Röda mattan 2008

Såg på starlounge att de valt ut de som varit finast på röda mattan 2008. Jag tänkte visa de tre som jag helt klart tycker är finast.


Rache Bilson är alltid söt som socker tycker jag.


Jessica Alba är alltid urläcker, vi har dessutom samma smak när det gäller kläder. Allt som oftast älskar jag det hon har på sig :-)


Hayden Panettiere är så söt så hon kan ta på sig en potatissäck och ändå vara bland de snggaste på festen!

Detta var mitt lilla axplock av supersnygga kändisar, med absolut snyggast stil (eller duktigaste stylisten hahaha).



Idag

har det inte hänt mycket här. Är fortfarnade supertrött hela tiden myspace layouts images. När jag vaknade gick jag och la mig på soffan en stund, och somnade... Jag drömde en massa jobbiga grejor och var lite snurrig när Ola väckte mig *hahaha*
Då skulle han och hjälpa sin far en stund. Då tänkte jag för mig själv att :Nä, nu får jag ta mig i kragen. Så jag tog mig upp och hjälpte Diza lite med smågrejor, sen lyckades jag faktiskt få igång en maskin tvätt. Och tur var väl det för det var knappt jag kunde bestiga "Mount Everest" i min tvättstuga... layouts myspace
Idag blev det pizza, ajajaj inte bra, därför börjar den hårda dieten på nyårsdag...
Efter pizzan låg jag fanimej och somnade på soffan igen. Inte länge, det var mer som att jag slumrade till. Får hoppas att jag blir frisk snart för dagarna går och jag hinner absolut inte få gjort nånting.
Har inte pluggat NÅNTING alls, vet inte riktigt hur detta ska gå. Men jag kan nog börja förbereda mig på omtenta...
Det fåt bli som det blir, någonstans kände jag ju detta på mig.


Ringde VC

Imorse skulle jag upp och ringa vårdcentralen. Jag hörde överhuvudtaget inte alls väckarklockan, så sen när jag vaknade vid tio fick jag ringa. Hon föreslog att vi skulle ringa läkarjouren (eller vad de heter) istället  för vår familjeläkare har inte någon ledig tid förrän den 15 januari. Jag undrar egentligen varför man ska ha familjeläkare, man får ändå alltid vänta jättelänge...
Jaja, vi får ta tag i det sen jag orkar inte något just nu. Helt slut i bäret.

Myskväll

Nu håller vi myskväll! Ola har varit inne och handlat godis (har blivit aningens för mycket godis nu i jul!) och nu tittar vi på Simpsons. Diza tycker de är så roliga fast hon inte förstår vad de säger *hihi*
Efter detta är det Anne på Grönkulla på Tv4, det måste jag se. När ja var yngre så följde jag "Vägen till Avonlea" det är ju en spinoff till Anne på Grönkulla. Jag vet att jag tittade på Anne också, men jag följde det inte så intensivt.
Sen ska jag försöka klämma in lite plugg efter det och innan sängdags. Borde ha pluggat en hel del vid det här laget, jag har bara inte orkat. Orkar bara ligga i sängen, har så ont i kroppen...

Imorron ska jag försöka komma upp i tid och ringa VC, hela familjen behöver gå till doktorn. Men det är viktigast att Diza får komma dit. Så har de bara tid till henne så får det bli så.


Viktigaste proverna

Idag var dagen för de viktigaste proverna. Det kan ta upp till två veckor innan vi får svar på grund av röda dagar...
Tycker faktiskt inte att det är riktigt klokt, kan de inte prioritera? Den 1 december fick vi reda på tillståndet och egentligen är vi inte mycket klokare nu, en månad senare. Trots flertalet prover.
Menar bara att med denna sjukdom är det lite mer akut. Och ja, så känner alla som hamnar i denna situationen, men jag bryr mig inte. Vill bara veta. 

Vb: Idag väckte Ola mig, då hade han gjo

MMS

via mobilen idag, hade bilden där. Idag väckte Ola mig, då hade han gjort varm oboy. När vi druckit upp, så var jag på trött och hade så ont överallt att jag gick upp o lade mig i sängen igen. Känner mig sämre för var morron... I alla fall så nästa gång jag vaknade så gjorde jag det till en ljuvlig doft av saffran. Då hade Ola bakat saffranslängder, som ni kan se på bilden. Har precis smakat en bit, den smakade precis lika god som den såg ut!


Besök hos kusin

Idag har Diza och jag varit hos min kusin A i hennes nya fina lägenhet.
Vi har ätit en massa gott och tittat i gamla fotoalbum och myst. Herregud vad tiden går fort! om inget annat så insåg vi det när vi tattade i albumen, ännu fortare går det sen man fick barn.
Tog lite härliga bilder inne hos kusin


Kusin A och Diza


Skulle fota utsikten eftersom hon bor på 8:e våningen och har fin utsikt, men som ni kan se så var det GANSKA tät dimma ute.


Diza ligger på golvet och ritar i sin "Blisten e fin" (Blixten McQueen) målarbok

 
A's JÄTTEkatt, Totte, skulle ta en bild som visade hur stor han är (som en mindre panda) men den blev inte så bra...

Diza, som älskar att fotografera, fick en av A's gamla kameror (en sån man har film i). Hon blev överlycklig. Hon har redan fotat upp en film och är i full gång på sin andra. Jag sa att vi skule framkalla de sen och spara dem sen, så kan man se hur hon utvecklas och dessutom kommer det kanske att vara roligt för henne sen när hon blir större ;-)

Med adresslapp om halsen

Såg dokumentären på SVT2, den handlade om de finska krigsbarnen som blev hitskickade under andra världskriget. Det är verkligen fruktansvärt vad de fick gå igenom, både barn och föräldrar. Man kn tycka det är hemskt ändå men inte förrän efter man fått egna barn kan man förstå hur fruktansvärt det måste ha varit för de stackars föräldrarna som skickade iväg sina barn, ovetandes om de skulle få det bra eller inte. 
Det sa de själva i dokumentären också. Jag hade aldrig i mitt livkunnat skicka iväg min lilla flicka, men man vet ju inte hur det var på den tiden, de måste ju verkligen varit desperata för att ta till något sådant.
En tant sa: "jag var ju bara tre år och två månader jag förstod inte vad som pågick..." Diza är också tre år och två månader.
När kriget tog slut krävde Finland tillbaka de 70 000 barn som kommit hit, de flesta hade rotat sig och mindes inget av Finland och det finska språket.  Sen fick många åka mellan Finland och Sverige i många år, men en del kunde om de finska föräldrarna gick med på det, bli adopterade av sina svenska föräldrar. Stackars bar som fått utstå så mycket.

Tankarna glider ju direkt till mormor, hon kom till Sverige från Finland 1943 om jag inte minns helt fel. Undrar om hon var krigsbarn? Tror mamma har sagt det en gång.
Barn mellan 0 och 14 år skickades hit. Mormor blev 15 år 1943, men hon fyllde ju år i December så då var hon ju 14 år. Sen när kriget var slut och barnen krävdes tillbaka av Finland, ja då var ju mormor stor nog att klara sig själv. 
Hmm, jag blev väldigt nyfiken nu, så nyfiken så jag ska åka hem till mor och far imorron och titta i mormors gamla fotoalbum. Tuan också, jag har ju frågat mamma om detta tidigare, jag får fråga henne vad hon vet en gång till. Men jag väntar nog tills på tisdag med att fråga mamma, hon har en jobbig och lång dag av tester framför sig imorron...    

Hmm... Kanske fotograf?!

Kollade igenom digitalkameran innan. Jag fick mig verkligen ett gott skratt när jag hittade denna



Då har lilla monstret varit på digitalkameran igen. Men jag måste säga, Hon är FAKTISKT ganska duktig på att fotografera. De blir inte bra alla gånger, men många gånger lyckas hon ta bra foton.
Tänkte dela med mig av ett som hon tog på farfar. Hon har tagit många fler men det räcker med detta, än så länge i alla fall. Kanske, istället för doktor, golfproffs eller nåt annat *hihi*, är fotograf hon blir ;-)



Visst är min lilla treåring duktig!

XOXO

Nappuppdatering!

Igår när Diza var hos syrran så hittade hon en napp där hemma, så när jag hämtade henne så kom on med en napp i munnen...
Så sa jag att den får vi skicka till jultomten nu, så sa hon till syrran att hon ville ha en påse till nappen så vi kunde skicka den till tomten. Så det fick hon och de knöt påsen, sen var det bra med det.
Hon är SÅ duktig!

Så här ser inte Diza ut längre. Min lilla tjej är stor nu *snyft* (lite bitterljuvt)
myspace layouts

 


Pluggat pluggat pluggat...

Idag har vi pluggat i princip hela dagen. Vi har 30 sidor fullsmockade med frågor, så det är lätt att man blandar ihop en massa...
Det är bra med kompis H, hon frågar hur det är med oss och jag klarar av att prata med henne om sjukdomen och hela alltet utan att börja gråta. Det kan jag inte med mina syskon, börjar lipa direkt. Vet inte vad skillnaden är, men så är det i alla fall.

Imorgon ska jag in till kusin och ta en fika med henne. Tanken var att jag skulle ta med Diza men när jag kom hem idag så var inte hon helt kry. Tror att jag har smittat det lilla livet. 
Imorse när jag vaknade och skulle prata med Diza, så hade jag ingen röst. Då sa Diza till mig, först sa hon "Va?", sen sa hon; "Mamma gör så här!" Så harklade hon sig *hihi*
Då kunde jag inte låta bli att skratta! 
Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och vilar. Egentligen har hon slutat vila på dagarna, men hon mår ju inte bra, det lilla livet.


Bestämt inför nyår

Ikväll var vi iväg och träffade de vi ska fira nyår med. Vi bestämde lite hur vi ska göra med mat osv.
Vi var hemma igen vid tio halv elva då satte vi oss i soffan med en massa godis och läsk och tittade på HANCOCK. Jag tyckte att den  var bra, så när som på slutet, det var inget jättebra slut. Men överlag så gillade jag den.

Tror jag håller på att bli sjuk, har ont i öronen och halsen...
Om jag känner mig själv rätt så ligger jag väl jättesjuk på nyårsafton.

Imorron ska jag in till en kompis och plugga inför tentan. Ni vet, tentan på den kursen jag var på en halv dag... Men pga allt som hänt så är det OK om jag inte klarar denna tentan, men jag ska ju såklart göra ett försök. 

Utöver detta tror jag att det blir en hektisk ledighet, många som ska träffas på kort tid och dessutom plugga inför tenta...
Ja, vi får väl se vad det blir av det.

Juldagsfirande

Idag har vi firat julafton åter igen. Denna gång var det våra kusiner (med familjer), som är som våra syskon, som kom till mor och far för att fira. Vi firar barnen.
Det var jättetrevligt och kul att träffa alla, det blir så sällan vi alla är samlade på ett och samma ställe.
Det är även så himla roligt att se barnen tillsammans :-)
Diza och ena kusinens äldsta tös, E, är i samma ålder, det skiljer ett halvår emellan dem, tyvärr är de inte födda samma år. Men det är så roligt att se dem tillsammans för de leker så fint, även om de inte träffats på länge. De påminner mig om mig och kusinen när vi var små. Hoppas att bandet mellan de fortsätter och är likadant när de blir stora.
Sen har E en lillasyster, det var roligt att se Diza med henne, hon var väldigt hjälpsam och försiktig med henne. Men även Joanna (syrrans äldsta), hon var väldigt hjälpsam med bebisen. Hon har nått den ålder nu då hon är en hjälpreda när det gäller bebisar, hon tycker det är roligt. Det ville hon även när Diza föddes men då var hon lite mindre, nu kan hon hjälpa till på ett annat sätt ;-)

Diza har varit jätteduktig med nappen, hon har frågat efter den ett par gånger men för andra natten i rad har hon somnat utan napp.
Hon hittade ju givetvis en napp hos syrran idag, men Joanna var snabbtänkt och stoppade den i en paket och sa att vi skulle skicka den till tomten. Diza sa en gång nu ikväll att moster hade en napp, men jag fick påminna henne om vi skickat den i paket till Nordpolen, då var det OK igen. Återigen är jag SÅ impad av min lilla tjej.
Lite bilder från kvällen;


Kompisar! Håller handen...


Diza och E leker med Es lillasyster


Har blivit mycket gosande mellan buset idag ;-)


Dizas mormor myser med lilla E :-)

Julafton

Igår var det julafton och som jag tidigare skrivit så firade vi den hos mormor och morfar. Jag har en del bilder, inte så många, men ska få fler bilder från syrrans kamera sen.
Diza var lite rädd för tomten från början, hon vågade inte öppna dörren, så hennes kusin (Joanna) fick hjälpa henne. Den första julklappen vågade hon inte gå fram och hämta men sen gick det ganska bra och hon hämtade nästa paket. Sen var det dags att lämna nappen och det gick galant. Hon var SÅ duktig. Efter det har hon bara frågat efter den tre gånger, vi får se hur det går :-)
När det var dags för tomten att gå så satt Diza i tomtens knä, fast inte förrän Tindra satte sig där, men sen när han skulle gå så gav hon faltiskt tomten en kram.
Innan tomten kom så var hon lite rädd, hon pratade om att tomten inte var snäll och att hon var rädd. Sen när tomten varit här så hade hon insett att det var inte så farligt och att tomten var hur snäll som helst. Sen berättade hon ett par gånger att hon gett tomten kramen, att han fått hennes napp och att han åker släde mm.
Det var roligt att se.
Sen hjälpte Diza morfar att dela ut resten av klapparna hon var jätteduktig och gav inte upp förrän alla klapparna var slut :-) Det har vi bilder på på syrrans kamera, de kommer senare.


Syrran, Tindra och jag sitter och namnar de sista paketen


Granen med berget av klappar, fick inte med hela berget. Men de flesta var till brorsans ungar.

 
   
Svågern och Diza sitter och myser till Kalle Anka


Nu kommer tomten! Hmmm... Jag tror jag känner igen honom ;-)


Diza hämtar sin julklapp hos tomten


Öppnar julklappen :-)


Stora tjejen lämnar nappen till tomten!


Alla glada barn och tomten!


Tomten får kramen innan han går.

Glömde nästan att berätta. Ola blev superglad för sina julklappar han fick en prenumeration på tiningen Goal och det bästa av allt Metallica biljetter. Konsert i Köpenhamn i Juli 2009. an blev överlycklig och trodde inte att det var sant först!
Jag fick en boxningssäck och handskar. Supernöjd, för det var precis vad jag önskade mig!

God Jul!

Nu sticker vi till mormor och morfar! God Jul!

 

Lillejul hos farmor och farfar

Igår var vi hos Olas föräldrar för att fora julafton. Egentligen skulle vi vara hos dem idag, men efter allt som hänt och alla tråkiga nyheter bestämde vi oss för att vara hos mina föräldrar istället, vilket jag tycker är väldigt skönt.
Tog en del bilder igår


Diza fick en julklapp


En kaffekokare som hon så gärna ville ha!


Diza dricker fadakaffe (julmust) och äter mandelbiskvi och pepparkaka


En till julklapp!!!


Vad kan det vara? Bäst jag hjälper pappa att bygga!


Jippie!!! En scooter!


Diza, pappa och farfar busar!

Klädd julgran

Nu har vi fått in julgranen! Det är SÅÅÅ mysigt ;-)
Jag har tagit en del bilder från det att vi satt in granen till det att den var färdigklädd.
Bilderna är tagna Lillejulafton.






Diza hjälper till...


Så här tätt blir det när Diza hänger ;-)


Nästan färdig, väntar på mer glitter. Men man kan se det stora hela

 

Julgran!

Min älskade älskling kom hem med en Julgran!
Han har tidigare sagt att vi skulle strunta i gran i år eftersom vi varit borta en stor del av julen. Men han vet hur gärna jag ville ha en gran och att jag inte hittade en igår.
Så nu kom han hem från julklappsshopping med en julgran.Total surprise!
Han har varit ute i Toppeladugård och huggit en själv (vi brukar åka och hugga själva för det är mysfaktor och hjälper en att komma i julstämning), vi skulle inte det i år, men han har gjort det.

Jag älskar dig min älskling.

Pannkaks-frukost

Det blev pannkaks-frukost till flickorna, eller plätt-frukost rättare sagt :-)
De fick själva välja, det är ju trots allt jul. Efter frukost gick Joanna och hämtade kläder till Diza och hjälpte henne att ta på sig, det gjorde hon helt själv. Hon tycker det är roligt att hjälpa till men det var nog lite för att hjälpa mig också, det är ganska rörigt med tre barn när man inte är van vid det, inte har rutin. Tre barn och en bråkig katt som hoppar på barnen...
Vet inte vad jag ska göra åt den katten, vi ska skaffa en katt till, som sällskap, så hon inte blir helt bäng.

Barnen är ljuset i allt det mörka. De piggar upp en när man är som hängigast. Jag vet att det gäller oss alla i familjen.
Suck, det ligger där hela tiden, i bakhuvudet. Fast jag försöker vara positiv, jag ska bara ha något att göra hela tiden. Inte sitta och tänka... 

Just nu tittar vi på Astrid Lindgrens jul, man gör vad man kan för att komma i julstämning :-)
Denna filmen har en massa små julsnuttar från Astrid Lindgren sagor. Just nu ser vi Lotta på Bråkmakargatan. Hon påminner om vår Diza. Hon skulle precis åka skidor, hon gjorde fel så sa Tindra: "Så gör man inte, man måste ploga också, dummejöns!" Våra härliga barn :-) 
Har alltid gillat Kajsa Kavat, när hon hjälper sin mormor sälja karameller för att mormor brutit benet. Den är så mysig.

Frukost-tajm!



Sylt vill vi ha!




Lite sura miner hinner vi med...


...men det  var nog inte så farligt i alla fall.

Lillejul

Idag är det då Lille Julafton. Syrrans flickor har sovit över och nu börjar de vakna till liv. Tindra spelar tevespel, Joanna ska pyssla med lera och Diza tittar på AirBud på Tv4.
Diza frågade mig igår när vi var på väg ifrån affären om flickorna fick sova över hos oss. Jag sa ju såklart ja. Sen när vi väl kom hem och det var dags att gå och lägga sig så ville Diza sova hos oss. Så hon somnade hos oss, sen la vi över henne i hennes säng som hon delade med Tindra, Joanna låg på bäddsoffan. Mitt i natten hade Diza tydligen vaknat och gråtit, så Ola hade gått bort där för att hämta henne, då hade Tindra rört sig så mycket att Diza låg på en minimal bit säng och var å väg att rilla ner :-) 
Ska strax duka fram lite frukost (eller brunch egentligen) till barnen. Ola har precis kört iväg för att handla lite julklappar, vi ska till hans föräldrar i eftermiddag för att fira jul.


Så här ser barnen ut när de leker med lera:



Nä, nu är det frukost/brunch time.

Jobbig dag

Idag var det tillbaka till vardagen som gällde. Dagen började bra i det stora hela. Jag, pappa, syrran och våra barn skulle ut och handla. Nyss hemkomna från Sälen så vi skulle handla julmat, julgran och de sista klapparna. Fick handlat färdigt klapparna, den mesta maten men ingen gran, Köper ingen julgran dagarna innan julafton längre, som man gjorde förr (när vi var små)? 
Trodde jag skulle kommit i julstämning vid det här laget men det har jag inte, jag brukar ju komma i julstämning låååångt innan jul annars. Alltså jag menar så tidigt så alla andra blir trötta på mig :-)

Jag vet inte hur mycket jag känner mig bekväm med att skriva här egentligen, men idag har varit en jobbig dag. Efter att vi handlat maten så stod vi och snackade om hela situationen. Om detta rovdjur man kallar sjukdom. Jag tror att jag tar det sämst, kan nog inte riktigt hantera det. Jag vet inte...
Jag grät och slog in julklappar samtidigt idag. Men jag vill inte prata med någon (släkting eller kompis) om det, inte nu i alla fall. Jag klarar det inte, det gör nog ingen av oss egentligen. Ovissheten är värst. Jag kommer minnas denna julen i alla fall...

Det var "tillbaka till vardagen" i ordspråkets fulla betydelse.


Hemfärden

Då var vi hemma igen med allt vad det innebär. Jag körde i princip hela vägen hem därför blev det inget bloggat igår, jag somnade direkt när vi kom hem. Hemfärden tog tolv timmar, men vi stannade många fler gånger på vägen hem än på vägen upp. Vi åt två gånger, fick stanna på två ställen för att köpa torkarblad till bilarna. För alla behövde nya men första ställe hade inte till alla bilarna. Sen regnade det i säkert 50-60 mil av totalt 80 mil.
Men det hade nog kvittat om det var solsken och vi vunnit en miljon kronor, hemfärden är ALDRIG rolig. Här är i alla fall några bilder från hemvägen.
Jag skulle ta en bild på Selma Lagerlöf Spa i Sunne, men just när vi kom dit hade Ola somnat och jag fick försöka ta en bild när jag körde. Den blev inte bra...


Hejdå stugan. Vi bodde på gatan mellan det röda och det blåa huset. Ser ni så mycket snö det kommit nu när vi skulle hem?


En sista blick på Gustav backen och sitt liften. Vi stannade till här och köpte tröjor. Hejdå Sälen...


Diza ville åka med mormor och morfar så den första biten var det bara jag och Ola i bilen. Vi ser ganxka glada ut trots allt... 


Här stannade vi till och köpte lite småpill. Och hemgjord, ruskigt god glögg.

 
Stannade till i Malung också för att handla present...


Efter Värmlandsporten (där vi åt) åkte brorsan med oss...


...och Diza.


Avfärd

Nu ska v i strax ge oss av. Håller på att städa det sista i stugan nu och bilen är i princip färdigpackad.
Det är SÅ tråkigt att man inte kan ta på sig skidkläderna och kasta sig ut i backarna.
Usch, vad deprimerande detta är. Vi ska stanna till nere i Sälen by innan vi sticker, måste köpa några presenter bland annat ill min faster som passat tre av våra hus. Dessutom finns det katter i varje hus så hon har verkligen haft händerna fulla.
När vi kommer hem får vi se om vår nygjorda fasad karade sig från sprickor nu efter jordskalvet. Så galet, det värsta jordskalvet i Sveriges på över 100 år och när det sker så är vi uppe i Sälen *hahaha*
Det gör inte mig något, men snacka om timing.

Nä, nu är det dags att packa ut datorn i bilen. Får se om det blir några fler bilder, inte så sugen på att ta bilder på den nedstämda hemvägen ;-)
Den enda som ser fram emot att komma hem är nog Diza faktiskt. Hon sa härom dagen att hon ville hem till Mallis (vår katt).

Ses i Skåne!

Sista Dagen!!! :-(

Ok, vi visste ju att denna dagen skulle komma, men man undviker att tänka på det så länge det bara är möjligt. Idag var sista dagen, imorgon åker vi hem *snyft*
Det är närmre 20 år sen vi började åka hit upp och än idag känner jag likadant när det r dags att åka hem. De känslorna är ångest, deppighet och ledsamhet. Det hjälper inte att det är julafton på onsdag, denna julen känns inte särskilt julig i alla fall, känslan vill bara inte infinna sig, och jag som ÄLSKAR julen annars. Detta beror säkert på de tråkiga nyheterna som ligger som ett stort, tjockt grått moln över oss hela tiden.

Men vi kan ju i alla fall glädja oss åt att veckan avslutades med riktigt fina åk, snö i stora lass och stooora snöflingor hela långa dagen. Dessutom har det varit i princip vindstilla, det är inte mycket det blåst uppe på toppen.
Tänkte slutligen ge er lite infina bilder på när DIza kastat sig i backarna idag. Är så imponerad av den tösen, hon har lärt sig detta jättesnabbt och verkar nästan orädd när hon åker. Hon kan redan styra skidorna och allt. 
Ska bli kul att se henne nästa år (om vi kommer iväg då alltså).



Moffi och Diza busar...


"Nä, nu får vi göra oss redo..."


Diza och mamma på väg till backen. Utanför vår stuga, ser ni så mycket snö det kommit?


Pappa och Diza i full fart


Pappa och Diza i liften, som hon klarar så bra!


Diza åker själv, överlycklig!!! Med napp i mun, något ostadig...


På egna ben igen :-) Men stadigare denna gången.


Ola i liften


Diza lägger sig och vilar precis som pappa...


Och sista åket...
Är det någon som missat att jag är extremt stolt *hihi*


Och en till bild på Pulka-VM backen, för att få med skylten...

Nä, nu får jag väl gå och slänga mig, ska ju köra rätt långt imorgon *snyft*
   

Afterski!

Igår kunde jag inte komma ut på internet efter att jag skrivit på morgonen, så jag får göra två inlägg nu istället :-)
Jag blev inne med Diza på förmiddagen igår, för hon ville inte åka. Hon var på lite dåligt humör, men hon har ju inte varit riktigt kry heller denna veckan. Vid ett-tiden snackade vi med de som var ute och åkte och bestämde oss för att vi skulle träffas på wärdshuset vid två tiden för att käka sen lunch. Sen lunch blev afterski och ett avslut med kvällsåkning.
Jag kan ju säga att de har verkligen gjort byggt om här i Lindvallen. Det ser inte riktig ut som det gjorde förr när vi var här. På tal om förr så berättade jag ju att vi körde inom Wärdshuset för någon dag sen. Vi skulle ta varsin dricka och vi skickade fram Ola till baren (hn har aldrig varit här förr). Vi beställde såna drinkar som vi druckit här uppe, som i förknippar med Sälen. Ola kom tillbaka bestört och berättade vad som hänt i baren:
- Jag sa att jag ville ha Lindvallen Special, sa Ola.
- Vad är det? frågade bartendern.
- En päronchock då!
-Va? sa bartendern

Vi skrattade rätt så ljudligt åt detta. Vi fick förklara för bartendern hur man gör ett par drinkar som vi lärt oss hur man gör när vi varit här uppe. Ganska komiskt och det känns som man varit här uppe ganska många år. Tillhör inventarierna, Oldies but Goldies! :-)

Här kommer bilder från Afterskin;


Wärdshuset ser i alla fall i princip likadant ut som det gjort de senaste 20 åren ;-)

  
Hela gänget käkar lunch


Blues brothers satt uppe i taknocken. Riktigt coola!


Live bandet började spela. Vi3 heter dem, riktigt duktiga var dem.





Denna bilden har Diza tagit, hon stod på bordet och klappade händerna och tog foto. Hon stal lite av showen för det var många som flinade åt henne, särskilt borden runt oss. Även gitarristen (han i grön tröja) blev förtjust i henne.

Efter afterskin gick mormor hem med barnen och vi tog några åk. Det hade ju regnat och töat dagen innan, men denna dag hade det frusit hela dagen så backarna bestod i princip av is, den lila lössnön där var hade blåst längre ner på berget dessutom. Ganska jobbig åkning som ni kan förstå, inte utan att man fick kramp i vaderna, särskilt på transportsträckorna.
När vi väl kommi tillbaka till backarna som ligger närmst våra stugor så upptäckte jag att min telefom var borta. Brorsan ringde den och nån svarade. Då visade det sig att jag tappat den nere vid sittliften, så syrran, brorsan och jag fick ta oss ner där igen, ta sitten upp igen och åka den jobbiga transportsträckan tillbaka igen. Vid det laget var det riktigt rått uppe på toppen. Men jag är ju såklart väldigt tacksam att jag fick tillbaka telefonen och att mina syskon förljde med mig för att hämta den ♥

Gårdagen

Igår blev det inte mycket åka av. Brorsan och jag tog en fyra fem åk och hoppade lite, men det var SÅ tungt att åka det regnade och snön töade bort. Men vi tänkte; Äh, vi MÅSTE ju åka nu. Det är bara ett par dagar kvar av härligheten nu...

Men vi gick inte ut efter lunchen för vi var rent dyblöta. Så vi satt i syrrans stuga ett tag, sen på eftermiddagen skulle jag, Ola, Diza, syrran och svågern gå och handla på ICA. Vi hade inte gått i mer än 5-10 minuter innan Diza hade somnat.


Hon slocknade ganska snabbt i sin pulka (som är förliten ;-))
Ser ni som snön har regnat bort? Det fanns massor när vi kom upp hit, men så mycket som har regnat bort på EN dag.

 
Det var fina lampor oc musik borta i backen där de har pulka-vm. De var nog förberedelser inför vad som komma skall...


Gänget på G, med en sovande Diza


Och hon fortsatte att sova när vi lyfte över henne i kundvagnen. Sen när vi var färdiga och lyfte över henne i pulkan så fortsatte hon sova och ända hem till stugan...

Pappas börfdaj!

Idag firar vi pappsen. Han har fått presenter och jägerfrukost :-)
Alltså en riktigt skidsemester- födelsedag! Vi visste inte riktigt vad vi skulle köpa till honom, så föreslog Ola att vi skulle köpa en ny plånbok till honom för hans smular snart i sönder.
Till sist bestämde vi oss för att ge honom nya skidor för han vill så gärna ha det. Så det blev det!

Här är födelsedagsgrisen!


Nöjd!

Men vi hittade även en plånbok och då tänkte vi, han måste ju ha en plånbok också.


Denna tyckte vi skulle passa honom bra ;-)
Frågan är om inte Diza kommer använda den mest...

Till en lite tråkigare info, idag är det töväder här uppe. Det är lite deprimerande...
Men det går att åka ändå :-)
Nä, nu ska vi ut och dra Diza i pulka.



17 December

Idag har vi varit iväg lite längre, och lite högre upp.
Diza var med en stund och åkte idag sen gick hon hem med de andra barnen och mormor. Det har blåst småspik idag och samtidig snöat. Så uppe på toppen var det väldigt kallt och i princip omöjligt att se något. Efter ett antal åk stack vi inom wärdshuset och tog ett par snögubben (varm choklad med mintuu). Det var smaskens! Fast jag lyckades spilla ut mer än en halv så vi fick köpa en ny till mig...
Det blev inga bilder därifrån idag men vi ska troligtvis dit imorron också eftersom pappa fyller år då. Men jag har en del andra bilder.


Diza redo för backen


Diza har åkt färdig för idag :-)


Jag på väg upp i liften


Syrran och svågern. Svåger har stavfelet, men det syns knappt eftersom han gömmer kepsen under hättan (fegisen). Han fick en straffdag idag eftersom han bara hade armbandet på sig igår.

Nu kan jag inte ladda upp fler bilder. Kan inte ladda upp filmsnuttarna heller av nån anledning...
Men det blev ett par foton i alla fall, bättre än inget. 
Imorron kommer det fler foton, ska försöka ladda upp nån filmsnutt på när Diza åker skidor också...
 

Dagens åkning!

Idag har vi äntligen fått åkt lite skidor/bräda! En stund på eftermiddagen fick vi åkt. Vi var först iväg med Diza på vårdcentralen eftersom hon är sjuk (såklart) och fick lite medicin till henne.
Sen kom vi hem, fikade lite och kastade oss i backen :-)
Jag har inga bilder på när Diza åker idag men ett par stycken på oss andra. Diza var dock lika duktig idag. Hon hade inga som helst problem med liften och sa till sin pappa när vi var i backen; Pappa, nu åker jag! Titta...
Så fick Ola snabba sig att stoppa henne. Hon är helt orädd alltså. Vill åka själv nerför backen och allt. Men hon åkte mellan Olas ben ner och höll i Olas stavar. Hon åkte ett par gånger tills hon blev trött sen kom mormor och hämtade henne med pulkan, för mormor hade redan åkt färdigt. Då såg det ut så här;

  
Diza blir hämtad av mormor...


Broren och Ola. Svårt att få bra bilder eftersom snökanonerna var igång.


Olly...


Utsikten efter halva backen, som sagt, svårt att få en bra bild...


Me, myself and I i backen på min bräda. (Vet inte vad som hände med denna bilden ser konstig ut...)


Det är bara brorsan och jag som åker bräda, resten åker skidor.


Brorsan (höger), Tindra syrrans tös (vänster) och syrrans man


Syrran

Far min var också med, men de bilderna jag tog på honom var helt omöjliga att se pga snökanonernas snö. Men ni vet att jag fotar mer, kommer att fotografera hela veckan :-)
Får ju passa på, man vet ju inte när man kommer upp hit igen...

Dizas första skidtur

Efter fikan idag gick vi ut i backen för att barnen skulle få prova på att åka lite skidor. Så vi gick upp i backen en bit och alla barnen tyckte det var superkul. Även Diza, hon var först lite avig eftersom hon fick prova att åka där det var plant så hon fick ju ingen fart och då var det ju inte så roligt...
Men så fort det var dags att prova åka i backen var de genast roligt igen. Vi började med att hon fick åka mellan Olas ben.
Efter det så helt plötsligt på egen hand började hon att åka själv! Hon skrek: Titta pappa, titta pappa! Så kom hon nerför backen till Ola som fångade henne. Hon lärde sig snabbt att böja på benen och styra skidorna, lite svår at styra de fortfarande men hon kan rätta til de (om de skulle hamna fel) ganska så smidigt :-)
Här kommer lite foto från dagens åkning som utlovat!


Redo för dagens bravader!


Utsikten från vår stuga är fantastisk! Diza och mormor ska ut och göra spår till tomten så han hittar oss :-)


Diza i full mundering... nästan.


Redo! Kommer ni eller...? (De minsta skidor jag någonsin sett :-))


Mormor tog också en provrunda
 



Stolt far, lycklig dotter!





Imorron ska jag se om vi kan få några bilder på när hon åker själv!

Kram!


Lite besviken

Idag har vi varit iväg och handlat hela dagen och nu ska vi fika snart.
VI passade på att handla liftkort, eller skipass som det heter nuförtiden, på vägen tillbaka.
Vi skulle handla det via nätet innan vi kom upp här så allt var klart när vi kom upp. Men vi fick till svar att det var bättre att vänta för om inte alla nedfarter var öppna så fick man rabatterat pris. Så vi väntade och nu kom vi upp och 20 av 57 nedfarter är öppna, alltså mindre än hälften. Fick vi rabatt? Näää...
Jag tänkte: Nä, min själ. Så här kan de inte göra. Så jag frågade. Tjejen bakom disken visste inte, så sa jag: Nä, då får du gärna kolla det.
Så det gjorde hon. Chefen kom ut och sa att förra veckan kunde man åka i hela fjället för priset för två fjäll.
Jaha, och denna veckan då? sa jag...
Nä denna veckan är det vanliga priser.
Jag blev lite irriterad. Tycker det är fult av dem, de säger en sak sen gör de en annan. Dessutom är mindre än hälften öppet, det är inte rätt. Det är ju inga små summor de handlar om...

Jaja, strunt samma gjor är gjort och kommer aldrig igen :-)
Efter fikan ska vi gå ut med barnen i backen så de får åka och vi får fotat och filmat.
Lägger in bilder sen!


Vägen till Sälen

Ok, då var vi ÄNTLIGEN framme i Sälen. Det är så skönt att äntligen ha kommit hit. vädret är kallt men underbart snöigt.
Vi körde klockan tre natten till söndagen.

Jag har tagit en del foton under resans gång som jag tänkte dela med mig av;


Stannade till på macken innan vi körde...

 
Bror och mor utanför macken i väntan på avfärd.


Diza rent slut, sekunder efter detta vaknade hon och ville titta på Pippi vilket hon även fick göra tills hon somnade :-)


Stannade och fikade på samma restaurang som vi gjort i alla år vi kört till Sälen.
Alla var jätteglada för att vara med på bild tidigt på morgonen ;-)


Stannade till i Malung... (Syrran och Joanna närmst på bild, bilarna i bakgrunden)


Äntligen Framme!!! En mysig bild på Skilodge, här skulle vi ha bott egentligen men ändrade en vecka innan avfärd för större stugor.

Imorgon kommer fler bilder. Bilder på vårt boende, på Diza med sina små små skidor :-), på oss ute i backen m.fl.
Det är riktigt skönt här uppe, vi behövde verkligen komma iväg allihopa.
Det är lugn och fridfullt här uppe och det verkar inte som om här är jättemycket folk. Det gör ju absolut ingenting :-)
Jag, mormor och Diza var ute utanför stugan idag så Diza fick prova att stå på skidor för första gången i sitt liv. Hon tyckte att det var JÄTTESKOJ!
Det ska bli så roligt att se henne imorgon i backen och det ska bli så skönt att själv slänga sig i backarna.
Svågerns son är också med här uppe, han ska prova åka snowboard så brorsan och jag får lära honom eftersom det bara är vi som åker bräda. Diza är så glad i honom, hon vill vara med honom hela tiden och innan i soffan så satt de bredvid varandra. Så hade Anton sin arm runt Diza, de är för söta. Hon är verkligen som en liten svans på honom hela tiden. Men han är van vid småsyskon.
Nä, nu får jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon.

See Ya.
Kram!

Färdigpackat!

Så när som på vår necessär och matsäcken.
Men allt det stora är färdigt. nu är det ganska exakt T minus 8 timmar tills vi ska köra. Det är så skönt för nu har vi kunnat fokusera och planera semestern istället, så man har inte bara gått och tänkt på tråkigheterna som har hänt här.

Nu sitter jag och väntar på att Diza ska äta färdigt, sen ska hon gå och bada. Ska försöka hålla henne vaken lite längre idag så hon sover när vi kör. Så hon inte vaknar och är jättepigg :-)
Nä, nu får göra det sista här så vi är färdiga inatt när vi ska köra. Ola ska gå och vila också...

Sälen uppdatering

Jaha, imorgon är det dags för Sälen. Ska bli najs. Så här ser det ut just nu:



Väder -15 grader (brrr...)
Snödjup 59 cm
Liftar 45 av 84
Pister 38 av 113

Avslutning på dagis

Idag var Dizas sista dag på dagis denna terminen. Eftersom vi är på semester nästa vecka så missar Diza luciafirandet på dagis, för av någon konstig anledning firade de inte lucia idag som nästan alla andra gjort utan de ska fira på måndag.
Men vi fick med oss ett par saker som Diza hunnit vara med att göra (hon var sjuk hela förra veckan och i måndags så hon missade mycket pyssel), hon hade gjort en jättefin lykta:



Sen hade de bakat lite pepparkakor:



När vi hämtade henne var hon ute och lekte med pojkarna (som vanligt). Idag var hon med Adam (nästkusin) och Melker. Jag passaade på att fråga Diza om inte Leo var där (de var ju ute), men Diza berättade att han inte var på dagis idag :-)
Så kom fröken och berättade att Diza och Adam hade lekt mamma-pappa-barn idag, bara det att Diza hade varit pappa och Adam hade varit mamma, men Diza hade tagit hand om bebisen ;-) och dukade upp till picknick ute i hallen när de skulle gå ut.

Det är så roligt för vid ett tillfälle för många månader sen frågade jag Diza vem hon brukade leka med på dagis, så svarade hon Alice (nästkusin/bästis) och "pojkarna". Det stämmer nog ganska bra också, oftast i alla fall ... :-) 


Mobilbloggningen fungerade inte!

Så jag får göra om inlägget på datan nu.
I torsdags kväll när jag satt med julkorten och skrev adresser så satt Diza på sin stol bredvid och pratade på en massa som hon brukar göra.
Jag sökte samtidigt på adresser på datan, och snart tystnade pratet och när jag tittade upp så hade hon däckat över bordet. Det såg så gulligt ut att jag var tvungen att ta en bild



Lilla hjärtat måste varit rent slut ♥
Sen sov hon hela natten...

Sålt soffan!

Idag fick vi sålt vår gamla soffa. Så här såg den ut:

 

Och nu är den borta! Skönt!
Lite extra pengar och så behöver man inte känna att den bara står och blir förstörd och tar plats. Det gick ganska snabbt faktiskt andra gången vi satt en annons på den.

Pratat om Julafton...

Idag har vi delat ut julkorten till de som bor nära, under tiden vi gjorde det passade vi på att köra inom svärföräldrarna för att snacka julafton.
Vi sa som det var att jag ville gärna vara hemma hos mina föräldrar i år.
Svärmor sa att det hade de ful förståelse för och att de hade snackat om det häromdagen. Skööönt tänkte jag, de tog det på rätt sätt.
Ola sa till och med vad jag hade sagt om att jag inte ville att de skulle sitta ensamma heller. Det värmde nog lite och de sa att det gjorde de inte heller eftersom henes bror, syster och svåger skulle komma hem till dem.

Vi bestämde att vi skulle komma hem där på lillejulafton istället.  Så nu är det ur världen. :-)
Vilken lättnad!

Hmm...

Skickade ett blogginlägg från mobilen för ett par timmar sen. Det har fortfarande inte publicerats...
Det var ett foto på Diza som hade somnat vid köksbordet.
Varför har det inte publicerats har jag fel nummer eller tar det bara väldigt lång tid?

Någon som vet? Please help! 

Fick julkorten...

...idag. Sitter just nu och skriver adresser för fulla muggar.
Skööönt! Då hinner vi få iväg dem innan Sälen :-)

Vanlig torsdag

Än så länge har det varit en hyffsat lugn dag, förutom att jag och Diza försov oss imorse (igen).
Efter jag lämnat henne körde jag och tränade en kort sväng, fick bli en snabbis idag eftersom jag försov mig. Men en halvtimme är bättre än inget.
Efter träningen körde jag hem och duschade och gjorde mig iordning, sen körde jag till bff och så pluggade vi lite. Nu har jag precis kommit hem och ätit en sen lunch, ala pastasallad. Smarrig med mango-curry dressing.
Ska snart köra och hämta lilla fjun, ska jag plugga lite till sen packa inför semestern.
Ooh ja just det ska gå ut och kolla om julkorten kommit. Fick årets första igår från syster med familj. Ett jättefint fotojulkort på deras flickor :-)

Igår när jag hämtade Diza på dagis så kom det in en flicka från den andra avdelningen, on sa: Idag har Diza lekt med Leo!
-Jaså, sa jag. Vem är det då? Går han på andra avdelningen?
-Ja, han går på min avdelning. De leker alltid när de träffas där ute...

Diza är tydligen jätteglad på denne lille killen och han för henne också. Det är så roligt för det verkar som om de har ett speciellt band. Verkligen funnit varandra. Särskilt eftersom andra barn kommer och berättar det också. Ola berättade i somras om Diza och Leo, men sen hörde jag inte mer. Jag är så nyfiken på vem den lille pojken är, har inte lyckats lista ut det än ♥
Så roligt!

Julaftonsdilemma...

I år är det planerat att vi ska vara hos Olas föräldrar på julafton. Det ska bli första gången vi är där, de andra åren har vi varit hos mina föräldrar. Första julen var vi hos mamma och pappa, andra julen hos mamma och pappa, det var Dizas första jul. Det var ett jobbigt år; Diza hade precis blivit opererad, vi kom hem från sjukhuset några dagar innan jul, Diza var bara 6 veckor gammal. Den julen var Olas föräldrar bortresta över julen.
Tredje julen var vi oxå hos mamma och pappa, då firade Olas föräldrar med nåt syskon till svärmor (deras tradition), förrra året (jul nr.4) ville de att vi skulle komma, men då sa jag nej för då var båda mina syskon med familjer hemma hos mor och far och då ville jag att vi oxå skulle vara där.
Så i år är det planerat att vara hemma hos hans föräldrar. 
Nu är det bara så att vi har fått tråkiga nyheter om en sjukdom i familjen. Vilket har lett till att hela kärnfamiljen ska fira hos mamma och pappa. Och givetvis vill jag också det. Jag menar, vi vet ju inte hur nästa jul kommer se ut (vi vet egentligen inget änsålänge). Jag vill fira hos mamma och pappa i år också. Låter kanske själviskt men jag kan ärligt säga att jag hade gladeligen firat hos svärföräldrarna om det inneburit att alla fick vara friska.   
Vet inte hur alla kommer att ta detta. Jag sa till Ola att jag vill inte att hans föräldrar sitter ensamma heller, men tydligen ska något syskon till svärmor komma i år också. Jag förstår att de vill fira med Diza oxå, men de åren vi inte varit där har vi ju kommit dit på lillejul eller juldagen... (Dessutom var förra året det första året de frågade om vi ville fira jul där)

Svärmor och syrran jobbar tillsammans, och svärmor hade frågat syrran hur vi skulle göra på julafton nu (efter de tråkiga nyheterna). Detta var innan vi ändrat nåt så syrran sa att hon inte visste. Menar bara att tanken har nog slagit svärmor även om de säkert tycker att det är nog så tråkigt om vi inte skulle komma.
Vet inte hur jag ska bära mig åt för att alla ska bli nöjda...

Dagens Sälen

Så här ser det ut i Sälen just nu



Väder -9 grader
Snödjup 57 cm
Liftar 26 av 84
Pister 24 av 113

Ska bli härligt att komma iväg. På lördagnatt smäller det :-)

Julegaver och T-järn

Var och handlade ett T-järn till vår ytterdörr idag. Ser ut så här:



Var tvungen att köpa ett eftersom vi haft påhälsning två gånger och vågade inte chansa på att åka bort en hel vecka utn nån åtgärd. Så detta är en lösning tils vi kan byta ytterdörr...

På samma shoppingtur sprang Diza och jag på dessa två sakerna oxå. Diza blev helt såld, så jag tänkte varför inte...
Så därmed blev det två julklappar till, känns bra för jag hade inte handlat färdigt til Diza.
Men dessa sakerna blev det i alla fall


En prinesess-målarlåda... 

och en prinsess-spegel till hennes rum.

Hon kommer bli överlycklig för jag är övertygad om att hon har glömt det tills julafton.

Nä, nu kallar sängen på mig. Natti natti...

Dagens Diza

Idag när jag hämtade Diza på dagis så fanns det en flicka, vars mamma kom precis innan vi gick, som ville leka med Diza. Det tyckte jag var OK, fast vi kunde inte idag, och de kunde inte resten av veckan. Men vi kom överrens om att de skulle ringa när vi kommit hem från semestern. Diza blir så glad nä nån vill leka med henne. Jag kan inte fatta att min lilla flicka blivit så stor att hon vill leka med kompisar ;-)
Den andra flickan var lite större än Diza, men alla barnen på dagis tycker att Diza är rolig att leka med, hon är ju ganska "stor", lite lillgammal ;-) Men samtidigt väldig rolig. Jag var inte helt säker på vad flickan hette, så ja tog fram klassfotot så Diza kunde bekräfta vad hon hette. Sen gick vi igenom alla barnen i dagisklassen. Hon kunde allas namn utom en som hon inte kom ihåg, jag blev imponerad.

När Diza skulle gå och lägga sig idag så ville hon se en film , jag sa att det var OK och frågade vilken film hon ville se. Då tog hon upp Ett Päron Till Farsa Firar Jul (en film som Ola och jag brukar se varm nu på julen). Så frågade jag: Ska du verligen se den?
- Jaa, sa hon. Den är looolig...
Jaja, sa jag. Och tänkte hon ser väl en liten stund på den.
En halvtimme senare hör jag små trippande fotsteg på ovanvåningen. Hon tittade fram och sa: Nu har jag sovit...
Så fick jag förklara för henne att hon skulle sova hela natten, följde med henne upp och stannade tills hon somnat.

Ibland blir jag så förvånad över hur stor hon blivit. Jag menar här kommer hon med en vuxenfilm (förvisso en väldigt rolig, barnvänlig och julig med tomtar o dy.) på engelska, som hon inte förstår något av och tittar på den hela tiden utan att byta...
Hon är inte klok, mitt lilla troll :-) Jag är så glad att jag har henne. Hon tillför ljus och glädje till min för tillfället så dystra och sorgsna tillvaro.

 

Mammas lilla solstråle!

Så här blev julkortet...

...som jag beställde idag. God Jul!





Ska strax gå och lägga mig, hoppas jag somnar direkt...













Nytt boende

Sitter just nu nere hos mor och far. Diza och jag ska nog äta här, sen ska vi hem och duscha och beroende på om jag somnar i tid idag ska jag till skolan imorron. Somnar jag inte förrän så sent som jag somnat den senaste veckan så finns de viss risk för att jag inte hör klockan imorron.
Jag vet att det beror på alla dåliga nyheter som jag fått på sistone, ligger och tänker och grubblar, det är därför ja har svårt att sova...

I alla fall, det var inte det jag skulle skriva om. Jag skulle visa hur vi ska bo på skidsemestern tänkte jag. Vi bytade boende idag (en vecka innan avfärd :-)) eftersom det vi hae bokat först kände vi nu att det var för litet.
Nu ska ju brorsan också med så vi är ganska många.



Och detta var den enda bilden jag kunde få fram. Får helt enkelt ta massa foto där uppe istället. Skulle först bo på skilodge men bytade till dessa istället för de var en hel del större.

Julkort

Har precis beställt julkort på internet. Är supernöjd hoppas bara att vi hinner få dem innan vi åker denna helgen...
Tänkte även att vi skulle beställa bröllosfoto där (har fortfarnade inte skickat ut tackkort). Jag har lovat at de ska komma innan året är slut så vi får nog lägga på ett kol. Vi kan bara inte bestämma oss för något foto...

Kunde inte somna inatt heller... Ligger vaken till tre- halv fyra, och det har jag gjort den senaste veckan...
Är ändå så j#kla trött. Jaja, det bli väl bättre, om inget annat så när vi är och åker skidor...*längtar*

Middag hos syrran

Igår hade jag en ordentlig migrän och kunde minsann inte somna. Tog en migräntablett men somnade inte förrän klockan var närmre halv fyra på morronen...
Vilket resulterade i att vi sov länge idag.
Så vi gick upp jag stack till gymmet och Ola och Diza till svärmor och svärfar. Sen åkte jag ner där en sväng, sen stack vi till mor och far. När vi va där ringde syrrabn och bjöd dem på mat, så sa jag: Jaha nänä, då kommer inte vi hit ikväll då :-)

Så nu ska jag i duschen sen ska vi ner till syrran hela klanen och käka (för brorsan är också där)...

Ska bli trevligt!

Ha de, peeps!

Hängig

Mår så här :-(

CW Promo

Hittade en promo för Januari för kanalen CW i USA. Nu har de flesta programmen juluppehåll så de gör lite reklam för vad som komma skall. Det bland annat One Tree Hill, Gossip Girl, Smallville, 90210 och Supernatural.
Jag var bara tvungen att lägga upp den här på bloggen. De som brukar följa Supernatural gillar säkert detta. Håll ögonen öppna vid 0.40 minuter, jag asgarvade...


Anekdoter

Nu har det inkommit lite fler anekdoter från de där småmänniskorna. Jag glömmer alltid bort att skriva in det här, men nu så kom jag ihåg några.

Häromdagen när vi passade brorsan barn så hade Ola bakat lussekatter. De var sugna på något och det var en stund tills maten var färdig. Då föreslog vi att de kunde ta varsin lussekatt. Vi frågade båda om de gillar lussekatter, varpå pojken (N) tittade med stooora hundvalpsögon på oss och sa lite förtvivlat: "Jag äter inte katt!"

Igår när Diza och jag satt i soffan och mös så såg hon en bild på nudlar och frågade vad det var för något. Så svarade jag att det var nudlar. Så började hon att öa på det ordet, hon tyckte det var svårt. Men efter många försök så klarade hon det.
Sen kom en bild på kyckling, hon frågade och jag svarade att det var kyckling. Så sa Diza efter en stunds funderande:
- Mm... Pappa går på syllingaben (kyllingaben)
Något som morfar lärt henne, som tydligen fastnat.

Nu nyss så bad jag Ola att ta en lussekatt till mig och han tog en till sig själv. Diza ville inte ha denna gången men hon frågade sin pappa: "Gillar du kissekatter?" (lussekatter)
 

Brandworld

En Det har öppnat en affär i Lund som heter BrandWorld. De säljer märkeskläder "billigt" (eller till normalpris för oss studenter). Jättesnygga kläder och träningskläder.
Diza och jag körde inom en sväng där idag, mest för att titta men jag hittade faktiskt ett par saker som vi behövde. Sen hittade jag ett par saker som jag vill köra in och handla SNART!!!

Det vi köpte blev i alla fall;


En mössa till Ola (märke PolarTech)


En mössa till mig passar till mina skidkläder ;-) (Märke Seger)


Diza fick en Prinsess- resväska som hon använda när vi ska till Sälen
(Märke Disney Pricess)

Allt till ett extremt bra pris!

 


Tävling

Jag är med i en tävling om en personliga almanacka.
Syrran har haft en de ser ut så fast designade efter din stil



Var med och tävla du också!
Tävlar gör du genom att klicka på bilden nedanför


Skolan

Vet inte om ja ska gå till skolan imorron...
Vet inte om jag pallar. Men jag ska bara gå nästa vecka sen missar jag de två sista lektionerna eftersom vi ska till Sälen. Sen efter jul har vi tenta så ja missar redan mycket. Var ju hemma i tisdags oxå... 
Får fundera på det ikväll, ringa min klasskamrat sen och snacka med henne. Får väl se hur jag känner i morgon bitti. Kanske går halva dagen... 

Julhandlat!

Idag har mor, far, Diza, syrran och jag varit ute och julhandlat. Det har varit riktigt mysigt med en familjedag.
Det blev två julklappar och sex ramar (som ska användas till julklappar).
Sen lite julklappspapper men det var mest fönstershopping. Men det har varit en mysig dag, vi har varit på Jysk och Plantagen bland annat...


myspace layout codes

Precious

Ett riktigt bra band som troligtvis kommer att gå långt!
De har redan åstadkommit mycket och spelat på många ställen bland annat Hultsfred. De har funnits sedan 2006 och har redan släppt tre skivor.  Bandet består av fyra killar från Trelleborg.
De heter Precious Klicka på deras namn här bredvid för att komma till deras sida. Där kan ni lyssna på deras musik. Jag kan tipsa er om Smoking Guns (Grym) och Ten Floors Up.


Presentkort på H&M och Gina tricot!!!

Jag har gått med i något som heter GratisKläder. Det går i princip ut på att man ska amla poäng genom att besöka sidor eller värva folk. När man kommer upp i ett visst antal poäng så får man ett presentkort i den av ovanstående affärer man väljer.
Jag brukar vara väldigt skeptisk till sånt här så jag bevakade andra som blev medlemmar för att se om de verkligen fick några presentkort, och det fick de!
Nu har jag själv snart kommit upp i så pass många poäng att jag snart kan beställa mitt första presentkort!!!

Det är helt gratis, inget att förlora! Klicka här för att bli medlem och få 50 poäng direkt vid anmälan!


11 dagar and counting

Idag är det 11 dagar kvar tills vi ska till Sälen.
Det kommer att bli en välbehövlig paus ifrån verkligheten, riiiktigt skönt med semester ;-)
Var inne på deras hemsida för att se hur det ser ut däruppe. Jag blev inte besviken...
Denna bilden är tagen klockan 20.00 ikväll i Gustav- backen;



Det är bara ♥ Det ska bli så skönt! Längtar...

Nä se det snöar...

Nu snöar det!
All den snön som kom för ett par veckor sen har så klart regnat bort. Och idag när jag kom hem så precis när jag kommit innanför dörren så började det ösa ner snöblandat regn. " Ja, det var ju roligt" tänkte jag.
-Ska det aldrig sluta regna? Varför kan det inte snöa istället?, sa jag.
Så sa Ola; det skulle snöa i eftermiddag.
Jovisst, tänkte jag.

Och nu så! Det snöar! Stora underbara flingor! Hoppas bara det håller i sig, men det känns inte tillräckligt kallt för att det ska göra det. Men jag ska hålla tummarna. 
Behövs lite uppmuntran nu när allt är grått och tråkigt... 

Redovisning

Idag var jag snabbt inne i skolan och redovisade. Sen åkte jag hem igen eftersom Ola skulle och jobba och Diza är hemma med ögoninflammation och förkylning.

Redovisningen gick bra. Så bra som det kan gå, nervös som bara den, jag kommer aldrig att vänja mig vid det. Vi har ändå redovisat MYCKET under denna utbildningens gång, så tre månader till ska jag väl klara.
Killen som opponerade på mitt arbete var snäll tyckte jag. Men han sa uppriktigt att där inte fanns någon negativ kritik, men eftersom man MÅSTE säga nåt så sa han att jag kunde lagt till en karta med zon-indelningen för att förstå det bättre. Annars var allt bra.
Så fick jag frågan varför jag valde att ha praktiken där, så förklarade jag det, och sa att de var jättesnälla och glada att ha en där. Så sa vår handledare; Ja, och de var verkligen JÄTTENÖJDA med er (mig och min kompis). Så sa jag; Ja, och de sa at de skulle få användning av mitt projekt så det ar roligt!
(Jag tänkte, äh va fan, inte varje dag man kan skryta ;-))

Jaja, nu är det avklarat i alla fall...

Nu är det jul igen...

Tänkte visa vår 1 advent i bildform. Trots att det var officiellt julstädning, så var det en jättemysig dag hemma hos oss. Jag stod med vårt berg med tvätt hela dagen, Ola putsade fönster och bakade och Diza diskade. Detta var bara lite av vad vi gjorde den dagen. Men det var i alla fall full aktivitet hemma hos familjen Strandqvist hela dagen.

LUSSEBAK!

      




SEN VILLE DIZA DISKA... VÅR LILLA HJÄLPREDA ♥
 
 

FÖRSTA PLÅTEN MED LUSSEKATTER! MUUUUUMMMMMS...



MINA KONSTVERK...


KVÄLLSMYS! I soffan med lussekatter, pepparkakor och julmust. På TV:n rullade klassikern (som vi alltid ser varje jul) Ett Päron Till Farsa Firar Jul.


En julsaga

Bjuder på min favorit julsång. Idag är en mysdag, då vi bara (jag och Diza) är hemaa och tittar på julfilmer. Jag ska försöka få färdigt min opponering och skicka in den till skolan, sen får jag ta itu med min redovisning som jag ska göra imorron eftermiddag.
Här kommer sången. Det är Håkan Hemlin och Ainbusk;

Vattnet igen

Innan vi grävde den nye brunnen så hade vi ganska mycket kalk i vårt vatten. Men det gick helt klart att dricka!
När vårt vatten försvann, och var borta i tre veckor, var man helt knäckt för ; ja, det är väldigt påfrestande. Det enda man önskade sig var rinnande vatten igen.
Nu har vi grävt en ny brunn och har äntligen rinnande vatten igen (som jag tidigare berättat). Det enda abert är; det går inte att dricka...
Där är så mycket järn i det. Faktum är, att där är så mycket järn i vattnet att det luktar järn. Det blir gula fläckar inne på toaletten i vasken, i toan och i badkaret. Ser äckligt ut och är supersvårt att få bort...
Så nu måste vi lägga mer pengar på att sätta in en reningspump vid den vanliga pumpen. VI har vatten och det är bra men det är ALLTID nåt.
Jaja det ordnar sig säkert. Vi ska även skicka in vattenprover, ska försöka a tag i det denna veckan. 

1 December

Jag försöker fortfarande ladda upp bilder från vår mysiga 1 advent igår. Men det funkar inte så det får vänta lite till.

Första December idag. Ingen bra dag alls. Faktum är att den är så illa att jag kommer minnas den resten av mitt liv. Vill inte säga mer eftersom jag egentligen inte vet nånting. Men just nu är det jobbigt. Men utgången på detta kan bli hur som helst.
Väntar på svar... 

Irriterad!!!

Det har tagit mig HELA J-VLA kvällen att försöka ladda upp foto här. Det gör mig skogstokig att det inte funkar!!!
Nu har jag fått upp några foto i alla fall. Men jag kan inte berätta allt...

Igår, lördag, var en lugn och skön dag. Vi sov läääänge, hela familjen. I och med det så gick dagen väldigt snabbt. Jag fick åka och stressträna, eftersom vi skulle iväg och handla innan klockan blev för mycket.
Efter träningen åkte jag hem och duschade och gjorde mig iordning. Och Ola och Diza gjorde sig också iordning.
Diza fick på sig sina nya kläder som hon fick när hon fyllde år. Då blev hon så här söt!

Prima ballerina!
 

Sen åke vi till affären. Jag skulle ha en mascara, en tröja till hippiefesten och sen skulle vi handla upp presentkorten vi fick från Olas jobb i bröllopspresent.
Tröjan jag ska ha på hippifesten tillsammans med jeans och en mockaväst med fransar ser ut så här:


Singoalla blus från Indiska

Sen hade vi lite svårt att bestämma oss för vad vi skulle handla för presentkorten, var inne på finglas, eller höganäs tallrikar, knivar eller kastruller.
Till sist bestämde vi oss i alla fall för ett grill-gjut-järn. Det bra-iga med det gjujärnet är att det går att använda på inductionshällar (annars hade vi såklart inte köpt det ;))
Det är i alla fall ett fint järn. Där blev lite mer pengar över och för de köpte vi ett litet rivjärn, ett sånt man kan riva vitlök och sånt på.

 
Grill-gjut-järn från Inspiration.

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!