Säsongspremiär! Så ska det låta!

Ikväll hade Så ska det låta säsongspremiär och jag är RIKTIGT glad att vi valde att se det istället för Lets Dance! 
Laguppställningen för säsongspremiären var kanon. Markoolio och Sonja Aldén med Stefan och Brolle och Sibel med Putte. 
Marko och Brolle var riktigt roliga ikväll och duktiga. Marko stod väl för komedin och alla i rummet rös ju när Brolle tog fram gitarren och rev av Elvis gamla trudelutt "In the getto"
Men Marko var klart inte sämre när han sopade banan med sin "Disco Inferno"!
Sonya var duktig som alltid och Gabrielles "Out of Reach" skulle kunna varit hennes egen låt, för hon sjöng den som om hon gort det alltid.
Jag brukar gilla Sibel, men jag störde mig nog mycket på att hon inte kan hålla sig till sin skånska dialekt. Varför kan hon inte prata som vanligt? Men hon pratade inte stockholmska heller, finns nog inget namn på dialekten hon använde ikväll...
När hon sjöng Papa Don't Preach lät det väl ganska bra, men de andra var klart duktigare än henne ikväll. Det var väl inte hennes kväll helt enkelt.
Jag (och alla andra som satt och tittade) var klart mest imponerade av Brolle och Marko. Båda var som sagt både duktiga på att sjunga och var roliga. Deras lilla interna "Vem är kung"- tävling gjorde det hela mycket roligare också :-)

Peter Settman måste ha världens roligaste jobb! Peter är alltid bra, jag har gillat honom ända sen han jobbade ihop med Fredde Granberg!

Jag hade gärna visat ett klipp på när Brolle sjöng "In The Getto" och spelade på sin gitarr, men har inte hittat något. Däremot hittade jag ett klipp på SVTs hemsida på Markoolio när han sjöng "Disco Inferno". Superkul!

 

Shoppat lite...

Då var vi hemma igen från shoppingrundan. Det var ju mestadels mat som vi handlade, men efter det körde vi in om på skåneplantor och köpte lite växter. Egentligen borde vi investera i plastväxter, för vi har en viss tendens att alltid ta dö på växterna. Vi hade ju klart sparat en massa pengar på det, men jag är ju anti plastväxter...
Men vi ville ha något nytt fint på det nya bordet, så vi satte ihopa det här. Vi blev rätt så nöjda :-)



Nu är Tindra här och leker med Diza. De bråkar och leker om vartannat, som syskon ungefär...

Nu vankas det kvällsmat i köket. Det blir pastagratäng med kassler, broccoli, pasta och ostsås!!!
Mumsfillibabba!

Tjingeling! 


TGIF!!!

Äntligen fredag!!! Tjoohoo!!!
Imorse åkte Diza med sin pappa och morfar till Danmark. De skulle hämta pengar och lite andra ärenden. Så det tyckte hon skulle bli jättekul.
Jag körde till skolan för Manpower skulle komma dit. Efter att de varit där slutade vi och då var vi några stycken som bestämde oss för att sticka till Grafitti Café och käka lunch. Det var jättetrevligt och jag åt en bakad potatis med kyckling m curry röra... *mmm mums*

Nu har jag komit hem igen och skulle ringa lite praktikföretag. Ett ställe jag pratade med skulle jag ringa tillbaka i nästa vecka. Sen ringde jag ett nytt företag som ligger ganska nära mitt hem.
Jag börjar pladdra på som vanligt och skänker inte en tanke på vad killen som svarar presenterar sig med, detta går ju på rutin nu...
När jag har pladdrat färdigt och frågat om det finns någon på inköpsavdelningen som jag kan få prata med, så säger killen; Det e där Jyoti...
DÅ hörde jag att det var en gammal kompis från Genarp *hahaha* 
Ganska pinsamt ! Jag sa; amen hallå Andreas..
Han; Ja, jag tänkte va fan ska hon inte reagera...???
Varpå jag skrattade lite ursäktande. Men han förstod ju... :-)
Så det var ganska kul.

Jag ska i alla fall ringa tillbaka till båda dessa företagen nästa vecka. Nu måste jag få nåt, det börjar bli kris. Men samtidigt vill jag inte ringa fler för jag hoppas verkligen på ett av dessa företagen :-)

Nä, nu ska jag köra ner till mormor och morfar, för där är Diza och Ola, sen ska vi köra och handla mat! Så det så!

Tjingeling! 

Dizas dag!

Dessvärre har jag inga bilder på snäckan från idag, men jag kan lägga upp ett gammalt :-)

Jo, de hade ju gosedjurskalas idag på dagis. Men jag var aldrig på dagis och snackade med fröknarna för innan jag hann dit så ringde Alice mamma och frågade om Diza fick följa med dem hem idag. Det tyckte jag var okej eftersom klockan inte hunnit bli så mycket än. Flickorna ville leka igår redan men då var klockan för mycket, eftersom jag inte hämtade henne förrän vid halv fem.

När jag kom hem så körde jag in och hämtade Diza och när jag kom dit var båda flickorna helnäck och sprang runt och busade för fullt. De är så busiga just nu och gör samma saler hela tiden. Men lika mycket som de leker fint med varandra så bråkar dem.
Det är så roligt att se, för precis som med syrrans töser, så är de precis som syskon :-)
Men det är bra att de står varandra nära.
Det var svårt att få med henne hem men till sist gick det bra. Efter mycket övertalan...

Sen körde vi och handlade, en sväng till Olas jobb och lämnade mat, sen när vi kom hem mös vi lite i soffan och sen ville Diza gå upp på sitt rum och se SnowBuddies- en ny film om hundar. Samma som gjorde AirBud tror jag...
Det är den nya nu för tillfället :-)

Då passade jag på att ringa och tacka ja till barnalaset som Diza är bjuden till på söndag. Det är en av tjejerna i Lilla Ligan som fyllt år nu nyligen. En av de tjejerna som är året yngre än Diza. De är ju fyra tjejer i denna liga som håller ihop; Diza, Tyra, Alice och Felicia. Diza och Tyra är födda 2005 medan Alice och Felicia är födda 2006. Så det är ganska skönt att de har någon kompis som de kan följas åt med i skolan sen :-)

Efter en stund vaknad Diza igen, så hon fick komma och lägga sig hos mig på soffan. Men hon somnade gansa snart igen. Hon ar drömt och vaknat många gånger denna veckan...

Imorgon, när jag är i skolan, ska Diza följa med Ola och morfar till Danmark, eftersom dagis är stängt imorgon. Det kommer hon tycka är jätteskoj!

En gamma bild på en nyduschad liten sessa!
 

Tjingeling!

Bebisar!

Vart jag än tittar så ska folk ha bebisar, vänner, bekanta, klasskamrater etc. Där går de med sina söta gravidmagar...*suck*

Jag är så "torn in two"!!! Dels vill jag ha en karriär, nu tar vi snart examen och skaffar man inte jobb direkt är chansen stor att man inte får något jobb sen. Det finns ett "bäst före datum" på denna utbildningen nämligen. Sen vill inte det betyda att man får jobb efteråt. Marknaden är inte på topp precis, fatum är att den är så illa att det inte ens går att få praktikplats. Vi är runt 10 stycken i klassen som fortfarande inte har någon plats. Det vill sig till och med så illa att de som går samma utbildning i Växjö söker sig ner här FÖR PRAKTIK!!! Hur de får det att gå ihop ekonomiskt de är en gåta. Men det innebär ju också ännu hårdare konkurrens om de få platser som verkligen tar emot praktikanter.
Nu har jag i alla fall börjat söka i Danmark. Det kommer också kosta (om man nu får en plats där vill säga) men finns det en chans att man får jobb efteråt så får man ju ta det...

Samtidigt som allt detta sker är jag/vi SÅ sugna på att skaffa en bebis till. En tjej i min klass ska ha i maj och hon är så himla fint gravid! Det riktigt strålar om henne av babylycka :-) Grattis!!!

Ja, så ligger det till. Som vanligt vill man att allt ska hända på en gång! :-)

Tjingeling!

H&M Inredningskatalog...

Härom dagen damp H&Ms inredningskatalog ner i brevlådan. Ikväll tänkte jag att jag skulle kolla igenom den så det gjorde jag. Men jag måste säga att jag är inte imponerad.
Det är möjligt att jag kanske hade lite höga förväntningar. Men det är ju faktiskt H&M.
Katalogen bestod mest av basgrejor, inga snygga mönster eller spännande färger. Ok, lite färger var där, men de sakerna var lätträknade. Sen var det mycket grått, vitt och beige.
Urvalet av saker var sängkläder, handdukar, kökshanddukar, överkast, kuddar, dukar, plädar, gardiner, bordstabletter och linneservetter, mattor och duschdraperi i stora drag. Sortimentet är jag nöjd med och jag är övertygad om att det kommer att kompletteras lngre fram, om nu detta konceptet fungerar.
Vad jag däremot är besviken över är att det i princip är basvaror (vad gäller färg och utseende), men det är minsann inte särskilt billigt...
Okej, det är inte dyrt heller men jag hade förväntat mig mer. Jag betalar gladeligen de pengarna men i så fall får det vara lite mer "designade saker". Inta bara bas... 

Klarade det!

Fick nyss resultat om omtentan. Jag klarade det! Det var precis, men jag klarade det :-)
Faktum är att inte ens de som fick IG fick göra omtenta igen, utan de fick bara komplettera...
Tror nog att det hjälpte att jag gick in till de och spydde galla :-) Det visade sig att två till varit inne och sagt ifrån, men jag fick uppfattningen av att det bara var jag som skällde. *hihi*
Ja, så är det, nog får faktiskt vara nog.

Mobilbloggade innan idag för att berätta om vår morgon, men som vanligt har det inte gått fram. Skrev i princip bara att morgonen var stressig, därför hann jag inte blogga.
Diza skulle ha gosedjurskalas på dagis idag, men hon kunde inte bestämma sig om hon ville ha kossan eller pingu med sig. Så jag föreslog att hon kunde ta med sin stora Nalle Puh, som hon fått av mormor och morfar, men det var HELT fel...
Till sist bestämde hon sig i alla fall för kossan :-)

Tjingeling!

Ida Maria- nytt fynd!!!

Jag har hittat en ny artist som jag verkligen gillar! Ida Maria heter hon och jag tänkte dela med mig av några av hennes låtar här.
Ida Maria Sivertsen är en punk/rock sångerska från Nesna i Nordland i norra Norge. Hon föddes 1984 (herregud flickebarnet är bara 24... känner mig gammal...) och hon upptäcktes via sin egen hemsida där hon la upp sin egen musik och vann en tävling där priset var att få åka på en turné.
I februari 2008 tilldelades hon StatoilHydros talangstipendium på 800 000 norska kronor.

På våren 2008 släpptes Ida Marias debutalbum Fortress Round My Heart, producerad av Timo Räisänen och inspelad i London. Under våren 2008 turnerade hon i Storbritannien.

Hon är 2008 bosatt i Stockholm. 
Den 26 januari 2009 meddelades det att Ida vunnit "Årets nykomling" i Spellemannsprisen - Norges Grammies.

Så vi kan ju lugnt säga att Ida Maria har haft en bra start och jag är övertygad om att detta är bara början än och vi kommer att få se mycket mer av denna fantastiska artist framöver.
Idas sång 'Keep Me Warm'  var med i säsongsfinal 4 av Greys Anatomy och nu i nästa avsnitt (som visas den 16 mars i USA) av Gossip Girl kommer hennes senaste singel Oh My God att vara med.
Jag får lite känslan av The Sounds när jag lyssnar på några av hennes låtar!


Ida Maria- Oh My god
singeln släpptes den 3 november 2008


Ida Maria- I like you so much better when your naked släpptes 21 juli 2008


Ida Maria- Queen of the world släpptes 12 maj 2008


Ida Maria- Stella släpptes 10 mars 2008

Hemma!

Så då var jag hemma. Imorse försov jag mig...igen. Det är ganska otroligt faktiskt. Jag försover mig oftast när jag ska i skolan!
Stackars Diza för också en stressig morgon då. De på dagis måste tro att jag ä en alldeles förvirrad mamma. Imorse när jag kom dit så såg håret ut som ett fågelbo, osminkad, svart under ögonen... Ja, jag vet inte vad de tänker om mig egentligen *hihi*

Nu ska jag i alla fall söka lite praktikplatser innan jag ska hämta lilla monstret!
Håll tummarna please!

Tjingeling!

Provtagning och cellgifter

Idag var jag med mamma och tog blodprover. Imorgon ska hon till sjukhuset för ny behandling och tydligen ska hon få blod också.
Det visar sig att hon är sjukare än vad jag trodde, än vad vi alla trodde.
För ett par veckor sen fick vi svar att hon hade dåliga värden. Idag fick jag reda på att det var allvarligare än jag trodde. Hon får ju väldigt starka mediciner. Gränsen är tydligen hårfin vad vanliga celler klarar av och vad man kan ge mot cancercellerna. Tydligen har hon haft hjärtklappning och sånt. Men hon har varit otroligt ovanligt "frisk" för att vara så sjuk. Det har alltså inte märkts på henne hur sjuk hon verkligen varit och tydligen har hon inte kännt sig så sjuk heller...

Jaja, det var lite uppdatering om det som suger ur kraften ur oss alla just nu...
Imorron är det sjukhuset som gäller, syrran ska skjutsa henne, så jag påminde henne om kylmössan. Så att hon kan påminna mamma om den. ydligen kan man ha en kylmössa på huvudet under behandlingen, så ska det hjälpa mot håravfallet...

Konstigt man inte orkar bry sig om puggandet och praktikplatser...
Kusin L, om du läser detta, förlåt att jag glömda svara på ditt sms idag, kunde inte svara när jag fick det och sen glömde jag det. Sorry!

Tjing alla bloggisar! 

Fettisdag= Förlovningsdag

Tjoohoo!!! Kungabröllop! Vad roligt säger jag :-)
Jag vet, det kommer att kosta oss mycket blablabla. Men vi kommer även att tjäna på det, kanske rent av den svenska kronan blir värd lite mer! Turismen kommer öka, försäljningen kommer öka, bröllopsindustrin som redan är stor kommer att öka... Jag ser mycket positivt i detta. 
Sen har vi det traditionella, det svenska kungahuset är en del av den svenska kulturen. Vi har en mycket vacker och prestigefylld kungafamilj. Jag för en är oerhört stolt och det tycker jag att alla borde vara.

Dessutom öppnar detta dörrarna för Prinsessan Madeleine och Prins Carl-Philip. Nu har ju prinsen och Emma gjort slut (tror jag) men Prinsessan och hennes Jonas har ju också varit tillsammans länge. Kan tänka mig att båda våra prinsessor börjar bli sugna på att gifta sig och bilda familj.

Sen älskar ju jag bröllop också! :-) 



Fakta om Kronprinsessan Victoria och Daniel:

Kronprinsessan Victoria, Victoria Ingrid Alice
Désirée, född 14 juli 1977, är Sveriges tronarvinge
och hertiginna av Västergötland.

Victoria föddes som prinsessa 1977, men blev efter
en grundlagsändring Sveriges kronprinsessa den 1
januari 1980.

Olof Daniel Westling, född 15 september 1973
i Almby, Örebro, uppvuxen i Ockelbo, är en
svensk affärsman (gymägare) och personlig
tränare.

Daniel Westling är kronprinsessan Victorias
pojkvän sedan 2002.

Victoria har sin lillasyster att tacka för att hon fann kärleken.
Det var nämligen prinsessan Madeleine som 2001 tipsade
Victoria om det exklusiva gymet Master Training i Stockholm
och den duktige personlige tränaren där.

Länge har många väntat på att Victoria och Daniel ska förlova sig.
Hos vadslagningsfirmor har svenskarna satsat pengar på när det ska ske.
Ett kungabröllop kräver planering och traditionellt sett har de ofta inträffat på våren eller sommaren.

I juli 2009 fyller Victoria 32 år och är då lika gammal som
hennes mamma var då hon gifte sig med kungen. Silvia var
nämligen 32 år då hon stod brud i Storkyrkan och lyckades
charma hela svenska folket.


Fakta om kungliga bröllop:

ci Alla svenska kungligheter i Stockholm har gift sig i Storkyrkan i Gamla stan. Kungens och drottning Silvias bröllop ägde rum där 1976. Alternativet skulle möjligtvis vara Slottskyrkan.
ci Mamma Silvia charmade hela svenska folket och var klädd i en elegant, benvit klänning från Dior, ett diadem med kaméer och en brudbukett av vita orkidéer när hon gifte sig. Självklart kommer Victoria att vara lika fint klädd vid sitt bröllop.
ci Vid väninnan Caroline Dinkelspiels bröllop i juni 2003 var Victoria tärna i juni. Josephine Genetay och Caroline Kreuger skulle också vara tänkbara tärnor.
ci När kungen och Silvia gifte sig 19 juni 1976 såg 500 miljoner människor tv-sändningarna från vigseln. Victorias bröllop kommer självklart direktsändas i TV och följas av en stor del av den svenska befolkningen.

Jag vet att jag kommer att titta på tv klockan 17.00 i eftermiddag i allafall! Då kungör Kronprinsessan och blivande Prins Daniel sin förlovning!

Tjingeling!


Snyggaste Oscarsparen

De paren på oscarsgalan som jag tyckte var snyggast!

Jennifer Aniston och John Mayer
Allid lika snygga Jennifer Aniston med John Mayer som faktiskt vuxit i mina ögon... :-)

Gwen Stefani och Gavin Rossdale
Gwen Stefani och läckra Gavin Rossdale

Will Smith och Jada Pinkett-Smith
Stiliga Jada Pinkett- Smith och Will Smith

Halle Berry och Gabriel Aubry
Gabriel Aubry och Halle Berry

Zac Efron & Vanessa Hudgens
Sockersöta paret Zac Efron och Vanessa Hudgens

Detta var mina favoriter!

Tjingeling!

Piraten!

Smsbloggade innan idag, ett inlägg som inte kom fram. Så jag gör ett nytt.
Ola opererade ju ögat idag. Så han ser ut som en sjörövare! Hihi
Diza var väldigt orolig när hon såg honom och ställde tusen frågor, det lilla livet! Först ville hon inte pussa och krama honom, men sen kunde hon pussa honom på andra kinden. Efter ett tag gick det bra att pussa och krama honom men inte på den sidan han hade lappen ;-)
Väldigt orolig var hon. Hon ville absolut inte se vad som fanns under lappen, men hon var väldigt mån om att han skulle ta av sig lappen imorron. Hon är för gullig vårt lilla hjärta.

Jag tog ett foto så det ville Diza också göra. Ola tackade så mycket för att jag gjorde det (lite sarkastiskt) :-)
Men jag tycker ändå att han är gullig!!!

 
Mitt...


o Dizas foto!

Tjingeling!


Klicka för större foto...

Matkriget!

Idag berättade Diza om matkriget hon och morfar hade igår, när hon kom till dagis!
Diza; Moffa och hade matkig...
Jag; Ja, ni kastade köttbullar på varann...
Diza; Ja, o moffa kastade kaviar på mitt öga!

Då kände jag att jag fick förklara lite... hihihi
De hade alltså matkrig, och kastade köttbullar på varann. Sen när Diza böjde sig ner för att ta upp köttbullen så precis när hon kom upp så smällde morfar handen på kaviartuben så den sprutade rakt på Diza!
OCH SOM DE SKRATTADE!!! 
Men vi blev lite oroliga att det kom i ögat, men hade vi inte sagt något så hade inte Diza reagerat på det. Inte förrän vi sa det blev hon orolig! Men gud så roligt de hade!

Jag lyckades fånga en bild precis när Diza var som oroligast för ögat, alltså precis när vi sagt det om ögat. Den bilden blev så bra så jag måste lägga ut den!


Men det var inte så farligt för hon skrattade direkt efteråt!


Morfar skrattade så han blev röd i huvudet! Han riktigt mös... :-)

Tjingeling! 

Två avslag till...

Japp, då har man fått två avslag till på praktikplatser. Det är riktigt surt och man börjar bli riktigt uppstressad. Nu är det mindre än tre veckor kvar tills vi ska ut på praktik, vet snart inte vad jag ska ta mig till. Inte ens i Danmark kan man få någon plats...
Om någon vet något företag som tar emot praktikanter på inköps- eller logistikavdelningen, snälla hör av er!!!

Något annat som är väldigt roligt däremot är att tre stycken gamla kompisar har hört av sig till mig på två dagar! Via facebook såklart :-)
Men det är roligt, kul att få reda på vad alla gör nuförtiden!

Tjingeling så länge...

(Återkommer med lite bilder från igår och idag)

Gabriella Climi

Jag vet att denna låten är gammal, men den är så jäkla skön! Dessutom så sa jag ju att jag skulle försöka komma på bättre humör idag och musik har alltid en upplyftande effekt på mig. Musik är ju viktigt för mig!
En annan sak jag kom att tänka på är att refrängen passar ganska bra in på mitt humör idag *hahaha*
Så denna är för alla som haft en värdelös dag och är på riktig kasst humör, som jag :-) Nu ska vi rycka upp oss!

Gabriella Climi- Sweet About Me


Tjingeling!

Så här känner jag mig idag!

Av någon outgrundlig anledning är jag oerhört lättretlig idag. Det är inget bra... Man ska akta sig för att reta upp mig idag, jag är på ett otrevligt humör... tyvärr.



 



Ska försöka komma på bättre humör och skärpa mig, men det är väl bara en sådan dag...

Tjing

hämtat Diza på dagis. Körde en svä

MMS

hämtat Diza på dagis. Körde en sväng till mormor o morfar. Diza skulle tvunget ha med detta paraplyet på dagis imorse:-)


från sjukhuset. Sitter o väntar på

MMS

från sjukhuset. Sitter o väntar på ola, han ska göra en polyklinisk operation på ögat idag. Han har ju bara gått med vageln i drygt ett år... Dessutom hade han den på vårt bröllop o alla bröllopsbilder... De skulle ha 3000 kr för att ta bort den på en privat klinik, det de kan göra gratis på sjukhuset. Men de hade åtta månaders väntetid!!! Så nu sitter vi har ett år senare. Den är MYCKET mindre nu, men efter idag så är den, äntligen helt borta. Nu sitter ja här, vet inte var han är eller hur lång tid det tar, för jag fick släppa honom eftersom det som vanligt inte fanns några p-platser. Får försöka roa mig med annat så länge:-)


Glömde förresten... Oscarsgalan!

Skvallerbuff som man är så kan jag inte sluta att undra...
Jag bryr mig egentligen inte om vem som vinner, såvida jag inte sett något som jag tycker var fantastiskt bra. Men däremot är jag supernyfiken på hur Jen/John och Brangelina kommer att se ut ikväll...
Det är ju lite faceoff inatt på Oscarsgalan *hihihi*
Alla som känner mig vet ju att jag är på Team Jennifer *hahaha*.  Jag kan inte hjälpa det. Jen är så SNYGG och jag tyckte verkligen ite o hur hon blev behandlad av de där två när det begav sig.
Alla paparazzos väntar sig värsta faceoffen som vi vanliga dödliga vet aldrig kommer ske. Men kanske lite skitiga blickar mellan Jen och Angie?! *hihihi*
Nä, skämt och sido, tycker det är gött att Jen gått vidare. Sen att jag önskar att hon gått vidare till kanske George Clooney eller någon sådan... Men det kan jag nog glömma. 
Men hon är en stark och självständig quinna! Hon ser alltid fantastisk ut. Så vill jag med se ut när jag är 40 år! (Yeah right, I wish!)
Synd bara att jag inte kan se Oscarsgalan i natt. Vill så gärna se de fina kreationerna alla har på sig.

Äntligen lycklig, Jen!

Vad har hänt med Bradan? Hen ser ut som hämtad direkt ur 40 talets Tyskland... It's a no no...

Ny Header och Produktiv Dag!

Header nummer ett vann alltså! Det var bra argument må jag säga :-) Tack ska ni ha!

Men idag har jag fått gjort en del saker ändå. Egentligen skulle vi köra in, HELT oinbjudna, till min kusin S idag. För vi har inte varit hos dem sen dem flyttade. Måste ju se hur de har det!
Men det blev aldrig.
Däremot har jag gjort färdigt alla tackkorten från bröllopet! Vad säger ni om det?! Jag är ganska nöjd faktiskt. Eller inta bara jag, Ola klistrade faktiskt fast fotona i kanske 10 kort... Efter många pikar...
Nu letar jag bara adresser också.
Vill inte lägga ut foto än, eftersom då förstör jag ju överraskningen för vissa om hur de ser ut ;-)

Pratade med kusin A, det var ett tag en och det kändes bra att "catch up".

Sen träffade jag en gammal kompis via facebook och henne har jag suttit och chattat med nästan HELA kvällen! Egentligen umicks jag med hennes storasyrra, som är lika gammal som jag. Men det visar sig att jag har VÄLDIGT mycket gemensamt med S istället! Och det är ju skoj! 
Vi har varit tillsammans lika länge med våra män, våra döttrar är lika gamla med en månads mellanrum. De var beräknade tilldatum med bara några dagars mellanrum. De har kollat på hus där vi bor, de helt ovetandes om att vi bodde kvar här, och vi hade båda snackat om varandra för några dagar sedan med våra respektive. Är det inte spooky?

Riktigt roligt faktiskt, så det slutade med att vi bytade nummer och ska träffas med våra småtjejer en dag. Det ser jag fram emot!

Idag har vi även varit hos mormor och morfar och fikat. När vi dukade undan så började morfar och Diza ha matkrig! Det tyckte Diza var jätteroligt. Så sa morfar (tror jag det var) så kan du göra på dagis imorron! Men min duktiga lilla tjej sa; Nää, det ska jag inte! Och virrade på huvudet :-)
De kastade köttbullar på varandra. Sen till sist när Diza böjde sig ner för att ta upp köttbullen, så slog morfar ner näven på kaviartuben så den sprutade rakt på Diza! Men hon bara skrattade, fast jag fick en bild på henne med kaviar i ansiktet då hon ser helt bedrövad ut :-)
Så går det till hemma hos mormor och morfar! Är det konstigt att barnbarnen älskar att åka till det dårhuset?! :-)
Lägger in bilderna imorron! Nu får jag snart gå och lägga mig om jag ska orka upp imorron...

Tjingeling!  


OMRÖSTNING!

Ok, då var det dags för omröstning!
Alla som läser måste rösta det skulle hjälpa väldans mycket. Jag har gjort tre olika headers, men vet inte vilken jag vill använda. Så släpp en kommentar med vilken ni tycker är finast.

1)



2)



3)



Tjingeling!

Ps, Ni kan klicka på dem så blir de större...

Mysiga Söndag

God Förmiddag alla bloggisar!

Just nu sitter jag och Diza i soffan och myser med filten. Diza dricker äppeljuice, äter gifflar och tittar på Playhouse Disney, just nu är det hennes favorit Musse Piggs Klubbhus, medan jag dircker vatten och bloggar lite.

Igår när vi var hos min bror så snöade det HELA tiden. När det väl var dags att köra hem så snöade det stora flingor och blåste, det var nästan lite snöoväder. Det var jättehalt hela vägen och när vi var halvvägs hem såg jag på långt avstånd att där stod en bil, men det såg lite konstigt ut...
Mycket riktigt, de hade kört av vägen. Men det såg lite konstigt ut för det var en sån stor fyrhjulsdriven "truck", sån med flak. Så stod den med nosen helt till höger, precis som den kört rakt ner i diket. Det såg inte precis ut som om de kanat av vägen, det såg nästan ut som om de trodde där var en väg och skulle svänga av.

Hursomhelst så hoppade jag av bilen, för Ola satt med DIza, men det var ingen där. Så jag antog att de hade fått hjälp.
Vi har inte varit ute än idag, men när jag sitter och tittar ut genom fönstret så ser det ut som de har börja töa igen. Detta vädret är så tråkigt! Antingen får det vara kallt (och vindstilla med sol :-)) eller så får snön töa helt bort och solen titta fram...  Slask?! Nej, tack!

Tjingeling! 

på väg. Nu ska vi till min bror o

MMS

på väg. Nu ska vi till min bror o buzza. På bilden står ola o ska byta jacka, han har råkat ta syrrans jacka på sig... Han o svågern har ölat hela eftermiddagen. Need I say more? Syrran o ja kör som vanligt. Nä, nu ska ja spöa alla i buzz. Tjingeling:-)


För ett par timmar sen...

Råkade titta upp och möttes av denna syn. Diza i sin fåtölj med morgonrock :-)





 Lilla gumman, rent slutkörd!

Tjingeling!

Något trevligt också...

Jag känner, efter mitt förra inlägg, att jag måste berätta att allt har inte bara varit nattsvart och negativt idag.
Efter tentan var jag så deprimerad att jag kände att jag behövde lite uppmuntran. Så jag körde inom IKEA på vägen hem för att se om "vårt" bord kommit in.
Det hade det! Tack snälla, det behövdes!
Jag köpte även två skåpstommar som ska in i tvättstugan, de var det inga problem att hämta på hyllan. Men när jag skulle hämta bordet så låg det ju givetvis på andra hyllan och kort i rocken som jag är hade jag problem med att få ner det. Förra gången jag skulle köpa med mig en paket hem själv, så var den ruskigt tung och ag hade problem med att få den både i vagnen och i bilen. Jag fick inte hjälp av någon men en massa blickar när folk gick förbi.
Men idag! Idag kom det två herrar skyndandes till min "undsättning" och hjälpte mig ner mer bordet och upp på vagnen. det gjorde mig så glad och jag tackade flera gånger. Det kändes bra efter den förmiddagen jag haft! Tack så mycket, säger jag :-)

Så här blev bordet; ingen bra bild men en uppfattning.

Nöjda blev vi i alla fall ;-)

Nä jag varit hemma en stund och mitt uppe i praktiksökandet kom svärfar och hälsade på. Med sig hade han nya färska tulpaner! Det blev jag jätteglad för, eftersom våra andra tulpaner hade gjort vad de skulle.

Här är de!

Fina va?!

Och sist men inte minst, jag sa innan att jag var sugen på amerikansk cheesecake. Så min älskade man ställde sig innan när vi kom hem och gjorde en cheesecake! Den är inte färdig än, står fortfarande i kylen, me så här kommer den se ut minus blåbär (tog bara hallon eftersom det inte är säsong och vi fick ta frusna)!


Mumsfillibabba!!!

Tjingeling!

OBS! Gnälligt och förbannat inlägg!!!

Detta inlägget kommer inte att vara roligt alls, har nämligen haft en förjävlig dag och jag ska ventilera lite. Men sen kommer jag att återgå till "vanliga" inlägg...

Idag hade jag omtenta på den kursen som jag inte alls närvarade på i julas eftersom mamma blev sjuk. Nu är det bara så att den föreläsaren vi har haft nu, som var utbildningsansvarig tidigare, tycker av någon anledning inte om mig. Han har varit ute efter att "sätta dit" mig sedan dag ett av någon oförklarlig anledning. Det roliga med det är att det var inte jag som sa det från början, jag tänkte det men sa aldrig något, utan det var en klasskompis som det en gång. Hon sa; Det verkar precis som om han vill sätta dit dig!
Han har försökt på diverse sätt, bland annat genom att försöka göra bort mig inför klassen. Nu biter inte det på mig, jag blir bara förbannad. Hade det varit när jag var tonåring hade jag velat sjunka genom jorden. Det är just det, vi är alla vuxna, men han, vuxen karl som han är, beter sig som en skitunge.

Idag var det i allafall omtenta, vi var ganska många som skulle gör omtenta. Det börjar med att vi får reda på att förra årets klass bara hade halva boken, medan vi hade hela engelska 500-sidors boken med facktermer. Har ingen problem med engelska eller så men det är ganska mycket att tenta av på en 5-veckors kurs med en massa småredovisningar hela tiden.
Så kommer vi in på tentan, då är den helt annorlunda än förra tentan. Där var INGENTING som var samma förutom EN fråga. Det ska såklart inte vara samma MEN,  det ska vara någorlunda samma. Man ska inte behöva lära om allting från grunden, men det var just det som var nödvändigt på denna tentan. Dessutom ställdes frågor om sånt som inte tagits upp under kursens gång!!! Det är väl ändå inte OK?
Jag var en hårsmån från att lägga tentan och gå, i ren protest, men det hade inte skadat någon utom mig själv. Fick senare reda på att flera hade tänkt samma sak. Nu har jag aldrig varit på omtenta förr, men det var där andra som varit, och de utbrast när de slog upp första sidan; Va fan är detta???

Efter tentan marscherade jag in på den nya kursansvariges kontor och sa vad jag tyckte och tänkte om denna tentan. Hon sa att vi fick ta detta med Peter varpå jag svarade; Jag det kan jag göra, pratar du med honom så kan du säga att jag vill prata med honom.
Jag var så arg så jag skakade. Detta är fruktansvärt orättvist. En omtenta ska inte vara svårarare, kanske inte lättare heller men åtminstone på samma nivå. Dessutom har man inte kunnat få mer än godkänt på omtenta innan, helt plötsligt har de ändrat det utan att säga ifrån. Vilket då innebär att den genast blir svårare. Tydligen kan de ändra detta hur som helst!
Han rättar tentorna lite som han vill, drar ifrån lite som han vill och nu efter att jag förbannat uttryckt mitt missnöje så kommer han nog inte vara snäll pecis när han rättar...
Det är så mycket jag är missnöjd med på denna utbildningen just nu och detta var droppen som fick bägaren att rinna över. 

Detta var bara en liten bit för jag orkar inte skriva allt. Nästa inlägg kommer att vara trevligare, för något trevligt har skett idag också, men ville lägga in detta för sig själv så att vi kan gå vidare sen ;-)

i bilen, på väg till dagis. Vi har

MMS

i bilen, på väg till dagis. Vi har precis varit på barnspecialisterna med Diza. De gick bra, han gav oss en högre dos av medicinen och en ny medicin. Vi slapp lavemang, första doktorn som inte tycker att vi ska ge det. Det tackar både vi och Diza för:-)


Tentapluggar!

Idag börjar jag tentaplugga...
Så troligtvis kommer jag inte att skriva så mycket här på bloggen resten av veckan fram till fredag.
Imorron ska vi med Diza till barnläkarspecialisten, sen sitter jag i skolan resten av dagen och hela tosdag så jag vet inte när jag ska hinna plugga...
Ola jobbar ju fortfarande kväll också.

Tjingeling!

Söndagen...

Igår var vi ute i skogen i princip hela dagen. Det var ju fint väder så det var riktigt mysigt, antagligen var därför som tiden sprang iväg utan att vi tänkte på det också.
Min faster fågad om jag och Diza ville med ut och rida i skogen med henne och Mange. Vi sa ja, för jag tänkte det var så länge sedan vi var med och red i skogen. Så var det dessutom fint väder både fredag och lördag så vi hoppades att det skulle vara det på söndagen också.
På söndag förmiddag vaknade jag först så jag gick ner och gjorde några tackkort till. Efter en stund ringde min kusin J, han undrade om Diza ville komma in och leka med deras dotter Elin. Vi kunde ju inte, men jag sa att de fick gärna följa med oss till skogen och rida. Så Elin och hennes mamma A-L följde med.
Det blev en jättetrevlig dag! Här är ett par bilder;


På väg ut i skogen...

   



Efter skogsturen var det dags att packa sig in i bilen för att åka hem. När vi väl var färdiga att köra så kom vi ingenvart, då var det bara is under däcken. Men det räckte att jag, starke jyoti, gick ut och puttade på bilen så kom vi loss. Dock är det så att vägen därifrån går uppåt en bra bit innan den gå neråt igen...
Vi kom inte upp. Vi backade och tog fart två gånger utan sörre framgång och tredje gången började släpet glida åt sidan, där det sluttade ner en bit och var massor med snö. Så det blev lite panikartat. Vi fick ta ur hästarna ur släpet, men det räckte inte. Så vi fick ta av släpet och vända bilen om, ta på släpet igen och köra runt med hela ekipaget så det var bra med fart när vi kom till backen. Då fick även de som satt och väntade i sina bilar chansen att köra förbi, för inte fan kunde de hoppa ur bilen och hjälpa till... Men det var lugnt, bra kvinnor reder sig själva!
Jag ledde hästarna nerför vägen, mest för att vara på den säkra sidan. Sen körde vi och handlade fika. När vi kom tillbaka var det fikadags. Jag skulle dela en bulle och använde tydligen inte hjärnkontoret för jag skar ända ner i handen!!! Det bultade och bankade och sved. Det gör det fortfarande och jag undrar om det inte är lite infekterat för JÄRNSPIKARS  vad ont det gör nu!

Så här såg det ut innan idag och då gjorde det inte så ont som det gör nu. Det ser mycket mildare ut på bilden än vad det känns...


Såret sträcker sig mellan de två svarta strecken som jag ritat dit, men det gör mest ont där det är rött...

De små bilderna kan man klicka på så blir de större.

Tjingeling!   

Lördag kväll!

I lördags, på Alla Hjärtans Dag, var vi på kalas. Dizas nästkusin, på Olas sida, fyllde tre och hennes mamma fyllde 30. Innan det var dags att åka så skulle vi ju såklart göra oss i ordning. Detta gällde även Diza, vilket blir tydligare för var dag som går...
Hon fick ha sin nya gråa veckade klänning med glitter i från H&M. Sen skulle hon ju såklart sminka sig, hon fick ju smink i present av sin pappa på Alla Hjärtans Dag.
Mamma passade på att ta bilder förstås! ;-)

 
Diza posar för kameran


Nu ska vi sminka oss! Kanske får mamma ha sitt smink i fred nu...?


Vacker som en dag!

Tjingeling!

Ugnens glas sprack!!

Så här såg det ut i lördags då vi (allihopa) var hos mina föräldrar för att fika. Vi hade bullar i ugnen som vi skulle fika på helt plötsligt sa det PANG! Och sen KRAS...



Hela det yttre glaset på ugnen splittrades. Det måste ha varit ett fabrikatsfel eller nåt, för ugnen är ganska ny. Den är köpt förra året...

Tjingeling!

Shoppat loss!

Idag har jag shoppat loss riktigt ordentligt! Jag känner mig väldans nöjd. Det har blivit mycket kläder för pengarna, välbehövliga kläder. Som fattig student kommer man inte ut och handlar så mycket och som fru och mamma minskar tillfällena ännu mer. Då handlar man oftast till alla andra i familjen utom till sig själv...
Men icke denna gång! Men jag ska dock säga att de flesta kläderna är köpta på REA. Jag har hittat världens bästaste butik, med ett stort varierat sortiment. Det dumma är bara att det ligger lite väl långt frn vårt hem, så oftast kör man till ett ställe som ligger närmre. Vet egentligen inte om det är bra eller dåligt :-)

Detta har jag handlat idag!




Så här ser mönstret ut på den lila jackan!



Sen köpte jag lite underkläder också, men de vill jag faktiskt inte inte visa ;-)

Tjingeling!

Vilken helg!!!

Herregud! Vilken hektisk helg detta har varit! Den har varit så "smullfockad" att jag knappt hunnit skriva på bloggen min. Det känns inte riktigt bra... ;-)
Ska ta en snabbgenomgång och sen göra en massa inlägg imorron med foton.

Fredag!

På morgonen kör vi Ola och hans kusin till deras jobb för de ska åka på konferens på båten till Tyskland. Efter det körde Diza och jag hem och åt frukost innan Diza skulle till dagis. Sen när jag kom hem så satt jag och sökte praktikplatser och städade lite.
På eftermiddagen kom min kusin U, hans fru och deras tre barn som jag aldrig träffat ner från Halland. Det var jättetrevligt och vi hade skitroligt!

Lördag!

Blir väckt av att Olas telefon ringer, som han hade "glömt" hemma. Då var det hans kusin som ville se så han hade vaknat på morgonen och kom med av båten. Pratade med Ola en stund, slumrar sen till och det känns som om jag blir väckt fem minuter senare av att Ola kommer hem. Diza och jag får Alla Hjärtans Dag- presenter!
Diza och jag körde sen ner till mormor och morfar för frukost, innan kusinen med familj kör hem.
Vi stannar kvar ett tag och jag påbörjar våra tackkort från bröllopet (jag vet att det är sent men "Bättre sent än aldrig" är mitt motto!).
När Diza och jag körde hem så fick Ola sitt kort som Diza gjort på dagis, pappa fick ett och mamma fick två! :-)
Sen var det dags för kalas på Olas sida. Det trevligt, vi satte pengar på vars en låt vi trodde skulle gå vidare till dels finaen och dels till andra chansen. Jag vann!!! Men jag fick dela med tre andra... :-)

Söndag!

Gjorde några tackkort till. Sen har Diza och jag varit i skogen med min faster och Mange, min kusins fru och deras dotter Elin med hästarna nästan hela dagen :-)
Det har varit riktigt fint väder hela helgen och även idag. Många fina bilder har vi fått!
Efer hästandet fikade vi tillsammans och när jag skulle skära en bulle så skar jag, smart som jag är, ända ner i handen. Så jag har ett knivslångt jack i hela handen. Det är inte skönt. Det svider och bultar hela tiden!
Sen käkade jag och min familj köpemat nere hos mormor och morfar. Nu ska jag och Ola titta på Bourne Ultimatum.

Imorgon börjar tentapluggandet! *Woohoo*

Tjingeling!


Alla hjärtans...

Då var det alla hjärtans dag. Vi har aldrig firat det speciellt av någon anledning och det är ju lite synd. Så för några dagar sedan hintade jag lite till Ola att jag har faktiskt aldrig fått något eller blivit överraskad på något sätt, och vi har ju faktiskt varit tillsammans i snart fem år...
 Ola var ju på "konferens" igår och kom inte hem förrän imorse för de åkte färjan till Tyskland. Men när han kom hem så överraskade han både mig och Diza med presenter! Diza fick smink, som hon blev superglad för, vår lilla sessa älskar allt vad smink, parfym, "läpplips", nagellack mm heter.
Själv fick jag en väldigt fin parfym, Donna Karan, som jag älskar!

Tack så mycket honey!

Vill även passa på att önska alla, som läser min blogg, en:
 riktig mysig Alla Hjärtans Dag!


Långväga besök

Ska snart iväg till syrran. Ska bara bli färdig med ett par saker här hemma först.
Men vår kusin ifrån Varberg har kommit ner med sin familj för att hälsa på. Så det ska bli jätteroligt då jag aldrig träffat vare sig hans fru eller barn. Så många år sen är det vi träffades allihopa :-)

Innan när jag hade hämtat Diza på dagis så stack vi inom på Konsum för att handla lite mjölk och andra nödvändiga grejor. Ingångarna till Konsum och vår frisör ligger precis bredvid varandra så såg jag att hon busade med ett annat barn som var inne hos frisören. Efter en liten stund upptäckte jag att det var hennes kompis Leo. När vi nästan var färdiga ville Diza trycka tuggummi i automaten, men så var Leo och hans syster där så vågade hon inte gå dit :-)
Hon är nog lite kär i honom :-) Det är SÅ gulligt.
Han är jättesöt också och han verkar gilla Diza precis lika mycket som hon gillar honom. Det är så roligt att de funnit varandra för de går inte ens på samma avdelning inte ens i samma byggnad, sen tror jag att han är ett år äldre än henne. De är så söta de små liven ;-)

Nä, nu måste vi sticka!

Tjingeling! 

Mando Diao!

Glöm inte att Mando Diaos nya album släpps idag!!!

Det heter: Give me fire
Spring och köp!!! :-)



The Sounds

The sounds ska släppa en ny skiva i vår. Den ska heta Crossing the Rubicon och släpps i maj. Deras senaste platta hette Dying to say this to you och släpptes 2006. Så det har varit tyst om dem ett tag. De turnerade över världen förra året. Senast jag själv såg dem var när de på MTV spelade på skateboardproffset- och Jackass- profilen Bam Margeras bröllop.

I år ska de dock turnera med Fall Out Boy i Europa och med No Doubt i Nord Amerika.

Jag hade lätt velat gå på en av deras spelningar!

Här är en låt från den förra skivan:

Don't wanna hurt you- The Sounds
 

Vinterbilder

Tog ett par bilder imorse. Det var -12 grader när jag körde Ola till jobb. Det är ganska kallt för att vara Skåne...

Såg detta genom fönstret imorse så jag var tvungen att gå ut och fota det :-)


Fruset spindelnät...




Man ser inte var marken slutar och himlen börjar :-)

Tidig morgon...

...eller ja, inte jättetidig, men lite tidigare än vanligt :-)
Vi har nämligen varit och lämnat Ola på jobb. Han skulle åka på konferens och kommer ine hem förrän imorgon.
De ska åka trelleborg-travemünde (tror jag...) och ha konferens hela dagen idag ombord på båten. Från klockan 9-19 ikväll ar jag för mig att de ska ha konferens. Ja, det ska inte bara vara lattjolajban ;-)

De var riktigt kallt när vi körde imorse. Så skulle man ringa in till radion och säga hur kallt det var, så var det en från Olas jobb som ringde in och berättade hur kallt det var *hahaha*

Ola sa i bilen: Fan, det känns som jag glömt nånting...
Så vi gick igenom vad det skulle kunna vara, men kom fram till att det var nog bara lite stress (fast vi var ute i god tid). Ni tror väl inte att han glömde telefonen i bilen??? Jag såg det när vi kom hem igen *hahaha*

Nä, nu ska jag köra Diza till dagis, här sitter hon och väntar på mig :-)


Hon tittar på Händig Manny på Playhouse Disney :-)

Mando Diao

Det senaste! Detta blir kvällens absolut SISTA inlägg...

Vi kör senaste Mando Diao videon. Den är skibra, man vill bara upp och svänga de lurviga! Syrran, denna är för dig :-)

Mando Diao-Dance With Somebody

Om jag vore en superhjälte...

Vi sitter nu och har Batman Begins på i bakgrunden (eller Ola tittar och jag tittar med ett öga på tv:n och ett på datorn hihi). Helt plötsligt säger Ola; Om jag vore en superhjälte så skulle jag vara Batman! För han är cool... och han är skitrik!

Varpå jag givetvis garvade, men kunde inte hjälpa utan att börja fundera på vem jag skulle vara...
Jag: Hmm... Undrar vem jag skulle vara...?
Ola (5 sek senare): Catwoman!!!
Jag: Okej...

Jag vet inte vad tycker ni hahaha!!!

 

Nä, nu får jag sluta larva mig och spendera lite tid med min man. Han ska faktiskt åka imorgonbitti och kommer inte hem förrän lördagmorgon, han ska på konferens med jobbet...

Tjingeling!

Diza, på vägen hem ifrån farmor o

MMS

Diza, på vägen hem ifrån farmor o farfar idag. Hälsade på en stund efter dagis, Diza var rent slut:-)


Sen första bloggning

Alltså detta inlägget har jag försökt lägga in RÄTT länge!!! Varför fungerar ingenting?
Jaja, jag fortsätter att försöka...

Ojojoj, idag blev det en sen bloggning. Men vi har varit iväg hela dagen...
Vi har varit och kollat efter bil, men den vi hade sett ut var GIVETVIS såld. Är inte det typiskt???
Så var vi och fotograferade mig till mitt nya körkort. Nä, jut det, jag har inte förnyat det sen jag bytade efternamn efter bröllopet. Det tog väl inte så lång tid? Hihi
Men nu ska jag äntligen skicka in papperna :-)
Dessutom skulle jag lämna in en rulle med svart/vit film med foto från en kompis bröllop. Hon skulle få ett album i present eftersom hon har fyllt år nyligen. Men det skulle ta väldigt lång tid, ytterligare en anledning till varför jag måste byta till en digital  systemkamera. Den systemkameran jag har fick jag när jag tog studenten, så den har några år på nacken... :-)

Hmm... Funderar på att göra en ny header, det börjar bli dags. Kom just på att jag skulle hjälpa min svåger med hans hemsida, måste ta tag i det. Jag lovar jag ska ta tag i det nu ;-)

Tjingeling!  

Snow Day!

Jaha, då har det snöat heeela långa dagen och hade det bara varit jul så hade jag varit överlycklig. Men nu är det februari och jag hade börjat se fram emot våren... Så här är det varje år.
Men jag känner en hel del personer som är överlyckliga, särskilt små personer. Dem har varit ute i och byggt snögubbar och snölyktor och bäddat ner varandra i snön halva eftermiddagen :-)
Jag tog ju så klart foto på det !


Tindra och Diza




Fotade henne från insidan när hon var där ute.


Joanna och Diza gör snöbollar.

  
Joanna täcker Diza med snö... Kul har de i alla fall... :-)

Dizas överraskning

Idag fick Diza en överraskning. Hon brukar nämligen, frivilligt bör tilläggas, gå ut i stallet när morfar ska gå ut och mocka. Det är min fasters hästar och som en liten belöning hade hon köpt presenter till Diza idag. Gissa om Diza blev glad!
Diza går ju gladeligen ut i stallet, att sen få presenter för det också! Kan et bli bättre?

Här är foto från presentöppningen!


En lycklig tjej med sina presenter!

 
En bok och choklad!!!


Paket nr 2- vad kan där vara i det då???


Hårgrejor och MER choklad! Jippie!!!

Tack så mycket faster G :-)

Onsdag

Jaha, då var det lill- lördag idag, halva veckan har gått.
Imorse frågade jag Diza, eftersom jag ändå var ledig, om hon ville till dagis eller vara hemma. Vara hemma, svarade hon ynkligt :-)
Så då fick hon vara det.
Idag skulle vi iväg och titta på bil men herr Strandqvist har precis behagat stiga ur sängen, så jag vet inte om vi hinner.
Diza och jag har tittat på Playhouse Disney hela morgonen och myst med filt i soffan. Fast egentligen skulle jag behöva jaga praktikplats...

All American Rejects

Här kommer en ny låt som jag tycker är skitbra, rent ut sagt. Så vitt jag vet har den inte börjat spelas här än...

Another Heart Calls- All American Rejects feat. The Pierces



Vad tycker ni då?

Sista kursen!

Idag började sista kursen som vi ska ha tenta på. Den absolut sista kursen är ju praktiken vilken avslutas med en rapport och redvisning.
Lika roligt som det är att detta är sista kursen så känns det lite stressigt och uppjagande att jag fortfarande inte har någon praktikplats...
Fått avslag från varenda en, för alla hller på omorganiseringar på grund av finans krisen. Vårt yrke är så himla beroende av högkonjunktur. Det är därför det gått från att vara massa jobb till helt plötsligt (i princip) inga inom detta yrket. *suck*

Hoo hoo Våren! Det är fritt fram!

Jaha, nu snöar det igen...
Det har kommit RÄTT så mycket snö, i alla fall för att var här nere i Skåne land. Det tråkiga är att snön kommer aldrig under julen sen dessutom så är det inte samma sak här nere när det snöar som uppe i (t.ex) Sälen. Det blir så slaskigt och tråkigt här...

Har vi tur så försvinner det ganska snart igen, för det ser inte så kalt ut där ute. Men det är ju förstås kul för barnen! Diza sa innan; Titta mamma, det snörar! Jag tycker om snö!
Så det var ju någon som blev glad :-)
Men för min del kan våren få komma när som helst!

Killtjusaren!

Som jag tidigare berättat så har Diza en kompis på dagis som heter Leo. Hon pratar ofta om honom och hon har sagt att han är söt (!!!). Som jag förstått det så vill Leo gärna hjälpa henne och leker med henne (han är ett eller två år äldre än henne).
Idag såg jag honom när jag hämtade Diza och jag måste säga att han är en VÄLDIGT söt liten kille! Det märks att Diza gillar honom, hon räcker tunga åt honom och busar med honom. Det är så himla roligt att se!

Dessutom kom det två pojkar när Diza tog på sig ytterkläderna och frågade mig om de kunde leka med Diza en dag! Det är inte utan att man flinar lite... Jag sa att de fick gärna komma hem till oss och leka, men det ville de inte och Diza ville inte åka hem till dem heller :-) så kanske får det vänta lite.
Men jag måste säga att hon verkar redan vara poppis bland småkillarna *hahaha*
Detta gör pappa (en överbeskyddande sådan) lite orolig hihi, men det är ju bara roligt att Diza har många kamrater!

Dessutom igr på föräldramötet så pratade ena fröken om "Lilla Ligan". Den består av fyra tjejer, Diza, (bästisen) Alice, Felicia och Tyra. De hittar på mycket bus tillsammans, det har jag själv set också när jag hämtar Diza! Men det är bara skoj tycker jag. Dessutom så kommer Diza och Tyra att följas åt i skolan och Alice och Felicia kommer att följas åt, eftersom de är 05:or respektive 06:or. Så även om de delas på så kommer de att ha någon som de känner.
Nä, jag är inte orolig över att hon inte kommer ha några kamrater! 

Youndblood!

Råkade slå över på TV4 Film och vad visar dem väl där om inte Youngblood!!!
Jag kommer ihåg den från när jag var liten. Vi hade den på VHS *hihihi*
Gud vad jag älskade den filmen! Nu när jag tittar så är den rätt så mesig och lite fjånig (som de flesta 80-tals filmer, men jag älskar dem ändå). Det är något med 80-tals filmer, jag kan titta på dem hur länge som helst. Sixteen candles, Breakfast Club, St Elmos Fire, Young Guns, Tillbaka till framtiden 1 & 2, Ett päron Till Farsa- filmerna, Dirty Dancing, Cocktail, Top Gun osv osv...

Men skulle bara berätta det. För hur fel kan det bli med en ung Rob Lowe och en ung Patrick Swayze???   


Föräldramöte och tjejkväll!

Kvällen har varit bättre än vad dagen idag har varit. Men innan jag körde iväg till föräldramötet försökte jag f Diza att ta sin medicin. Det gick med den ena medicinen, men den andra gick det inte med. Den andra medicinen måste vi vara två för att ge henne, för hon skriker och vrider och vänder på sig och det känns fruktansvärt att tvinga henne. Men vi måste ge henne den ju... Hur jobbigt det än är så måste vi...
Det tog emot lite att köra på föräldramöte idag, kände inte för det alls, men det var bra att jag åkte dit. Fick en chans att prata med de andra föräldrarna lite. Det känns som om vi är de enda som inte känner de andra föräldrarna, nu är det ju säkert inte så, men det känns så. Därför kändes det bra att vara där idag, dessutom fick vi föräldrar chansen att ge förslag på vad som kan ingå i barnens läroplan. Det är så att de arbetar efter ett tema.
Denna terminen är temat vatten.



Nu hade miljögruppen arbetar fram ett par punkter under temat vatten som de skulle fördjupa sig i och vi föräldrar fick nu chansen att ge förslag på hur de kunde fördjupa sig i de olika punkterna. Det var rätt så roligt!

Efter föräldramötet körde jag hem till syrran. För vi (syrran, jag och en kompis till oss) skulle ha lite tjejkväll. Kompisen har dessutom precis fyllt år så vi passade på att ge henne presenter, så hade hon med presenter till våra barn!
Sen tittade vi på film, Tropic Thunder, med filtar i soffan och en massa godis. Mysigt!
Svåger J, syrrans man, tog flickorna och gick upp med dem så de kunde gå och lägga sig. Tack för det! :-)

Tråkig dag

Idag var vi och kollade på bilar. Vi måste köpa en liten billig bil, för jag vet snart inte hur vi ska lösa situationen med bara en bil.
Ringde till det stället som jag skickat praktikansökan till, de tar inte emot praktikanter längre...
Så frågade jag om jobbet men hon sa bara var jag skulle hålla ögonen öppna för det... Jättetrevligt!
Blir SÅ trött på det här. Nu ska jag svara på en undersökning vår utbildning gör och jag ska säga precis vad jag tycker och tänker om denna utbildningen.

Det är tråkigt att veta att det inte finns några jobb när vi nu äntligen är tar examen...

Efterlysning!

Jag efterlyser någon som är duktig på att illustrera!
Har bestämt mig för att göra lite förändringar i bloggen (igen...) och behöver hjälp av någon som kan illustrera. Har ett par bilder som jag skulle vilja ha lite hjälp med.
Så om ni känner nån som kan eller kan själva får ni gärna höra av er!

Tjingeling!

Godmorgon Måndag!

Då var det måndag morgon, den jobbigaste morgonen på veckan. Men det gick ganska smärtfritt faktiskt. Hörde dock att blivit både rosslig och snuvig under natten...
Det var säkert därför hon inte ville ha någon frukost för hon brukar vilja äta frukost.
Kom på att det är föräldramöte ikväll. Jag som har planerat annat ikväll och Ola jobbar. Ja, jag får se hur jag löser det.

Diza hade på sig sina nya kläder idag, den rosa klänningen och strumbyxorna! Hon blev jättefin!!!

 
Med sitt nya läppglans i högsta hugg...!

Rea-fynd!

Igår och idag hann vi handla korta stunder. Nästan inget av det som vi åkte ut för att handla, men vi hann däremot göra rea-fynd till Dizas garderob. Så här ser de ut!


Jättesöt rutig kjol med lite vidd i. 80 kr på Lindex


Okej, detta var inget rea-fynd men jag kunde inte motstå! Diza bev precis lika förtjust som jag trodde hon skulle bli :-)
Hon har blivit mycket gladare för att ha kjol och klänning på sig numera, denna ska hon ha på dagis imorgon.


Bra dagis byxor! 99 kronor på Lindex.


Denna klänningen har jag tittat på såååå länge men aldrig köpt den, men nu var jag tvungen då det var halva priset (79 kr ca) på H&M.

Många lovely kläder. Det känns bra! Men fortfarande inget till mamma... Nu får det snart vara min tur faktiskt ;-)

Mina tulpaner!

Köpte tulpaner idag! Inte helt färska, men jag tyckte att de var fina ändå :-)
Det tycker jag alltid när jag precis köpt nya blomor och satt dem i vas. Det är bara för att de piffar upp!


Vi såg Bolt!

Idag var jag, Diza, syrran och henes töser och en kompis och hennes son och såg Bolt på bio.
Ola, jag och Diza  had evarit ute och stresshandlat kattmat, blommor, klänning och strumpbyxor till Diza och tittade på telefoner (försök nr 2, igår fick vi avbryta för att köra till sjukhset) Men det blev inga lurar idag heller!
I alla fall, Ola släppte oss i Lund, där träffade vi dem andra. Syrran hade bokat över internet, vilket innebär att vi behöver hennes kontokort för att hämta biljetterna. Så när hon skulle lägga på pengar på bilen upptäcker hon att hon glömt sin plånbok...
Ringde till sin man, som inte heller hittade den... Så vi in på bian, lång kö, syrran och jag stack ut i bilen och letade igen utan framgång. In på bian igen, med syrrans man i luren, han fick titta på sitt kort för de har NÄSTAN samma nummer på kortet, och hon som satt i kassan kunde inte hjälpa oss, men vi gissade oss fram till rätt nummer. Det var ju bara de fyra sista som vi skulle komma ihåg rätt kombination på, efter en tre- fyra försök så gick det bra. Men då var tjejen i kassan tvungen att skriva biljetterna för hand av någon anledning. 
Sen var det dags för godis, lååång kö...
Men vi ställde oss i den i alla fall, det tog tid kan jag säga. När vi kommit halvvägs bestämde vi oss för att en av oss skulle gå in med ungarna. Så vi var två som skulle få med oss två popcorn bägare och sju drickor in. Det gick men det var precis :-)
Diza och kompisens lille grabb var minst och ingen av dem hade varit på bio förr, men båda var jätteduktiga! Diza behövde gå på toa en gång och Diza hoppade lite fram och tillbaka mellan mig och syrran och sin egen stol, men det var när hon blev lite rädd, filmen var ju ganska actionfylld.

Angående filmen! Den var mycket bra. Syrran och jag skrattade mer än barnen *tsss*. Den kan vara liiite läskig för de minsta, men det är bara någon liten stund, resten av filmen är ju rolig och början tycker de flesta barnen är häftig.
Helt klart sevärd!

Här är trailern!

    

från bian. Så här såg det ut på vä

MMS

från bian. Så här såg det ut på väg in för att se bolt! Vägen fram till att se filmen var inte helt smärtfri, berättar mer om de sen. Ville bara berätta att detta var dizas första bio, o de gick jättebra! Tjingeling


Melodifestivalen...

Jag förstår inte varför jag tittar på det. Blir ändå bara besviken...
Det är samma skräp hela tiden. Skulle nu en bra låt, med vinnarpotential, gå till final. Ja, då vinner vi inte ändå. För vissa länder röstar bara på varandra...
Ursäkta bitterheten!
Det är bara för att låten jag höll på inte gick vidare. Jag är jättebesviken för jag tyckte att ettan var bäst med Nina Söderqvist.
Hur hon inte kunde gå vidare och Caroline af Ugglas fick inte EN utan TVÅ chanser att gå vidare är för mig en gåta! Hon är INGEN reinkarnerad Janis Joplin! Långt ifrån.
Visst hon kan göra hennes låtar på ett okej sätt. Men låten hon sjöng idag, inget bra.
Emilia, duktig sångerska med en skön röst, men låten var ju FÖR tråkig!
Alcazar, okej, samma som de brukar sjunga, men klart värda att gå vidare med det startfältet där var idag.
Resten kommer jag inte ens ihåg. Eller jo förresten, jag kommer ihåg Shirley Clamp, men det är för hennes underbara röst. Har inget med låten att göra för den var bara för tråkig.

Ja, inga höjdare ikväll, förutom Nina Söderqvist, får hoppas det ser bättre ut nästa lördag...

Bjuder på Nina en gång till!

Lördagkväll

Hemma från sjukhuset igen. Vi fick direktioner om att ge Diza microlax tre dagar i rad plus att vi ska fortsätta med duphalacen. På måndag ska vi ringa till barnspecialisterna i Lund. Doktornvi fick sa att det var viktigt att följa upp detta. Så vi ska boka tid till en eller två veckor fram, men vi får se, vi får nog se när de har tid. Vi får kanske vänta längre än så.

På vägen hem köpte vi hamburgare för den enda gången vi hade ätit var frukosten. Så vi var väääldigt hungriga hela familjen. Måste bara berätta att Diza var jätteduktig när doktorn kom. Hon låg själv och stilla och var jätteduktig! Så duktig har hon inte ens varit hos vår familjeläkare nån gång, inte hitintills i alla fall. Men kanske hädanefter nu när hon sett att det inte är så farligt...
Men det hjälpte nog mycke att vi varit där lång tid, hon hade dessutom själv hunnit leka doktor inne på rummet :-)
Innan dess hade hon ju fått lavemang och det gör ju ont som f....n! Så då var hon ju ledsen såklart, men hon var väldigt duktig måste jag säga.

Sen körde vi en sväng till mormor och morfar såg melodifestivalen där (skriver mer om den i nästa inlägg). Så skulle Diza sova där med syrrans töser, men nu har jag nyss varit och hämtat henne igen. Lilla mammagrisen, men som jag sa till mormor, jag tycker också det är skönt när hon sover hemma. Mamma har lite svårt att släppa ;-)
Nu ser vi Get Smart (igen för mig), men den är nog bättre andra gången än första faktiskt! :-)

Tjingeling! 

från sjukhuset. Skickar fast det s

MMS

från sjukhuset. Skickar fast det säkert inte går fram... Vi fick åka till sjukhuset med Diza för nu har hon problem med mage o gump igen. Hon blir helt hysterisk när hon ska ha på toa. Sen kniper hon med gumpen och drar in magen. Hon fick något dunder lavemang här på sjukhuset, så nu har hon varit på toa. Men det känns som om det är något mer än så, för detta har pågått sen december månad. Vi kan ju inte hålla på och ge henne lavemang hela tiden... Hon vill fortfarande inte gå på toa, nu gör hon det för hon måste. Sitter o väntar på att doktorn ska komma tillbaka. Känns bara lite hopplöst för de går inte in på djupet och försöker fixa det, det måste ju finnas NÅGOT som orsakar att hon har det så här hela tiden...


Fredagskvällen!

Igår när jag kom hem så höll Ola på med maten. Skööönt!!! tänkte jag.
Så fick jag åka till mor och far, för jag skulle lämna en sak till Diza som var där. Men hon ringde och terrade oss halva kvällen. Det var där, hos mina föräldrar, som det blev bestämt att jag skulle ha med hela barnaskaran istället...

När jag kom hem sen var i alla fall maten färdig och min man är extremt duktig på att laga mat och få det att se proffessionellt ut. Det är en konstnärlig ådra, han har jobbat som bagare tidigare i ca 8 år innan han började jobba med annat.

Sä här läcker såg i alla fall maten ut!

Hemmalagad tzatsiki, sallad och grönsaksröra och tupp (låter äckligt tycker jag, men smakar som kyckling)

Det var precis lika gott som det ser ut!

En uppdatering om Tindra!
Hon kom tillbaka hit vid 23 tiden igår. Syrran sa att hon var JÄTTETRÖTT men hon skulle bestämt tillbaka hit. Så det fick hon, hon la sig på soffan hos oss åt lite godis och somnade. Hennes arm är gipsad igen. Förra gången var tydligen bara halva hårt gips, men denna gången är det riktigt gips.

Tjingeling!

Stackars lilla olycksfågel!

Idag skulle syrrans töser sova över hos oss. Men fem minuter innan jag skulle köra så kom Diza ner från rummet och sa att; Tindra har ont i tummen, men jag sa förlåt!
Så jag sprang upp och då satt Tindra och grät. Joanna berättade att Diza skulle hjälpa Tindra upp men tappa taget och fick ett grepp om tummen. Nu vet jag inte om det är exakt hur det gått till, men Joanna brukar ha rätt bra koll på läget.

Detta har hänt:
När vi var i Sälen innan jul, så trillade Tindra på skidorna och slog sin tumme. Till historien hör att hon gnäller inte i onödan precis. Hon är ganska tålig, om man kan uttrycka sig så.
Det blev i alla fall bättre efter ett tag, men sen var hon i skolan (tror jag det var) och lekte med en kompis på rasten. De gungade och hennes kompis trillade på något konstigt sätt så Tindra trillade huvudstupa ner i marken och landade på näsan och givetvis tummen. 
De åkte till sjukhuset och det visade sig att hon hade en spricka , varpå hon blev gipsad (syntes på fotot från i lördags).

Idag hände då detta och jag tittade på tummen som började svullna upp. Vi ringde syrran och körde ner till våra föräldrar där de var. Där konstaterade syrran att de fick köra sjukhuset med henne, eftersom doktorn sagt att minsta lilla hon får ont eller något liknande så skulle de köra in. Tindra blev jätteledsen som ville till oss för att övernatta och titta på Let's Dance och äta godis...
Stackars lilla olycksfågel, men jag sa att det gick bra att komma hit efteråt. Men känner jag den svenska sjukvården rätt så kommer de nog att sitta där större delen av kvällen.

Foto på lilla olyckskorpen, strax efter att hon trillat av gungan i skolan (innan gipset)
   

Vad jag ska göra idag.

Nu har jag kommit hem från redovisningen i skolan. Det gick ganska bra och ni kan tro att det är skönt att det är över!
Efter lektionen körde jag och handlade tillbehör till tackkorten som jag ska göra plus de saker jag behöver till överraskningen till föräldrarna och några andra...
Det kostade INTE billigt kan jag säga. Men nu är det inhandlat i alla fall!
Så det ska jag pyssla med i eftermiddag. :-)

När jag kom hem hade Ola städat hela huset! Jag blev SÅ glad! Det var rent och luktade gott överallt. Han kan om han vill :-)

Jag berättade ju om det ena jobbet/praktiken jag sökte igår. Jag kollade mailen när jag kom hem och där fanns redan ett svar. Dock bara att personen i fråga vidarebefordrade ansökan till nästa avdelning, men att han tagit sig tid att göra det var toppen tyckte jag. Så på måndag ska jag ringa dem, för jag skrev i ansökan att jag skulle kontakta dem på måndag! 

Tudelu så länge...

Dricker, dricker, dricker...

Nu ska ni få höra! Jag har faktiskt glömt att berätta. Men Ola och jag, zusammen, har börjat på cambridge... Kan ni fatta det??? OLA som älskar MAT, öl och bakelser och allt annat som gör livet "värt att leva" lyckas alltså gå på cambridge...
Color me surprised! Men jag sa till honom att vi skulle göra det tillsammans och SÅ många gånger som jag sagt att han aldrig skulle klara att gå denna kuren så har han väl gett sig fan på att han skulle klara det :-)
Men det är bra för mig också, för det är genast lättare när man inte är själv!

Men imorgon kväll ska vi äta *hahaha* länge vi klarade det va?
Men vi bestämde igår att vi skulle äta kvällsmat imorgon och ha en yskväll med familjen. men på lördag är det dags igen...
Det är dock jobbigt nu, får se hur länge jag/ vi klarar det. 

Sammanfattning

Idag har jag hunnit med en del skulle jag vilja säga. Imorse när jag lämnade Diza så stack syrran och jag ut och gick med stavarna, dock knappt 30 minuter men ändå, bättre än inget...
Efter det stack jag hem och pysslade, med hjälp av mejlen och telefonen, tillsammans med kompis H med det sista på rapporten till skolan. Den blev färdig till sist...
Sen stack jag och solade, hem, ner till mor och far och lånade bilen, hem igen för att fixa lite mer till skolan imorgon. Då ska vi redovisa skiten, men jag kan säga att det känns fortfarande oroligt då jag FORTFARANDE inte vet vad jag ska säga!
Sen körde jag och hämtade Diza på dagis, vi körde hem, jag sökte två jobb (det ena jobbet kombinerat med prakik) *hopppas hoppas hoppas*
Sen har jag suttit med skolarbete heeeela långa dagen...
DRYGT! Längtar tills imorgon eftermiddag då det är över. Sen är det bara EN kurs kvar! Fast det är ju klart jag har två tentor kvar och ingen praktikplats, så problemen är långt ifrån borta.

Bilder från kalaset!

Här kommer bilderna från kalaset i lördags som jag lovat!

Barnen!


Tindra tog hand om småtjejerna...

               
Diza blev lite sur på mamma och pappa...


E "was not a happy camper..."




Födelsedagsgrisen!


Singstar dueller!

 D vs N

 Ola vs J

 Killarna vs tjejerna 

Diza sjunger singstar!


Den vill jag sjunga mamma!


"Vi kan sjung, sjung, sjunga du och jag..." Den tyckte Diza var rolig.
Hon sjöng den precis på väg hem från dagis igen :-)


Foto från Frissan

ÄNTLIGEN har jag hittat sladden till kameran!
Så här kommer lite bilder från när Diza och jag var hos frisören!


För första gången sitter hon helt själv utan att vara ledsen eller jätteblyg. Riktigt glad var hon faktiskt!

        



Diza färdig, mamma lyckades fånga den enda bilden på Diza då hon såg sur ut. Annars var hon jätteglad och sprang runt och "hjälpte" vår frisör. (Som vi lyckligtvis kännt i måååånga år) :-)


Mamma fick ju också göra vid håret! Så här snygg ser hon ut då...


Jaja, resultatet blev ju bra i alla fall! Har klippt lugg och klippt av typ 10 cm (igen) och klippt upp det. Tog bort det mörka jag la i sist, det mörka försvinner så snabbt ur mitt hår, men jag r för feg att göra det riktigt mörkt! :-)

Ps. De små bilderna kan ni klicka på...

Lekkamrat

Idag hade Dia med sig sin första lekkamrat hem. Eller rättare sagt, efter att vi varit hos frisören så körde vi och hämtade henne. Det är första gången hon haft med sig en kompis hem utan föräldrar.
De fick följa med och lämna mormor och morfars katt hos veterinären, sen körde vi in om och köpte bara en massa godsaker till mellanmål som till exempel gifflar, nötcreme och mer- dricka.
Sen åkte vi hem och flickorna ville titta på Pippi. Så de fick upp fika på Dizas rum sen satt de i hennes säng och tittade på Världens starkaste Pippi.
Sen hörde jag att de sprang runt och busade där uppe :-)
 Men jag hann inte sätta mig ner från det att vi om hem till det att Alice mamma kom och hämtade henne så sprang jag runt och upp och ner och upp och ner i trappan för att flickorna ropade på mig hela tiden.

Men det var jättekul, flickorna är jätteduktiga och de har blivit SÅ stora.
Igår när jag hämtade Diza på dagis så frågade Alice om hon fick följa med oss hem. Igår gick det inte så jag sa att jag skule ringa hennes mamma oh fråga om det gick bra idag. Det gjorde det och när jag hätade henne på dagis idag så sken hon upp som en sol och sprang fram till mig. Det var ganska roligt faktikt :-)

Frissan

Idag har Diza och jag varit hos frisören. Diza klippte topparna och luggen och var jätteduktig. Sen "hjälpte" hon vår snälla frisör hela tiden...
Jag klippte upp mitt lite också en ordentlig lugg. Ljusa slingor blev det också, är riktigt nöjd faktisk. Tog en massa bilder också men har inte hittat sladden än...
Ska ta tag i det sen, jag lovar. :-)

Dizas namnsdag!

Det hade jag helt missat!!! Tack moster D, hade du inte berättat det hade jag inte sett det alls idag. Passar på att säga; Grattis lilla gumman!
Det lustiga är att när jag (okej då, vi) valde hennes namn så visste jag inte ens att Disa hade en namnsdag. De andra två namnen hade jag listat ut att de fanns med. Men just namnet Disa hade försvunnit lite. Det var inte många som döptes till det (då i alla fall) och det är ett väldigt gammalt namn. Så det var en total överraskning när jag sentittade i almanackan och såg att hon hade namnsdag! Hittade detta på Svenskanamn.se:


Disa

Kvinnonamnet Disa är av fornnordiskt ursprung, som en kortform av Hjördis och andra namn med ändelsen -dis och en form av Desideria.Ändelsen -dis har samband med de fornnordiska gudaväsen som kallades diser.Namnet har efter en svacka på 1960- och 70-talet åter stigit i popularitet.31 december 2005 fanns det totalt 1 610 personer i Sverige med namnet,varav 1 066 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 60 flickor namnet, varav 40 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 3 februari.

Diza föddes i november 2005. I Lunds kommun finns det 28 st bärare av namnet. Det ligger fortfarande inte i topp 100, men Dizas andranamn ligger i namntoppen på 4:e plats.
Fast nu är det ju så att jag vill inte att henne namn ska vara populärt. I motsats till hur jag upplevde tonåren med ovanligt namn så gillar jag att hennes namn är ovanligt. Jag gör precis tvärtemot vad jag alltid lovat, d.v.s. ger mina barn ovanliga namn. *tihi*
 Fast de får inte RIKTIGT lika ovanliga namn som jag har!

Till min lilla gumma, eftersom jag missade det när du var vaken idag så får du det här. Sen firar vi ju det imorgon :-)


Hejdå

Det är jobbigt att säga hejdå. Det är vemodigt, ångestfyllt och ledsamt. Det är alltid jobbigt, särskilt när personerna betyder mycket för en. Ofta kan det vara att personen betyder mer än man trodde.
Jag gråter till och med när någon lämnar mig på flygplatsen när jag ska åka på något så roligt som en semester. Ja, jag är lite konstig *haha*
Lite separationsångest...

Sa hejdå till en kompis idag. Det var mycket jobbigt. Men det blir bra i slutändan. Saknaden går över och livet fylls med annat (eller andra) och man går vidare med sitt liv. Det måste man...

Money money money

För de flesta är januari en av de fattigaste månaderna på året. Så även för oss. En fruktansvärd månad. Men äntligen kommer ljusningen. Vilket, som av ett sammanträffande, är det absolut bästaste med att plugga ( jag känner iaf så just nu...) också. CSN! Inte just företaget, men det de lånar ut; penagr, pengar, pengar!
Månaden efter sommaruppehåll eller juluppehåll är de bästa, får då får man nästan dubbelt upp. Fast den sista månaden innan ledighet får man inte ens hälften. Men denna månaden är det bra! :-)

Dessutom fick vi reda på idag att Ola har innestående semesterlön som han inte fått än! Det är fantastiskt underbara nyheter! Men som vanigt så finns det såklart hål att stoppa dem i, men nu kan jag med gott samvete gå till frisören imorgon!



Wow, jag ska njuta av denna känslan! Den kommer nog aldrig igen ;-)

Oh Happy Day!!!

Jippie!!! Tvaå av tre paket med foto har kommit!!! 8 stycken paket i de två paketen. Det blir många foton det!
Det gick väldigt snabbt! Väntar på ett paket till och där är alla fotona till tackkorten i (ja, jag vet att det är sent, men mitt motto är "bättre sent än aldrig" :-))

Ni kan tro att det var svårt att välja ut vilka foto vi skulle ta! Men jag är GANSKA säker på att vi kommer beställa fler, eller rättare sagt så kommer JAG att beställa fler foton.
Så till helgen ska det sättas fart och pyssla med fotoalbum! Sen ska vi överraska vissa personer med lite överraskningar. Jag vet att vissa av dem läser denna blogg därför tänker jag INTE avslöja vad det är *hihihi*
Tji fick ni!
Men jag kommer ju givetvis att lägga ut bilder på överraskningarna här på bloggen vid senare tillfälle... om jag någonsin hittar USB-kabelen...

XO

Empiri färdig!

Så då var empirin färdig! ÄNTLIGEN! Eller ja, vi får väl se när de andra svarar. Om de har något de vill att jag ska ändra...

Nu ska jag snart sticka ner till syrran och kolla om hon har nån film vi kan se på. Vet inte om jag sa det innan, men Ola blev ju hemma från jobb idag eftersom han har varit lite magsjuk, men han verkar vara bättre nu. Det verkar som han ska jobba imorron.

Urk, skola imorron... Hmm, jag låter som jag lät när jag gick i grundskolan. Nu kommer jag ihåg hur det var att vara skoltrött... Jobbigt...

Måste försöka leta upp USB-kabelen också, fast det blir nog inte idag. Orkar inte... Vill bara slänga mig på soffan och glo på en film :-)

1 down 1 to go

Idag har jag ringt till minst sex företag. 1 av dem ska jag ringa till imorron. 1 företag av sammanlagt tio stycken. För innan har jag ringt till ytterligare tre företag.
Ja, vi får se imorron då...
Nu ska jag äntligen ta tag i rapporten, andra viktiga grejen jag skulle göra idag, det är nämligen folk som sitter och väntar på min del av rapporten. Det kommer dock att bli svårt för That 70's Show är i gång är igång i bakgrunden *hihihi*

Diza hämtade jag vid tre tiden, hon hade haft jättekul på dagis idag. Fast hon absolut INTE ville till dagis imorse...
Nu tittar hon på Peter Pan, eller TLINGELING som hon kallar den ;-) (Ja, med ett

Tråkigt att stryka...

Usch vad det är tråkigt att stryka tvätt!!! Men jag är snart färdig. Jag skulle kunna fota högen, men då tror ni nog att jag ALDRIG tvättar, stryker och viker, men faktum är att jag (tycker själv) att jag gör inget annat *hahaha*

Sen ska jag ringa lite praktik företag. Det är SÅ jobbigt att komma igång med det! Jag förstår inte det, det är ju bättre att ta tag i det än att bara skjuta det på framtiden.
Dessutom måste jag sätta mig med projektet. Nu är det så kort tid kvar i skolan att man borde bli lite taggad, men så är inte fallet. Åhh vad det ska bli skönt att ta examen!

Bara 3 månader 3 veckor och 6 dagar kvar! *Woohoo*


Sorry! Inga foton...

Kan inte för mitt liv hitta usb-kabelen till kameran...
Jag som hade så fina foton från igår! Diza sjöng singstar och vår singstar tävling och givetvis vår nye katt.
Men jag får leta imorgon kväll istället.

Imorron ska jag ringa praktikföretag, som om det är lönt, finns ändå inga jobb till oss. Nu är det till och med så illa att man tittar på samma sorts jobb man hade innan utbildningen och, som om det inte hade räckt, andra utbildningar...!!!
Så efter utbildningen är det ingen skillnad samma jobb men mer skulder...Gött!
Dessutom ska jag skriva på projektrapporten vi ska lämna in på torsdag och redovisa fredag...

Åh vad det retar mig att jag inte hittar USB kabelen. (kabelen eller kabeln?)

Kiss kiss, night night!

OMG

Jag kan inte fatta att jag gjorde det, men jag gjorde det *hahaha*
Herregud, det är kompis H, hon är en riktig uppviglare! Jag kommer att skratta ihjäl mig om det fungerar. Jag är ledsen men jag kan inte avslöja mer än så!
Men om det fungerar kommer jag definitivt att berätta det. Men för att inte riskera att göra bort mig TOTALT så berättar ja inget förrän det är absolut nödvändigt!


Lugn söndag...

Idag har det inte hänt mycket i vårt hushålle. Igår var vi på släktkalas, kusinen fyllde 20 år, det var mycket trevligt och jag ska lägga in bilder sen på oss när vi tävlade (killarna mot tjejerna) i singstar!

Idag har jag och Diza suttit nere hos mormor och morfar i princip hela dagen. Vi körde ner där för att fika och när vi ändå var där så passade jag på att skicka in fler bilder från bröllopet till framkallning. Jag kan ju lugnt säga att jag beställt foto för mååååånga pengar. men det är det värt!
Eftersom mamma är så infektionslänslig nu under behandlingen så fick inte Ola följa med, för han hade så ont i magen inatt när vi kom hem att han spydde. Tur var det för när vi kom hem nu ikväll så hade han spytt igen.

Idag fick vi i alla fall tummarna loss att ta hem katten. Så nu har vi två katter. Vårt största katt är så störig och bråkig (särskilt mot Diza, mot henne kan hon vara riktigt elak) så vi hoppas att hon lugnar ner sig nu när hon kan leka av sig. Vi är bara oroliga för att han är för stor att lära sig att gå på lådan... Han har nämligen varit en utekatt, men han är ju fortfarande kattunge men modell större, om man säger så.
Ska visa bilder på honom sen också. Någon som har några tips på katt-pojk-namn?

Nä, nu ska vi äta hemmalagad pizza. Återkommer med bilder...

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!