Linkin Park

Fantastiskt bra låt!

Linkin Park- Leave Out All The Rest

Städardag!

Som vanligt efter en tenta s är det städardag hemma hos oss :-)
Allt bara står och faller här hemma under tentaveckan, där är inte tid att göra nånting...
Vi lyssnar på Linkin Park samtidigt och i nästa inlägg ska jag lägga ut den braiga låten. Diza sitter på sitt rum och tittar på Shrek den tredje, hon kom precis till trappan och skrek: Jag är havande!!! Och Ola blev väldigt orolig och undrade var det kom ifrån. Men jag fick lugna honom och berätta att Fiona säger det i den filmen...*hahaha*

Olas far har precis varit här och att in ett filter i vattenledningen, jag har ju berättat att vi har problem med överdrvet mycket järn i vattnet. Det hjälpte lite men inte helt. Men vi ska vänta tills vi spolat lite till, svärfar sa också att han trodde att det skulle bli bättre efter ett tag. Det enda sura är att ett sånt filter kostar en hel del varje gång man måste byta ut det. Nu vet vi ju inte hur ofta vi får byta ut det, det beror på hur mycket järn man har och hur mycket vatten man använder. Så med det i åtanke, så ka jag säga att vi får nog byta ofta eftersom vi använder (läs: dricker) och har extremt mycket järn...
Men just nu är jag väldigt glad :-)

Jag visste det!

Innan när vi var iväg och handlade så skickade jag ett roligt foto och ett inlägg från mobilen. Men som vanligt går det inte fram! Det är fruktansvärt irriterande!!! Tycker minsann att blogg.se får ta och kolla upp den tjänsten, det är under all kritik.

Jaja, jag får lägga in fotona imorron för jag orkar inte nu. Har precis kommit hem efter att vi varit och handlat körde vi in en sväng till svärföräldrarna. Och där har vi precis kommit hem ifrån.
Nu sitter jag och håller på med fotona och äter chips och guacamole!!! Me like!

Ses imorrn!

Snart sticka

Jag tänkte att jag bara skulle snabbt ladda upp bilderna som jag skulle framkalla. Men jösses, det tog längre tid än vad jag trodde det skulle ta. Jag har nog försökt ladda upp fotona i en halvtimme nu (om det räcker)..
Den bryter anslutningen med internet hela hela tiden. Det är ganska jobbaigt och stressande med tanke på att familjen sitter och stampar med fötterna och stressar en. Fast jag vill ju bli färdig själv också.
Vi ska nämligen sticka och handla lite mat och annat för när vi öppnar kylen så ekar det...

Tenta klart

Så då var denna tentan klar. Känns skönt att den är över men utgången är väldigt osäker. Kan gå på vilket håll som helst. Faktum är att det var längesedan som jag var säker på att jag klarat en tenta, nu när jag tänker efter...
Snackade med en tjej efter tentan och hon sa samma sak, nu fastnar ingenting längre. Det kan ju bero på mycket, men i  mitt fall är det intresset som svalnat radikalt. Det i sin tur beror på att det finns inte ett enda jobb till oss när vi är färdiga. Inte ens ett sommarjobb, det är svårt att bara få praktik...
I och med att de flesta har fått varsla folk så är många motvilliga till att ta in en praktikant, eftersom om det finns arbetsuppgifter åt en praktikant så kunde de ju behållt en anställd som fått gå. Det är ju lite bakvänt kan man tycka eftersom vi kommer dit för att avlasta dem ett tag, HELT GRATIS, de spara både sig själva och pengar...
Jaja, nu kom jag bort från ämnet lite.

Kan säga att det känns väldigt surt att behöva gå tillbaka till sånt man jobbade med innan, efter utbildningen då man har inte bara spenderat två år på att utbilda sig för att ta sig vidare, men även för att de flesta av oss sitter med stora studielån också...

Bröllopsbild

På tal om bröllopsbilder förresten, nu när man suttit och kollat igenom de foto vi fått in av vissa gäster, så har man suttit och tänkt tillbaka. Gud vilken dag!

Jag bara älskar detta fotot!


Hatar organisation och ledarskap!

Ville bara dela med mig om hur jag känner inför tentan imorron... Som vanligt kan jag inget, så vi får se hur det går. Det är så MYCKET bara.
Trodde jag skulle få mina pengar från csn så jag kunde uppmuntra mig själv med lite shopping i helgen, men tji fick jag för de ska ha in FLER papper. Så störigt, så nu måste jag ner till mor och far och skriva ut papperna, ta med dem till skolan imorron och sen skicka dem. Så nu KAN jag inte skippa tentan imorron, jag måste ha mina pengar nämligen ;-)

Ska även skicka in bröllopsfotona så vi kan få ut tackkorten nån gång, vi har äntligen bestämt oss!


Kollat på ett hus!

Idag har vi varit och tittat på ett hus. Vi fastnade båda direkt för huset. Mycket för att det är färdigrenoverat så det är bara småsaker som behövs göras vid det. Det är ju förstås 50 kvm MINDRE än vårt hus, men dels så vänjer man sig nog ganska snabbt sen så var det inget som kändes så där jättemycket. Antagligen för att det var en ganska öppen planslösning, som vi ju även har nu...
Trädgården var halva vår trädgård men den kändes ändå lagom.
Men jag vet ett hus som vi var och tittade på för rätt länge sedan, det var 20 kvm större än det vi tittade på idag, men det kändes mindre och det kändes VÄLDIGT litet i jämförelse med vårt.

Men det är mycket att det är färdigt, det är bara småsaker som behövs göras där och absolut inget akut. Att bo som vi gör nu, missuppfatta mig inte för jag ÄLSKAR vårt hus det är så mysigt och det är roligt när det händer något, när något blir färdigt och vi fått det som VI vill ha det, det är påfrestande på ekonomin och det tar all vår lediga tid. Efter ett tag blir det för bra och jag beundrar mina föräldrar som har hållt på sålänge som de har hållt på med sitt hus.

Jaja, vi får se, kan nog inte få lån ändå med tanke på att jag pluggar, men man kan ju alltid kolla... och drömma ;-)
Nä, vi får nog fortsätta att slita häcken av oss här :-) Kan ju glädja oss med att det blir fint den dagen det blir färdigt (OM det blir färdigt).
Nä, nu kallar mina böcker på mig! Tentan närmar sig med stormsteg.

That 70's Show

Tro det eller ej, men Ola jobbade faktiskt DAG idag, helt otroligt! Imorron är det ju kväll igen men det ska nog bara vara i ett par veckor till.
I vilket falls som helst så älskar vi That 70's show!
Och det går ju, som bekant, på TV4 på eftermiddagar. Idag var det avsnitt 712, Don't Lie To Me, det handlade om att Kelso dejtade Hyde's syster och Jackie låtsas vara Donna när hon lämnar tillbaka hennes bröllopsskor och vara förlovad med Fez, som var med henne.
Det är ett av de roligaste avsnitten, därför var jag tvungen att ta med en bit av det avsnittet här på bloggen och vid 4.45 minuter in i detta klippet är det är den roligaste scenen i hela avsnittet! Vid 8.49 är det också väldigt skojigt :-) sen är det inte så kul längre. Men man tycker nog bara att det är roligt om man brukar titta på programmet, en förutsttning är ju att man tycker det är ett roligt program. Som sagt; VI älskar det!
Ni måste se det!


Har inte öppnat boken

Som rubriken lyder: jag skulle plugga idag. Jag har inte ens öppnat boken än...
Just nu sitter jag och går igenom bilder som vi kan skicka som tack kort för bröllopet. Ja, jag vet, de skulle varit ute men vi har het enkelt inte hunnit. Så jag ska ta tag i det nu, men det var insann svårare än jag räknat med...
När jag bestämt mig för ett kort så kan jag lägga upp det här.
Sen MÅSTE jag plugga. Det är märkligt, ju närmre examen vi kommer desto svårare blir det för mig att plugga... Jag har alltså tre tentor kvar nu och jag kan inte förmå mig att ens öppna boken. Är så urbota trött på det att jag knappt står ut. Det borde ju vara lättare för mig ju närmre vi kommer, kan man ju tycka. För om jag pluggar klarar jag tentorna, klarar jag tentorna går det snabbare mot examen, klarar jag inte tentorna så bara jag skjuter upp problemet...
Jaja, jag kan ju börja med att SLUTA BLOGGA, för tillfället i alla fall ;-)

Filmkväll

Igår blev det alltså filmkväll med tjejerna. Det var jättemysigt! Vi såg Get Smart, den var riktigt rolig, Steve Carrell är fantastiskt rolig!
Vi beställde familjepizza, köpte godis och chokladpudding och åt och åt och åt tills vi fick ont i magen och fick rulla fram.
Det var jättekul att träffas och som S sa: Detta känns mysigare än att gå på bio...
Synd bara att vår dvd är totalt värdelös, vi fick ta paus mitt i upplösningen! Bara för att vår dvd flippade ut lite, men efter två-tre pauser(!) kunde vi se klart den, tror det är dags för oss att skaffa en ny dvd. ;-)
Här är trailern för Get Smart!


Bio eller filmkväll?

Idag ska syrran, jag och kompis S träffas. Frågan var om vi skulle gå på bio eller stanna hemma och hyra film?
Det är nog jag som bromsar ett biobesök... Jag orkar helt enkelt inte sticka på bia idag.
Så troligtvis blir det filmkväll i soffan. Annars får de sticka själva, jag är för lat för att gå idag *hihi*

Vad ska vi se? Det luter åt bröllopsduellen :-)
Vi får se vad vi hittar.

Fin klänning

Nu måste jag snart desperat ut och handla. Är SÅ shoppingsugen, har inte varit och shoppat kläder på hur länge som helst. Så när studiepengarna kommer så ska denne ut och shoppa. Var i alla fall inne på bubbleroom och kollade lite och hittade denna fantastiskt söta klänningen;

 
Betsey Johnson Klänning
Från Betsey Johnson, kostar BARA 1500 kronor på REA. Synd att man är fattig student annars hade den varit på väg hem till min garderob :-)

Blogglös dag

Igår var en helt blogglös dag, det händer inte särskilt ofta måste jag säga. Men jag var väldigt "trött" igår...
Dricker inte särskilt ofta och jag vet varför, tycker det är jobbigt dagen efter, dessutom går en hel dag till spillo då man inte orkar göra NÅGONTING. Men visst har man roligt på kvällen.
Kusinen ska ha 20 års kalas på lördag och jag redan anmält mig till att köra :-)

Idag blev Diza hemma, dels för att vi ville ha en mysdag och dels för att vi skulle slippa klydda med bil i eftermiddag eftersom den andra bilen är i sönder. 
Jag har varit inne hos kompis H idag och pluggat lite inför tentan vi har på fredag. På vägen hem köpte jag Coca, kexchoklad och McDonalds. Det var hur längesen som helst vi åt Mc. Det var ju inte överdrivet gott, men det tillhör mysdagen ;-)
Nu får ja nog göra färdigt sakerna till skolan, vi har deadline om två timmar :-/

See Ya, 

Bortbjudna

Idag är vi bortbjudna till en klasskamrat till mig. Diza ska vara hos syrran, hon har det mycket roligare där, för H och T (som vi ska till) har inga barn. Dessutom ska brorsan med flera till syrran ikväll så där kommer vara fullt av barn. De passar minsann på när vi inte kan! hihi (skoja bara syrran)
Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar och fikat, vi körde och handlade innan vi körde dit. Vi handlade på bageriet så vi passade på att handla en god kaka också, vaniljhjärtan. Men det var de torraste vaniljhjärtanen jag nånsin ätit... Trist!
När vi var hos mor och far så kom min faster och skulle ut med hästarna, Joanna skulle med henne ut och då ville ju Diza också följa med såklart. Så de tog hästsläpet och körde ut med hästarna i skogen. Så under tiden satt vi hemma och snackade hos mor och far.
Nä nu får jag gå och göra mig i ordning,ska iväg om 1,5 timmar och då ska vi ha hunnit lämna Diza och handla en blomgrupp (el.nåt) med oss.

Foto på Diza från duschningen häromdagen, friserad och allt!


Nyss hemkommen

HAr varit hos syrran sen jag kom hem från skolan. Deras kompisar M och H skulle komma dit idag och de har en liten flicka som är något yngre än Diza, så vi tänkte att de kunde leka. Men Diza är så superblyg så det tar ett tag innan hon kommer igång både med att våga prata med dem och att börja leka.
Men deras lilla tjej är SÅ gullig och charmig!

Sitter och väntar på att Ola ska ringa och vilja bli hämtad. Han är ute med jobb (IGEN!), de är ute väldigt ofta, men det är OK, så länge han trivs så...
De skulle först ha möte, sen till Big Bowl och käka och bowla, sen vet jag inte vad de skulle göra och sen skulle de väl avsluta på kasinot. De träffades väldigt tidigt så jag antar att det inte blir jättesent...
Eller också så blir det som det brukar, han ringer precis när jag gått och lagt mig :-)

Fick iväg CSN papperna idag, så det är ur världen. Den nya ubildnings ansvariga vi har är tio gånger bättre än den gamle. Den gamle var en idiot rent ut sagt. Men hon den nya är väldigt trevlig tycker jag, men det är nog inte många i klassen som håller med mig. Men så var jag ganska utsatt av den gamle, han var VÄLDIGT orättvis och ibland rent ut sagt otrevlig. Och hur otroligt det än låter, för vi är vuxna människor allihopa, men hanfavoriserade faktiskt vissa elever.
Men den nya hon är införstådd med min situation, exempelvis varför jag inte var med på hela förra kursen, men hon lät mig skicka in vissa uppgifter via mail osv. Och idag när jag kom dit så var hon så snäll att hon tryckte ut listor med medieföretag i närheten åt mig. Jag hade ju frågat henne om kände till några, men hon kunde ju bara gett  exempel, men hon hjälpte verkligen till.
  
Nä, nu ringde Ola precis så nu ska vi sticka och hämta honom.

Glad överraskning!

Idag hämtade syrran Diza åt mig. Jag var i skolan och Ola skulle ut med jobb och de skulle träffas ganska tidigt. Så när jag kom hem så berättade syrran att Diza hade sett jätteledsen ut när hon kom dit och skulle hämta idag. Så hon hade frågat Diza om hon var ledsen. Nä, det var hon inte...
Nähä, vad är det då? frågade syrran. Så kände hon på henne och hon var rent iskall. VIlket är väldigt konstigt, för denna överallen hade hon när vi var i Sälen utan att bli så kall... (men det är inte utan att Dizas mamma känner sig lite dum ;-))
I alla fall, de körde hem till mormor och morfar efter det, så berättade syrran för mormor vad som hänt och då sa ju mormor; Ah, då får vi åka och handla...
Sagt och gjort, de körde och handlade!
Så superfint en overall, en mössa och ett par vantar med dragkedja på sidan så de är lätta att ta på och ett par lila klämmor!

Diza hade sagt; Ååh, tack så mycket mormor!!

Tack så mycket världens snällaste mormor och morfar!

Helly Hansen ytterkläder
 



Nähä, inte det då...

Det blev inget på det medieföretaget, de hade ingen "riktig inköpsavdelning"... (Hans ord, inte mina)
Ringde ett annat, men de tog inte emot praktikanter. TV4 har samarbete med "vissa" högskolor och svt får man söka via internet så KANSKE de hör av sig om de har plats och tid...
Sökte på SVT till förra praktiken, så det känns lönlöst att söka igen. Just nu finns det två medieföretag till jag kan ringa och två icke medieföretag. Får se vem jag ringer till först.
Det är många som gett rådet att söka sig till något mindre företag, för de största anställer inte nu...
Men av erfarenhet vet jag att det inte är lönt att söka sig till för små heller för har de för små inköps-/ logistik avdelningar så finns där oftast inget ledigt jobb.
Jag har ångest. Inga jobb. Vad göra?
Vi börjar ju bli sugna på ett barn till också och då vill jag ha hunnit jobba ett tag. Dessutom är det rätt viktigt att ha jobbat ett tag, annara får man ju inga pengar. Och vi tänkt att den tiden (pengabrist-tiden) skulle vara över när jag var färdigutbildad...

Hinner nog inte ringa nåt företag imorgon eftersom jag sitter i skolan hela dagen. Får nog fortsätta på måndag.

Ringt och jagat praktik...

Idag har vi varit hos mor och far nästan hela dagen. Sen klockan elva i förmiddags har jag ringt och jagat praktikplats. Jag fick äntligen tag i personen jag sökte, där jag gärna ville vara, bara för att höra att de har ett examensarbete på gång nu och sen kommer det en annan praktikant v12 (samma vecka som vi ska ut)...
Typiskt! Jag ska ringa till en kille till på samma företag, men det verkar inte som om det blir något där. Så nu ska jag leta efter fler medieföretag, men det finns inte så många stora här i närheten.
Funderar på att ringa till en radiokanal... Men det hade varit roligt att vara på det stället jag ringde till nyss. Jaja...
Nu ska jag leta efter fler möjliga företag.

Letat praktikplats... HJÄLP!

Jag har suttit i princip hela kvällen (sen Diza somnade i alla fall) och letat efter en lämplig praktikplats. Men jösses vilken ångest det är.
Nu är detta sista praktiken innan examen och jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag vet att jag är välkommen tillbaka till min förra praktikplats. Men en del av mig vill söka till mediebranschen och sen är jag lite sugen på klädesbranschen. Men det finns ju inte jättemånga, av varken det ena eller andra, här i lilla Skåne heller och de är för dyrt att pendla till Köpenhamn varje dag.
Jag är så orolig för att välja fel. Sen har jag varit inne på strategiskt och en del på upphandling...
Jag skulle velat haft ett par praktik tillfällen till för att kunna välja...
Sen är det ju inte alla som tar emot praktikanter heller, så var det på första praktikplatsen, då tog jag i princip vad jag fick i ren panik.
Har hittat ett företag inom media i Malmö, ett stort företag, men frågan är om just "min" yrkesgrupp finns på ett sånt företag?
Med just upphandling kan man ju söka sig till kommunen, men frågan är om inte mediebranschen lockar mer? Men sen och andra sidan är strategiskt och upphandling bra att ha med i bagaget...
Ja, så här har jag suttit och funderat hela kvällen medans jag surfat runt på nätet. Kanske inte helt hälsosamt...
Sen en liten extra tyngd ovanpå detta är att jag är väl medveten om att chanserna att få jobb efter examen är minimala, detta eftersom vårt yrke är så beroende av inflationen.
Vart ska jag söka mig??? Nån som har nåt bra tips?

Gamla bilder

Hittade gamla bilder på mina föräldrars dator. Så himla kul samtidigt som man känner "HERREGUD! Vad tiden gått fort..."
Känns nästan lite ofattbart. Hittade bilder på min gravidmage, på Diza nyfödd och från Dizas dop...
Tänkte dela med mig lite.

 
Gravidmage (5:e eller 6:e månaden kommer faktiskt inte riktigt ihåg ;-))


Diza döps, lilla plutten 3-4 månader


Fortfarande på dopet.


Lilla gottegrisen från sin andra jul, fast första julen var hon bara några veckor.


Nykläckt, har precis börjat skratta...


Inte många dagar gammal! :-)

Så roligt det är att se såna här bilder!

Sjukhuset igen

Jag har varit på sjukhuset idag från 10 till ca 13.00. Det är inte jag som "varit där" utan det är på grund av sjukdomen som nån närstående till mig har. Behandlingen började idag. Jag skulle bara köra henne in, men kände att jag skulle stanna, som stöd om inget annat. Det var ingen annan som hade möjlighet att vara där.  Vid ett tiden var jag tvungen att köra hem eftersom Ola skulle ha bilen, men då var det en annan familjemedlem som komdi istället.
Men det kändes nyttigt att vara med faktiskt, hur jobbigt det än var, så kändes det ändå som om det var bra att jag var där. Både som stöd och rent informativt för min egen del. Om 6 veckor har vi mer information...

När jag kom hem hade vi fått en skiva med bilder från bröllopet, det var ju roligt! :-)
 Vi har nämligen inte fått så många skivor. Men ett stort tack till de som tagit sig tid och verkligen skickat bilder till oss!

James Morrison

Har fått tråkiga nyheter idag (igen)...
Känner inte för at skriva något och inte för att göra något heller. Det är bara en sån dag. Bjuder på en bra låt istället.

James Morrison- Once when I was Little

Sjukhuset

Har precis varit och lämna mamma på sjukhuset, pappa körde direkt från jobb och mötte oss där. Får se sen när de kommer hem vad doktorn har sagt. Får de inte reda på allt idag så kommer jag att ringa dit och kräva att få svar på alla frågetecken.

Blev hemma från skolan idag eftersom Olas bil gick i sönder igår och vi var tvungna att köra med Mallis till veterinären i morse. De skulle ta stygnen på henne, men hon fick behålla tratten runt huvudet eftersom där fortfarande fanns en sårskorpa. Lite synd om henne för det märks att hon är på dåligt humör pga den. Hon hittar på an massa jävelskap hela tiden :-)
Men det är bara en dag till...

"Slappe dag"

Idag har det inte hänt mycket i vårt hushåll. I middags var jag ute och gick en runda, sen när jag kom hem åt jag. Sen bad jag Ola köra till doktorn och lämna Dizas urinprov innan han skulle till jobb, sen skulle Diza och jag ner till mormor och morfar och fixa nåt och när vi skulle därifrån så var det bilproblem. Det skulle egentligen bara ta 5 minuter, men tog istället en timme. När jag kom hem igen skulle jag ringa några samtal men båda ställena hade stängt.
Sen har Diza och jag myst bara. Lagade mat och åt och för en halvtimme sen kröp hon upp i mitt knä och det tog inte mer än fem minuter för henne att somna. Det märks på henne att hon inte mår bra, hon är varm och kall om vartannat, ser trött ut hela tiden... Det lilla livet :-)
Bara hon inte vaknar igen ikväll, vi har haft lite problem de senaste kvällarna, hon somnar i vanlig tid (när hon brukar gå och lägga sig) men sen vaknar hon ett par timmar senare och är vaken ett bra tag.
Men gud, så skönt det har varit att bara slappa hela dagen :-)

Vet inte om jag ska skippa skolan imorron, anledningen till att jag skulle in, var att få påskrivet csn-papperna. Men de har ju inte kommit och jag funderar på om det överhuvudtaget är lönt. Ska ju vara chaufför in till sjukhuset imorron och vi måte köra härifrån strax innan elva. Jag börjar kl nio, tar en halvtimme att köra in och en halvtimme hem, vilket innebär att jag måste köra igen vid halv elva. 1,5 timme i skolan... hmmm...
Hade det inte varit för att vi skulle ha en ny föreläsare imorron så hade jag nog inte tänkt så mycket på det. Äh, vi får se men det lutar åt att bli hemma... :-) 

Hela världen rasa...

Idag gick vår bil i sönder, inte kombin, den andra. Den Ola använder för att ta sig till jobb. I och med det så föll hela världen samman. Lite överdramatiskt kanske, men det är jobbigt. För det är inte bara att bilen gått sönder. Vi behöver två bilar för att ta oss till jobb resp. skola (och dagis såklart).
Våra mobiltelefoner har båda gått i sönder, har varit sönder länge. Vi ska aldrig mer köpa Sony Ericsson...
Jag har inte fått några papper från csn trots att det är en vecka sen de fick mina. Det ska tre fyra dagar...
Diza är fortfarande sjuk, hon vaknade med 39 graders feber imorse igen.
Vi känner oss lurade av vår bank... Det är allt jag vill säga om det.
Det ser inte ut som om jag kommer få nåt jobb efter utbildningen, för sammanlagt finns det tre lediga inköpsjobb i Skåne (jag har sökt alla). Vi är 30 pers bara i vår klass.
Sen sist men inte minst, sjukdomen...
Osv osv så här fortsätter det. Okej jag har gnällt färdigt nu, nästa inlägg ska vara gladare, jag lovar.

Katy Perry

Denna gör mig så glad! :-)

Katy Perry- Hot n Cold!

Söndag hela dagen

Jag har haft så många planer idag. Jag skulle göra SÅ mycket, men vad har jag gjort?
Mina föräldrar kom med bullar imorse så vi åt frukost, sen hjälpte min far oss med ett par grejor här hemma och vi kom igång lite. Vi var alltså på god väg med att få saker och ting gjort här hemma, men så lovade då Ola att han skulle hjälpa pappa med ett par grejor hemma hos dem, ja sen blev det då att vi satt där...
Vi kom inte hem förrän det var mörkt ute och då hände det inte mycket, för jag pratade lite i telefon och sen var det dags för mig att skriva ihop anteckningar inför tentapluggandet (vilket jag tar en paus från nu...)

Jaja, vi har förberett för att kunna göra en massa saker imorron :-)
Jag är, tack och lov, ledig imorgon och sak inte i skolan förrän på tisdag. Men jag hade nog fått vara hemma imorgon i vilket fall eftersom Diza haft feber både inatt och i förmiddags igen...

Jag sökte två jobb i fredags (tror jag det var), men idag sökte jag ett jobb som skulle passa mig utmärkt! Jag hade varit världens lyckligaste människa om jag fått det jobbet! Jag vill inte säga mer än att det har med musik(!!!) att göra och det är i Malmö. Kan alla hålla tummarna för mig,  please?

Här är ett foto från tidigare idag då Diza satt med mormor och morfar och tog sin medicin!
Min duktiga lilla tjej!



Diza och hennes mormor och morfar, vad skulle hon gjort utan dem? :-)

30 seconds to Mars

Har ju berättat att jag tittat på Mitt Så Kallade Liv tidigare i veckan. Så satt jag och funderade på vad jag skulle lägga ut för låt idag. Då tänkte jag att det kunde vara passande med en låt av 30 Seconds To Mars, eftersom både Jared Leto (som var med i serien) och hans bror Shannen (eller Shannon) Leto är med i bandet. Detta är deras bästaste låt tycker jag...

30 Seconds To Mars- The Kill


Videon är (som ni ser) en parodi på The Shining.

Nä, nu ska vi sätta igång en film för vi pallar inte se körslaget. Det är tråkigt... :-)

Fortsatt trevlig lördag!

Bilder från lekan

Här kommer bilderna som jag lovade, från lekplatsen idag. Den lekplatsen ä bra för det finns tre olika ruschkanor och Diza älskar att gunga och åka rutschkana :-)









Utslagen...

Diza måste ha blivit trött efter lekplatsen idag, för hon däckade mitt på golvet till Nalle Puh :-)
Det var så gulligt att jag var tvungen att fota henne. Det är klart hon har ju varit sjuk i ett par dagar nu också har vi varit ute nån timme sen var vi och handlade så det är inte konstigt att hon var rent slut.

Kolla in det lilla livet ;-)


"I'm the king of world!"

Behöver väl knappast säga vilken film det kommer ifrån, men kanske ska berätta varför jag har det som rubrik. Jo det är så att jag och min lilla familj var på lekplatsen idag, BÅTEN heter lekplatsen i folkmun, av den enkla anledningen att där är en hyfsat stor båt som är en del av lekplatsen.
 Och då fick ju jag idén att Ola och Diza skulle göra som i filmen myspace layouts codes 
Ola tyckte att jag var tramsig och lite jobbig, men vad gör han inte för sin älskling :-)

 Visst är dem söta?!



Återkommer om en stund med fler bilden från vår dag på lekan... :-)

Fredagsmusik!

Idag består musiken av en grupp jag brukade lyssna på när jag var tonåring. Detta tack vare att jag tittade på gamla avsnitt av Mitt Så Kallade Liv igår (mmm Jared Leto), det drar upp en massa gamla minnen och musik som jag inte lyssnat på på länge!

Som exempelvis denna gruppen;

Smashing Pumpkins- Bullet with Butterfly Wings


Smashing Pumpkins- Tonight Tonight


Smashing Pumpkins- 1979


Nostalgi och fortfarande lika bra idag som för 10-13 år sedan :-)

Fredag=Let's Dance

Då var det fredag igen och vad gäller då om inte Lets Dance! Jag tycker att Quick Step verkar roligast att dansa, det dansade Morgan ikväll. Jag är verkligen överraskad av honom trodde inte att han var så duktig på att dansa. Jag är impad!

Jag skulle vilja få tid över i mitt hektiska liv till att gå och dansa, men det blir nog inte detta halvåret...

Måste förresten göra en rättelse. Igår skrev jag att det var Ola to the rescue, men det visade sig att han träffade syrran i affären. En affär som vi inte brukar handla i så lite skumt var det :-)
Så det var tekniskt sett syrran to the rescue, för det var faktiskt hon som kom hit med grejorna.
Nöjd syrran? :-)

Inte mycket vettigt

Idag har vi inte gjort mycket vettigt. Vi har fått tvättat fönsterna i alla fall :-)
Det har varit lugnt och skönt men mest för att jag skjuter allt jag ska göra på framtiden, som till exempel ta kontakt med eventuella LIA företag. Det hade varit skönt att ha det avklarat...
Sen är det en massa smågrejor här hemma som jag behöver göra oxå, men jag orkar bara inte ta tag i det. Har hamnat i en riktig svacka. Innan idag satt jag upp och somnade i soffan, Ola är lite orolig för mig, det hörde jag innan idag när han väckte mig...
Diza och jag har precis varit hos mormor och morfar. Hon har jättesvårt för att "bara vara sjuk", när febern lägger sig efter alvedonen så vill hon åka hemifrån, hon kan verkligen konsten att tjata hål i huvudet på en. Lilla hjärtat.
Men de har redan varit sjuka så det var väl inte hela världen att åka ner där, de bor så nära också. Så vet jag att de blir uppmuntrade när barnbarnen kommer på besök :-)

 
Inte helt kry, vår lilla tjej...

Ola to the rescue haha

Alltså det är inte klokt. Jag fick ringa Ola och fråg om han kunde sticka ifrån jobb en stund, för jag behövde hem grejor till Diza och mej, sånt som jag glömde när jag var och handlade alvedon imorse när affären öppnade. Kan inte sticka iväg med henne när hon har så hög feber. Ringde runt i familjen men där var ingen som kunde hjälpa mig.Vissa fick jag inte tag i överhuvudtaget... *suck*

Dizas feber har sjunkit lite men det är nog tack vare alvedonen.  Hon har sovit en del idag, men det är korta sovstunder bara... Just nu är det Nalle Puh som gäller, hon har nämligen tittat på Pippi så många gånger att hon kan vissa fraser utantill innan de säger dem :-)
Nä nu får jag ta och fixa lite käk.


Diza sjuk

Det är märkligt, hela kvällen igår gick jag med en känsla av att Diza skulle bli sjuk. Men det märktes inte på henne innan jag gick och nattade henne för hon stimmade och stojade som vanligt.
Men jag gick till och med bort till hennes säng och kände på hennes panna en stund efter hon somnat, hon var lite varm, men inte varmare än hon brukar vara när hon sover. Hon blir varm som en kakelugn precis som sin pappa när hon sover.
En stund senare började hon att prata konstigt i sömnen, sen gny lite. Vid ett-tiden tror jag det var, så hörde jag henne och det lät som om hon låg vaken och pratade, så jag gick in till henne. Såg på henne att hon inte mådde bra och hon var stekhet. 40 graders feber...
Givetvis var alvedonen nästan slut men den räckte till nån omgång, fick minska doserna bara så hon kunde sova. Så det har inte blivit mycket soit denna natt eftersom hon vaknat ett par gånger. 
Precis när jag hämtat henne och vi lagt oss i vår säng så frågade hon; Mamma, man kan inte flyga på kvastar?
med lite oro i ögonen.   
Så jag svarade ju givetvis att det kunde man inte, men det var så gulligt. Hon hade säkert drömt om häxor.

På tal om ett sjätte sinne eller intuition eller vad man nu ska kalla det, så sa farmor till mig häromdagen att hennes kniv lägger sig på rygg hela tiden. Så hon undrade vem det var som skulle ha barn *hahaha*
Inte jag i alla fall...


Dessa ska vi se... LIVE!

Kan inte fatta att jag ska se dessa live i sommar!!!
Det är ju historiskt :-)
Min man har skrutit om mig på jobb, att han fick biljetterna julklapp *hihi*
Finns så många bra låtar så jag bara tog några på måfå. Har redan lagt Unforgiven III här tidigare, den bästa låten på den nya skivan. Älskar Unforgiven låtarna. Vet inte om ni tänkt på det (ni som gillar dem) men;
Unforgiven handlar om att inte kunna förlåta samhället,
Unforgiven II handlar om att inte kunna förlåta sin älskare och
Unforgiven III handlar om att inte kunna förlåta sig själv.


Denna påminner mig om när vi var mindre, brorsan spelade denna ofta när vi bodde hemma allihop :-)
Metallica- One


Metallica- Turn the page


Metallica- Unforgiven


Metallica- Unforgiven II (Av nån anledning så kan jag inte hitta den riktiga videon, så ni får nöja er med en från Pearl Harbour) 

"Slappekväll"

Ikväll har varit en RIKTIG slappekväll. Diza somnade vid halv åtta tiden, sen tog jag på mig pyjamasen tog med mig datorn upp i sängen och tittade på nyutkomna avsnitt av teveserier som jag gillar.
Jag tittar oftare på datorn än på teven faktiskt. Alltså jag följer serier på datorn mer än på teven...
Så om ni vill ha några spoilers så kan ni komma till mig myspace layouts
De bästa med att man kan titta på de datan är att man även kan leta upp gamla teveserier som man följde när man var tonåring, som till exempel "Mitt Så Kallade Liv" *mums* myspace layouts images

I alla fall; på morgondagens schema står det: * Träning! Efter jag lämnat Diza på dagis. Jag har varit väldigt slarvig med träningen, så det blir första gången i år som jag tränar...
Efter det så bär det av till Lund för pluggning. Lika bra att börja plugga inför tentan nu... *suck*

Tråkig dag...

Idag har det inte hänt något upphetsande precis. Händelserna idag har varit lika tråkiga som vädret och det har varit tjock dimma hela långa dagen här i Skåneland idag.

Har precis jagat katten, som för andra dagen i rad, på någon vänster, lyckats få av sig tratten hon har på sig. Tratten har hon ju eftersom hon blivit opererad och inte ska dra upp stygnen...

En dumsnut i skolan sa idag att; jag åt mycket (eller hade en STOR portion); Du är inte gravid väl?
Jag fick bita ihop för att inte bita av henne huvudet. För det var fatiskt en normal portion.
Men en kompis till mig sa; Det är ju för fan en helt vanlig portion.
Tycker jag också, sa jag.
Min kompis har själv blivit utsatt för hennes dumma kommentarer angående mat tidigare, till historien hör att kompis är smal som en sticka.
Varför överhuvudtaget säga en sån sak???
Jävla dumkopf!


Hur kul är den här då???

Kolla in denna! (klicka på bilderna för att de ska bli större)

 

Detta är alltså boken som vi ska tenta av denna kursen. Den är bara på 555 sidor... *suck*
Fast jag ska väl vara tacksam att den inte är på engelska som boken på förra kursen var, även den på 500 sidor...
Nån som missat att denne är skoltrött? Kom igen nu Jyoti, skärp dig! Bara tre tentor kvar sen är du färdig. Får försöka ge mig själv ett peptalk då och då...

Diza tog sin medicin!

Diza fick ju medicin igår hos doktorn som hon ska ta "framöver", en sirapsliknande medicin *bläh*. Så här kul tycker hon att det är, men hon är SÅ duktig!


Mamma måste jag???


Nä, jag vill inte...


Ok då, lika bra att få det överstökat...


Äntligen slut!

USA

Syrran ringde innan och undrade om vi skulle sticka till USA och hälsa på en kompis. Det vill jag mer än gärna! Men det kostar...
Jag är bara en fattig student. Jag har velat åka dit sen jag var 12 år, jag vet att jag var 12 för att då började jag titta efter high school (för dyrt), sen tittade jag på college (för dyrt), sen tittade jag på au pair jobb, men jag var för feg för att åka och bo hos främlingar. När vår kompis bestämde sig för att åka till USA för att plugga så skulle jag också åka, men i sama veva träffade jag Ola och bestämde mig för att bli hemma. För jag kunde ju åka till USA senare... Idag är jag 26...
Jaja, vi får se, men syster Yster; JA, jag vill gärna åka!

VA!

Vart har mina mobilblogningar tagit vägen?
Jag har mobilbloggat två gånger idag men de har inte kommit fram! Jag gjorde allt rätt, jag fattar inte. Det var inga viktiga inlägg men ändå...
Jaja, jag skrev i princip bara att jag var i skolan och vad som hände där idag. Sen att jag var trött på det och ville hem eftersom datorn kallade. Eftersom det har kommit in en massa ny avsnitt fån tv-serier som jag förljer och eftersom det är roligt att fly verkligheten en stund. Men jag får vänta tills Dizen har lagt sig ikväll.
Idag har det varit grått och tråkigt väder, nästintill mörkt, heeela långa dagen. Det blir man ganska hängig av.
Dessutom var det så kallt på skolan idag att vid ett tilfälle tog en klasskamrat på sig vantarna under lektionen *hihi*

Duschning och sängdags

Så, nu är lilla monstret färdigduschad och nattad. Hon har varit olycklig halva kvällen för att hon skulle duscha, men sen gick det hur bra som helst. Nästan inga tårar alls, sen sa hon; Det var ju inte farligt ju...
Nu är det min tur att hoppa i duschen, sen ska denne svensken slappa på soffan. Ska upp tidigt imorron igen.

 
Nyduschad...                       o färdig för sängen.                                               

Mammas duktiga tjej

Diza är verkligen glad för att hjälpa till. Hon brukar hjälpa till att laga mat och diska och sånt, det tycker hon är jätteroligt. Nu ville hon jättegärna hjälpa till att rensa kattlådan (hon har tjatat bra länge) sen när jag dammsugat här nere så blev hon väldigt upprörd för at inte hon fick dammsuga. Så jag tänkte då kan ju hon dammsuga på SITT rum :-)
Kan ni gissa vem som blev överlycklig?
När jag kom upp där så hade hon till och med flyttat på sin prinsessmatta.
Här är lilla gumman i städar-tagen;

 

Nä, nu ska vi en sväng till mormor och morfar och ta en kopp kaffe. Om de är friska vill säga...

Fanken! Det hade jag glömt...

Jag är SÅ glömsk så jag blir rädd för mig själv. Inte ens väldigt viktiga saker kommer jag ihåg...
Loggade in på mitt csn konto, för jag skulle skicka in studieförsäkran. Så har jag glömt att överhuudtaget ansöka om det! Det är ju jättebra ju. Det är ju inte en fattig månad ändå...
Jag blir mörkrädd. Jaja, jag får ju hoppas att de inte har mycket nu så går det kanske fort. De flesta har väl redan ansökt.

Barn och djur

Det är något speciellt med barn och husdjur. De har ett specielt band. När barn är små så vet de inte riktigt hur man handskas med djur och det är ju inte så lätt. Allt som oftast finner sig djuren i det eftersom, troligtvis, känner de hur mycket barnen älskar dem. De gör det liksom inte för att vara elaka, de vet bara inte bättre. De är säkert därför. För vår lilla katt blir det säkert för mycket många gånger, för Diza älskar henne så otroligt mycket. Vi hinner knappt innanför dörren innan Diza frågar efter henne. Men hur sur och trött på henne Mallis än kan bli, så går hon alltid till henne. Häromkvällen så somnade Diza i soffan och Mallis kundelagt sig hos både mig och Ola, men var går hon och lägger sig? Jo, just det hos Dizen...


Bästisar

Isbjörnar... Brrrr...

Fy fasiken vad kallt det är idag. Är ganska säker på att jag såg en isbjörn gå förbi här ute nyss... (!?) Helt galet.
Det blåser SÅ mycket och SÅ kallt. Det är jobbig att ta sig ut när det blåser så mycket tycker jag, tur att både Diza och jag är lediga idag då.
Usch jag får väl ta tag i att ringa efter någon praktikplats idag också eftersom jag är ledig. Det är så jobbigt...
Men sen och andra sidan är allt jobbigt idag. Inatt var nämligen en sån natt som jag inte kunde sova igen. Klockan var fyra sista gången jag tittade på den, sen ringde klockan halv sju... Säkert därför som jag fortfarande har migrän också. Som sagt tur jag är ledig idag.
Skulle VERKLIGEN behöva tvätta fönster idag. Få se vad vi "hinner" *hihi*

Tillbaka från doktorn

Då var vi hemma från doktorn igen. Diza har ju varit sjuk väldigt länge, av och till sen i början på hösten. Men de är ju så ovilliga att ge en en tid hos familjeläkaren för alla receptionister tror att man är hypokondriker...
Vilket i sin tur har lett till att Ola och jag går aldrig dit, vilket vi båda skulle behöva... Men när det gäller Diza så är jag obeveklig. Hon är inget "gnälligt" barn, om man får uttrycka sig så, utan hon är bara ledsen/hängig när det verkligen är något. Men det är ganska otroligt att man måste vara barsk och bestämd för att få bokat en tid överhuvudtaget. Jaja, i alla fall, vår familjeläkare är fantastiskt bra. Men Diza tycker absolut inte om att gå till doktorn.Vi tror att det ha att göra med att hon blev stucken och undersökt så mycket när hon var bebis. og ju ett tag innan de listade ut vad som var fel innan hennes operation, när hon var liten.
Men nu har vi hur som helst tagit några prover, förhoppningsvis är det inget, men om det är något så upptäcks det förhoppningsvis nu. Hon var SÅ olycklig när det tog blodprover på henne. Det var så att mammahjärtat började blöda...
Jag är så känslig när hon inte mår bra. Men nu är allt bra igen, vi har ätit frukost och ligger på soffan och tittar på barnkanalen.


En något upprörd och trött Diza, slappar på soffan.

2008 sammanfattning

Januari!

* Började andra terminen på utbildningen.
* Började på Cambridge
* Inskolade Diza på dagis (hon hade varit hos dagmamma innan)
* Började första praktiken.

Februari!

* Startade denna bloggen, stängde den gamla.
* Gick på S:t Markus Vinkällare
* Skickade ut inbjudningarna till bröllopet på Alla Hjärtans Dag.
* 30-års kalas hos en kompis.

Mars!

* Grilldebut!
* S:t Markus Vinkällare igen...
* Diza ville INTE vara påskkärring på dagis.
* Jättesjuk jättelänge
* Skaffade en hemsida till bröllopet http://jyotiochola.weddingannouncer.com/
* Var på en JÄTTEROLIG vårfest! (nedan)
* Var på 25 års fest (fast var sjuk)



April!

* Avslutade praktiken.
* Hyrde kläder till killarna till bröllopet.
* Köpte näbbklänningar. (nedan)
* Spådde mig hos en ny spåtant
* Letade efter och hittade (till sist) tärnklänningar.



Maj!
 
* Köpte underkläder till bröllopet.
* Diza gav mig en mors dag present som hon gjort helt själv!
* Provsmakade bröllopstårtan.
* Olas bror gifte sig.
* Diza gick på sitt första barnkalas.
* Ola fick en ny tjänst på sitt gamla jobb!
* Jag fick en ny praktikplats till LIA2.

Juni!

* Ola fyllde år
* La nytt golv i hallen och köpte nya hallmöbler.
* Hade midsommarfest hemma hos oss. (nedan)
* Kusinen fick barn nr 2
* Gick färdigt första året på min utbildning.
* Började leta ny lokal och catering med 6 veckor kvar till bröllopet efter en dispyt med restaurangen.
  

Juli!

* En månad kvar till bröllopet.
* Bloggade det minsta jag gjort sen jag skaffade bloggen.
* Hittade ny lokal och ny catering till bröllopet.
* Bokade blommorna till bröllopet.
* Bokade sminkning och blev provsminkad.
* Beställde en ny förlovningsring som varit borta i över ett år... (nedan)
* Hämtade brudklänningen
* Träffade prästen, sångerskan och han med bilen till bröllopet. (nedan)
* Ola och jag blev hippade och svensexade på samma dag! En av de roligaste dagarna i mitt liv!!! Vi blev grundlurade. (nedan)
 * Började skolan igen.
 Thumbnail Thumbnail 

Augusti!

* GIFTE OSS 2 AUG (HELT FANTASTISKT) (nedan)
* Jag fyllde år.
* Hippade min kusin som också skulle gifta sig.
* Åkte wakeboard (som jag egentligen skulle gjort på hippan). Skitkul!
* Fick 2500 kr i böter... Svider fortfarande...
  Thumbnail

September!

* Var på dop.
* Trillade i trappan när jag ba Diza *klumpigt*
* Beställde en ny soffa, presentkort från bröllopet.
* Vår tv på ovanvåningen började av sig själv väldig ofta denna månaden. Slog p sig själv, stod igång när man kom hem från jobb...
* Köpte en ny TV när Media Markt öppnade+ Guitar Hero
* Började praktisera igen.


Oktober!

* klippte håret kort och gjorde det mörkare
* Sa upp mig från mitt havtids jobb.
* Kusinen gifte sig
* Fick eget kontor på praktikplatsen
* Vårt vatten försvann...
* Diza fick en tv på sitt rum.
* Diza klädde ut sig till Pippi på dagisets maskerad. (nedan)
* Hade inbrottsförsök
* Grävde ny brunn
Thumbnail

November!

* Gjorde en ny design till min blogg. (nedan)
* Var på kusinens bröllopsfest
* Diza fyllde tre år. (nedan)
* Köpte Metallica biljetter till Ola i julklapp
* Slutade på praktiken.
* Hjälpte kusinen att flytta
* Årets första snö här nere i Skåneland (nedan)
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail 

December!

* Fick reda på att mamma är sjuk.
* Bestämde oss för att fira jul hos mor och far.
* Sålde vår gamla soffa
* Åkte till sälen (nedan)
* Jättemysiga juldagar
* Diza slutade med nappen.
* Firade nyår hos några kompisar
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail


från kalas. Igår var vi på kalas.

MMS

från kalas. Igår var vi på kalas. Moa fyllde 6 år, så hon har blivit stora tjejen nu. Här blåser hon ut ljusen på tårtan. Hon blev jätteglad för spelet, så det var oxå kul:-)


Inget bloggat igår...

Ojdå, igår var dagen så fullsmockad så jag hann helt enkelt inte att blogga igår...
Sov länge för det första, sen skulle vi på kalas (brorsans dotter), sen körde vi och handlade för Olas kusin med familj skulle komma på middag. Så vi fick stresstäda när vi kom hem från kalaset :-)
Men vi hann, men det blev en lååång fullsmockad dag.
Jag återkommer sen med lite bilder från igår.

Tömde kameran

Jag har lovat en sammanfattning av 2008. Men den är inte färdig än...
Delvis för att jag fattas foton från ett par månader under året. Det var ju så att gamla laptopen blev tappad i golvet och gick i sönder... Så vi fick köpa en ny, men den gamla datan är inte tömd än. Men jag ska ta tag i detta.
Men jag fick äntligen tömt en kamera och i den kameran fanns en del bilder ifrån 2007/2008. En del roliga bilder på Diza som jag tänkte dela med mig av. Herrejösses vad den lilla tjejen har vuxit!

Här är foto med datum!


2007.09.30 Dryg en månad innan 2 års dagen. 


2007.10.02 En månad innan 2 års dagen. Lilla söta tjejen :-)


2007.10.03  Nyklippt! Så mycket hennes hår har vuxit, det syns på hennes lugg... 


2007. 10. 09 Min favorit! Snart 2 år gammal, hos mormor och morfar. Kommer ihåg att jag skyndade fram med kameran för hon knallade runt så här med händerna i fickorna :-) Kommer även ihåg att detta var, vid tillfället, nya kläder.


2007.12.24 Fick en gunghäst av mormor och morfar i julklapp. Nu var Diza inne i sin häst-fas, d.v.s. hon ÄLSKADE allt som hade med hästar att göra.


2008.05.02 Pusskalas med DIza och pappa innan han ska till jobb! :-)

Ska se till att ta itu med sammanfattningen av 2008 också. I promise!

Let's Dance och gottis!

Då var det dags för Let's Dance, till det blir det godis!



Och en massa mys!
Först ut var tydligen Hasse Aro. Har VÄLDIGT dålig koll på vilka som ska vara med i år känner jag. Men så följer jag det inte slaviskt heller...
Måste säga att Hasse var väldigt modig och det såg ut som om han hade roligt, men jösses så stel *hihi*

Äntligen hemma!

Har precis satt mig i soffan. Idag har vi varit iväg HEEELA dagen. Upptäckte oxå precis att bara ett av de två mobilbloggningarna har kommit fram. Det första har inte kommit med på bloggen av nån anledning.
Efter veterinären körde vi och hämtade Diza på dagis, hem och lämnade Mallis, vidare till IKEA, efter det till Media Markt för att handla en present, sen till COOP för att handla mat till mor och far.
Har precis landat i soffan så man kan säga att vi varit iväg hela dagen, utan att överdriva.

Vi körde in till Ikea först och främst för att köpa ett nytt soffbord. Nämligen det här;

 
Men med vår vanliga tur så fanns ju givetvis inte det bordet kvar. Vi blev väldigt besvikna, när jag sen kollade på deras hemsida nu precis så står det att inget datum är satt till när de ska få in det igen... *suck*

Vi fick dock handlat ett par andra "livsnödvändiga" småsaker. En ny kastrull (det behövdes faktiskt). En fin vit pläd, passar fint till vår fina bruna soffa. Så här blev det (har dock inte köpt några prydnadskuddar till än så man kan inte riktigt se helheten...);

 

Vi köpte en del ljus, vi bränner MASSOR med ljus i vårt hem i vanliga fall och nu på vinterhalvåret bränner vi ännu mer ljus.
Så köpte vi de små, vita "bollamporna" som jag kallar dem. Vi har väldigt små fönster i köket och kan inte ha vanliga lampor och fina växter där, däremot blev dessa små lamporna perfekta där.



På Media Markt köpte Buzzar och ett junior Buzz-spel (Dino) i present till min brorsdotter, som fyller år imorron. Tror hon kommer att gilla det ;-)

När jag nu satte mig i soffan för att slappa så gjorde jag det med eget kolsyrat vatten



Den fick vi i julklapp av mina föräldrar, första gången jag använde den idag. Det var vekligen perfekta julklappen till här hemma går det litervis med kolsyrat vatten. Jag dricker själv ca 2 liter om dagen. Anledningen till att den inte blivit använd förrän nu är för att vi har så mycket järn i vattnet. Väntar fortfarande på det där filtret till vattnet. Passade på att ta med mig ett par liter vatten från mor och far nu när vi var därnere och lämnade matvarorna. I bakgrunden kan man även skymta ett av de ljusen vi köpte idag (Tindra).
Förutom en brutal migrän och att vi inte fick med oss "vårt" bord, är jag nöjd med vår dag!

från veterinären 2.0. Har precis v

MMS

från veterinären 2.0. Har precis varit o hämtat Mallis. Hon tittar inte på oss, bara kurar ihop sig o skakar. Lilla stackare. Ola är inne o hämtar tabletter till henne nu på apoteket, sen ska vi hämta Diza. Sen ska vi köra o handla till mor o far, för de är sjuka. Så slipper de ge sig iväg idag. Får se om de blir nåt ikea idag.


Ny föreläsare idag.

Idag hade vi en ny föreläsare. Han är britt, men han bröt vääääldigt lite, ovanligt lite för att vara från england, annars brukar de ha så härligt accent. Hade han inte sagt att han var från England hade vi nog inte trott det, förutom namnet då. 
I alla fall, han var en JÄKLIGT bra föreläsare, tyvärr ska vi bara ha honom i tre dagar sen ska en annan ta över. Han sa i alla fall en sak som var väldigt rolig tycker jag. Till historien hör att han föreläser Oragnisation och Ledarskap
Vid ett tillfälle när vi pratade om människors uppfattningsförmåga så sa han: "Jag är nästan allergisk mot folk som säger att det finns inget rätt och fel. Det är nästan så man är sugen på att gå fram och ge personen en smäll på truten och sen fråga henne/honom om det var rätt eller fel att göra så..."

Tyckte det var ett ganska roligt uttal. Han fortsatte med: Det finns alltid ett rätt eller fel det beror bara på vem det är som bedömmer situationen...
Det han sa var ju ganska rätt och väldigt intressant. Jag är väldigt tacksam för att vi fick en intressant föreläsare nu n först på terminen, särskilt eftersom jag var så himla trött på det och knappt kände att jag skulle orka bli färdig. Så det har helt klart hjälpt.   


Många rosa bloggar...

Jag har surfat runt lite bland olika bloggar och då upptäckte jag en sak. Det finns vääääldigt många rosa bloggar...
Missuppfatta mig inte, jag älskar rosa! Det är en så glad färg :-)
Men jag tänkte: Nää, jag ska ändra min blogg lite...
Det slutade med att jag ändrade i princip allt. Även headern. Nu får ni ha i åtanke att jag är fortfarande nybörjare på detta, men jag ska fortsätta öva. Ju mer jag pysslar med det desto roligare är det, synd bara att jag inte har så mycket tid över att sitta med det.
Är inte riktigt nöjd med headern, ska göra en ny när tillfälle finns.
Kan inte riktigt bestämma mig för hur den ska se ut. När jag började med denna så tänkte jag; Jag vill ha en header som ser ritad ut. Med lite bilder, allt i svartvitt med ett par färgklickar...

Nu när ja gjort den (blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig) så funderar jag på om jag ine vill ha en stilren header i alla fall...
Hmm...

Överraskade Diza!

Wow, vad dagens första inlägg kom sent idag! Jag har suttit i skolbänken hela dagen *suck*

Efter middagen idag så gick jag upp på ovanvåningen och överraskade Diza med lite god fika. Hon blev SÅ glad! Och för en liten stund sen så skrek hon från ovanvåningen: Tack så mycket mamma! Fikan var JÄTTEGOD!

Det är sånt som värmer hjärtat! Var tvungen att fota gullungen!


Några gifflar och lite Pepsi Max.


Så här ^ överraskad blev hon och hon sa: Tack mamma!


Mumsfillibabba!

Lotta, Pippi och Madicken i en...

Så skulle man kunna beskriva vårt lilla monster, som vi så kärleksfullt kallar henne ;-)
Hon är världens busigaste busfrö, samtidigt som hon är världens goaste gullunge...
Igår var hon hos morfar (igen...), när jag hämtade henne så berättade morfar lite vad Diza hade snackat om under dagen. Hon är snusförnuftig.
Diza sa: Du morfar, hemma på vår gata i stan...
Morfar skrattade och frågade: Har ni en gata i stan?
Diza svarade: Nää, jag bara skojade... och flinade.
Till historien hör att hon har Vi På Saltkråkan, julavsnittet. Men det är det enda hon har av den serien, det är från Astrid Lindgrens Jul. Men tydligen gjorde Stina ett intryck på henne. *hihi*

Men åter till vad jag skulle berätta. Hon kom ner från sitt rum med sin kaffekokare i högsta hugg. D: Mamma, jag behöver vatten!
Nä, svarade jag. Det är dags att gå och lägga sig. Vi ska upp tidigt imorron.
Åååhhh!!! Utbrast hon. Sen hörde jag inget från henne, jag var upptagen med något annat. Så hörde jag fullt sprutt på vattnet i köket...
Jag gick ut för att kolla och jo, mycket riktigt där stod hon. Hon hade puttat dit sin stol och hämtade själv vatten. Som kom överallt...


Jaha, där var hon ja...

    
Vatten ÖVERALLT...


Till sist så... Lilla busa.

Rummet "klart"

Okej, då var Dizas rum "klart". DVS det vi skulle göra nu för tillfället är färdigt. Vid senare tillfälle ska vi måla mer, med annan färg, bygga en vägg och lägga nytt golv. Golvet måste läggas först. Men golv till ovanvåningen, det vi sett ut, kommer gå på 10 000 kronor och det är inte läge nu...
Men nu är rummet målat vitt, så grunden är färdig, så så fort jag kommit på vad där ska målas uppe så är det bara till att sätta igång :-)
Vi har även möblerat om, och jag måste säga att hon har ett ganska stort rum, ca 20 kvm...
Men vi hade ju inte gjort det så stort om det inte varit plats till det.
Det var så roligt för Diza åkte direkt till mormor och morfar efter dagis idag, båda var lediga så Diza ville passa på att åka dit. Så vi fick tillfälle att bli färdiga. Jag körde och hämtade henne när det var dags att äta och när vi kom hem gick hon direkt upp för trappan. När hon kom till översta trappsteget stannade hon och sa: Åååhh, så fiiint mamma och pappa!!!
Så spontant! Så sprang hon fram till sängen där hon fått en liten myshörna. Så sa hon: Nu kan jag titta på Pippi här!

Har även lyckats få undan alla julsaker, och fått städat här idag. SÅÅÅ SKÖÖÖNT!!! Känner mig lite lättad nu faktiskt :-)
Här är fortfarande saker att göra men det mesta är färdigt. Har en del tvätt kvar.
Känner mig lite pysslig idag, funderar på att göra ett litet fotoalbum till Diza, något jag skjutit upp, jag vet inte hur länge. Usch ja, skola imorgon, nu börja vardagen igen...


Dizas myshörna!  


"Ta en till mamma!"

Nyss hemkommen

Har nyss kommit hem. Har varit och skrivit tenta. Jag kan lätt räkna med omtenta, och hur mycket jag än försökt förbereda mig på det så känns det ändå rätt konstigt. Har aldrig gjort en omtenta, aldrig inte blivit godkänd, så det känns lite märkligt... *Spoken like a true nerd*
Funderade på om jag skulle ringa och försöka få kontakt med ett praktikföretag till sista praktiken, men jag vet inte jag får se, annars får jag ringa på fredag då är jag ledig. Jag vet i alla fall ett företag jag ska ringa till, men jag får ta tag i det snart för om jag inte får så ska jag ringa de jag var hos sist. Men jag vill ju inte ringa precis i sista sekund...
Det är svårt, man vill ju gärna ha ett jobb efteråt men som den finansiella situationen ser ut nu så kommer inte det att bli lätt. Inte många som anställer nu...
Idag ska jag skriva schema till Dizas dagis, tvätta och städa lite. Få undan ljusstakarna och den sista julen.

Dizas rum

Igår röjde vi igenom alla Dizas leksaker. Det blev en del som slängdes och en del som vi kunde lägga undan till nästa bebis :-)
Det tog hela långa dagen, vi höll på ända fram tills jag skulle iväg på bio. Men det är skönt att ha det gjort.
Så idag kunde Ola äntligen (hans sista lediga dag!!!) börja måla där uppe. Vi målar bara grunden nu, vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi ska göra sen däruppe. Det tråkiga är att vi kan inte tapetsera där, eller vi KAN tapetsera, men det blir MYCKET mer jobb i så fall. För då måste vi först bredspackla hela rummet eftersom det är väv på alla väggarna.
Jaja, jag ska nog tänka ut nåt fint till henne, fast det blir efter tentan.
Kan inte riktigt säga hur det kommer gå. Det är ju denna tentan som jag inte varit på en enda lektion. Som vanligt beror det helt på vilka frågor som kommer, för vissa grejor kan jag. Men eftersom jag inte varit där så vet jag ju inte vad de snackat mest om...
Usch jag vill inte tillbaka! Men det är bara tre tentor kvar. Jag kommer ångra mig om jag inte går färdigt. Men det är bara så jobbigt allt just nu, mycket med sjukdomen sen kan jag inte sova på nätterna heller vilket gör att man är übertrött HELA tiden. Jaja, vi får väl se. Får svar antingen denna eller nästa vecka, inte förrän då orkar jag tänka på framtiden.  


Yes Man!

Idag har jag varit på bio med syrran, kusin A och S och kusins fru A-L. Vi såg Yes Man!



Den var jättebra, vi har definitivt förlängt våra liv litegrann (som kusinen sa).
Jag hade inte jätte höga förväntningar för jag har inte sett mer än en halv trailer av den, men den var faktiskt riktigt skoj. Men jag måste erkänna att några gånger skrattade vi åt amerikanen bakom oss. Han hade ett sånt smittsamt skratt!

myspace layouts

Jaja, julgranen åkte i alla fall...

Av allt det vi hade planerat för dagen så var det bara en sak som blev klart. Julgranen åkte ut...
Jag har pluggat en del idag, men eftersom det är så många sidor med frågor så har jag inte ens kommit igenom dem första gången än. Hur ska jag kunna lära mig allt detta??? Det är RIKTIGT mycket denna gången. Hade dock varit skönt att få denna avklarad för efter denna är det bara två tentor kvar... Jaja...
Ringde till Barnkliniken igen idag. De kommer ringa oss klockan ett i natt...
Jaja, vi ska väl vara glada att vi kom fram överhuvudtaget.

Idag påbörjade jag bantningen. Jag gillar inte det ordet. "BANTNING!" Det är så negativt laddat. Ska kalla det något annat. Min sunda livsstil. Fast det blir för långt, MSL *hahaha*
Äh, vi får se.
Nä, nu får jag forsätta läsa lite.

Julstädat!

Jag har pecis julstädat här på bloggen imorron ska vi börja julstäda här hemma också. Granen åker i alla fall, katten bara leker med den när vi gått och lagt oss ändå. Det är bara jobbigt och irriterande.
Tänkte eventuellt göra en ny header eller ny bakgrund här på bloggen också. Men det får vänta tills efter tentor, bröllopsbilder och... ja, så fort orken kommer tillbaka... 

Sömnig dag

Jaha, fortfarande sjuk. Somnade på soffan igår, sen kunde jag inte somna i sängen när jag gått och lagt mig. Låg vaken till 5.30 i morse...
Detta gör att jag inte hinner/orkar göra en sammanfattning av 2008, men jag ska göra det sen.
Har varit nere hos mor och far idag. Fikat och sånt. Halva dagen har jag försökt nå jourläkarcentralen (för Dizas skull, Ola och jag får vänta) när jag väl fick tag i dem för ca en halvtimme sen så bad de mig ringa till barnkliniken. Vad händer då? Jo, en röst säger att de inte har några samtalstider...
Hur fan kan det ske då??? Helt otroligt! Svensk sjukvård är under all kritik!
Varje dag blir förtroendet värre för dem, det gäller inte bara dem. Vi vet fortfarande inte (en månad senare) hur det ser ut för mamma...
Får fortsätta ringa dem imorron, ska dock prova ett par gånger till ikväll. 
Imorron ska vi försöka få målat på Dizas rum, jag ska plugga och eventuellt ska vi få hem en katt till. Får se hur mycet det blir imorron.

God fortsättning!

Igår, nyårsafton, mådde jag lika kasst som jag gjort de senaste dagarna. Jag gick upp, åt lite frukost, satte mig för att plugga lite och somnade. Vaknade till och somnade om ett par gånger, till sist var jag tvungen att vakna vid tre för det var dags att göra sig i ordning för kvällen. Men jag funderade allvarligt på att bara bli hemma.
Kvällen firade vi med mina syskon och en del av våra vänner. Det var jättetrevligt. Vi åt potatisgratäng och kallskuret a´ kalkon, rostbiff och lax från Kalskänkan.
Vi tolv gick vi ut smällde och var nog ute i nästan en timme, de var en del att smälla, fast vi hade inte mer än en låda och en paket. Diza var jätteduktig, hon ryckte till ett par gånger men tyckte det var ganska roligt. Hon sa till mig när vi gick bort dit där vi skulle smälla: "Jag tycker detta är roligt, jag är inte rädd! De smäller paketer"
Sen gick vi tillbaka in och satt en stund, sen körde vi hem vid halv två kvart i två tiden. Ganska lagom. Har en del bilder, inte många dock för kameran dog för mig. Men ska sno från syrran sen :-)


Diza sminkad och färdig för fest. Alla trodde att hon slagit sig, när hon faktiskt hade sminkat sig :-)




Jag, kompis S, syrran och svåger. Alla med ryggen till hehe

Nähä, nu gick det inte att ladda upp fler foton...
Får se om det går sen.

XOXO



RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!