Storslaget besök! Idag fick vi besök av sj...

foto0257 (MMS)

Storslaget besök! Idag fick vi besök av självaste storasyster. Stolt som en tupp var hon o hon satt länge åt gången o höll lillasyster. Tro det eller ej, men Diza var lika mörkhårig när hon var nyfödd ;-) Tjingeling


På 44an o får inte åka hem... :-( Blev ins...

foto0247 (MMS)

På 44an o får inte åka hem... :-( Blev inskickad till specialistmödravården igår o blev inlagd. Trodde jag skulle få åka hem idag, men tydligen är de inte nöjda med vad proverna visar. Denna kropp är tydligen inte gjord för att vara gravid...


Graviditetsvecka 38

Då var vi inne i graviditetsvecka 38.
Idag har jag haft väldiga förvärkar, eller åtminstone under kvällen. Känns att det börjar närma sig nu...

Tjingeling!


Jag lever...

Det har inte blivit uppdaterat här på ett tag, jag vet. Men det beror på en del olika saker. Dels för att jag har mått väldigt dåligt i flera dagar, dels för att Diza fortfarande är sjuk, sen är jag bara så sjukligt trött.

Diza- Det var inte lunginflammation. Doktorn trodde det va ett envist virus bara, så vi fick en hostmedicin utskriven. Medicinen har INTE hjälpt. Hon hostar fortfarande fruktansvärt mycket. Tidigare ikväll hostade hon tills hon spydde, först såg det ut som slem och sen när jag kom fram till henne såg jag att det var kräk också. Händer det igen så ringer jag doktorn igen, är orolig att det är eller blir kikhosta.
Därför får hon sova med Ola inatt, så tar jag hennes säng, för jag vill ha koll på henne och jag är rädd att jag inte hör henne (eftersom jag är så trött)...

Jag/magen- Har haft prblem att somna på kvällarna p.g.a illamående. Har ont både neråt samtidigt som det pressar uppåt. Bebisen var ju i säte sist vi kollade och därför (antagligen) trycker den uppåt också.
Är otroligt trött fast jag haft svårt att somna, sover alldeles förlänge på morgnarna, så jag är glad att Ola är ledig nu. Dels för Dizas skull och dels för att jag ar svårt att röra mig (fortfarande) eftersom foglossningen bara blivit värre och värre. Har mycket hjälp av honom.
På torsdag ska jag till barnmorskan, så då får vi se om bebisen ligger kvar i säte.

I lördags fyllde syrran år, så vi var där på en snabb fika. Sen åkte de på semester de gottegrisarna...

Återkommer med en uppdaterad info om den nya graviditetsveckan.

Tjingeling!


Lunginflammation?

Imorgonbitti ska jag ringa vår doktor. Nu har Diza gått med feber i en hel vecka. Trodde att det var på väg att försvinna men den har hållt i sig. Efter att jag skrev om det sist så ökade febern til nästan 40 grader när alvedonen slutade verka. Sen gick den ner och nu ligger hon på runt 38,5 grader utan medicin.
Däremellan är hon iskall och fryser hela tiden.
Idag klagade hon över ont i sidan och nu innan hon gick och la sig lagade hon över ont i bröstet.
Hon somnar tidigt på kvällen en stund för att sen orka en stund till. Det märks på alla sätt och vis att hon är sjuk, fast hon ändå är "pigg" på någon konstig vänster...
Hon somnade en stund vid halv sju- sju, sen vaknade hon och nu halv nio- kvart i nio (lite senare än vanligt men vi e ju lediga ;-)) ville hon gå upp i sin säng och lägga sig. 
Hon har fortfarande sin fruktansvärda hosta. Den är rosslig och bubblig. Den gör mig orolig, den och att hon har ont i bröstet.

Märks väl inte att man är en orolig mamma?
Men hon har varit sjk så länge nu att det är oroväckande. Undrar om de kan vara lunginflammation? Någon som vet? Symptom? Vad kan det mer vara?
Känns bättre att kolla upp det oavsett.

Tjingeling!

Lilla hjärtat...

Idag var det femte dagen i rad som Diza hade feber.
Sen jag skrev om det sist så har febern ökat och hon har legat på ca 39,5 grader.
Nu verkar det dock som om febern börjar ge med sig, hon har bara fått alvedon 2 gånger idag och efter alvedonen har febern gått ner helt en liten stund. Hon har fortfarande en rälig hosta som är väldigt rosslig...

Det är synd om henne för att allt är så tråkigt också. Hon får ju inte leka med någon och hon tycker att det är pest att vara hemma med oss bara...
Sjukdomen har varit lite märklig med det denna gången, för hon har trots febertoppar varit "pigg nog" att vilja leka med kamrater. Ho har inte bara velat vara hemma och vila.
Nu har hon dessutom blivit så pass stor att hon blir sur på oss (mig och Ola) "på riktigt". Det är inte bara det där att hon blir sur oc fem minuter senare är det bra igen utan nu klampar man upp på sitt rum, eller sitter och surar en längre stund osv. I den aspekten har hon blivit väldigt stor, min lilla tjej...


Diza och Ola busar i soffan, efter alvedonen...

  
Mer bus ;-)

Tjingeling!

Graviditetsvecka 37

Igår gick vi in i graviditetsvecka 37. I denna veckan föddes Diza, helt otroligt att man snart gått hela graviditeten, men gud så skönt det ska bli! Längtar efter att träffa lillasyster!! Om ett par veckor har vi blivit välsignade med 2 barn!!
Några andra saker jag längtar efter/ saknar är;
Mina jeans
Slippa allt vatten i kroppen
Slippa foglossningen/ kunna röra sig obehindrat
Ha några kläder överhuvudtaget att ta på sig förutom mammakläder...
Japp, det är nära nu ;-)

Igår var vi och köpte ett liggunderlag till skötbordet, några hakklappar, några kräklappar och två nappflaskor. 
Vi har köpt några paket blöjor, några paket våtservetter och lite sådant tidigare...
Idag ska vi sätta ihop spjälsängen. Sen skulle vi behöva köpa spjälsängsskydd, lite sängkläder, någon filt och några småsaker till.

Info om v 37;
Tjingeling!  

Sjuka...

Igår morse kom Diza och la sig i vår säng. Så kände jag att hon var varm, tog tempen på henne oc de visade sig att hon mycket riktigt hade feber. Vi sov lite till, sen när jag kom hem från barnmorskan så tog jag tempen på henne igen och den hade sjunkit lite. Bra, tänkte jag, det kanske bara var något tillfälligt...
Vi skulle ju ha besök av mina barndomskamrater på eftermiddagen.
En timme senare tog vi tempen igen och då ade den stigit till 39 igen. Jätteskumt att den går så upp och ner, men det vara bara för mig att ställa in med kamraterna tyvärr...
Vi ska ta det nästa helg istället. Diza blev jätteledsen, men man vill ju inte smitta ner deras barn i heller.
Hennestemp har fortsatt at pendla mellan 37,5 och 38,5 ända sedan dess. Normalt ligger hon som  jag på ca 36,5 grader. Men hon har dessutom en ganska rälig hosta nu med, ungefär som den hennes pappa hade för någon vecka sedan när vi trodde han ade lunginflammation (som han inte kollade upp).
Hoppas det ger med sig snart...

Tjingeling!

Blixtar och dunder

Har för en liten stund sedan kommit ner från Dizas rum. Hon ville att jag skulle komma upp och lägga mig hos henne tills hon somnade. Jag brukar inte göra det nuförtiden för jag har sådan foglossning att jag knappt kommer ur hennes säng, men det åskar och blixtrar som tusan utanför fönsterna, så jag tror hon var lite rädd, lilla hjärtat ;-)

Jag önskar jag kunde visat en videon eller bilder eller något på aktiviteten i magen. Tyvärr går det inte såklart, men man vill föreviga det på något sätt, för aktiviteten i magen har varit så tydlig denna gången. Och jag tror att jag kommer at sakna det och eftersom jag inte har så tydligt minne av det från när Diza låg i magen så undrar jag om det är för att jag glömt eller för att det inte var så tydligt som det är denna gång...  
Det är ju en s häftig känsla :-)

Idag har vi passat Tino. Lille killen börjar bli stor! Det gick jättebra och jag fick till och med honom att somna! Det är ett stort framsteg för oss, för han har varit lite svår med det och det har nästan bara varit hans mamma som dugit. Men idag gick det bra!

Sen körde vi och lämnade honom, Ola fortsatte till jobb. Sista arbetsdagen för honom sen har han semester! Det kan han vara värd, han har jobbat väldigt mycket hela våren och sommaren!
Syrran, jag och kidsen gick en sväng till mor och far och snackade lite skit. Sen bar det av hemåt, sen till affären sen skulle jag städa. Men jag var HELT slutkörd så jag kraschade en liten stund på soffan, sen kom töserna på besök. Jag gjorde mat, städade i köket (åtminstone) och nu sitter jag här. Ska hoppa i duschen sen i sängen.

Imorgon ska jag till barnmorskan, fick boka om tiden för jag missade tiden jag hade idag...
Sen ska jag hem och städa sen kommer mina barndomskamrater på besök. Den ena av dem har en tös som är lika gamal som Diza och de leker jättefint tillsammans. Diza tycker det ska bli jätteskoj! Hon har till och med "städat" på sitt rum inför morgondagen ;-)    

Oj, blev ett långt inlägg idag. Men nu har jag rapporterat om hela dagen ;-)

Tjingeling! 

Sista dagen på jobb

Igår var jag inne på jobb och städade ur kontoret och lämnade över vissa saker till tjejen som skulle ta över efter mig.
Passade på att prata med chefen som undrade hur länge jag tänkt vara borta. Sen sa han att de ville gärna att jag skulle komma tillbaka och de skulle göra vad de kunde för att jag skulle få komma tillbaka, men de vet inget eftersom det har varit GANSKA turbulent på hela företaget med omorganiseringar pga varslingar osv...
Men där finns ju avdelningen bredvid också. Och ett tag nu har jag förtur att få komma tillbaa eftersom jag har varit där såpass länge...
Alltid nåt.

Nä, nu får jag hitta på något med Diza. Den lilla stackaren är väldigt uttråkad...
De flesta har ju börjat på dagis igen och sen ar hon en höggravid mamma som inte orkar göra så mycket. Tur hennes pappa går på semester nästa vecka ;-)
Så får vi åka på lite utflykter.

Tjingeling! 

Love the way you lie

Låt av Eminem feat. Rihanna.

Detta är egentligen inte riktigt min musikstil, men jag brukar gilla Eminems musik faktiskt...

Här är videon. Om ni tittar riktigt noga så ser ni att det är två ganska kända skådespelare i videon...

 

Tjingeling!

Graviditetsvecka 36

Jag har inte bloggat på hela helgen för att vi inte har något internet där hemma. Man är helt handikappad utan det alltså!!
Så jag får passa på att blogga när jag INTE är hemma ;-)

Idag har jag gått in i en nygraviditetsvecka!! :-D
Nu närmar det sig slutet, man kan skymta ljuset i tunneln! Men herregud, gick igenom med Ola igår vad vi INTE har färdigt tills bebisen kommer och listan var ändå hyfsat lång måste jag säga!!
Trots att detta inte är första barnet så fattas vi en del. Det är antagligen för att det gått så lång tid sen första så har man "rensat" ut en del...
Det får vi råda bot på ;-)

Här kommer info om den vecka 36:

Tjingeling!


Blommogram! För första gången...

foto0244 (MMS)

Blommogram! För första gången i mitt, nu 28 åriga, liv fick jag ett blommogram. Det var från mina älsklingar. Så fina o de doftar ljuvligt!


Imorgon är ingen vanlig dag...

...för det är MIN födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!
Kommer antagligen inte hinna skriva något imorgon, så ska berätta lite till om dagen och morgondagen.

Efter ultraljudet idag ringde jag till Diza för att berätta lite om bebisen.
Så frågade hon: "Men mamma, var sa du nu?"
- "Till jobb"
- Ska bebisen med till jobb??
- Nä, sa jag, bebisen ligger fortfarande i magen...
- Men hur kunde du se den då??
- På en TV på sjukhuset.
- Jaha, okej, hejdå mamma!

Hon hade lite svårt at förstå hur det fungerade och blev allt lite orolig att bebisen kommit och jag skulle ta med mig knytet till jobb ;-)
Diza vill ju vara först med att träffa nykomlingen!

Efter jobb körde jag till kompis H. Vi har inte träffats på flera månader, lite konstigt eftersom vi träffades i princip varje dag innan. Hon var så fascinerad över min mage och försökte få bebisen att sparka, vilket den gjorde, fast inte där hon höll handen *hihihi* 
Men det var verkligen skoj att träffa henne!

Imorgon är det lite kalas här hemma. Bara min familj som kommer, så det blir lugnt och skönt. Svärföräldrarna kommer inte för de ska tydligen på kräftskiva istället...

Vad ska vi bjuda på??
Jag ville pastasallad och kassler, men Ola tyckte att vi skulle bjuda på något lite mer. Vet inte vad han tänkt sig riktigt...
Får väl sova på det ;-)

Tjingeling!

Ultraljudet idag

I förmiddags var ja på det sista ultraljudet. Syrran följde med mig eftersom Ola jobbade. Bebisen var jättefin och ser helt frisk ut! 2,4 kg väger den redan :-) Och om jag får gå tiden ut så kommer den (enligt deras beräkningar som inte brukar stämma helt) att väga ca 3,8 (!!!) kg.
Fast jag tror att jag är liite längre gången än vad de säger, de tror 20:e sepember (sen det absolut första UL), fast det andra ultraljudet sa den 17:e. Men som sagt så kör jag fortarande på den 12:e.

Bebisen satt i sätesbjudning, o den inte har vänt sig inom någon vecka så kommer de att vilja skicka mig på vändningsförsök... 
Får vi hoppas att vi slipper...

Nu är det iaf dags att börja spåna på namn :-)

Tjingeling!

Diza har fått en ny hatt! Är den inte cool...

foto0243 (MMS)

Diza har fått en ny hatt! Är den inte cool?! :-)


Nu ska vi på bio och se Shrek i 3D.

foto0240 (MMS)

Nu ska vi på bio och se Shrek i 3D.


Graviditetsvecka 35 + magbild

Då var det en ny graviditetsvecka, den 35:e närmare bestämt :-D
Längtar verkligen efter slutet nu!

Här är även en bild på magen. Myyycket vatten i kroppen nu...Tjingeling!

Pappersbröllop!

Idag har som sagt jag och älsklingen varit gifta i hela 2 år! Känns som om det var precis som vi gifte oss, alldeles nyss som vi planerade bröllopet...
Men hela 2 år har gått!

Titta här;


(klicka för större bild)

Hade inte förväntat mig något av älsklingen, därför blev jag jätteglad när han kom hem med dessa;


Blommor! Jag älskar buketter!! Men eftersom jag sällan blir överraskad med blommor så blir man glad över det lilla!

Jag är lite bättre på att överraska Ola. Köper oftare presenter och andra överraskningar, inte bara till honom utan även till Diza, men Ola tycker alltid att det är onödigt. Men hur onödigt han än tycker att det är så blir han alltid glad ;-)
Idag köpte jag en GPS navigator till bilen. Ola har tjatat om det hur länge som helst och jag hade tänkt köpa en till honom i julklapp. Men nu blev det i bröllopspresent istället...

Helt plötsligt knackade det på dörren i eftermiddags. Då kom syrran med familj och hälsade på. Med sig hade de den här jättefina buketten;

 
Jättefin! Och stor är den! Och vi fick även ett stort Marabou choklad, vi tycker ju knappt om choklad här hemma *hihi*

Det var gulligt gjort av dem tyckte jag!

Nu, soffmys!

Tjingeling!

Grattis brorsan!

Idag fyller storebror år! Stort grattis till honom!!!
Igår var vi hos honom på kalas. Mycket trevligt var det :-)
Hans present från oss var att vi ska hjälpa honom att fixa framsidan av huset på lördag. Egentligen skulle vi gjort det igår redan men det var sagt att det skulle regna hela helgen, därför sköt vi på det. 
Vi tar en hel dag av vårt eget husbyggande för att hjälpa honom, men det är okej, vi vet att han behöver hjälp och nu är vi så många så det ska säkert gå bra!

Bjuder på en bild på Diza från igår strax innan vi åkte på kalaset!Jag hjäpte henne med klänning och håret och "sminket", sen gick hon upp på sitt rum och när hon kom ner hade hon med sig sin glitterväska, halsband och solbrillor :-)
Tror ni mig när jag säger att vi INTE säger till henne att posa??
Hon gör det het sjävmant, vi säger bara att vi vill ta foto på henne! Hon älskar att "modella"!!!
Otrolig! Men ni kan tro att vi får mååånga roliga bilder! 

I eftermiddags kom jag på att vi har brölopsdag imorgon! Kan ni fatta det?? 2 år!! Redan!
Men eftersom jag hade glömt bort det så förväntar jag mg inte att Ola kommit ihåg att köpa något imorgon, var ju trots allt jag som påminde honom... 

Jaja, vi får väl se.

Tjingeling!

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!