Full aktivitet och avslutning på dagis!

Kanske inte i bloggen då, men det har verkligen varit full aktivitet hela denna och hela förra veckan...

Förra veckan var det förberedelser inför midsommar som hölls hemma hos oss i år. Det blev en väldigt rolig och lyckad midsommar om jag får säga det själv ;-)
Midsommardagen var vi hemma hos pappa och kapade träd, åt rester till lunch (tradition) och på kvällen flottig hämtmat ;-). I måndags hade vi planerat att åka till Tosselilla, men som tur var kollade jag deras hemsida på söndagkväll, då såg jag att Tosselilla var stängt på måndagen... såklart.

Men vi åkte dit på tisdagen istället, det var en mycket rolig dag med alla barn och vänner :-) Trots att Novalie inte var på sitt bästa humör kanske, men det kan jag ge henne, det var ju faktiskt ganska varmt. Däckade på soffan, helt slut sen på kvällen.

Igår körde jag till Lund direkt efter att vi lämnat Diza på dagis på morgonen, jag köpte en ny bikini, en väst till Novalie till hösten (ett reafynd för 99 kr), sandaler till mig och sneakers till Ola. Sen hem till pappa, tog ett dopp i poolen med Novalie (vilket hon älskade), hämtade Diza, åkte och badade igen hos moffi, när sen Ola kom hem körde vi till Ikea och köpte ramar bl.a, Toys R Us och köpte presenter till Dizas nästkusiner som har kalas på fredag.

Idag var Dizas sista dag på dagis... någonsin :-S
Det är med blandade känslor vi lämnar dagis. Diza ser jättemycket fram emot att börja skolan, men detta året har varit SÅÅÅ bra. Med jättebra fröknar!!
Jag hoppas innerligt att Novalie får börja på samma dagis till hösten! Om inte ska vi stå kvar i kön ändå!
Hursomhelst, Diza gjorde jättefina presenter till sina fröknar (som jag glömde fota innan jag satte på snörena), hon gjorde personliga teckningar till alla tre och valde deras favoritfärger på ramarna. Hon målade den ena fröken när hon firade midsommar, hon målade Rapunsel till den andra fröken och den tredje fröken i sin trädgård (som hon tydligen brukade prata om!
Alla tre blev rörda och jätteglada, och de tyckte att det var en så bra idé! Kommer att sakna dem faktiskt :-)

  

(Bilderna är klickbara)

Detta är bara delar av allt som hänt, men jag ska försöka uppdatera och visa bilder från de 2 senaste veckorna som gått :-)

Tjingeling!

Novalies första riktiga skor! Sandaler frå...

foto0418 (MMS)

Novalies första riktiga skor! Sandaler från Skopunkten :-) Strl 19 ;-)


RIP Ryan Dunn

En av jackass- profilerna har sorgligt nog gått ur tiden alldeles för tidigt. Ryan Dunn, AKA Random Hero, blev 34 år gammal bara elva dagar innan hans tragiska död.
Han kraschade sin Porsche inatt i en singelolycka, han for över vägräcket ut bland träden där bilen fattasde eld. Enligt polisen har hastigheten haft en avgörande faktor, när räddningspersonal kom fram till platsen var bilen övertänd av lågor. Det var Ryan som körde bilen, han hade även en passagerare med sig som ännu är oidentifierad.

Det var April Margera, skateboardlegenden och jackass- profilen Bam Margeras mamma, som bekräftade att det var Ryan som dött.
Ryan har medverkat i Bams "Unholy Union", "Viva La Bam" och Jackass tillsammans med Bam, och han var en av hans närmsta vänner, de hade kännt varandra långt innan Jackass-tiden.

Jackass började sändas på MTV år 2000 och slutade sändas 2002. Det gav upphov till flera spin offs, däribland Viva La Bam och Ryan Dunns egna Homewrecker.
Det ledde också till 4 Jackass filmer; Jackass- the movie, Jackass- Number Two, Jackass- 3D och Jackass 3,5 som kommer innehålla oanvänt material från filmningen av Jackass 3D.
Jackass var väldigt kritiserat p.g.a att många ungdomar kopierade stuntsen och några även dog, trots massiva varningar före, efter och till och med under programmet.
Men för många, en hel generation, är det en del av våra tonår. Barnsligt, idiotiskt och jävligt roligt. Legendariskt.


RIP Ryan Dunn, 11 juni 1977- 20 juni 2011.


 

Ett klipp med Ryan Dunn från filmen Jackass 3D.


Tillägg; Icke att förglömmas, ett av mina favortiband;Flinar bara jag ser denna, synd om de som aldrig fick se orginalavsnitten på MTV back in the day.

Dagens Novalie

Så här söt är Novalie idag!!

 
Tunikan är inköpt på GeKås (tro det eller ej!!) och jeanstightsen kommer från Lindex.

Novalie som legat sjuk de senaste dagarna har nu frisknat till. Igår stod hon i ett par sekunder utan att hålla i sig!! Min superduktiga lilla tjej som vill så mycket men är för lat/bekväm för att börja röra sig på riktigt... ;-)

Dessvärre ligger nu flickornas pappa sjuk, så idag är han hemma från jobbet. Så jag får förbereda inför midsommar, som ska hållas hemma hos oss i år, själv just nu...

Jag har letat upp lite lekar, jag ska skriva ner danser runt midsommarstången i år (för varje år tar det helt stopp när vi ska dansa...), sen är det snapshäfte (men det går ganska snabbt). De stora tunga posterna är städning och röja upp därute!!
Sen ska jag handla mat men det tar vi senare i veckan! Busy busy, men så brukar det ju va ;-)

Tjingeling!

Kusinkärlek!

Flickornas (än så länge) minsta kusin tycker om att pussas!

Men vår lilla Novalie, inte så mycket...
Hon gillar inte att pussas, fast vi pussar på henne så mycket ;-) Eller så kanske hon blev lite rädd för all Tinos kärlek på en gång sådär ;-)
Supergulligt var det iaf!!

Tjingeling!

Stående!

Novalie vill nästan bara stå nu för tiden! För någon vecka sedan började det med att hon skulle stå upp tills hennes små ben inte orkade längre ;-)
Hon klarar inte att ställa sig upp själv än (men det kommer nog när som helst) men om hon håller i våra händer så drar hon sig upp själv!
Hon har blivit väldigt stadig på bara några dagar! :-)

Anledningen till att jag sitter uppe nu är för att lilla hjärtat är sjuk! De turas om för Diza låg sjuk sön- mån och nu är det Novalies tur.
Stackars lilla Novalie kommer inte till ro för febern går inte ner, inte ens med febernedsättande. Så jag kan nog se fram emot en nästintill sömnlös natt...

Tjingeling! 

Fina Festen!

Alla som är solrosor (den gruppen med de äldsta barnen på dagis som ska börja skolan till hösten) på Dizas dagis har, varje år, en sorts avslutningsmiddag.
Den kallas Fina Festen! På Fina Festen umgås de stora barnen bara med varandra, de får hjälpa till att duka långbord, laga mat, äta gott, lyssna på musik och en massa annat skoj :-)

Diza och hennes kamrater hade Fina Festen förra veckan, titta så fin hon var;


Hon passar så bra i skarpa färger som cerise!!


Det märks att snäckan börjar bli stor för nu kommer hon SJÄLV och vill sätta upp håret!!!
Om hon ska göra något särskilt dagen efter så vill hon gärna fläta håret efter hon duschat på kvällen, så att håret är lockigt dagen efter, precis som på bilden :-)

Mammas <3

Tjingeling!

Flitens lampa har lyst över oss!

Idag kom mina syskon med barn hem till mig och fikade en stund på förmiddagen.
Vi satt i trädgården och njöt av det nymålade huset ;-)
Dock så hade vi ett jättetråkigt dött träd som bara drog ner hela stämningen...
Så jag övertalade brorsan till att jämna det med marken. Föga visste jag då att det skulle ta hela jäkla dagen!!!
Vi sågade och högg och hade oss, men det trädet tänkte minsann inte göra det lätt för oss...Motorsågen gick i sönder, den enda yxan vi hade var slö, men ner kom det åbäket;Sen var det dags att göra mindre bitar av den, städa upp i trädgården och lägga, det som vi ska elda, på hög.
Vi började strax innan lunch, klockan var över åtta på kvällen när jag gick in...
Mina händer är så ömma så ömma :-(

Men skönt att ha det gjort får jag säga! Nu är det bara ett kvar! ;-)

På tre dagar!

Vi har ju arbetat med fasaden de senaste två- tre åren, i höstas blev det färdigt, det kan ni läsa om här! (<-- Länk). Nu var det dags att börja måla den! Vi har pratat om grått eller mörkrött, men det blev ingen av dem...
Vi har fått hjälp av vår bästaste svåger, så på tre dagar (skulle vi gjort det själva hade det garanterat tagit längre tid...) har vi gått från det här;

Till det här;


Staketet är högst provisoriskt...Jag är verkligen supernöjd! Börjar se ut som en riktig skånelänga! :-)
Nästa steg är att måla grunden! Men ska den vara svart eller grå...?

Tjingeling!

Slagen hjälte! Novalie däckade när vi gick...

foto0411 (MMS)

Slagen hjälte! Novalie däckade när vi gick en tur idag. Men inte ska man luta sig tillbaka när man känner sig trött inte, nä här kämpar vi in i det sista! Tjingeling


Dödsdansen

med Timbuktu.

Så jäkla grym, både video och text!Första singeln från senaste albumet; Sagolandet som släpptes 8 juni

Tjingeling!

För en vecka sedan... ungefär

Förra fredagen närmare bestämt, dagen efter Olas födelsedag, var det helt underbart, fantastiskt, varmt väder!

På förmiddagen slappade vi i trädgården, fick inte mycket vettigt gjort. Skönt var det också!

Tjejerna lekte;


Sen hittade jag Novalie så här, med lite gräs hängandes ur mungipan ;-)

Sen bar det av på kalas vid lunchtid, för att fira tösernas kusin Tindra, som fyllde hela 9 år!!Tjingeling!

En födelsedag!

Ola fyllde ju år i torsdags förra veckan. Det blev en del foton, men jag vill inte lägga ut foton på alla deltagare, men några foton från födelsedagen kan jag dela med mig av ;-)

Diza och hennes två största kusiner;

Jag tycker de är så lika att Diza skulle kunna vara syster till dem, eller hur? Diza har, dagen till ära, klätt upp sig ;-) Hon bestämde själv... Tights och en t-shirt och (icke att förglömma) smink... *eeehm* Ja, vi var ju hemma. Hon älskar att sminka sig den tösen. Jag försökte dessutom få på henne shorts eller kjol eller nåt, men icke...

Dessa fina blommor fick Ola av tjejerna;


De plockade dem själva, på vår "äng" ;-)

Han fick en massa annat fint också, han fick ju fotbollsresan och en vårjacka från Espirit från oss. Han fick ett stort parasoll från mina syskon och pappa, han presentkort på Jack and Jones och Espirit, och hjälp till nya träningsskor m.m

Bara en massa saker han önskade sig :-)

Har lånat bilder på tårtorna Ola gjorde från Olas Blogg, han har ju en blogg där han visar sina bakverk. Besök gärna Olas Hembageri

Tjingeling!

  

Sommarfest!

Förra veckan var det sommarfest på Dizas dagis. Dizas sista, då hon börjar förskolan till hösten... :-S
Barnen var jätteduktiga, de sjöng så fint!Där var en liten incident med en stackars flicka som trillade ner från bänken när de sjöng. Så synd om henne!

Sen lämnade vi över presenter till fröknarna. Jag fick i uppdrag att fixa presenter till fröknarna till vår avdelning. Alla föräldrar blev nog lättade att jag tog tag i det för ALLA lämnade pengar, så vi fick ihop tillräckligt för att köpa riktigt fina presenter till dem! (Klicka på bilderna!)

 

Ur två olika vinklar så ni ser vad som finns i. Alla tre fick samma saker. En egenkomponerad liten present!
Innehåll; En jättefin kanna i lantlig romantisk stil, en påse sommarte, en jordgubbsskål med ett stenhjärta där det står "Världens bästa fröken" och en påse sommarkarameller!
Jag är själv jättenöjd med presenterna ;-)

Sen stod grillning på skemat!
Novalie lyckades få tag i en bit grillad korv som låg på en tallrik på filten. Hon har långa armar ;-) och äter bara det vi äter, ingen burkmat överhuvudtaget.
Nya kläder! En söt vit t-shirt med fjärilar på från Lindex, endast 49 kr, jeanstights även de från Lindex :-)

I övrigt bjöd dagen på trevligt sällskap, glada miner och supernajs väder! En trevlig sommarfest!

Tjingeling!

Mjukglass!

Wow! Det har varit FULLT upp den senaste tiden!
Dagis- events, födelsedagar, ullared osv. Ska försöka bena ut bland fotona och visa litegrann av vad vi hållt på med den senaste tiden!

Börjar med att visa foton från i söndags när vi åkte och köpte mjukglass till flickorna, Novalies första, och njöt av det underbara vädret :-)

(De små bilderna är klickbara)

   

En härlig dag!

Tjingeling!

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!