Skostallet

Efter att jag bloggat i förmiddags blev det istället att jag gick och ringde vårt försäkringsbolag. Skulle ha tagit tag i de för länge sedan men det blir bara inte när man jobbar. Nu har vi iaf bilarna och huset samlade hos ett försäkringsbolag, så det är skönt att ha rett ut det. Förvånansvät nog slapp jag köer, både när jag ringde det nya föräskringsbolaget OCH det gamla!
Sen gjorde Diza och jag oss iordning för då kom syrran, mormor och Tino och hämtade oss. Först körde vi till Skivlagret, syrran köpte The Arks senaste oh Timotejs. Jag skulle ha en gamma Skunk Anansie skiva, men tyligen är de svåra att få tag på, så det blir till att söka på nätet. Mormor köpte datorspel till barnen och Barbie och de 3 musketörerna-filmen till Diza ;-)

Sen tog vi en vända till Babyringen. Köpte dock inget därinne. Sen blev det en sväng till nyöppnade Skostallet i Staffanstorp. Där blev det inget till mig, fast jag hittade skor jag ville ha. Men Diza hittade ett par sandaler som hon fastnade för direkt, sen blev det ett par "foppaskkor" också (som snälla mormor köpte). Dem är ju ett nödvändigt ont nu när det snart är sommar ;-)


Det första Diza såg, fast först ville hon ha vita...


De "obligatoriska" sommardojjorna ;-) Köpte även märken (vad de nu heter...) som man sätter i hålen.  

Ledig dag

Idag är Diza och jag lediga och vad händer när man äntligen är ledig? Jo, det regnar och är allmänt tråkigt väder...
Diza har precis dansat till Firma Fantasiflytt, och jag sitter i soffan och väntar på att orken ska komma till mig så jag kan dammsuga och tvätta lite.
Efter det ska vi åka till mormor, moster och lilla Tino. Som för övrigt INTE är så liten längre.
Ola jobbar, men har en löjligt kort dag på jobb, till 11.15... Annat är det på vårt jobb, där jobba vi alltid hela dagar, men det är för att vi ska kunna jobba in vissa dagar, som idag t.ex.

Igår fick jag äntligen dekarerat! Skönt att det är klart, vet faktiskt inte riktigt när sista dagen är, men kan tänka mig att det är på måndag. SÅ GLÖM INTE DEKLARERA!!!

Ooh ja, häromdagen fick vi en inbjudan till bröllop i juli. Då kommer jag att vara stor som en heffaklump antagligen så lycka till Jyoti, att hitta en klänning att få på dig. Jag har redan hittat en massa fina klänningar, men inga gravidvänliga klänningar precis.
Nä, nu kallar dammsugaren på mig.

Tjingeling!

Idag...

...så är det sista jobbedagen för denna veckan! Woohoo!!
Diza ville gärna gå på bio nu när vi var lediga, så vi får väl se om där går något bra.

Idag ska vi på utvecklingssamtal på Dizas dagis. Det brukar gå bra. Så det blir till att gå lite tidigare idag. Det är ju sånt här man har flexen till...

nu på lunchen stack jag iväg till macken och köpte en baguett (och ett kexchoklad ;-)), slängde i mig den i bilen och körde bort en sväng till Mediamarkt. Där köpte jag en samlingsplatta från Nirvana och filmen New Moon.
Egentligen var jag ute efter Skunk Anansie och någon gammal tv-serie, men det fanns inte, så det fick bli detta istället.
Nä, nu är lunchen snart slut.

Tjingeling!

Regina Spektor

Regina Spektor är född 18 feb 1980 i Moskva. När hon var 9 år emigrerade hennes familj till New York och där är hon uppväxt.
Hon är en sångerska/låtskrivare/pianist, hon sjunger klassisk inspirerad musik.
Hon har släppt 5 album sedan 2001, men de tre första har nästan enabrt släppts i USA. Men går nog att få tag på över nätet.
Låten "Samson" har spelats flitigt i P3. Låten är från hennes 4:e album "Begin to Hope" från 2007. Hennes senaste album "Far" från 2009 innehåller denna singeln som jag tänkte dela med mig av, Eet.



Tjingeling!

Skräpplockardag

Idag var det skräpplockardag på dagis. Det hade jag helt glömt bort imorse, inte förrän Ola fågade mig över telefon om det var idag slog det mig.
Ja skulle ju till barnmorskan, men där skulle jag vara halv fyra, så det skulle jag nog hinna. Fem i tre körde jag från jobb, körde he och hämtade katten som skulle på återkontroll hos veterinären. Lämnade katten hos Ola som fick ta den biten. Exakt halv fyra slog jag mig ner i stolen utanför barnmorskan.
Klockan blev tjugo i fyra, kvart i fyra, 15.52. Jag gick på toa och tänkte när jag kommer ut så går jag. Skule ju vara på dagis vid fyratiden. När jag kommer ut från toa var hon klar, då var jag hyfsat uppretad...
Sa bara, jag har bråttom nu så det får gå fort. Det gick hyfsat fort också, tio över fyra var jag ute igen. Men jag tycker det är så jäkla dålig stil. Fick alltså sitta och vänta i ca 25 minuter. Det är inte acceptabelt.

Hur som helst så kom jag iväg till sist. Vi lämnade katten hemma och körde tillsammans till dagis. Diza var redan ute och plockade skräp när vi kom, men ville gå en gång till med oss. Så Diza gick och hämtade en påse och vars ett par handskar. Dessutom tog hon lappar och penna så vi kunde gå tipsrunda ;-)
Efter tipsrundan/ skräpplockningen gick vi tillbaka och tog en korv som dagis bjöd på, snackade med några föräldrar och vissa pappor byggde något litet "trähus" som dagis ska ha ute.


Diza i skräpplockar-tagen


Också en pose-bild ;-)

Tjingeling!  

Barnmorskan

Idag är det dags för besök hos barnmorskan. vi kom överrens om ett besök efter ultraljudet, men undrar om att eftersom jag ska på ultraljud snart igen om jag måste gå till barnmorskan snart igen?
Jaja, nu har jag jobbat in tillräckligt många flextimmar för att kunna gå tidigare någon gång. Fast jag är så att jag gärna vill ha väldigt många flextimmar att ta av, dels för att det  är en trygghet och dels för om det skulle uppstå några oväntade händelser så man måste gå tidigare, eller bara känner att man behöver det en dag.
Eller en av alla de tusen gånger då vi ska till doktor eller tandläkare med Dizen och man kommer senare.

Igår la sig bebisen på något konstigt sätt, jag fick SÅ ont. Jag kände att den rörde sig och när man vet att den har lagt sig på ett ställe i magen så vill man gärna känna med handen på magen just där. Men hrregud vad ont det gjorde!! Det har jag aldrig varit med om förr! Det var ganska obehagligt måste jag säga.

Tjingeling! 

Rubrik

Kom inte på vad jag skulle använda för rubrik...

Äntligen hemma! Bättre sent än aldrig...
Fick hämta Diza hos mormor och morfar, tur vi har dem! Ola är som sagt och spelar fotboll, ska bli intressant att höra hur det gått när han kommer hem. Detta är andra matchen, förra vann dem, men då var inte Ola med. Så egentligen är detta Olas första match.

Har precis slängt i mig mat, Ola och Diza hann äta innan. Nu ska jag gå upp och natta Dizen, har en tidig dag framför oss imorgon.

Tjingeling!

Jobbar över

Som vanligt sitter jag kvar fast min arbetstid är slut...
Jag är helt färdig egentligen och skulle kunna gå hem, om det inte hade varit för att jag MÅSTE sitta och vänta in lite papper som jag måste ta itu med idag.
Det är ett helvete att vara beroende av andra människor, särskilt när de inte kan göra sitt arbete fast man har tjatat på dem sedan förra veckan att man behöver infon.
Blir så arg på sånt här.

Kom igen nu, gör ditt jobb så jag kan göra mitt, så jag kan få gå hem någon gång!

Dessutom sitter Ola och väntar på mig för han ska iväg och spela fotboll. Men det slutar väl med att han får lämna Diza till mina föräldrar för att inte jag kan komma iväg från jobb i tid... *suck*

Tjingeling!

Vintage Stories

Jag har länge gått och sneglat på Kappahls senaste kollektion, Vintage Stories. Jag vet inte vad det är men jag älskar den! Den är så fräsch och somrig och bekant på något sätt!
Jag har aldrig tidigare varit så glad i blommigt osv, men de blommiga mixat med en gammaldags stil, gör den bara så sockersöt!

Här är mina favoriter


Så gulligt att mamma och dotter kan matcha varandra!

Jag kan svära på att min syster hade en sån här (som också är en del av kollektionen) på 70-talet.

349118

Men det jag allra mest vill ha just nu är

394908
Är den inte söt! Denna är också från Kappahl, dock inte Vintage Stories...

Tjingeling! 

Milkshake

För en liten stund sedan kom min käre man med en milshake till mig! Den innehöll nåra av mina absout favorit "måste ha"- nu när jag är gravid. Nämligen glass och färska jordgubbar! 
Vaniljglass, en skvätt mjölk, lite vaniljsocker och färska jordgubbar! Mmmm mums...

 

Var hemma sent från jobb idag. På förmiddagen la hela datorsystemet på hela företaget ner, så ingen kunde göra någonting. Sen kom det igång lagom till lunchdags...
Jobbade över nästa en timme (för ovanlighetens skull...not!) och när jag kom hem så satt Diza i badet redan! Skönt att det redan var färdigt. Ola slutade tidigare idag för han började tidigt, så skulle han dessutom hämta vår katt so varit hos veterinären. Så nu är hon sur som ättika på oss...
Diza blev hämtad av mormor och morfar tidigt idag, så hon har iaf haft en superdag ;-)

Tjingeling!

Vecka 21

Idag gick vi in i vecka 21 och igår hade exakt halva tiden gått! Så nu är det närmre slutet (av graviditeten och början på ett nytt liv) än början! *tjoohoo*
Ska bli roligt att se vad det är för en liten rackare som kommer till oss! :-)

Info om vecka 21





Tjingeling!

Klara, färdiga, renovera!

Yes, vi har haft ett ganska långt uppehåll vad gäller renoveringen. När vi slutade med fasaden i höstas har det inte hänt mycket mer här hemma kan jag säga...
Men nu, med värmen och solen, så sätter renoveringen igång igen ;-)
Nu kommer orken att fortsätta, och suget efter att det ska hända något här hemma! Dessvärre har inte Ola så mycket hjälp av mig i år. Förra året så åkte jag och handlade lecablock och murbruk. Hjälpte honom att riva och mura osv. Men det kommer nog inte att funka i år, med tanke på foglossning osv.
Men något ska jag kunna göra jag med. Om inget annat kan jag stå och heja på *hahaha*

Nä, denna helgen har det varit (blåsigt men) fint väder hela helgen. Så i lördags efter fotbollsträningen åkte vi och handla hängrännor och stuprör. Sen igår när vi var i skogen så började Ola att sätta upp dem. Vi vill ju inte förstöra den fina fasaden som äntligen börjar ta form ;-)
Han blev nästan färdig men, störigt nog, så tog fästena slut. Så han kunde inte göra riktigt färdigt. Men han har gjort de jobbigaste bitarna!


Ola målar bräderna som ska fästas upp, som vi sen fäster hängrännorna i!
Efter fasaden kommer taket *puh* än så länge har vi inget målsnöre i sikte...

Tjingeling! 


Bokskogen!

Idag har Diza, jag, syrran, Tino, mormor och min faster varit på promenad och picknick i bokskogen!
Vädret har varit riktigt ljuvligt och vi har njutit i fulla drag!
Skogen var full av vitsippor (eller jordgubbar som syrran sa...) så långt ögat kunde se.
Här kommer turen i några bilder!


Stora hav av vitsippor så långt ögat kunde se!


Diza (mannekängen, som faster säger) njuter av solen och posar på en och samma gång ;-)

 
Faster är utmattad! Eller så såg det så härligt ut i havet av vitsippor, vet inte riktigt. Men ett par sekunder senare så slänger sig Diza över henne ;-)


Diza är fotograf (hon har många talanger lilla hjärtat!), fotar hela gänget! Fr.v mormor, syrran, jag, faster och längst fram Tino i vagn! 


Fikapaus! Innan vi började gå tillbaka så skulle vi picknicka! Jag tackar mn lyckliga sjärna att jag stod upp och picknickade, för sen såg vi en massa skogsmöss inte långt från oss... *uäääähh*

Så mysigt har vi haft det idag! Fast vi har ju såklart hunnit med en hel del annat också. Förtäller mer imorgon!

Tjingeling!

Dizas första fotbollsträning!

Idag var Diza på fotbollsträning för första gången, och jag måste säga att hon var väldigt duktig!
Trodde inte hon skulle våga så mycket som hon gjorde faktiskt! Det gjorde nog mycket att hennes ksuin Tindra var med och hjäpte henne också såklart, men efter en stund gick det bra att till och med bli indelad i "det andra laget" (det som inte Tindra var med i).
Idag var det inte de vanliga tränarna för de kunde inte, det var även ganska dålig uppslupning bland barnen, så alla fick träna tillsammans. I vanliga fall blir de indelade så att de stora barnen (Tindra och co.) tränar för sig och de små tränar för sig. Men det gick bra ändå!

De började med lite uppvärmning utan boll. Sen fick de börja springa lite med bollen, sen tränade de passning och skjuta på mål och till sist blev de indelade i lag så fick de spela lite.
Det såg så roligt ut för där bollen var där var det en klunga med barn hela tiden, de följde efter bollen som en svärm ;-)
Diza, som ju är minst, var hela tiden 2 meter efter alla, men någon gång var hon ed och kunde passa bollen! På slutet blev Diza dock nog lite trött så då blev hon lite gnällig, men i det stora hela var hon väldigt duktig!

Här är lite foto;


Diza och Tindra


Diza skjuter bollen i passningsträning


Diza passar Tindra som skjuter på mål!


Dizas lag, de gula ;-)

Vi frågade efteråt om hon tyckte det var roligt. Ja, det tyckte hon. Jaha, sa vi. Vill de fortsätta spela?
Jaa... men inte det svåra... Sa hon då :)

Vi tror nog att hon vill fortsätta iaf ;-)

Tjingeling! 


Fotbollsdags

Jodå, idag pratade Ola med en av papporna som håller i fotbollen för de små. Han såg inte några problem med att Diza inte skulle kunna börja spela.
Så imorgon får vi se om det blir något. Dels om det går bra och dels o hon tycker det är roligt! Men det tror jag hon gör ;-)
Hon blev så glad för fotbollen hon fick idag, hon har haft den med sig hela dagen!

Tanken var att jag skulle ut med kompis H imorgon, som jag inte träffat på väldigt länge, och shoppa. Behöver lite mammakläder nämligen...
Men samtidigt vill jag inte missa Dizas första fotbollsträning. Men å andra sidan känner jag verkligen att jag behöver träffa en kompis just nu...

Jag får fundera på det tills imorgon.
Ska fortsätta titta på "Red Dragon" nu, med Ola.

Tjingeling!

Lunchdejt!

Idag kom min lilla familj in till Nova, där möttes vi för att käka lunch!
Diza blev så glad när hon såg mig, hon sprang och mötte mig!
Det värmer alltid lite extra i mammahjärtat! ;-)


Vi käkade hamburgare och Diza käkade pizza. Vi såg (eller mest jag) jättemycket folk vi känner. Känns somom alla samlades där idag. Ja, det är ju fredag och det är ju löning dessutom!

Efter lunch skulle Ola och Diza gå och handla varsen fotboll, det råder fotbollsfeber hemma hos oss just nu. Eller ja, Ola har det alltid, men nu har han fått med sig Diza oxå ;-)
Olas korplag vann första matchen ganska överlägset, så nu satsar de nog rejält verkar det som! Diza har velat spela fotboll ett tag nu (hennes kusiner spelar också) men vi har inte fått klarhet i om hon ÄR förliten eller inte. Hon blir ju faktiskt 5 i år, så hon borde ju inte vara det, kan man tycka...

Tjingeling!

Klädbytaredag

På söndag är det klädbytaredag här i vår lilla by. Jag har dragit fram en del av Dizas gamla kläder, och ska gå igenom skor men leksaker skippar jag nog...
För det blev en del kläder ändå


Även det som ligger i lådan ;-)

Men jag har aldrig varit på klädbytaredag och jag har ingen aning om vad man sa ta betalt??? Där finns ju ändå några plagg som är Mexx och Esprit, men ännu mer än så är ju förstås HM och Kappahl. Oc skor vad tar man betalt för dem?? Har allt från Kavat till Pax...

Någon som har någon idé? I så fall tar jag tacksamt emot tips!

Tjingeling!

Fick ett samtal idag...

...från Diza. Hennes pappa var och hämtade henne på dagis, vi hade diskuterat tidigare vad vi skulle äta utan framgång. Så Ola hade frågat Diza vad vi skulle äta idag och (givetvis) valde hon hamburgare.
Diza: Men inte sån man gör hemma, utan sån man köper i affären.
Så Diza ringde mig så sa hon; Mamma, kan du köra och handla hamburgare i hamburgeraffären?

Det var ju givetvis så gulligt så jag var tvungen att säga ja ;-)

Tjingeling!

Mammakläder

Jag var nyss iväg på sen lunch, passade på att sticka inom några affärer på vägen.
Tänkte jag måste ha lite nya mammabyxor!!
Har typ ett par...
Mammakläder är vi inte bortskämda med precis! Det finns ungefär samma överallt, så man tröttnar ganska snabbt. Mycket av det är inte ens snyggt sen kostar det skjortan också. Man kanske skulle satsat på det? Göra lite trendigare och snyggare mammakläder?

Provade väl tre par jeans innan jag fick nog. De sitter ju ihop, alltså vid knappen, så man måste ju kasa de upp över höfterna. Det är ju jätteroligt när man har skitbreda höfter, då slutar det med att man får gå upp en storlek. Som om man inte redan kände sig stor liksom...
Blev så besviken att jag hängde tillbaka tunikorna jag tagit till mig och Diza också... *suck*

Jag gick in på glitter och köpte ny ansiktskräm, sminkborttagnings-medel och ett nytt nagellack istället. Det hjälpte lite ;-)

Tjingeling!

Sparkar

Igår när jag gick och lade mig så sparkade bebisen som besatt!
Det var många sparkar och det varade länge! Jag gick och la mig strax innan Ola skulle gå upp och jobba så denna gången fick han chansen att känna det också!
Jag har ju förstås kännt det länge, men varken Ola eller Diza har fått chans att känna det än. Antagligen för att moderkakan ligger i framvägg, för med Diza, då den inte låg i framvägg, kunde till och med Ola känna det ganska tidigt!
Ska bli spännande att se, om två veckor, vad det är för en liten filur som ligger därinne och sparkas ;-)

Tjingeling!

Dagens Diza! På dagis i glitterskor, glitt...

foto0204 (MMS)

Dagens Diza! På dagis i glitterskor, glittrig väska och en glittrig klämma. Hon vägrade ha kjol till tightsen men de gör inte så mycket eftersom t-shirten var lite stor.


Vecka 20

Kom på att jag hade glömt göra ett inlägg om 20:e graviditetsveckan...

Nu är vi bara ett par dagar från att passera halva gränsen ;-)



Tjingeling!

Ultraljudet

I fredags var jag ju på ultraljud och allting såg bra ut.
Det tog ganska lång tid för tjejen som gjorde ultraljudet var praktikant, så mätningarna tog ganska lång tid och gjordes två gånger på varje ställe.
Bebisen var livlig och flyttade sig mycket vilket antagligen inte hjälpte så mycket ;-)
Den lill* var ganska liten, så därför ska jag på nytt ultraljud om ca 2 veckor, jag har dock inte fått kallelsen än...

Jag skulle lägga in en av ultraljudsbilderna här, men det går inte. Får se sen om det går.

Tjingeling!


Uppdatering! När jag kom hem låg kallelsen i brevlådan! Om exakt 2 veckor bär det av på ultraljud nr 2 :-)

Vissa får vara lediga...

Som Diza. Idag får hon vara hos syrran. Svågerns son är nere och hälsar på och Diza är ju sååå förälskad i honom och eftersom han inte är här sådär jätteofta så frågade vi om Diza fick vara med dem idag.
Syrran säger ju sällan nej till det så det var ju såklart inga problem.
Diza visste inte det imorse och jag tog en sovande prinsessa från sängen och när vi kommit hem till syrran hade hon vaknat, men nog inte riktigt fattat att hon skulle få vara ledig från dagis för att få vara med syrran och hennes familj.

Jag får ringa dem senare!

Tjingeling!

Världens bästa besked!!!

Idag har jag (och min familj) fått världens bästa besked. Eller nästbästa besked kanske det är.
Världens bästa besked hade varit om mamma blev helt friskförklarad förstås.
Men idag var hon på återbesök, gjorde röntgen och pratade med läkare.
Beskedet hon fick var att tumören blivit väldigt liten!! Hennes värden var mycket bättre igen!! Tumören i lungan var mindre än hälften så stor!
Hostan och andra biverkningar hon har är för att strålningen var en av de starkaste man kan få, så de har satt sina spår på lungorna, men det kommer att läka.

Som sagt, hon är inte frisk men hon fick det nästbästa beskedet man kan få! Det känns helt otroligt!

Tjingeling!

Mår inte så bra

Jag har en foglossning som inte är av denna värld och hjärtklappning på det.
Hjärtklappningen känner jag igen sedan SLUTET på förra graviditeten, men herregud, jag är ju bara halvvägs...
Mår väldigt kymigt idag, så jag ska försöka komma hem i tid, och kanske lite tidigare än så.

Dopet igår tog ut sin rätt på foglossningen som förvärrats något nu. Men det är bara att gilla läget.

Till helgen är klädbytardagar, så jag ska börja ta fram Dizas för små kläder och lite leksaker som hon inte använder längre.

Nä, nu är lunchen snart slut.

Tjingeling!  

Dopdag!

Idag var det dags för lilla Tino att döpas. Tino är syrran tredje barn. Dagen har varit lång men väldigt lyckad!
Halv tio var klcokan när vi äntligen kom hem och satte oss i soffan.
Prästen var mycket bra, lugn och trevlig och mån om barnen. Kyrkan var mysig. I det stora hela en lyckad dag.

Detta fick Tino av oss


En stol/pall med Tinos födelsedata och ett litet gulligt meddelande...



Ja, det syns ju att jag själv skrivit... Men det var roligt och jag blev ganska nöjd med resultatet. Visst man önskar att man var lite mer sadig på handen, men på detta viset blir det lite personligare också tycker jag ;-)

Tjingeling!

Dagens verk...

Detta har jag jobbat med idag.Som ni kan se så är det inte färdigt än, det ska finslipas och skrivas lite till.

Återkommer med bild på färdigt verk, det ska bli färdigt imorgon förmiddag.


 
Tjingeling!

Kalasfin!

Idag har Dizen varit på kalas hos sin kamrat. Han fyllde fem precis som Diza gör i år.
I början var hon lite blyg och ville inte att vi skulle gå, men när vi varit där en stund så var det okej. Då kunde hon börja leka med de andra flickorna där var. Idag var det totalt 3 flickor vilket var bra, för sist hon var på kalas hos en pojke så var hon ensam flicka, det tyckte hon var lite jobbigt för som hon sa; Pojkarna är så busiga ;-)



Tjingeling!

Dagens Diza! Idag har Diza på sig sin kort...

foto0201 (MMS)

Dagens Diza! Idag har Diza på sig sin korta kavaj och den nya rosa klänningen! Hon blev så glad när jag sa att hon såg ut som en liten vuxen *hihi*


Det här med doppresent...

Det är så jäkla svårt varenda gång. På söndag ska syrrans lille grabb döpas, Ola har dessutom fått äran att bli fadder, ett faktum han är väldigt mallig över ;-)
Nä, vi vill inte ge något av det vanliga, smycke, spargris, bestick osv...

Vi ville ge något annorlunda som de här

Fabler doptavla (Stor)
En doptavla där det står namn och födelsedata.
Eller något liknande, men ska man beställa det tar det inst en vecka. Så det kan vi fetglömma.

Kan vara att jag kommit på något annat annorlunda nu, men det vill jag inte berätta här eftersom jag VET att syrrans läser bloggen då och då (blä blä), men vi får se imorgon hur bra det egentligen blir när jag ska försöka fixa det...

Är det någon som har ett bra tips på en annorlunda doppresent??

Tjingeling!

Min nya tröja!

Idag använde jag min ena nya tröja.

 

Älskar färgen på denna tröjan! Denna graviditetens första mammatröja ;-)

Tjingeling!

Utomlands...

Idag har jag varit på leverantörsbesök. vi körde kl 8 från jobb och kom tillbaka vid halv tre. Vi har gått och gått och gått... och gått lite till.
Det började i Malmö, först hos vår leverantör sen körde vi vidare till deras leverantör. Vi gick på terminaler och kollade. Sen åkte vi vidare till Kastrups Flygplats. Gått igenom security, kollat på avlastning och pålastning på stora cargoflyg.
Vi har dessutom varit uppe ochh tittat i bellyn, cockpit och main deck. Det har varit ett väldigt nyttigt besök och väldigt intressant!

Men nu är jag väldigt trött! Så nu ska jag fixa lite till, sen drar jag hemåt!

Tjingeling!

Fyndat idag!

På lunchen idag stack jag snabbt till HM mest för att köpa någon ny tröja till mig, eftersom jag ska på leverantörsmöte imorgonbitti på jobb. Kunde ju vara trevligt att ha något på sig som sitter snyggt på en växande mage...
Som vanligt finns det ju inga mammakläder på rea, det fanns kläder till både Ola och Diza som var på rea!

Ola fick en snygg pikétröja som var vit/grå randig.

Diza fick en fin rosa stickad klänning (tunn), med volanger fram, och en svart kavaj, modell kort.


(Bilden blev lite halvkass, men man får en uppfattning iaf ;-))

Alla dessa tre plagg kostade 50 kr/st. Det är mellan 50 och 75% rabatt! Har jag inte fyndat så säg!! ;-)

Själv fick jag en ljusblå tunika med kort ärm. Jag älskar verkligen nyansen! Annars brukar jag inte hitta sådär jättemånga mammaplagg som jag gillar...

Så när jag kom hem från jobb så hade minsann de kläderna jag beställt från HM kommit också! Eller hälften av dem...
Däri fanns en blårutig tunika också, supersnygg och lite utrymme för magen att växa ;-)


(Försök ignorera lappen...)

I samma paket fanns korta byxor till Diza och en rosa och en ljusblå t-shirt, i riktigt somriga färger! Ola fick ett par jättesnygga rutiga cargobyxor!

Tjingeling!

Jag vill ha!!

Detta fastnade jag för direkt...

 

Är det inte härligt somrigt, så säg. Skorna finns tyvärr inte i min storlek i den färgen.
(Kläderna kan hittas på Halens)

Tjingeling!


Hemma!!

Då var vi äntligen hemma!
Syrrans äldsta tjej fyller tio idag, så direkt efter jobb var det till att åka på kalas. Jag hann köra hem om och ta cykeln för det var så himla fint väder idag så jag tänkte, för att man ska få njuta lite av vädret fast man sitter instängd hela dagen, så tar jag cykeln!  Det var ju faktiskt fortfarande 15 grader när jag körde hem! 

Diza blev hämtad av mormor och morfar på dagis idag. Både Ola och jag var sena, så på så sätt fick hon en kort dag och hon fick vara i tid på kalaset ;-)
När det var dags att åka hem så blev Diza väldigt ledsen (som vanligt) så till sist blev det att hon skulle sova över hos syrran.
Jag är själv himla känslig nu under graviditeten och när hon är så olycklig så lång stund, som Diza var idag, så blir det till sist att man ger sig. Syrran och co är ju lediga imorgon, så då får Diza också vara det ;-)

Ola har varit på ledarskapskurs idag och ska dit imorgon igen. Det är på tiden att han får de utbildningarna han ska ha på sitt jobb, han har ju "bara" varit där i 2 år nu...

Nä, dags att fixa för morgondagen!

Tjingeling!

Renoveringsdags...

Japp nu kommer den tiden på året då det börjar bli dags att renovera. Vi har haft uppehåll hela vintern efter att ha hållt på i princip varje helg under sommaren/hösten.
Nu när det börjar bli fint väder så kommer även suget att börja fixa igen och (förhoppningsvis) orken också ;-)

Vi har redan en hyfsat lång lista redan på vad som ska göras vid i vår/sommar. Vi får väl se hur långt vi hinner.
Någon som känner för att sponsra oss?? ;-)

Har nu suttit hos syrran och passat hennes barn. De skulle iväg på några sistaminuten ärenden för deras äldsta tös fyller år imorgon. 
Lillgrabben ville inte riktigt somna ikväll, men till sist (för ca en halvtimme sedan) somnada han äntligen det lilla söta monstret :-)
Nu har syrran och svågern precis kommit, så nu ska jag köra hem och ta mig en dusch.

Tjingeling! 

Vecka 19

Här kommer lite info om vad som sker i magen under denna veckan.





Tjingeling!

Hemmadag!

Idag är jag hemma med Diza. Hon hade ont magen och var ledsen imorse så vi bestämde oss för att bli hemma.
Så förhoppningsvis ska jag få undan lite kläder idag. Igår handlade jag en JÄTTESTOR förvaringslåda på IKEA som vi ska lägga kläder i som INTE passar Diza nu.
Sen har jag ett litet berg av kläder som måste tvättas. Har inte hunnit tvätta någonting denna helgen för den har varit fullspäckad med grejer. Och vår tumlare funkar ju fortfarande inte...
Så jag måste antingen åka och låna tumlare någonstans eller hänga upp allt. Så det tar lite extra tid.

Idag gick jag in i v 19. På fredag är det dags för första ultraljudet. Kan knappt fatta att jag snart redan gått halva tiden! Ganska otroligt faktiskt...
Återkommer med info om v 19 i ett eget inlägg.

Nä, lika bra att sätta igång med en gång.

Tjingeling!

Train

Train är ett amerikanskt rockband från San Fransisco, bildat 1994.
Gruppen består av Patrick Monahan, Jimmy Stafford och Scott Underwood.

Första gången jag hörde denna låten var i TV-serien Medium, när Alison åker till sjukhuset för att träffa sin kamrat som hon lärde känna under tiden hon låg på sjukhus med leukemi, bara för att få veta att hennes kompis förlorat kampen mot sjukdomen.
Vet inte om det är anledningen till att jag tycker låten är så bra eller om det bara är en bidragande faktor.

Låten kommer från Trains senaste album från 2009 Save Me, San Fransisco.
Låten heter; Hey Soulsister



Tjingeling!

Mina föräldrar!

Mina föräldrar är de bästa jag vet! De har alltid ställt upp för mig och mina syskon, i vått och torrt, fast de kanske inte alltid kunnat...
Vi har kunnat gå till dem om allt och de har alltid funnits där för oss!

Jag talar både för mig själv och mina syskon (och våra familjer) när jag säger att vi älskar er!

Idag firade mina föräldrar sin 36:e bröllopsdag!!! Trots sina 36 år som gifta så är de bara 55 och 57 år gamla :-)
Jag hoppas att Ola och jag är lika lyckliga som dem när vi sitter där dem gör, om ca 34 år!

Förra året (på deras 35:e bröllopsdag) skickade vi dem på Ystad Saltsjöbad, på spadag. Sen när de kom hem så hade vi gjort färdigt deras sovrum (som dem då renoverade) och sen åt vi god middag på kvällen.
Idag var vi på IKEA, sen körde vi hem och gjorde middag. Vi ringde till dem och sa att dem skulle vara färdiga klockan fem för då skulle någon komma och hämta dem. Varpå mamma blev rädd att vi hittat på några "dumheter" som förra året ;-) Vi lurade i henne att de skulle klä sig varmt :-D
Så för att skrämmas lite fick dem åka en liten extrarunda i bilen, och mamma hade med sig vantar i väskan *hahaha*
När de kom hit fick de varsett glas jordgubbschampagne och en stooor bukett tulpaner med blåbärsris.
Sen åt vi middag, potatisgratäng och fylld fläskfilé.
Till efterrätt blev det amerikanska brownies.
Nu har jag precis satt mig i soffan efter att ha städat undan, helt slut. Men trevligt har det varit!


Jag och mina föräldrar på min bröllopsdag den 2 augusti 2008 (har inte hunnit lägga in dagens bilder än).

Tjingeling!


Meckar Diza

Idag har varit fullsmockad med aktiviteter, därav min frånvaro från bloggen. Vi skulle till IKEA men de blev inget, ska nog ta det imorgon förmiddag istället. Istället har vi städat det sista vi hade kvar, fixat med vattnet så förhoppningsvis ska det äntligen bli bra, handlat mat (igen) och Diza och Ola har bytat däck på bilen.


Diza tycker det roligt att hjälpa till ;-)

Diza har även hunnit vara hos mormor och morfar en stund och showat för dem!

Känns rätt skönt att slippa känna att man måste städa imorgon. Imorgon har jag "bara" ett berg med tvätt att ta itu med. Dessutom ska vi fira mormor och morfar imorgon, på något sätt eftersom de har bröllopsdag.
Synd att helgen bara är i två dagar, hade den varit tre hade man kanske hunnit med vad man skulle och ändå hunnit slappa lite ;-)

Nä, nu måste jag göra mig iordning. Gästerna kommer om en timme!

Tjingeling!


Livets Lotteri

Jag tog en lott i livets lotteri på www.livetslotteri.se






Jag föddes nyss i Venezuela. Vanliga problem i mitt nya hemland är:
*AGA
*UTBREDD SEXUELL HANDEL MED BARN
*BARNARBETE

Ge mig och alla utsatta barn ditt stöd!

Fredagkvällen

har gått i lugnets tecken. Stack ca en halvtimme tidigare från jobb, det var skönt och välförtjänt efter alla kvällars övertid de senaste veckorna.
Väl hemma har vi lagat mat, städat undan lite (har bl.a tagit undan vinterjackorna), plockat undan lite överallt och hunnit ha grannen på besök.
Nu slöar vi i soffan tittandes på Austin Powers.

Diza blev ledsen efter en stund ikväll, men vägrade att säga varför. Så jag följde med henne in i soffan och då berättade hon varför hon var ledsen. Hon hade ont i magen. Hon pekade på samma tälle som de andra gångerna och denna gången hade hon så ont så hon grät. Hon somnade på soffan, när jag strök henne på håret, med en kudde under magen. Lilla hjärtat.

Imorgon ska jag försöka komma iväg till IKEA med mamma. Jag måste köpa förvaringslådor, Diza har kläder hon ärvt som är för stora och bebisen har fått kläder (och fått låna) som vi inte har någon plats till än...
Sen imorgonkväll kommer Olas kusin med familj på besök. Så vi har hela helgen fullspäckad. På söndag har dessutom mamma och pappa 36 årig bröllopsdag. Så det får vi ju fira!  

Tjingeling!  

SATC 2

Nu har det kommit ut en ny trailer på Sex and The City 2, som har premiär den 28:e maj!!

Måste säga att den verkar VÄLDIGT bra! Längtar verkligen tills premiären!

Avgör själva;



Tjingeling!

Måste vara rekord!!

Igår hade jag hela 64 besökare! Det måste vara något slags rekord! Hoppas det är besökare som kommit för att stanna ;-)

Välkomna alla nya!!

Tjingeling!

Adam Lambert

Adam Lambert föddes det fantastiska året 1982.
Han slog igenom i maj 2009 då han kom tvåa i American Idol. I november 2009 släppte han sitt debutalbum "For your entertainment"
Det albumet innehåller bl a denna singeln: "Whataya Want From Me"

Lyssna och njut ;-)



Tjingeling!



PS! Missa inte att ni kan prenumerera på min blogg nu! Klicka bara på bloglovin' märket längst upp i listen!

Bebisbesök :-)

Idag var jag först ed Diza hos tandläkaren. Hon var jätteduktig. Hon satt i mitt knä och gapade för tandläkaren så hon kunde räkna hennes tänder och hon fick till och med skrapa ite ;-)
Detta är ett väldigt stort framsteg för Diza, för hon har ju sån fobi...
Så nu har vi bara två gånger kvar (förutsatt att det forsatt går lika bra).

Sen följde Diza med mig till jobb. Alla tyckte hon var söt och charmig (såklart ;-)) Hon var väldigt duktig också!

Sen var det dags för att åka och ta nya blodprov. Det gick sådär. Samma undersköterskor som sist...
Denna gngen hittade de ingenstans att sticka henne i armarna (där hon fått emla krämen), så till valde de at sticka i fingret. Lilla hjärtat blev hysterisk och skrek och grät. Hon klarar verkligen inte av det. Det var så synd om henne!
Den lilla stackaren har fått utstå mycket de senaste två veckorna, med prover och doktors- och tandläkarbesök. Extra jobbigt är det när an vet att hon har sån obi för det.
Så nu när hon varit så duktig ska vi överraska henne med ett par "klackaskor" som hon väldigt gärna vill ha ;-). Förutsatt att vi hittar några...


Lilla Tino sover hos mig (somnar alltid hos mig)...

Efter jobb skulle jag köra och hämta Diza, som jag lämnat hos mormor. Fast nu var hon hos syrran. När jag kom dit frågade syrran mig om jag kunde passa bebis medan de handlade mat. Det är klart jag kan, sa jag.
Så det slutade med att jag körde hem med en bebis istället och Diza och syrrans töser följde med dem och handlade.
Det gick jättebra och han sov nästan hela tiden lille grabben.
Det är så roligt att se Ola också med bebisen. Man ser verkligen hur han längtar efter vår egen lilla bebis :-)
Gulligt!

Tjingeling!

Hjälpredan på...

598ffac736f3efcf7de84ebc23eb5bea.png

Kolla varifrån!

Hjälpredan på väg in... Idag ska Diza hjälpa mig en stund på jobb innan vi ska till doktorn.


Som plåster på såren...

...ska vi käka pizza ikväll. Diza älskar capricciosan de gör på pizzerian vi brukar gå till.
Eftersom hon har varit så duktig idag och ska både till tandläkaren och ta blodprov imorgon så kan hon behöva lite uppmuntran :-)
Håll tummarna för att det går bra imorgon!!

Imorgonbitti ska vi till tandläkaren, sen ska faktiskt Diza följa med mig till jobb, innan vi ska vidare och ta blodprov.
Ska bli spännande att se hur hon är inorgon när hon får följa med mig på jobb. Hoppas det går bra, men risken finns väl att hon blir uttråkad...
men hon brukar vara duktig.

Tjingeling! 

Trött på att vara trött

Var är koncentrationen??
Jag kan inte fokusera på mitt jobb just nu. Är SÅÅÅ uttråkad och tänker på en massa annat hela tiden.
Behöver vara ledig känner jag, men det är inte möjligt...

Igår gick jag upp och la mig med Diza klockan sju, vi skulle mysa innan hon skulle sova. Vad händer då?
Jo, mamma somnar såklart. Vaknar en timme senare, då är Diza fortfarande vaken...
Är så trött på att vara konstant trött. Tror det är därför jag har svårt att koncentrera mig också.
Skulle vilja orka gå upp I TID på morgonen, så Diza och jag kunde ta det lite lugnt någon gång och inte alltid stressa. Men jag försover mig varenda dag... 
Det hjälper inte att det är så himla fint väder heller, då längtar jag bara ut ännu mer. Varför kan det inte vara fint väder på helgerna när man är ledig?

Ola berättade att Diza varit ganska duktig nu när de varit hos doktorn. Först hade hon suttit stilla hos sin pappa, när de tittade i örat, men tydligen skulle de suga i örat också och det gick inte så bra...
Lite fick de, men inte allt.
Så nu ska hon få droppar i örat, så ska vi dit igen. Sen eventuellt ska vi till sjukhuset på remiss. Beroendes på vad de hittar...
Vi har problem att få ihop vem som ska gå med henne på alla besöken. Båda börjar få svårt att ta ledigt från jobb hela tiden. Det verkar ju inte heller som om antalet besök ska lätta inom snaraste framtiden.

Tjingeling!

Nya prover

Jäklar!! De ringde från vår doktors kontor. Tydligen så blev inte proverna de tog på Diza i förra veckan bra. Så nu måste vi dit och sticka lilla hjärtat IGEN!!
Det är ju inte klokt. Jag får så dåligt samvete för jag vet vilken panikångest Diza får så fort jag nämner ordet doktor, tandläkare eller spruta...

Den lilla stackaren ska till örondoktorn imorgon för vi ska ha remiss in till sjukhuset, sen ska vi till tandläkaren på torsdag (som vi gått till 1 gång i månaden nu) sen måste vi åka och ta fler prover på henne.
Det är så synd om henne att jag får dåligt samvete...
Jag önskar att det fanns något sätt hon kunde få slippa detta helvete av undersökningar och prover.
Måtte de hitta vad som är fel snart.

Tjingeling! 

Här skulle...

4abc27b3359b58396fc50e1ef44ed87d.png

Kolla varifrån!

Här skulle jag kunna tänka mig att vara just nu. Ser så härligt ut! Eller hur...


Det bultar och det bankar..

Idag är en sådan dag då jag bara skulle blivit hemma i sängen och dragit täcket över huvudet...
Jag har haft huvudvärk hela dagen och det hjälper inte med vare sig alvedon eller panodil.

Sen när man kommer till jobb så är hela inkorgen smockfull med mail med (ursäkta mig men) en massa dumma frågor som ska besvaras. Inklusive sånt jag INTE ska svara på för att de inte ORKAR leta upp vem de egentligen ska skicka mailet till...
Så troligtvis kommer jag INTE hem i tid idag.
Idag blev det lunch framför datorn, det var säkrast så...

Ja, som ni hör, en superbra dag.

Tjingeling!

Vecka 18

Idag gick jag in i vecka 18 och det är exakt 160 dagar kvar!!! I slutet på nästa vecka är det dags för ultraljud!!! Det ska bli så spännande att se, efter vad jag hört hos barnmorskan så är det ju en livlig liten rackare som ligger i magen ;-)



Tjingeling!

Söndagsångest...

Idag har det inte gått i många knop här hemma...
Både Diza och jag sov länge imorse. Sen gjorde Ola pannkakor till frukost ;-)
Efter det åkte vi till mormor och morfar, där har vi varit hela dagen, fast vi egentligen skule vara hemma idag. Här behövs städas och tvättas, fast det får väl vara tills imorgon...
Men vi har haft väldigt trevligt idag (även idag) vi har ätit rester från gårdagen, sen har vi spelat Fas 10, ett ortspel so är väldigt roligt, men som tyvärr inte tillverkas längre. Så det är bara mina föräldrar som har det.

Just nu slötittar jag på TV i soffan samtidigt som jag bloggar. Familjen sover och fast jag inte ska jo´bba förrän på tisdag så har söndagsångesten kommit krypande...
Hade inte haft något emot att vara ledig lite längre. Har haft så mycket saker so jag skulle göra att kämma in på dessa lediga dagar, att man knapt hunnit känna att man varit ledigt. Lite surt är det...

Diza skulle sova över hos mormor och morfar både igår och idag, men båda gångerna så har hon ringt och velat att jag skulle komma och hämta henne. Hon är verkligen inne i en mammig fas just nu... lilla hjärtat :-)
Torktumlaren har gått i sönder (precis vad vi behöver just nu...) men jag hoppas innerligt att det är något vi kan fixa själva. Just nu är jag beroende av syrrans och mammas hjälp med den biten.

Jag ska försöka lägga in lite bilder från påsken här imorgon, men tanken är att vi skulle hitta på något imorgon. Som att åka till Tekniska Muséet eller något liknande ;-)
Imorgon går jag dessutom in i vecka 18 (snart halva tiden ;-)) så då kommer en ny uppdatering på graviditeten ;-)
På tal om det så var jag hos barnmorskan en av de hektiska dagarna innan påsken och lämnade prover, då passade vi även på att lyssna på bebisens hjärtljud, 135 slag/minut var det denna gång och det var fortfarande lika livligt där inne i magen ;-)
Ska bli spännande att se vad det är för en liten krabat som befinner sig där inne om ca 4,5 månader!!

Tjingeling!    

Häktisk påsk!!

Igår hann jag inte blogga något alls. Det var obligationsmöte på Olas sida och vi anordnade det i år.
Jag fick börja dagen med att åka och köpa strumbyxor, passade då även på att köpa present till Olas kusinbarn som blivit döpt nyligen (men vi var sjuka och kunde inte gå).
När jag kom hem var det dags att göra sig i ordning, sen fick jag sätta mig och göra frågesport (eftersom det vi tänkt från början inte fungerade) i all stress. Frågesporten kom till att handla om Påsken, vilket visade sig inte vara helt lätt ;-)
När jag satt med frågesporten kom jag på att vi glömt köpa priser!!! Fanken också, jag som kommit på ett så bra pris!! Så det fick bli en nödlösning på det också, fast det blev rätt bra till slut ;-)

Sen bestod hela kvällen av dukning, framtagning av mat, avdukning, diskning, samma sak igen eftersom vi hade både mat och tårta. sitta i fem minuter och till sist städning.
Jag gick hem med foglossning...
Men jag är oerhört stolt över min lilla tjej, som hjälpte till hela tiden, självmant givetvis!! Hon blev arg när hon inte fick sopa ochmoppa golvet, så hon fick hjälpa till. När alla andra barn hade sovit så hjälpte hon till att städa istället ;_)

Helt slut var man och jag sov till 10.15 idag!!   

Tjingeling!

Påskkärringen Diza!...

-afa7b0ef0dceaccb8b0e91519d1b316.png

Kolla varifrån!

Påskkärringen Diza! Glad påsk!


RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!