller något, jag mår fysisk illa bara jag ser något liknande på tv.

Det gör mig illa till mods...

Tjingeling!

1 klick= 1 vaccin

Hjälp pampers och unicef att bekämpa stelkramp hos nyfödda!!!
Klicka på DENNA länken! För varje klick på den länken skänker pampers och unicef 1 vaccin till någon som behöver det.
Hjälp till du med!

Tjingeling!    

Dag 26 – Mina rädslor

Mina rädslor handlar ju givetvis främst om att något ska hända mina barn eller någon i min familj (känns som ett genomgående tema...), men de som läst alla dessa inlägg i detta temat vet om att mina barn och familjen betyder mest för mig.

Så därför tänkte jag berätta om mina rädslor, som rör mig.
Jag är rädd för att bli instängd. När jag säger instängd menar jag i ett mörker och jag kan inte röra mig. Det är nog det som jag är mest rädd för. Typ levande begravd eller något, jag mår fysisk illa bara jag ser något liknande på tv.

Det gör mig illa till mods...

Tjingeling!

Dag 25 – En första

En första... Det var ingen lätt rubrik. Jag antar att man kan skrriva om vad som helst som är en första gång! Så därför använder jag mig av förra inlägget som handlar om första gången Novalie smakade majs- och potatispuré!
Det är bara ett mobilinlägg, läs här

Annars kan kommande inlägg, Dagens Novalie, anses vara "en första" det med ;-)
Ni ska få se!

Tjingeling!

Novalie smakar potatis o majs pure för för...

foto0331 (MMS)

Novalie smakar potatis o majs pure för första gången!


Dag 24 – Det här får mig att gråta

Eftersom jag bär mina känslor utanpå kroppen har jag nära till både skratt och gråt. 

Men förutom det jag skrev under dag 22 i den här utmaningen, så finns det en annan sak som jag många gånger Mammas sjukdom. Vi står varandra väldigt nära allihop och sedan mamma blev sjuk är vi än mer sammansvetsade. Den senaste tiden har vi fått många negativa besked och jag går och oroar mig hela tiden. Varenda gång hon varit på sjukhuset är man rädd och orolig för något nytt...
Men jag vill inte tynga ner er med det och inte lämna ut min mamma här, hon vill helst inte prata om det, inte ens med oss.

Sedan jag blev gravid för första gången har jag väldigt lätt för att gråta, det hade jag inte förr. Men nu kan jag gråta för att jag är ledsen (givetvis) men det nya är om jag (t.ex) ser på Extreme Home Makeover. HELT SJUKT JU! Jag kan bli tårögd om jag ser en familj som haft många motgångar och får hjälp av det teamet. Hahaha jag är inte riktigt klok känner jag nu...
Det mesta som har med barn att göra kan göra mig ganska tårögd...

Som sagt, känslorna utan på kroppen ;-)
Låt oss hoppas att detta var det sista inlägget där man måste skriva om känslor...

Tjingeling! 
  

Dag 23- det här får mig att må bättre

Givetvis står mina barn som nr 1 på denna listan, utan tvekan! Mina barn och hela min familj.
Har jag en dålig dag, eller är sjuk, ledsen eller nere så kommer min Diza och kramar mig och klappar mig på kinden. Eller så myser vi i soffan. Novalie tittar alltid på en med ett stort härligt leende som är så smittsamt <3

Något annat som får mig att må bra är musik! Jag kan bara slappna av om jag hör musik som jag gillar. Jag kan drömma mig bort, dagdrömmare som jag är.

Fotografering får mig att må bra. Man kan bevara ett ögonblick, stanna upp tiden, ta tillvara på ett minne. Uttrycka sin kreativitet. Skapa något unikt.

När vi färdigställer något som vi hållt på med länge i huset. När en liten bit av renoveringen är färdig, när man ser framsteg!

Komplimanger!

Att bli överraskad!

Goda nyheter!

Att bli trevligt bemött i affären eller av en främling!

Leenden!

Finns säkert massor av annat, men kommer inte på mer nu.

Tjingeling!

Dag 22 – Det här upprör mig

Det finns en del saker som upprör mig. T.ex orättvisor, våld och skitsnack. Men det som upprör mig mest är våld mot barn. Att vuxna människor, som ska vara barns trygghet, misshandlar och våldför sig på barn. De som blundar för det är lika stora brottslingar.
Tar ifrån dem deras trygghet och tillit, lär dem att bruka våld...

Jag blir upprörd bara genom att skriva om det. Det är därför jag kommer att skänka en gåva till Bris denna julen. Man kan skänka en gåva till BRIS genom deras hemsida. Eller genom att sätta in en summa (minst 50kr) på pg 901504-1.

Gör det du med, ge ett barn en tryggare jul!! 

Tårta till pappa

Idag fyller min käre far år! Klockan 10 i förmiddags kom jag på att jag ville testa göra en tårta till honom. Första gången jag gör en tårta med sugarpaste. Faktiskt brukar jag inte baka särskilt mycket, bor ju med en bagare, så det blir inte så mycket!

Hur som helst, improviserade ihop en tårta på två timmar. Men jag är ändå ganska nöjd med resultatet, med tanke på att det är första gången jag gjorde en :-)

   

Dekorbandet har jag gjort på egen hand ;-)

Ganska nöjd ändå. Återstår att se om den smakar gott också :-)

Tjingeling! 

Von Benzo

Nu är jag lite smått förgrymmad på mig själv. Hur kan det komma sig att jag aldrig hört talas om Von Benzo tidigare???

Von Benzo är alltså bandet som Jay Smith är sångare i. Förutom Jay Smith ingår Nicke Svärd, Attila Terek och Magnus Hoff i bandet. Från HBG.Tjingeling!

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Jag önskar att jag hade haft en videokamera idag.
Ola tog Novalie och pratade lite med henne. Han höll henne så att hon kunde "stå" på köksön. Under tiden han pratade med henne kom det ljudligaste skrattet jag hört från henne någon gång.
Hon gjorde samma sak typ fyra gånger, skrattade högt och ljudligt, som bara en bebis kan.
Helt fantastiskt!! Både Ola och jag bara smälte :-)

Det har hänt så mycket nu den senaste tiden. Hon håller saker (hon är väldigt stark i nyporna), hon är vaken längre på kvällarna, hon jollrar mycket och högt, blir glad när hon får respons och jollrar mer, hon har upptäckt händerna och tar tag i dem hela tiden m.m m.m.
Det är en rolig tid nu :-)

Dag 20 – Den här månaden

Kunde inte logga in här på hela kvällen igår, så här kommer gårdagens inlägg!

Denna månaden som gått, december månad, är en av mina absoluta favoritmånader på hela året. Årets mysigaste!
Vi har haft full upp och julkänslan har inte riktigt infunnit sig. Jag hade så stora planer på att jag skulle baka och pyssla med flickorna, men det har hänt en massa som gjort att vi inte hunnit med det och den dära mysiga julkänslan har blivit borta.
Bl a hände det en akut sak med huset som vi var så illa tvungna att ta itu med, vilket resulterat i att vi bor i en byggarbetsplats. Men förhoppningsvis ska väl snart det värsta vara över...
Sen har det hänt en del med mamma, vilket har skapat en hel del oro. Men det ser lite lite ljusare ut...

Idag har det snöat utan att blåsa= mysigt julväder
Vi hade igång julmusik och drack glögg och lagade mat tillsammans. Så julkänslan börjar så sakteliga att infinna sig. ÄNTLIGEN!!
Imorgon fyller pappa år, så vi har lite överraskningar på g. Sen, om vi hinner, tänkte jag baka pepparkakor med Dizen. Annars är där ju alltid söndag :-) 

Nu ska vi bara försöka njuta så här veckan innan jul :-D

Tjingeling!
    

strålbehandlingen. Här har jag varit idag ...

foto0330 (MMS)

strålbehandlingen. Här har jag varit idag med morsan. Men vi kom nog hem i rättan tid, det är riktig kaos ute. Man ser knappt vägen längre där vi bor...


En julklapp

Jag har fått privilegiet att bjuda er, mina läsare på en julklapp. Nämligen på Vinyla hem.
VinylaHem länkrabatt
Där får ni 10% rabatt på en beställning just nu. Ange bara koden;

MELBLOGG10P


God Jul!

Tjingeling!

Vinyla hem

Har hittat en butik på nätet som säljer väggtexter och vägggdekorationer!
Just nu har de rea på en massa fina väggtexter dessutom!

Jag tänkte beställa dessa;

Detta kök är kryddat med kärlek 
Till köket

Och;
Minns, dröm, lev
Till matrummet!

För att komma till sidan klicka på bilden nedan;

VinylaHem länkrabatt

Tjingeling!

Dag 19- Detta ångrar jag

Livet är för kort för att gå och ångra saker man gjort eller aldrig gjorde. Jag tror att allt man gör har en mening, det är förutbestämt.
T.ex kan jag ibland undra vad som hänt om jag hade åkt utomlands och jobbat, som jag hade planerat. Men då kanske jag inte hade haft min underbare man och mina fina barn!

Men när det gäller materiella ting kan jag ångra mig ibland. Man är efterklok...
Som t.ex köket. Jag ångrar att vi inte tog utdragsskåp i köksön. Jag kan ångra vissa val vi gjort i huset, när vi köpt nytt eller renoverat.
Men hur skulle vi kunna veta? Det är ju första huset vi har!

Lätt att vara efterklok ;-)

Tjingeling!

Hålla saker!

Novalie har ju som jag visade i ett tidigare sms-inlägg, börjat hålla saker.
Titta här, första gången hon fick tag i sin napp!

Mamma strålar av stolthet! Konstigt att man kan bli stolt över sådana "småsaker" :-)Hon brukar ta ut nappen ur munnen och hålla den en liten stund innan hon släpper den. Så duktig, min lilla tjej!

Tjingeling! 

Leka på golvet

Novalie ligger på golvet och leker :-)


Så duktig på att hålla upp huvudet!


Tittar på sina leksaker!


Pingvinen dansar och spelar!


Näää mamma!! Nu är jag trött i nacken...!!!

Liten stund varje dag, hon blir bara stadigare och stadigare. Det är fantastiskt :-)

Tjingeling!

Dag 18- Min favoritfödelsedag

Jag har haft många födelsedagar som jag har älskat! Så jag skulle kunna skriva massor i detta ämne. Men om jag ska välja en så har jag en särskild som jag kommer ihåg.
Det var min sjätte födelsedag. Jag hade precis kommit hem från campingsemester med min kusin och hennes familj. Så utbrast min pappa, eller mamma (kommer faktiskt inte riktigt ihåg);
-Vad är det för något???
Och pekade ut på gården. Jag kommer ihåg att jag kände en blandning av spänning och rädsla på samma gång. Direkt poppade hemska tankar upp i huvudet på mig, jag såg en jätteorm framför mig i min vildaste fantasi.
Till sist vågade jag titta ut och där stod min present.
En ljusgrå liten shetlandsponny med stora blå rosetter i manen!
Jag kunde knappt fatta att det var min present! Vi hade ju andra hästar, men de var lite för stora för mig för att kunna sköta själva. Denna ponnyn, Tösen, var lite mer lagom i storlek.

Det är en bra present för man lär sig att ta ansvar, att sköta något som man måste ta hand om hela tiden. Man kommer inte undan, men samtidigt får man all glädje också.
Jag älskade den hästen!

Tyvärr har jag ingen bild, men jag ska kolla om mamma och pappa har någon bild jag kan sno ;-)

Tjingeling! 
 

Mina finaste

Min fina stora tjej, som är världens stoltaste storasyster! Hon må testa sin mamma och pappa hela tiden, men är så duktig med lillasyster, vill visa alla att hon kan, att det är hennes lillasyster! Kan inte fatta att hon börjar skolan efter sommaren!! 


Mitt lilla lilla fjun, som har så nära till skratt, mamma och pappa bara smälter. Kan man göra annat när detta leende är det första man ser när man vaknar på morgonen?? Det händer så mycket nu, greppar saker, flyttar sig m.m.


Mina älsklingar!

Tjingeling!

Granhuggning!

Nu ska vi hugga gran, nu ska vi hugga gran! Nu ska vi hugga oss en gra-a-a-a-aan! Så sjöng Sunes pappa, det gjorde jag med igår när jag, flickorna, morfar, morbror och moster och morbror och kusinerna åkte ut i skogen och högg gran. vi skulle sammanlagt ha 4 st granar. En till varje familj. Det tog lite tid, men vi fick tag i gran allihopa!
Mormor och morfar fick en riktig disneygran!
Jag sa det att jag och Ola, som har störst hus, köpte den minsta granen. Men det beror ju mycket på planlösningen på huset och vi kan inte riktigt ställa granen där vi vill ha den, för då hade vi haft en riktig disneygran vi med ;-)
Men det ska nog bli bra!

 
På väg ut bland granarna.
Leta, leta, leta...


Leeeetaaa...


Yes, jag hittade en. Här kommer en sneakpeek på min gran ;-)


Julgransförsäljarens utsikt, inte illa!


Där var en tänd brasa, glögg och pepparkakor i slutet av "skogen" som försäljaren bjöd på!


Novalie var ju givetvis också med! Här sitter hon i bärselen på min mage. Jag har tagit fotot själv uppifrån. Höll kameran i luften ;-)

Tjingeling!

Dag 17- Mitt favoritminne

Mina favoritminnen är ju tveklöst när mina barn föddes. Mina absoluta favoritmänniskor i hela världen ;-)
Eller inte när de föddes utan strax efter, när vi kommit hem.
Efter att man varit på sjukhuset (jag har varit jättesjuk båda gångerna) och ÄNTLIGEN kommit hem. Dels är man HEMMA och dels är man hemma med den nya lilla underbara personen man längtat efter att få träffa i nio månader. Det är en fantastisk känsla och en fantastiskt mysig tid!

Särskilt när Diza föddes kommer jag ihåg. Jag, eller vi, åkte hem på permission. Vi var mitt i en flytt när jag åkte in på sjukhuset så vi hade flyttkartonger ÖVERALLT.
Men när Ola kom och hämtade oss den dagen... Jag kommer ihåg allt.
Jag kommer ihåg känslan av att jag skulle få åka hem. Jag kommer ihåg hur det kändes att ta på henne overallen för första gången. Att sätta henne i bilstolen. Att sätta henne i bilen. Att åka med henne i bilen för första gången. Så då, första gången vi kom hem.

Jag blev så glad! Ola hade städat hela lägenheten! Han hade ställt undan flyttkartongerna så de inte var i hela lägenheten. Vi körde en sväng till mormor och morfar och där var mina syskon med. Morfar fick träffa Diza för första gången (de andra hade varit på sjukhuset och hälsat på).
Sen åkte vi hem och mös i soffan.
Sedan gick jag och Diza och vilade en stund i sängen medan Ola lagade mat.
När jag vaknade hade Ola gjort köttbullar, potatis, brunsås och grönsaker. Mat som jag hade längtat efter jättelänge. Han hade tänt ljus och hade musik igång i bakgrunden. 
Vi första riktiga familjemiddag! Ett riktigt mysigt minne!


Diza nyfödd

Tjingeling!
 

Dag 16- Min första kyss

Min första kyss kan inte ha varit särskilt speciell. För då hade jag väl kommit ihåg den. Tror ni inte det?
Tråkigt men sant.

Tjingeling!

Dag 15- Mina drömmar

Återigen, en dag försenad med det här, men jag gör som sist. Två inlägg idag istället.

Jag har massor med drömmar. Jag är en drömmare ;-)
Min största dröm är ju ett långt och lyckligt liv, både för mig och mina nära och kära. Jag drömmer om att mamma blir frisk (orealistisk), jag drömmer om ett långt och lyckligt liv för mina barn (realistisk).
Jag drömmer om högsta vinsten på lotto (orealistisk) och om ett fantastiskt jobb (realistisk).

Jag vill ha ett jobb som jag tycker är fantastiskt roligt och samtidigt bra betalt. Att älska att gå till jobbet varje dag, men samtidigt så bra betalt att jag inte behöver jobba heltid. Jag drömmer om att jobba mindre (alltså deltid) så jag kan vara mer med mina barn! 

Jag drömmer om att vårt hus skulle vara färdigrenoverat. Vi älskar vårt hus, men det är alldeles för mycket att göra. Tänk om det hade varit färdigt! Det var roligt i början att renovera, men 5 år senare är det nästan bara ett stressmoment.
Jag drömmer om att resa.
Jag drömmer om att Ola får jobba med det han vill.
Jag drömmer om att nå min målvikt.

Jag har många fler drömmar. Så fort man har uppfyllt en så strävar man efter nya mål och får nya drömmar. Vad vore ett liv utan drömmar?

Tjingeling!

Dag 14- Detta hade jag på mig idag! Klänni...

foto0326 (MMS)

Dag 14- Detta hade jag på mig idag! Klänning- Vila, Kofta- Gina Tricot. Kan tyvärr inte få en bättre bild.


Novalie provar att sitta i stolen för förs...

foto0325 (MMS)

Novalie provar att sitta i stolen för första gången :-)


Det händer något nytt varje dag! Novalie h...

foto0322 (MMS)

Det händer något nytt varje dag! Novalie håller sin leksak alldeles själv! Vid något tillfälle tog hon den till munnen också :-) Det var inte helt lätt att få ett foto på det... Tjingeling!


Julklappstips!!

Jag var inne på en av mina favvo-webbutiker: House of Linnea. Som ni kan hitta en länk till längst upp bredvid min blogg! 
Tips på julklappar till syrran, mamma, svärmor, kompis, eller varför inte till dig själv ;-)
Dessa tipsen tror jag kommer få plats i mitt eget hem så småningom!

Jag älskar denna stilen; New England. Skulle passa perfekt i en soffa jag har sett ut, en mörkgrå. ;)
Quiltad kudde med vita stjärnor på grå botten med kede runtom från Biggie Best

Även dessa fina köksanddukar i New England stil;
Agneta blå/vit/rödrandig kökshandduk från Nyblom&Kollén

Jättejätte fin badrumsmatta;
Badrumsmatta Star beige med vita stjärnor från Greengate

Brödkorg till köket, har flera andra saker i köket i denna stilen;
Brödbox med texten "Bread" i vit porslin från IB Laursen

Mer till köket, denna vill jag ha till flaskorna jag har olivolja, vinäger etc i.
Cremefärgat lådset i trä med kuverttryck och svart text "Svansjö" från Svanefors

Stormglas, lykta i 2 olika storlekar. 
På samma bild, finaste kakfatet! Finns i 3 olika storlekar. Ett sånt kunde jag haft på köksön och visat upp Olas fina bakverk!
Stormglas med blomranka runtom och ett monogram på framsidan från Affari

Kakburk i glas på fot. Älskar den!
Glasburk på fot med lock och texten "Biscuits" från Affari

Tjingeling!

Dag 13 – Den här veckan

Denna veckan har det som vanligt varit full rulle.

Måndag- Träning stod på schemat. Lämnade Diza, körde till syrran, där hade jag Novalie och passade Tino tills hon kom tillbaka, sen var det min tur att träna.
Hem och duscha, hämta Diza och Nellie (som skulle leka). Sen åkte jag hem och städade.

Tisdag- Shoppade med syrran. Var tvungen att ha lite kläder till Novalie (som nästan vuxit ur nästan allt hon har), julklappar till glöggkvällen på fredag och lite annat smått och gott. Väntade på samtal från sjukhuset om mammas operation, det tog dubbelt så lång tid som det skulle gjort. Tvättade. Körde till far med lussebullar som Ola gjort.


(Bild lånad från; Olas Hembageri)

Onsdag- Träning igen samma visa som i måndags.  Pratade med mamma i telefon när hon vaknat upp från operationen. Luciatåg på dagis. Fortsatte tvätta.

Torsdag- Skulle testa dans, men glömde det... Handla mat och var en sväng på Skåne Plantor.

Fredag- Träningsdag. Glöggkväll hos kusinen. Hälsa på mamma som förhoppningsvis kommer hem från sjukhuset.

Lördag- Fotbollsträning med Diza. Hugga gran med min familj.

Söndag- På barnkalas med Diza. 

Första smakportionen

Idag var Novalie lite hård i magen. Så funderade jag över vad jag skulle göra för att underlätta för henne. Då tänkte jag att jag ger henne en sked eller av katrinplommonpurén som jag köpte igår.

Det var riktigt gott tyckte Novalie! Dessuto hjäpte det!

Hon ser lite skeptisk ut till att börja med;

  
Men njaaa jooo, det smakade mera!!Hon var lite arg när jag tog dessa bilderna. För hon var hungrig, men hon riktigt njöt när hon fick smaka :-)

Gjorde underverk för hennes lilla mage också!

Tjingeling!

Rösta på denna tjejen!

Det behöver inte kosta att göra en god gärning. Hjälp denna tjejen att vinna en resa som hon och hennes familj verkligen behöver. Rösta på hennes bild här!

Man ska hjälpa där man kan och om jag bara bidrager med ett par röster så blir jag glad! Man kan gå in och rösta på hennes bild en gång om dagen. Så kom igen nu, klara, färdiga, RÖSTA!!

Tjingeling!

Luciatåg!

Idag var det lucia på Dizas dagis!
I eftermiddags när jag hämtade Diza ville hon inte hem, antagligen orolig för att hon inte skulle få vara med på luciatåget. Men när hon lugnat ner sig och vi väl satt i bilen så började hon sjunga luciasångerna för mig :-)
Så duktig!
De hade bakat lussekatter och pepparkakor, så bjöd de på glögg och varm oboy.

Det var svinkallt och halt, men de var så duktiga och fina allihopa!

Diza ville vara tomtegumma, som hon kallade det :-)

Innan tåget


Efter tåget ;-)


Mitt i tåget!

Som ni ser så var en av få "tomtegummor" i luciatåget. De flesta av pojkarna var tomtar, men bara ett par stycken av flickorna var tomtar. Diza valde själv att vara tomte. Hon såg klänningen när vi var och handlade, så sa jag att om vi köpte den så fick hon vara tomte också. Och inte ändra sig, så de skulle hon. Det är det enda hon pratat om, hon har inte ens nämnt lucia eller tärna.
Kan inte fatta att detta är sista gången hon går lucia på dagis! Vid denna tiden nästa år går min lilla tjej i SKOLAN!! :-)

Lilla fjun!

Tjingeling!

Dag 12 – I min handväska

Eftersom jag nästan aldrig har min väska längre så finns det inteså mycket i den...
Använder ju nästan enbart skötväskan just nu, blir bara bökigt med min egen väska också.Som ni ser på bilden så använder jag knappt min väska just nu. Hade jag gjort det hade här funnits papper (av olika slag), telefon, nycklar, plånbok, pincett, nagelfil m.m m.m.
Något som slog mig är att jag har nästan mer saker till mina töser i väskan än vad jag har till mig själv... 

Ja, så spännande var min väska...

Tjingeling!

Dagens Novalie

Idag blev det en sen dagens, för vi har varit iväg hela långa dagen.
Jag kunde inte låta bli att visa denna bilden bara.


Bodyn och Nalle Puh- byxorna är från HM, Pull overn är från Lindex. Allt är från när Diza var liten ;-)

Min lilla tjej börjar bli stor nu. Igårkväll satt hon lutad mot några kuddar i soffan, så tog jag fram en av hennes leksaker, en typ av skallra med en ko på. SOM HON SKRATTADE!! Det var så roligt att se! Dessutom har hon börjat "snacka" med sina leksaker och försöker ta tag i dem.
På tal om att snacka, de senaste nätterna har jag vaknat av att hon ligger och snackar. Hon skriker inte, men hon ligger och snackar en massa. Men eftersom hon inte skriker så är jag osäker på hur mycket vaken hon är, för jag kanske inte hör henne varje gång?!
Men huvudsaken är att hon inte är ledsen ju. Annars har hon sovit hela nätter sedan ett antal veckor tillbaka (med några undantag);-)
Men så är hon vaken mycket på dagtid också, så man kan ju undra om ungen inte behöver någon sömn, eftersom hon ligger vaken på nätterna med?? ;-)
Hon är så snäll mitt lilla fjun!

Tjingeling!

Dag 11- Mina syskon

Jag är yngst av tre syskon. Jag har en äldre bror och en äldre syster. Brorsan är 8 år äldre än mig och syrran är 6 år äldre än mig.
När vi var yngre så kunde mina syskon ha riktiga slagsmål. De var inte riktigt kloka i huvudet faktiskt.
Eftersom de är närmre varandra i ålder hade de många gemensamma vänner. När de var tonåringar var jag fortfarande liten.
När vi var små hittade min syrra på mycket skit mot mig, men min bror kom alltid och "räddade" mig. Det gjorde hon antagligen för att brorsan gjorde det mot henne ;-)
Men idag är det roliga historier som vi berättar ;-) De tyckte att jag alltid "kom undan" med en massa för att jag var minst. Vilket ju givetvis inte är sant!

Men ju äldre jag blivit desto mer har vi fått gemensamt, eftersom jag vuxit ikapp dem.
Idag träffas vi alla tre flera gånger i veckan och har ett väldigt starkt syskonband.
Vi har alltid hållt varandra bakom ryggen, trots vi bråkat så att taket lyfte.

Brorsan är seeeeg. "Kommer jag inte idag, så kommer jag kaaaanske nästa vecka", det har han efter farfar. Han har två fina barn. Han är väldigt datakunnig (har jag problem ringer jag honom) och duktig på matte. Han kör motorcykel och är familjekär, men han är nog mest självständig av oss tre. Han, precis som jag, har inget problem med att sitta själv en kväll.
Syrran får saker och ting gjort. Hon är inte ett dugg seg, hon är mer som pappa där. Hon har tre fina barn och är mammaledig just nu, samtidigt som jag ;-)
Hon är praktiskt lagd och har väldigt god hand med barn, hon är en jätteduktig undersköterska men strävar alltid efter något nytt. Hon är väldigt familjekär och tycker INTE om att sitta själv.

Vi ställer upp för varandra så ofta vi bara kan. Jag är otroligt glad att jag har dem.

Tjingeling!


Oro

Sitter och tänker på min älskade mamma som åkte in på sjukhuset idag. Vi visste ju att hon skulle dit, men hela förra veckan var hon rädd och orolig.
Tidigare ikväll när pappa körde hem så hade hon blivit ledsen.
Klart att hon är rädd. Det är en obehaglig operation. 
Hela dagen imorgon kommer vi inte att kunna prata med henne. Operationen tar 4-5 timmar, sen ska hon ligga kvar på uppvak över natten. Så tidigast onsdag kan vi prata med henne igen. Men de vill ha så lite besök som möjligt p.g.a infektionsrisken...

Men detta kommer att gå bra. Det är jag säker på.

Dag 11 – Mina syskon

Jag är yngst av tre syskon. Jag har en äldre bror och en äldre syster. Brorsan är 8 år äldre än mig och syrran är 6 år äldre än mig.
När vi var yngre så kunde mina syskon ha riktiga slagsmål. De var inte riktigt kloka i huvudet faktiskt.
Eftersom de är närmre varandra i ålder hade de många gemensamma vänner. När de var tonåringar var jag fortfarande liten.
När vi var små hittade min syrra på mycket skit mot mig, men min bror kom alltid och "räddade" mig. Det gjorde hon antagligen för att brorsan gjorde det mot henne ;-)
Men idag är det roliga historier som vi berättar ;-) De tyckte att jag alltid "kom undan" med en massa för att jag var minst. Vilket ju givetvis inte är sant!

Men ju äldre jag blivit desto mer har vi fått gemensamt, eftersom jag vuxit ikapp dem.
Idag träffas vi alla tre flera gånger i veckan och har ett väldigt starkt syskonband.
Vi har alltid hållt varandra bakom ryggen, trots vi bråkat så att taket lyfte.

Brorsan är seeeeg. "Kommer jag inte idag, så kommer jag kaaaanske nästa vecka", det har han efter farfar. Han har två fina barn. Han är väldigt datakunnig (har jag problem ringer jag honom) och duktig på matte. Han kör motorcykel och är familjekär, men han är nog mest självständig av oss tre. Han, precis som jag, har inget problem med att sitta själv en kväll.
Syrran får saker och ting gjort. Hon är inte ett dugg seg, hon är mer som pappa där. Hon har tre fina barn och är mammaledig just nu, samtidigt som jag ;-)
Hon är praktiskt lagd och har väldigt god hand med barn, hon är en jätteduktig undersköterska men strävar alltid efter något nytt. Hon är väldigt familjekär och tycker INTE om att sitta själv.

Vi ställer upp för varandra så ofta vi bara kan. Jag är otroligt glad att jag har dem.

Tjingeling!


Dag 10- Detta hade jag på mig idag. Kan in...

foto0310 (MMS)

Dag 10- Detta hade jag på mig idag. Kan inte få någon bättre bild. Bara gammalt. Jeans, tunika och kofta från Gina Tricot, linne från Top Shop och sjal från lindex.


Dag 09- Min tro

Min tro...
Jag tror på karma. Jag tror på andar. Jag tror på skyddsänglar. Jag vill gärna tro att efter jordelivet kommer man till ett bättre fridfullt ställe, där man kan träffa dem man saknat. Jag tror att vi inte är ensamma i universum. Jag tror på kärlek. Jag tror på evolutionen. Jag tror på yttrandefrihet. Jag tror på integritet som rättighet. Jag tror på ödet.

Tror inte det finns ett ord för min tro. Men jag tror på många saker ;-)

Tjingeling!


Dag 08 – Ett ögonblick

De flesta skriver om sina barns födelse eller om ett jobbigt eller rentav hemskt ögonblick.
Vad ska jag skriva om då?

För några veckor sedan (kanske 6 veckor) var jag inne med Novalie på akuten mitt i natten. Hon var så slemmeg och täppt att jag var orolig att det var rs-virus.
När vi varit där någon timme och fått komma in på ett eget rum så började hon att bli lite orolig. Och det vanliga fungerade inte.
Till sist ställde jag mig upp och gick med henne lite i rummet. Jag började sjunga för henne.
Hon drog på smilbanden ett par gånger, till sist blev det ett stort leende.
Jag kännde hur hon andades häftigt, som om hon kippade efter andan.
Jag tittade på henne och hon log och gjorde ljudet igen.
I det ögonblicket skrattade min Novalie för första gången.Tjingeling!


Dag 07 – Min(a) bästa vän(ner)

Här kommer tre inlägg på samma dag i detta temat, för i fredags somnade jag på soffan och igår fanns det inte tillräcklig med tid...

Förr i tiden var mina bästa vänner just det, vänner.
Nu förtiden är det faktiskt nästan enbart människor jag har blodsband till som jag anser vara mina bästa vänner.

Ola- har ju föstås inget blodsband till honom. Men han är min man. Jag kan berätta allt för honom och han för mig. Jag litar på honom och vet att han finns alltid där för mig. Vi har lika åsikter om mycket (som barnuppfostran) och kan diskutera lika mycket (som renovering). Han får mig att skratta och jag kan vara mig själv med honom.

Mina föräldrar- de känner mig utan och innan. De vet nästan alltid vad de ska säga för att muntra upp mig. De ställer alltid upp för oss barn och vi fösöker att göra detsamma tillbaks.

Syrran- hon känner också mig utan och innan. Vi brukar shoppa tillsammans och ha massor med skoj. Vi berättar allt för varandra.  

Kompis H- vi träffades för tre år sedan på utbidningen, så vi är båda utbildade inköpare. Vi delar en ambition att lyckas karriärsmässigt. Vi tycker lika om det mesta och har haft mycket skoj tillsammans.

Tjingeling!


Jul i barnrummet

"Vi ber om ursäkt för de dåliga bilder i följande inlägg, men vi använde en dålig kamera..."

Diza har fått lite julfint på sitt rum.
En ring i fönstret med ljus.
En mini julstjärna på sitt lilla bord;Lite glitter och förstås de rosa ballerinalamporna.

Sist men inte minst, denna glittriga gran ville Diza ha när vi var ute och handlade för ett tag sedan, för att hon ville ha julfint på sitt rum, det kan man ju inte säga nej till...

Fick ingen bra bild, men här är två halvtaskiga...
 
Den är faktiskt jättefin, jag köpte en röd och en i guld. Synd bara att de glittrar ner så himla mycket.

Dag 06- Min dag

Idag blev vi insnöade skulle man kunna säga. Överallt på tv och radio fick man rådet att stanna inne idag. Så det gjorde vi!
Och eftersom Ola inte kunde ta sig ut till jobb heller så blev det en familjemysdag istället!

På morgonen kom Tino till oss eftersom syrran skulle till läkaren. Så hela förmiddagen var det full rulle.
Till sist fick vi både Tino och Novalie till att somna;


Men det varade ju förstås inte så länge, strax härefter vaknade Novalie. Innan dess var Tino vaken och Novalie sov...

Sen kom syrran och svågern och hämtade Tino. 
Då gick jag upp på Dizas rum och hjälpte henne att städa, sen pyntade vi lite så hon också fick julfint.

Diza fixade festlig fika, en macka med två skivor saltrulle och fyra tandpetare i ;-)


Ola fortsatte i matrummet med spacklingen;Sen badade jag flickorna, strax innan middagen. Stekt kyckling med aioli och ost, potatisgratäng och grönsaker.
Diza sa till mig innan jag började äta; "Du aaanar inte så gott det var mamma!!"
Min stora lilla tjej med sina stora uttalanden ;-)
Nu har vi sett julkalendern och fortsätter att mysa i soffan.

Tjingeling!

Dagens Diza

Idag har Diza val kläder heeeelt själv!!
Vi är ju insnöade så det är mysdag hemma, syns det??
Haha, hon är inte helt hemma på det här med att matcha kläder, men man får ju börja någonstans.
Allt som är lila, rosa eller glittrigt är favoriter just nu...


Ceriseglittrig bolero HM, T-shirt GeKås, Lilarandiga Pippi-tights Åhlens, Vita glittriga ballerinor från HM.

Tjusigt värre!

Tjingeling!

Dagens Novalie

Så här ser min lilla Novalie ut idag!Dessa kläderna köpte jag på HM när Diza var liten! En Minnie Mouse body och tjocka ljusrosa byxor. Strumporna, som inte syns på bilden, är av märket Nowali ;-)

Tjingeling!

Dag 06- Min dag

Idag blev vi insnöade skulle man kunna säga. Överallt på tv och radio fick man rådet att stanna inne idag. Så det gjorde vi!
Och eftersom Ola inte kunde ta sig ut till jobb heller så blev det en familjemysdag istället!

På morgonen kom Tino till oss eftersom syrran skulle till läkaren. Så hela förmiddagen var det full rulle.
Till sist fick vi både Tino och Novalie till att somna;


Men det varade ju förstås inte så länge, strax härefter vaknade Novalie. Innan dess var Tino vaken och Novalie sov...

Sen kom syrran och svågern och hämtade Tino. 
Då gick jag upp på Dizas rum och hjälpte henne att städa, sen pyntade vi lite så hon också fick julfint.

Diza fixade festlig fika, en macka med två skivor saltrulle och fyra tandpetare i ;-)


Ola fortsatte i matrummet med spacklingen;Sen badade jag flickorna, strax innan middagen. Stekt kyckling med aioli och ost, potatisgratäng och grönsaker.
Diza sa till mig innan jag började äta; "Du aaanar inte så gott det var mamma!!"
Min stora lilla tjej med sina stora uttalanden ;-)
Nu har vi sett julkalendern och fortsätter att mysa i soffan.

Tjingeling!    

Dag 05 – Vad är kärlek?

"Vad är kärlek"
Det är nog det svåraste temat tycker jag, på alla dessa 30 dagar.
Kärlek är;
*Individuellt- det är olika för alla. Alla har olika uppfattningar om vad kärlek är.
*Villkorslös
*Att aldrig behöva be om ursäkt.
*Tillit
*Glädje

Det finns ju olika sorters kärlek. Men om jag ska tala om kärleken till min man och mina barn, så känner jag så här.

Jag älskar att skämma bort min man och mina barn. Jag blir glad när jag ser dem. Jag längtar efter dem. Jag saknar dem. Jag litar på dem. 
Jag hade inte varit jag utan dem. De är mitt allt!

Tjingeling! 


Välkommen December!!

Denna 1:e December har det snöat, blåst och varit solsken om vartannat. Det är iaf kul att det är snö under julmånaden! Det är vi inte bortskämda med ;-) 
Jag, Novalie, syrran och Tino har varit iväg hela dagen! Syrran skulle kolla på en ny skidjacka, vilket fick mig att inse att jag också ville ha en. Min är ju trots allt tre år gammal...

Sen blev det en sväng till ÖB, där vi köpte sköljmedel bl.a.
Efter det fick vi köra inom McDonalds för kidsen var hungriga.
Sen bar de av till Willys för storhandling. Hem till mamma och pappa eftersom pappa var snäll nog att hämta Diza och Tindra till oss.

Nu kör jag multitasking, matar Novalie och bloggar samtidigt. Hoppas att hon somnar sen så jag kan bli färdig i köket och få vikt färdigt tvätten.
Det är det värsta nu, jag blir aldrig färdig någonstans, får avbryta hela tiden. Så allt tar dubbelt så lång tid...

Vi har ju påbörjat matrummet nu. Men det har inte hänt så mycket för jag köpte givetvis fel spackel...
Men det SKA bli färdigt denna veckan. Vill visa mamma och pappa det innan mamma åker in på sjukhuset på måndag.
Ja, vi får lägga på ett kol. Tur Ola jobbar sista kvällen imorgon!

Tjingeling! 

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!