Stenläggning

I lördags höll vi på därute hela dagen.
Vi grävde bort gräset på den ena gavelen, la markmatta och slutligen sten.
Tyvärr blev vi inte färdiga eftersom vi fick proble med dräneringen, där var en bit av dräneringsröret som var isönder. Det tog några timmar att lösa det eftersom vi inte hade grejer hemma till det. Så vi fick verkligen tänka till för att fixa det ;-)
Så stenen räckte inte riktigt, och de vi köpte stenen av stängde klockan tre och hade stängt idag. Så jag ska försöka fixa resten nu i veckan. Det är bara en liten bit kvar ju.
Det känns bra att få gjort sådana "smågrejer" med. Fast de tar förstås hela dagar att fixa. Men det känns bra ändå.

Före;


Efter;


Det ska "paddas" och jämnas till, så det kommer att bli mer enhetligt så småningom. Vi ska även lägga sten på hela uppfarten, men det får vänta lite, för vår uppfart är STOR...

Fortsättning följer!

Tjingeling!

Det började brinna...

...i min lykta som jag fick av en kompis när jag fyllde 25år.
Jag satt med Novalie i famnen, Joanna och Diza och tittade på film. Joanna satt framför fönstret där lyktan stod så det var on som märkte det.
Som tur var var Ola hemma och kunde komma och hjälpa mig ;-)
Den bev så varm så att taket på den, som var av stål, sprack och hela lykta gick i sönder.

Om sanningen ska fram så märkte jag ingenting, inte Diza heller som satt och spelade data, så det var verkligen tur att Joanna var här ;-)


Tjusigt va??

Tjingeling!

4 saker...

4 Tv-program jag ser:
That 70's show
Arga snickaren
Äntligen hemma
Vampire Diaries

4 saker jag gjort idag:
Varit med Diza på fotboll
Ätit gröt
Gått en runda i skogen
Grävt framför huset (visar sen) 

4 saker som jag längtar efter:
Till vårt hus är färdigt, både utvändigt och invändigt
Ladies Night
Till julen
Till jag får på mig alla mina jeans igen

4 saker på önskelistan:
En Malm säng
Ett nytt soffbord
Digital systemkamera
Att mamma blir frisk

4 saker jag avskyr:
Barnmisshandel/övergrepp
Sjukdomar
Orättvisa
Folk som ljuger

Tjingeling!

Falskt alarm ;-)

Min dator har inte kraschat, jag räddade den. Det var bara falskt alarm ;-)
Igår hade Diza halloween på dagis, hon var Tingeling (såklart). Först snackade hon om att vara häxa, men sen när det väl kom till kritan var det prinsessa som gällde. Men eftersom Törnrosa klänningen var för liten så valde hon Tingeling istället.

Efter det körde jag och Novalie mormor till sjukhuset. Det var bara rutinkontroll igår. De ställde en massa frågor eftersom hon påbörjat en ny medicin. Så var hon och tog prover i tisdags som de pratade om också.

Idag vaknade vi av att telefonen ringde. Det var Dizas dagisfröken, hon undrade om Diza ville följa med på teater inne i Lund (hon skulle egentligen vara ledig idag). Hon hade glömt att fråga igår. Diza ville jättegärna följa med, det var ju gulligt av henne att ringa och fråga tyckte jag ;-)
Så passade jag på att ringa besiktningen och kolla om de hade tid, annars skulle vi få körförbud på söndag (varför ska man alltid vänta till sista minuten???), och det hade dem! Jag hade 35 minuter på mig att komma dit.
Så Ola fick snällt ta barnen så jag kunde slänga på mig kläder och köra som en idiot in till besiktningen. Och jag hann!! Jag var där en minut innan ;-)
Bilen gick igenom med lite anmärkningar, men ingen ombesiktning iaf!

Jag är dunderförkyld och hör inget på högerörat. Så jag är helt slut egentligen, men jag måste måste måste göra färdigt dopkorten och få ut dem nu.
Har delat ut 2 st änsålänge.
Så det ska jag fortsätta med nu ;-)

Tjingeling!

Min dator har kraschat! Gaaaah...! Vad ska...

Min dator har kraschat! Gaaaah...! Vad ska jag göra nu då? Jag är väldigt beroende av min dator. Dessutom hade jag (idiotiskt nog) ingen back up, så gud vet om mina bilder, min musik och alla dokument går att rädda... Suck... Tjingeling!


Frånvarande under gårdagen

Igår var jag ganska frånvarande från bloggen, men det var fullt upp.
Efter att Diza blivit lämnad på dagis så körde jag och Novalie mormor till läkaren, det var dags för henne att ta prover. Efter det bar det av till Willys, sen hem till mormor. Väl där skulle jag försöka sätta mig med dopkorten, men det tyckte inte Novalie...
Så tiden gick fort, helt plötsligt var det dags att hämta Diza på dagis!
Sen körde vi hem och matade Novalie och hämtade Ola och körde direkt in till Eldabutiken i Malmö.
Nu har vi bestämt oss för en kamin, men vill inte visa den förrän vi beställt den ;-)

När vi kom hem var det dags för mat och efter det skulle jag städa. Men det tyckte inte Novalie, som höll sig vaken ända till KVART I TIO!!!
Så idag har jag fullt upp, barnmorskan kl 9.30 och sen är det städning för hela slanten, för idag ska min kompis H och hennes T komma på besök. De har ju inte träffat Novalie än!
Ska bli så skoj att träffa dem, det var så längesen!

Hoppas jag hinner skriva mer idag! Ska försöka!

Tjingeling! 

Världens tuffaste jobb



Kvinnliga småbönder är jordens fattigaste – och har världens tuffaste jobb. Ofta försörjer de ensamma hela familjen och arbetar med kroppen hela dygnet. Kooperation utan gränser har just nu fokus på detta viktiga ämne och dom vill samla in 100 000 kronor för att hjälpa fattiga kvinnor i bondesamhällen så att dom får chansen att ta sig ur fattigdomen och DU kan hjälpa till!

Allt du behöver göra är att göra ett litet test som består av sju frågor.
Testet handlar om detta ämne och är skapade för att ge information, kunskap och engagemang. För varje person som svarar på dessa 7 frågor skänker en utav deras partnerföretag 5 kr till verksamheten. Så allt du behöver göra är att skänka 1-2 minuter av din tid för att hjälpa dessa kvinnor, det har du väl råd med?

Gå in och gör testet här du också! (och sprid gärna det vidare)

Vägning 2

Yes, idag var det vägning igen. Som bekant går jag på cambridge. Förra veckans vägning gick hyfsat bra, minus 3,6kg. Det gick väl ganska bra denna veckan med (man vill ju alltid uppnå det ouppnåeliga), men det skiljde mer än ett kg på min våg hemma och på konsulentens våg :-( Liten besvikelse.
Men vi får ju räkna efter konsulentens våg...
Förra veckan gick väl bra, men den var tuff. Det var jättejobbigt både fredag och lördag, med godis under näsan båda dagar. Men jag klarade det.
Idag var det dock värre. Åt en bulle idag. Men jag får ut och röra på mig imorgon, förhoppningsvis gör den bullen varken från eller till på vågen.

Vecka 1= -3,6kg
Vecka 2= -1,8kg

Total viktnedgång= -5,4kg
Kvar att gå ner= 7,6kg

Usch, känns som man har en bra bit kvar :-p
Men det ska gå. Vi satsar på minus 2 kg denna veckan. Det ska gå!
Vill gå ner så pass att jag inte känner någon stress att gå ner resten och för att jag ska känna så måste jag nog gå ner 5 kg till iaf.
Men nu kör vi på med vecka nr 3!!

Tjingeling!

Det kom ett paket...

...på posten! Så glad jag blev ;-)
Det var grejerna jag beställt på jotex!! Mest saker till jul;


De guldiga gardinerna. Jag har små fönster i mitt hus, därför kör jag på skira tyger till gardinerna, för jag vill inte at de ska stjäla för mycket av ljuset utifrån. Dessa ska vara i matrummet, när det målats om ;-)


Draperi, det vita, till Dizas rum. Det tror jag blir jättemysigt i hennes STORA fönster, med mysigt ljus från ringen med ljus som hon har istället för stjärna.

Även ett bäddset till oss, till jul, med röda och gråa hjärtan på. en jag kan inte få fram en bild just nu...

  
Ett överkast till vår säng! Vi ska tapetsera om i vårt sovrum och vi ska ha lila och vitt. Jag var inne på att beställa ett lila överkast och en vit pläd. Men istället blev det ett vitt överkast och så ska vi en lila pläd till det ;-)

Också något litet onödigt ;-)

En brödkorg till köket ;-)
En grön och vit, eftersom jag har gröna detaljer i mitt "lantliga" kök :-)

Ja, jag är nöjd!!

Tjingeling!

Drygt idag...

Denna dagen har varit något dryg. Novalie sov hela natten, vilket jag är väldigt tacksam för. Men jag var ändå supertrött imorse när hon vaknade. Men efter käket, när hon somnade, så somnade jag också...
Gick upp ganska sent.
Sen orkade jag inte städa ;-) så vi åkte till mormor och morfar istället. Väl där tänkte jag att jag kanske kunde göra färdigt dopkorten, men Novalie har varit vaken hela tiden!!
Och inte gick det bra att ligga själv eller vara hos mormor heller, bara mamma som gäller. Men är inte det typiskt när man har något man ska göra.

Vad gäller dieten så har veckan gått bra, men även här har dagen varit dryg. Jag har varit hungrig idag och har en känsla av att kvällen blir jobbig. Det är ju ändå fredagsmys idag ;-)
Men nä, min själ, jag ska stå ut och dessutom försöka stå ut en vecka till.
Det har blivit dåligt med motionen denna veckan, ska försöka ta mig ut och gå nu i helgen.

Ola har bakat mycket denna veckan! Så nu luktar det vanilj i hela huset när vi lagar mat i ugnen ;-)
Han har bakat rulltårta, kanelbullar och vaniljdrömmar. Jag har gått miste om alltihopa :-(
Men han har fått fina betyg av min familj!

Tjingeling!

Det är detaljerna som gör det...

Axlarna på min nya tunika



Tjingeling!

Kånken Mini

Idag var jag och flickorna på besök på mitt gamla jobb. Det var riktigt roligt att träffa alla. Det var fler än jag trodde som höll Novalie ;-)
Alla blev ju förälskade i mina flickor. Diza har de ju träffat innan, men Novalie var det första gången de träffade. Diza gick iväg med min ena arbeskamrat, en lite äldre kvinna som jag jobbade nära med, in på hennes kontor. Hon har inga egna barnbarn, inte än iaf, och hon SÅ glad för Diza.
Det var roligt att se hur förtjusta de är i mina töser ;-)
Mycket som har förändrats sedan jag slutade, en hel del folk som försvunnit och en massa andra ändringar. Som jag sa till dem, det känns som om de avvecklar företaget i smyg... Tyvärr.

Vi hade ju såklart med oss fika, ett helt berg av kanelbullar som Ola bakat. De älskar hans kanelbullar, så jag vågade inte åka dit utan ;-)
De har till och med beställt lussekatter och ett till besök av oss till jul *hihi* 

De hade ju en present till Novali också;



En Fjällräven Kånken Mini!! Är den inte söt??
Lite avundsjuk är jag allt, jag har alltid velat ha en Fjällräven väska själv :-D
Så roligt med lite annorlunda presenter, inte sant?

Tjingeling!


Dagens Diza!

Min lilla stora tjej ville ju också följa med till mammas jobb idag!

Hon kör på det tuffa stuket istället ;-)


T-shirt- GeKås, Jeanstights- Lindex, Stövlar- Skopunkten, Diadem- H&M

Min lilla tuffa tjej!

Tjingeling!


Dagens Novalie!

Idag när vi skulle till mammas jobb så fick ju klä oss fint ;-) 


Body och byxa från Name It, Basker- H&M, Dregglis- GeKås ;-)

Lilla sötnos!

Tjingeling!

Dagens Novalie

Detta får bli Dagens Novalie;

Mitt minsta hjärta kräkte ner hela sin body när vi var inne på HM, lilla stackaren. Så vi var verkligen tvungna att köpa en ny body till henne och byta den nerkräkta. Så då blev det denna lilla söta.

Måste säga att jag har INTE mycket rosa till Novalie. Litegrann har jag ju, men jag vill inte vara ensidig. Däremot har det blivit en hel del lila till henne, men det gillar vi ;-)

Det blev lite till inne på HM, nämligen detta;

En supersöt lila basker ill Novalie och jeanstights till Diza.

Diza tar inte på sig något annat än tights när det gäller byxor. Det har kommit nu på senare tid, för i våras kunde jag få på henne snygga pösiga byxor men icke nu. Nu får jag inte en s på henne vanliga jeans, det ska vara slimmat. Men hon kommer med tunna tights, som man har under tunikor, till vanliga tröjor och blir jättesur när jag säger nej. Det får vara lite mer klätt tycker jag, därför satsar jag på jeanstights.

Tjingeling!

Babydagar på Name It!

Nu har äntligen familjen somnat!! Denna dagen har varit seeeeg...
Hur som helst, idag var vi och shoppade loss lite, lite till mig men som vanligt mest till barnen ;-)
Vi var inne på Name It, där har de babydagar fram till den 24:e oktober. Vilket innebär att man kunde köpa ett set med body och byxa för 150kr. Så det gjorde jag +ytterligare en jättesöt lila body med elefant på! (Älskar ju lila).


På den mörkrosa bodyn står det; Sover inte jag, sover ingen ;-)

När man handlade fick man (överraskande) en goody bag. Det var ju roligt!! Titta här;
 
Den inehöll våtservetter, handlotion, mellanmål, dregglis, nya nappar, compeed, dricka och en kupong med 20% rabatt.
Lite till mig och lite till Novalie ;-)

Vi var även på Kappahl;

Där fick mamma två tröjor. Tackar!! ;-) Lila och grönt är mina favoritfärger, den lila tröjan har lite volanger längs ena skärningen. Den gröna tunikan har snygga detaljer på axlarna.

Lindex;

En sjal till mamma och ett par svarta jeanstights till Diza.

Vi var även på Gina Tricot där jag köpte en långärmad svart tröja (bas) till mig. Också var vi på HM, men det får ett eget inlägg ;-)

Hyffsat nöjd med shoppingrundan. Var kul att även jag fick lite nytt för en gångs skull ;-)

Tjingeling! 

Återkommer

Denna dagen har varit fullspäckad!!
Imorse körde jag Dizen till dagis, sen skulle jag till barnmorskan på återkontroll. Men hon hade dubbelbokat såklart, så jag får åka dit igen nästa vecka, typiskt...
Efter det skulle syrran och jag åka och handla lite, för nu i denna storleken, har jag nästan inget att ta på mig. Sagt och gjort, vi åkte iväg till Nova med våra minsta, men de två ville minsann inte shoppa idag! De var ganska omöjliga, så det blev 2 affärer sen fick vi köra hem igen :-(
Men vi körde hem, åt och lämpade av barnen på männen.

Ola, den stackaren, hade inte sovit något alls (han jobbar ju natt nu för tillfället) för han valde att ställa sig och baka nästan direkt när han kom hem imorse. Men han bakar ju till mig, jag ska ha med mig till jobb imorgon när jag och barnen hälsar på. De ÄLSKAR hans kanelbullar!
Dessutom gjorde han rulltårtor till syrran m. familj och till mina föräldrar. Bara för att han ville ;-)

När vi ätit och lämnat av barnen så gjorde vi ytterligare ett försök att handla till oss själva. Det gick bättre denna gång och jag ska visa vilka fynd jag gjort, här på bloggen, sen när jag kommer hem.
Nu har vi varit inne och lämnat bilen som skulle på service. Så nu ska jag låna mina föräldrars bil imorgon.

Ska även göra ett inlägg om en sak som hände mig idag. En rolig sak. Men det sätter mig i ett dilemma som jag får försöka reda ut här sen.

Som sagt, jag återkommer!

Tjingeling!

Namn...

Det här med namn är inte lätt. Här sitter jag och försöker skynda mig på med dopkorten när det slår mig att vi har ju faktiskt ine riktigt spikat alla namnen till Novalie!!!
Hallå, kanske dags för det! Vi har alltid tre namn till våra barn, jag har altid velat ha det, antagligen för att jag själv har det...

Vi har kommit så långt att hon ska heta Novalie Eva någonting. Novalie är eget påfund av oss, vi var väldigt osäkra i början, men morfar tyckte det var så fint att han övertalade oss att det var rätt. Nu är jag supernöjd med namnet! Eva är efter min mamma. Sen ha vi ett namn som var uppe på förslag som tilltalsnamn, nämligen Delia, men jag är osäker. Jag har ju alltid varit superförtjust i fornnordiska namn, därav Diza. Med Diza var det lätt, det var inga större diskussioner om hennes namn, vi var rörande överens och jättenöjda med namnen direkt. Denna gången är det dock svårare...

Har några andra fornnodiska namn som jag verkligen gillar, ska diskutera med Ola innan han går till jobb nu om någon timme. Jag gillar dessa; Tora, Embla, Sol, Saga, Freja, Idun, Torun, Siri, Tova
Vad tycker ni??

Tjingeling!

Ny butik!

Idag har syrran och jag och våra flickor varit i en ny butik och shoppat loss. Eller ny är den egentligen inte, men ny för oss ;-)
Det var en liten butik bara som delade utrymme med en frisörsalong och en del av lokalen var avsedd för en nagelteknolog, så man kan ju lugnt påstå att butiken är liten.
Dem säljer Didriksson overaller och jackor, kavat skor, laban kläder osv. Men till väldigt bra priser!
Anledningen att hon kan håla nere priserna är för att detta är bara en hobby och har ett eget företag inom en helt annan bransch.

Detta köpte jag till mina flickor;


Dessa kavat-skorna till Diza kostade endast 598 kr, dvs ca 200 kr mindre än vanligt.


Dessa Laban-kläderna som Novalie fick kostade endast 49kr/del (speciell rea på dessa) oc Labolina-mössan kostade endast 89 kr och var så söt att jag inte kunde motstå ;-)

Upptäckte en annan lite skojig sak;

 
Ser ni vad det står på Laban-kassen??Inte?

Kolla här då;

Så gulligt!! Lite annan stavning bara ;-)

Butiken heter Lagerberg & Co. och ligger i Veberöd.

Tjingeling!


Box och Abs!

Idag var vi på testträning på Box och Abs.
Box är samma som jag och syrran gick på innan, men på det stället där vi gick hette det Powerbox. Nu precis som då, så var det skitroligt. Snacka om at få ut sina agressioner ;-)
Som instruktören sa, så kan man komma dit skitförbannad och spänd och gå därifrån avslappnad och ha fått ut sina agressioner ;-)
Det är boxning (träning för armar och ben) till högpuls musik! Det gillar vi!!

Abs var helt okej. Men det hade säkert varit roligare om jag hade hade en eller två muskler kvar i magen. Så här 7 veckor efter graviditeten så känns magen helt muskel-lös och degig. :-(
Jag ska givetvis jobba på det, för magen var det mest vältränade på mig innan. Jag blev dock lite orolig och frustrerad, för jag kände att det tog i ovandelen av magen, men jag kände absolut ingenting på nedandelen.
Förvisso har man ju ingen känsel efter kejsarsnittet (inte än iaf) så det kanske är därför man inte kände av övningarna i nedre magen?
Men det säger sig själv vad det är, en genomkörare för magen!

Har ingen aning om de skär av musklerna eller delar på dem vid ett kejsarsnitt...
Det jobbiga var att det som sagt inte var jobbigt (i nedre magen) utan jag kunde bara inte göra vissa saker. Har till exempel svårt att ligga på rygg och lyfta benen, men jag jobbar givetvis på det. Skam den som ger sig ;-)
Hon tryckte in lite rumpträning (bra för mig) och DET kändes kan jag säga.
Usch, jag kände verkligen hur otränad man blivit under detta passet!

Hoppas att det vi får det till vår lilla by! Tydligen så är väl inte kommunen helt med på banan. Men med lite påtryckningar kanske de ger med sig ;-)

Tjingeling!

Vägning!

Idag var det vägning som gällde. Jag hade ju inte riktigt bestämt mig för om jag skulle fortsätta eller trappa upp. Men efter vägningen idag så känner jag att jag får nog fortsätta en vecka till...
Dels för att jag har en hel massa kvar att gå ner och dels för att jag inte känner att jag tagit mig ur "godis och läsk träsket" än. Efter en viss period på denna dieten kommer man ur det nämligen och längtar bara efter mat och nästa steg är att man känner att mat (alltså fet/snabb mat) är inte så viktigt. Med det menar jag att det är inte det man lämgtar mest efter och det första man äter efter dieten. Utan när man gått tillräckligt länge på det kommer man in i rätt tänk, dvs nyttig mat, lagom stora portioner och framförallt; "nu har jag gått ner så mycket att jag inte vill hamna där igen genom att äta dålig mat"     

Hur som helst, hur jobbigt det än är så försöker vi en vecka till.

Dagens vägning= -3,4kg
Kvar till målvikt= 13-3,4= 9,6kg

Får försöka tänka på allt skojigt jag har framför mig bl.a Ladies Night, dop och en privat jättestor fest som jag ju vill kunna klä upp mig till. Det sporrar ju lite iaf!

Ikväl ska syrran och jag prova på box och abs. Efter det ska vi få gå på kostrådgivning. Detta är något som vi får prova på, för de ska väl se hur stort intresset är här i vår lila by ;-)

Tjingeling!

Tävling!



Jag är med och tävlar om ett medlemskap på bebisboken.se hos Lindas Blogg.

Detta är den perfekta boken om det första året, eftersom man gör allt på datorn. Sen när man är färdig får man hem en snygg professionell bok om barnets första år!! Perfekt! Synd att jag inte visste om de när Diza var liten bara.

Tjingeling! 


Fasaden :-)

Vi har jobbat och jobbat och jobbat på fasaden. Mer Ola än jag givetvis...
Vi har rivit, murat upp, nätat, slammat och avsutningsvis anställde vi faktiskt en kille till att putsa.
Nu känns det som en sten har fallit från våra axlar. Det är färdigt!!! (så gott som...)
Här följer utlovade bilder;

Innersidan

Fasadbygget börjar...


  


Före


Efter


Gaveln

Före


Efter

Gavel och Framsida

  
Före och efter bilder

Framsidan

  


Före


Efter!
På denna sidan ska det in 2 st fönster så småningom, garageporten ska bytas och brevlådan ska bytas.

När jag tog dessa fotona så höll fasaden fortfarande på att torka, så bilderna gör inte riktigt rättvisa. Det ska ju såklart målas (inte i år dock). Det är lite småpill kvar, men det stora är klart och det känns sååå skönt :-) (Detta är ändå bara en halva av huset). Givetvis kommer det bilder efterhand som mer bir färdigt, men just nu känner vi oss jääääkligt duktiga och nöjda med oss själva ;-) 

De små bilderna är klickbara. Alla bilder är copywrightade som vanligt och ägs av MEL-Blogg.

Tjingeling!


Diza lär sig cykla

Jag och Ola får ta på oss att vi varit lite slöa med att lära Diza cykla. VI var inställda på att vi skulle lära henne det i somras, men jag var gravid och kunde knappt röra mig pga foglossningarna och Ola jobbade som en galärslav hela sommaren. Så det blev bara inte.
För någon vecka sedan dök det upp i mitt huvud igen att nu måste vi ta tag i det och idag när Diza var hos sina kusiner så ringde hon hem och bad oss komma med cykeln för nu skulle de öva på att cykla.
Sagt och gjort, vi körde till mormor och morfar och där började hon och äldsta kusinen att öva!

 



Det gick jättebra och hon klarade att cykla på egen hand efter bara en liten stund. Hon måste dock ha hjälp med starten och istället för att bromsa så slänger hon sig :-S
Men det kommer väl ju mer hon får öva.
Sen är det ju svårt att hålla reda på att både hålla balansen OCH styra, så vid ett tillfälle cyklade hon in i väggen och en gång trillade hon och slog handen, så hon blev ledsen. Men vi försökte få henne att fokusera på den roliga biten, att hon kunde och hon klarade det ganska bra, vilket ju gjorde att det var roligt och att hon ju faktiskt ville prova igen.
Så vi ska prova nu i veckan igen ;-)

Tjingeling!

Dagens Novalie

Denna dagen har varit busy busy, därför kommer alla inläggen i en klunga nu ;-)
Vi börjar med dagens Novalie, vår lilla tjej som blir hela sju veckor idag!


Hela outfiten, body och velour-hängsle byxorna, kommer ifrån Me and I

Tjingeling!

Så var det det här med graviditetskilona...

Ja, jag gick ju upp 21 kg denna graviditeten. Var jätebestämd på att jag inte skulle gå upp lika mycket denna gången som första gången. Men tji fick jag, gick upp lika mycket eller kanske ett kilo mindre ;-)
Men jag kan ju trösta mig lite med att det var utom min kontroll, jag samlar ju på mig sjukt mycket vatten under mina graviditeter. Trilar jag och slår mig så blöder jag inte, det sipprar vatten. Så mycket vatten samlar jag på mig. Eller något i den stilen ;-)
Nu är det iaf dags att ta tag i vikten. Jag gick ner 10 kilo ganska snabbt. Vilket innebär 11 kilo ner till där jag var innan (gärna några till). Det tuffa livet började i måndags! Men vid invägningen visade det sig att efter jag slutat amma hade jag gått upp 2 kilo till *bläääh*
Så det innebär 13 kilo att gå ner. 

Jag hade hamnat i "godis och coca träsket" och det bästa sättet (för mig) att bryta detta är att göra det drastiskt och för mig är det drickdiet a'la cambridgekuren. 
Hade inte tänkt att gå på det så länge utan ser det mest som en "reningskur" denna gången. Man rensar kroppen på en massa skräp och man kommer ifrån sockerbehovet.

Utöver det är det ju såklart motion som gäller. Men eftersom man inte ska träna för hårt under denna kuren så är det bara gång i skogen som gäller just nu. Men skabruka allvar sen när jag äter igen.

På måndag har det gått en vecka och då ska jag berätta hur mycket jag gått ner. Håll tummarna att det gått bra. Sen kör jag kanske på en vecka till.

Tjingeling!     

Pyssel

Så här sent på kvällarna är det enda tillfället jag får att sitta med pysslet jag påbörjat.
Just nu sover hela familjen, Novalie här på soffan bredvid mig och Ola och Diza har gått upp och lagt sig. Det verkar som om Diza håller på att bli dålig och Ola den stackaren har jobbat över 50 timmar denna veckan och natt. Sen när han kommit hem har han fått fortsätta på fasaden. Han har slitit häcken av sig, men efter denna helgen lägger vi ner fasaden för i år. Då ska ni få se bilder.

Novalie har ju varit på lite tråkigt humör idag. Efter att hon ätit ikväll så somnade hon hos mig, så la jag henne bredvid mig på soffan. Då vaknade hon till, så somnade hon när jag pratade lite med henne. Sen när jag reste mig för att gå ut och plocka undan i köket så vaknade hon med ett ryck. Då bad jag Ola att sätta sig bredvid henne, hon var då vaken HELA tiden, ända tills jag kom och satte mig bredvid henne igen, DÅ slöt hon ögonen. Knasbolla ;-)

Innan när jag skulle laga mat så fick jag hålla henne framför mig, halvvilandes på bänken medan jag skalade potatis!!
Men jag tror hon drömmer väldigt mycket, det verkar som om ho har många falldrömmar för hon rycker till mycket och slår ut armarna framför sig när hon sover. Då är det väl tryggt om hon känner mammas närvaro antar jag.

Jag lovade en smygtitt på pysslet och här kommer den ;-)

 

Tjingeling!

Uppdatering

Jag försöker städa här, men Novalie är ganska omöjlig idag, hon vill inte ligga själv och hon vaknar hela tiden. Så jag tänkte att jag kunde uppdatera lite med vad som händer just nu.
Jag var sjuksriven heltid i en dryg månad innan Novalie föddes. Jag var ju extremt sjuk. Men försäkringskassan vill inte betala ut några pengar. I brevet står det att en av anledningarna till det är att jag födde för tidigt!!! Hur resonerar man då??? Det finns ju en anledning till det liksom!
Det är en sketen månad det handlar om, det är ingenting för dem, men för mig handlar det om jag ska kunna betala mina räkningar eller inte. Vi har dessutom redan tagit av våra sparade pengar för att de inte har betalat ut vad de ska. Så de sitter jag och jagar dagarna i ända. Det tar HELA dagar och då har jag ändå inte fått prata med rätt stolpskott än!

Sen har vi problem med de som levererade vattenrenaren. Jag vägrar betala så mycket pengar för något som inte fungerar!
Nu har det varit så många turer fram och tillbaka att jag hotade med reklamation. Men det händer inget. Det är helt enkelt skitdålig service på Bra Vatten!!
Så den tid som inte försäkringskassan stjäl av en går till dem nötterna istället.

Jag håller på med lite pyssel på sena kvällarna, den enda tiden där är över, som jag ska visa bild på senare.

Vill bara att allt detta ska lösa sig snarast, det är så stressande. Jag vill bara kunna koppla av ochnjuta av den korta tiden man får vara hemma med barnen...

Tjingeling! 

Dagens Novalie

Jag brukar ju göra Dagens Diza, nu får vi ju även göra Dagens Novalie eller hur!

Tröjan säger allt ;-)


Body- Lundmyr of Sweden, jeans- Gekås 

Tjingeling!

Mammas lilla hjälpreda

Diza fixade sin egen frukost, en macka. När jag kom ut i köket och öppnade kylen möttes jag av denna synen;



Ganska roligt ;-)
Men hon var ju duktig ändå!

Tjingeling!

Novalie är 6 veckor

I söndags blev Novalie hela 6 veckor!! Tiden bara springer iväg...
Iom att hon blev 6 veckor var det dags för läkarbesök idag, det gick jättebra!
De lyssnade på hjärta och lungor, kollade i munnen (efter gomspalt), kollade navelen och ljumskarna och lederna.
Dessutom så vägde de henne, mätte henne och huvudomfång.
Vikt- 4100 gr
Längd- 53 cm (samma som för en vecka sedan, men hon var "svårmätt" idag, de måtten kan ju bli lite olika)
Huvudomfång- 38,4 cm

Så hon har ökat bra på alla områden!!

De kollade nackmusklerna och de är hon ju jättestark i! Läkaren frågade om det var en blivande gymnast ;-)
Jag frågade om det kunde vara något fel på hennes kräkningsreflexer, eftersom hon klöks och har svårt att få upp kräket på egen hand. Jag får vända på henne för att hon ska få upp det, det är väldigt obehagligt!
Men läkaren trodde att hon skulle växa ifrån det. Och (under min uppsikt) kunde jag lägga henne på mage då och då.
För det ska man ju ABSOLUT inte göra annars. Små bebisar måste ligga på rygg eller på sidan.

Novalie badade i förmiddags, men hon gillade det INTE. Hon blev ledsen och skrek, så blev hon dessutom hungrig mitt i badet. Ingen bra kombination.
Efter det har hon varit orolig nästan hela dagen. Värst har det varit nu ikväll. 
Satt hos mormor och morfar innan då somnade hon hos mig, men så vaknade hon och sedan dess har hon varit väldigt ledsen.
Efter att hon ätit (när vi kommit hem) fick jag gå runt med henne på armen där hon somnade. Så lade jag henne på mage på amningskudden men så vaknade hon igen efter en kvart 20 minuter.
Nu ligger hon på sidan på kudden och vaknar hela tiden, många gånger med ett ryck. Då får man ta hennes hand, så klämmer hon om fingret SÅ hårt tills hon somnar igen. Stackars liten.
Kan vara magen som spökar. Den har ju varit ett problem hela tiden :-( 
Hoppas den blir bättre snart!

Tjingeling!

Grovstädning

Ojojoj man har inte legat på latsidan idag precis!
Jag har grovstädat toa och kök. Det har tagit en jäkla tid för man får avbryta med jämna mellanrum när Novalie vaknar. Lillafree myspace layouts t har åkt på sin första förkylning, kändes ju redan igår som det var på g så det kom ju inte som en chock precis, men det är så synd om henne. Hon har svårt för att andas när hon vaknar och hon vaknar av sina klökningar. De är riktigt obehagliga!

Men är nöjd med vad jag fått gjort idag ändå! Nu är det bara resten av huset kvar ;-)

Ola har murat idag, vi håller ju på med fasaden. Han murade den sista väggen idag, imorgon är det småbitar som ska muras, sen är det nätning och slamning. Han har redan nätat och slammat en del...
Tro det eller ej, men nästa helg är fasaden klar!!!
Jag ska lägga in före och efter bilder såklart. Kan knappt själv fatta det, efter att vi hållt på SÅÅÅ länge med fasaden så kommer den vara "färdig" om en vecka!!
Sen ska vi ju byta garageport och sätta in 2 fönster, men vi får ju spara lite till nästa år ;-)

Diza har varit med nästkusin E på bio idag. De såg Toystory. Jag fick uppfattningen av att den var bra, men lite långdragen. Diza somnade lite på slutet visst ;-)
När hon kom hem satte hon igång och hjälpte mig att städa med en gång. Hon tycker det är så himla roligt att hjälpa till! Hon sa; Mamma, vad kan jag göra...? INTE städa mitt rum!!
Nä, det är klart DET är ju inget kul ;-)

Tjingeling! 

Lördagens eskapader...

Idag var jag trött som ett as på morgonen. Satt och väntade på att Novalie skulle vakna igår. Jag tänke; Nu har hon sovit över 1½ timme, nu vaknar hon säkert när som helst...
Sen gick det 2 timmar till (fastnade i en film) sen gick jag och la mig. Tänkte någonstans att kanske vaknar hon inte förrän imorgon bitti. Men hon vaknade 1½ timme efter att jag gått och lagt mig.
Ett par timmar senare vaknade jag av att hon låg och ulkade. Verkade som hon skulle kräkas men fick inte upp något (så gör hon alltid, jag får vända på henne för att hon ska få upp det. Man är ju skiträdd att hon ska sätta det i halsen)
och andningssvårigheter. Riktigt obehagligt! Så ni kan tänka er hur dåligt jag sov...

Sen när vi gick upp var det dags att göra sig i ordning nästan direkt för vi skulle köra med Diza till fotbollsträningen.
Efter fotbollen ringde Diza till nästkusin E för att höra om det gick att leka, vilket det ju gjorde.
När jag lämnat Diza körde jag hem för mina föräldrar var här. Pappa hjälpte oss att flytta parabolen, för den satt på den väggen Ola skulle mura.
Mamma kom in till mig och Novalie och hälsade på sålänge.

När de åkt hem så började Novalie bli väldigt orolig. Jag tyckte att hon lät slemmig och bubblig i hals och näsa, hon hade liksom svårt att andas, så vi åkte ner till mina föräldrar där syrran (undersköterskan) och co. befann sig. 
Vi kom fram till att jag skulle åka till apoteket och köpa en annan mat till henne, Semper Bifidus, eftersom hon har problem med magen. Under tiden stannade Novalie hos mormor och morfar och fick lite kvalitetstid med dem ;-)

Verkar redan som den nya maten har gjort skillnad, men vi får vänta och se. Vi får hålla tummarna.

Nu ikväll har syrran, svågern och deras minsta varit här på mat. Och nu sitter jag, Novalie, Ola, Diza och nästkusin E i soffan och myser under filtar och har tända ljus!
Fortsatt trevlig lördag gott folk!

Tjingeling!

Vår fredag kväll!

I skrivandets stund går Kingdom of Heaven på tv, Novalie ligger i hörnet på soffan och sover, Diza ligger i den korta delen av soffan och sover och Ola ligger på andra sidan. Fast han är faktiskt vaken, tro det eller ej!
Han har jobbat natt hela veckan och jobbat över nästan varje dag, stackaren, fast så är det när man har han position. Då måste man jobba mer än alla andra...
Ljusen är tända och godiset står på bordet. Det är fredagsmys ;-) 

Imorgon ska Ola hålla på med fasaden. Jag ska åka med flickorna på Dizas fotboll.

Jag har insett att mitt bloggande har fått lida en hel del. Har visst tagit längre tid för mig att komma in i vardagen än vad jag hade räknat med...
Man har visst aldrig så mycket att göra som när man inte jobbar ;-)
Men skämt åsido, så är anledningarna att bloggen blivit lidande faktiskt bl.a problemmed försäkringskassan, husbygge, nya vardagsutiner m.m.
Så inspirationen att skriva har dämpats en del, men jag känner att den börjar krypa tillbaka så smått.
Så jag är snart tillbaka där jag var innan, kanske till och med lite mer.

Nu är det snart godnatt!

Tjingeling! 

Älskar håret!!

Kolla på mitt lilla fjun!! Hennes hår är så coolt tycker jag! Hon har samma frissa som pappa ;-)

Novalie ser fundersam ut!


Nu är Novalie 5 veckor och 4 dagar och mycket har redan förändrats. Hon är vaken mycket mer än innan och hon har redan fått mycket personlighet. Vi ser ju såklart mest förändringar i henne eftersom vi ser henne varje dag. 
Lilla hjärtat, lilla lillstrumpa! <3

Tjingeling! 

Stövlarna

Här är Diza på väg till dagis.
Kan ni fatta att hon har lärt sig att "posa" på detta sättet utan att jag sagt något till henne?? Hon och hennes stora kusiner brukar leka "fotomodell"... ;-)



Också en närbild på stövlarna hon fick igår;


Riktigt tuffa tycker jag!

Tjingeling!

Hos tandläkaren!

Jag har tidigare berättat om Dizas tandläkarskräck. Den har varit så illa så de fick skicka oss till tandläkarspecialisten i Lund. Idag var det dags att åka tillbaka dit för att dra ut tanden som var inflammerad, den som orsakat så mycket problem!
Specialisterna sa att det var bara till att dra ut den. Den gick inte att rädda, dessutom är det mjölktänder så jag tror inte ens att de försöker.

Sist Diza var där med sin pappa så kom hon hem och berättade om allt. De hade en apa med stora tänder som Diza fick borsta tänderna på och leka tandläkare.
Ola berättade hur bra det hade gått, att hon öppnade munnen utan problem och att de fick räkna tänderna utan att hon blev ledsen.

Idag var vi tillbaka. Syrran följde med som stöd. Jag orkade inte vara med, jag har tagit i princip alla tandläkarbesök med henne, men denna gången talade de om hur viktigt det var att föräldrarna inte blev ledsna utan behöll lugnet osv.
Därför visste jag att det inte var lönt att jag försökte ens. Jag och Novalie satt i väntrummet och gick in efteråt, och satt med henne när hon skulle piggna till från den lugnande medicinen.
Det var tur att syrran följde med för Ola tyckte också att det var jobbigt, mer än han erkänner. Syrran såg på honom hur jobbigt han tyckte det var...

Efter tandläkaren så sa vi till Diza att vi skulle åka och handla sådana skor till henne som velat ha ett tag. Hon har velat ha ett par "klackaskor" och ett par stövlr som hennes kamrat har. Vi hittade inte sådana stövlar, men vi hittade ett annat par som var jättefina. Klackaskorna lovade jag henne för ett tag sedan när vi hittade dem i affären.
Vi tyckte att hon var väl värd skorna efter allt det hon gått igenom och nr hon varit så otroligt duktig!

Dessa skorna köpte vi;

 




















Stövlarna hittade jag ingen bild på, så jag får ta ett foto på dem imorgon.

Tjingeling! 

Tävling!

Jag är med och tävlar om en namnmössa och en matchande "dregglis" (i valfri färg) på "Älskade Hjärtegryn"

Vill du vara med och tävla så klicka på bilden nedan.

Tävling!

Tjingeling!

Vår lilla frisör...

Idag kom Diza ner från sitt rum och såg ut så här;





Som ni kanske ser så har hon klippt sin lugg...
För någon vecka sedan var i hos vår frisör, vilket hon älskar, men där bestämde vi att vi skulle låta luggen vara lång. Detta var ju inte första gången, utan detia har hänt tidigare när hon lekte med nästkusin E, så jag trodde att detta var ur systemet. Men tydligen inte.
Man kan ju säga att hennes "sax-privilegier" är indragna. 

Tjingeling!   

Novalies första skor!

Dessa skor kom Novalies ena morbror med igår. Novalies första par skor;



Fast de är så små så är de helt förstora än sålänge ;-)

Tjingeling!

Idag är det kanelbullens dag...

Så igår var Olas hembageri öppet!






Han gör otroligt goda kanelbullar! Också är de alltid perfekta i formen! Inte konstigt att jag inte ställer mig och bakar här hemma ;-)

Tjingeling!

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!