För Twilight älskare...

Hittade en sneakpeek på nätet för den nya Twilight filmen; Eclipse, som har premiär 30 juni.

För oss som läst boken så vet vi ju att det utspelar sig inte riiiktigt så här. Men än har jag inte blivit besviken på Twilight filmerna, så det blir jag nog inte av den kommande filmen heller.



Tjingeling!

Graviditetsvecka 26

Idag är det måndag och med det har jag även gått in i en ny graviditetsvecka.

Här kommer info om vad som händer under denna veckan!





Tjingeling!


Hektiskt vecka!

Denna veckan (och nästa...) är en hektisk vecka!
Idag var jag hos tandläkaren med Dizen. Det gick väldigt bra, hon var jätteduktig! Hon tycker det är jobbigt och gnäller mycket innan vi kommer dit, men väl där är hon superduktig. Nu har vi bara en gång kvar, sen tror vår superduktiga tandläkare att det räcker.

På onsdag fyller Ola år, så då är det kalas för hela slanten. måste dessutom åka och fixa present innan dess. Något jag inte hunnit än.
På torsdag fyller syrrans ena tös år, måste även åka och fixa present till henne...
Dessutom ska jag till barnmorskan samma dag.

Nästa vecka har tandläkarbesök, doktorsbesök och frisörbesök. Det är fullt ös hela tiden känns det som...

Tjingeling! 

Ändrar lite...

Om ni följt bloggen så ser ni att jag håller på att ändra lite i den. Just nu har jag ändrat bakgrunden och nyansen på ramen...
Kommer nog att ta ett tag att bli helt färdig, men ska försöka mig på att göra en minimakeover och städa lite i bloggen.
Ha tålamod :-)

Tjingeling!


Diza bakar!

Idag lovade jag Diza att vi skulle göra chokladbollar ;-)
Hon blev överlycklig och vi slängde ihop en snabb smet innan maten, sen åt vi några till efterrätt.

Så enkelt och supergott..


Diza med prinsessdiademet på sned ;-) Ser ni spåren runt hennes mun, där har nog smitit in ett och annat finger ;-)

Hon älskar att dona i köket. Baka och laga mat precis som pappa :-)
Diza var så duktig och plockade av allt från bordet efter maten. Sen satte vi in i kyl och diskmaskin.
Är så stolt :-)

Håll tummarna för oss imorgon, då ska vi till tandäkaren för näst sista (det vill sägas om allt går bra imorgon) gången. Vi har övat idag och det gick ganska bra...

Tjingeling! 

Grattis alla mammor...

...idag ska ni firas för att ni är just mammor! För att ni har barn ni älskar och som älskar er tillbaka :-)

Idag vaknade jag FÖRST, hur ofta händer det liksom, så jag gick upp och därmed kunde jag glömma frukosten på sängen. Men min familj gick upp strax efter mig och Ola körde och handlade frukostbullar.
Sen fixade och donade Ola och Diza i köket och jag fick inte gå dit ;-)
När det fixat färdigt kom Diza och hämtade mig och så skulle jag hålla henne i handen och blunda hela vägen ut i köket ;-)
I köket var det framdukta för smarrig frukost och dricka upphällt och när jag ätit en stund smög Diza och Ola ut och hämtade mina presenter som de köpt.


Pretty- Elizabeth Arden Både parfym och bodylotion

Jag hade nämnt vid något tillfälle att jag skulle önska mig en ny parfym sen när jag fyller år, och till min förvåning hade Ola lagt det på minnet. Han brukar glömma sånt annars... ;-)
Tack mina älsklingar! En ny, fräsch och somrig doft för mig att bära!

Sen körde vi och lämnade Diza hos momor och sen körde Ola och jag och handlade mer fika som vi skulle ha med oss till mamma. Sen körde vi hem igen, och Ola började trimma och jag klippte gräset. Det får jag lida för nu, för nu kan jag knappt röra mig...
Det, också drog jag ogräs på vallen igår, det tillsammans med gräsklippning idag var visst lite för bra för mig. Bara för att jag vill hjälpa till och få saker gjorda här hemma och inte läna allt till Ola...

Sen var det fika hos mamma. Pappa låg sjuk i feber och frossa så han kom bara och tog en bulle sen gick han och la sig igen. Mamma fick en lång kofta som hon önskat sig :-)
Då kom Diza med en till present till mig, en teckning med en huvudfoting på ;-)
Hon hade till och med slagit in den!

En riktigt mysig dag och en helg som vi har fått gjort lagom mycket på!

Tjingeling!
 

Årets första utomhusdopp

Idag tog Diza årets första utomhusdopp. Inte avsiktligt förstås...
När jag kom hem från jobb hade Diza andra kläder på sig. Så jag frågade varför. Då sa hon att det var för att de andra blev blöta när hon trillade i vattenmöllan...

De hade utedag idag på dagis. De hade varit nere vid vattenmöllan, som vi kallar det. Det är i själva verket ruiner efter den gamla vattenmöllan som stod där, nere vid ån intill skogen.
Barnen hade stått och håvat vid ån och Diza sa nåt i stil med att hon inte nådde håven eller något liknande. Så hon trillade i. Som tur var var en av fröknarna (heter det fröken även om det är en kille?) framme och "fiskade" upp henne med en gång, men hon blev ju dyblöt ända upp till bröstet.
Vet inte exakt vad som hänt eftersom det inte var jag som hämtade, får väl höra imorgonbitti. Nu har jag bara Dizas version...

Kunde inte låta bli att skratta när hon berättade det. Tur att de gick så bra att man kan skratta åt det förstås.

Tjingeling!   

Dagens Diza! Jeanstights, hello kitty tröj...

foto0225 (MMS)

Dagens Diza! Jeanstights, hello kitty tröja o glitter diadem. Hon har själv fått hjälpa till att bestämma vad hon skulle ha på sig ;-) Tjingeling


Idag fick bebisen kläder

På lunchen var jag och bytte Diza tights som jag köpte igår. imorse upptäckte vi att där var hål i dem, så det var bara till att byta.

Jag tog ju givetvis en runda till babyhyllan också. Jag var ju ändå där...
Det var då jag såg den ;-)



Är den inte söt? Body och byxa ;-)

Tjingeling!

Sommarfest

Idag ska vi på sommarfest på Dizas dagis. En sorts avslutning för sommaren, fast man egentligen inte slutar som de gör i skolorna.
På sommarfesten brukar föräldrar och syskon komma och grilla, lyssna på när barnen sjunger och så ger vi presenter till fröknarna.
Brukar vara ganska trevligt.

Ola slipper undan idag, så jag har lurat med mig syrran istället ;-)
Inte roligt att gå ensam tycker jag...

Imorse fick Diza själv bestämma vad hon skulle ha på sig. Det blev en lila halterneck klänning och rosa tights. Lika bra att hon får börja vara med och bestämma, så man slipper det gråtandet och tandagnisslet varje morgon.

Angående könet på bebisen som kommer till oss om ca 3,5 månader...
Var ju inte så många som gissade...
Här kommer min gissning. I början trodde jag starkt på en pojke. Men när jag låg på första ultraljudet fick jag en så stark känsla av att det är en flicka, vet inte varför.
Tyvärr så vill inte den lill* rackaren visa vilket, så därför gör jag en okvalificerad gissning på flicka ;-)

Tjingeling!

Snabb shopping

På lunchen var jag ute på en väldigt snabb shoppingrunda. Rundan bestod av en affär där jag skrafsade till mig vad jag behövde (och lite som jag INTE behövde).

Jag var i desperat behov av ett par mammabyxor, helst ett par svarta sådana. Så jag hittade ett par svarta linnebyxor!
Ingen runda är komplett utan att Diza får ett plagg. Hon är ju så rolig och så tacksam att handla till ;-) Denna gången blev det dock bara ett par vita tights, Diza hade aldrig klarat sig utan sina tights...
Sen en sak jag INTE behövde men jag har gått och tittat på den så länge så nu var jag bara tvungen.
 En barbapapa body till syrrans lille grabb. Ljusblå med korta ärmar (syrran har gnällt över att hon inte har någon kortärmad body till lillgrabben) och alla barbapaporna på, ungefär såhär;

Fast i body då. Tyvärr fanns den bara från strl 62 och upp, annars hade jag köpt en till vår lilla bebis också. Den lill* stackaren har bara fått ett plagg hitintills. Det är bara för att antingen är det flickigt eller så är det pojkigt. Och helt ärligt så har jag inte hittat några riktigt söta småkläder. De är bara neutrala (=tråkiga)...

Tjingeling! 


Ett liv fyllt av sång!

I vår familj älskar vi musik. Farfar spelade alla olika sorters instrument bl.a bas och tvärflöjt men framförallt gitarr. Han spelade även i ett band, det var så han träffade farmor ;-)
Pappa har spelat i (olika) band under en väldigt lång period av sitt liv. Hans band spelade på både syrrans och mitt bröllop. Pappa spelar munspel, piano, dragspel och framförallt gitarr.
Syrrans töser spelar fiol, själv spelar jag piano och lite gitarr. Mina fastrar kan spela gitarr och mamma lite med tror jag.

Man kan kort och gott säga att vi älskar musik och olika instrument. Så hela sitt korta liv har Diza haft musik runt om sig. När hon var riktigt liten satt hon och lyssnade på morfar när han lirade med sitt band, för det gjorde det hemma på gården. Hon spelar och sjunger med morfar när han tar fram gitarren.
Ända sedan vi var små har vi haft "sångkvällar", d.v.s pappa tog fram gitarren och vi sjöng tillsammans allihopa, även våra gäster.

Detta ha resulterat i en Diza som älskar att sjunga ;-)
Hon sjunger till allt på svenska, engelska, danska osv(fast kanske inte med helt rätt ord då)! Hon sjunger till reklamjinglar, inledningar på tv-program och popmusik. Hon älskar att dansa och uppträda, fast hon blir lite blyg när hon ser att vi tittar.

Anledningen till att jag började reflektera över detta var att hon igår sjöng en ny sång, och en annan ny sång idag som jag aldrig hört henne sjunga innan. När man lär henne en ny sång så fastnar den nästan direkt i hennes lilla huvud, hon har verkligen gehör.
Idag på vägen till dagis sjöng hon med i låten Natteravn med Rasmus Seebach. Jag har aldrig hört henne sjunga på danska innan...

En dag ska jag lägga in ett filmklipp på när hon sjunger :-) 

Tjingeling!

We are the fallen

We are the fallen är ett band som spelar gothic metal i Evanescence stil.
Bandet består av f.d American Idol deltagaren Carly Smithson, Marty O'brien och f.d Evanescence medlemmarna Ben Moody, John LeCompt och  Rocky Gray.

Bandet bildades 2009 och den 22 Juni 2009 lanserade bandet sin hemsida där folk kunde ladda ner deras första singel; Bury me Alive, från debutalbumet Tear The World Down.
Albumet släpptes i UK den 10 maj och i USA den 11 maj nu i år.
Just nu turnerar de i USA tillsammans med finska HIM. Efter den turnén ska dem vidare på en turné på 14 städer runt om i Europa och USA.
Deras debutkoncert hölls den 23 mars i år, inför en publik på ca 200 pers på King's College i London, England.



We are the fallen- Bury me alive



Tjingeling!

Graviditetsvecka 25

Idag gick jag in i vecka 25 :-)

Det närmar sig sakta men säkert. Här kommer info:





Tjingeling!

Idag har vi röjt!

Igår satte vi oss ner och gjorde en lista på vad som ske här hemma nu under ett par månader framåt (a'la arga snickaren). Jag får lite panik om vi inte strukturerar upp och planerar vad som ske och när det ska ske. Så vi kan förbereda och köpa hem så mycket som möjligt så det bara är att sätta igång när vädret tillåter och när vi kan få hjälp (de gånger vi behöver det vill säga, till de riktigt stora projekten).
Vi skulle börja med att röja runt containern som står och tar plats på pakeringen. Det går fort, tänkte vi. Gör vi på en dag. Men... Det hela började med att HELA familjen sov mycket längre än vad vi brukar. Efter frukost (eller brunch rättare sagt) fick Ola köra och köpa en tigersåg. Under tiden stack jag till mormor och morfar och ämnade Diza, hon skulle leka med sina kusiner som var där.

När jag kom hem var Ola redan hemma och batteriet till Tigersågen låg på laddning. Vi började röja och elda så mycket vi kunde där ute medans vi väntade på batteriet.
När det gått några timmar och det inte fanns något livstecken i batteriet körde jag med det till pappa, som konstaterade våra farhågor, det var något fel på det. Otroligt, helt sprillans ny tigersåg och vi får åka och lämna tilbaka den imorgon! Innan vi överhuvudtaget använt den...

Vi la även ut en annons på Blocket, där vi skänkte den stenen som bara har legat där hur länge som helst. Vi använde en bråkdel när vi la gången utanför dörren, sen har resten bara stått.
Det verkar som om vi blir av med en hel del sten imorgon för det är en del som ringt någon skulle komma i morgon förmiddag när vi är på jobb :-)

Jag gjorde currybiffar till en väldigt sen middag...
Och jag har fått tvättat tre maskiner tvätt idag. Är ganska nöjd med dagen, men vi hade ju lätt hunnit mer om den förbenade tigersågen hade fungerat...
Nu ska jag gå och lägga mig. Hoppas verkligen att fogarna är snälla mot mig imorgon, för jag har redan ont. Det är straffet för att jag inte kan låta bli att hjälpa till här hemma. Känner att jag måste, för det kliar i fingrarna på mig om jag bara tittar på, eftersom man vet hur roligt det är att se resultatet :-)  

Ska lägga in bild när vi kommit lite längre ;-)

Tjingeling!


Diza i väntan på att fotbollen ska börja! ...

foto0222 (MMS)

Diza i väntan på att fotbollen ska börja! Njuter av vädret trots det inte finns någon sol. Tjingeling!


Planer för lördagen

Denna helgen är det sagt att det (äntligen) ska bli fint väder. Vi är inte bortskämda med fint väder på helgerna här...
Fint väder= fixa vid huset!
Försökte komma överrens om vad vi ska ta tag i först, det lutar åt trädgårdsarbete, men jag är ganska sugen på att påbörja arbete på staket...
Tror inte att Ola är lika sugen på det. Det är rätt mycket staket som ska byggas. Det är inte det lilla vanliga staketet, utan det är högt dubbelt staket, som ska fungera som insynsskydd och bullerplank. Så det är mycket arbete med det.

På vår att göra lista (för sommaren) står det:
1. Fasaden SKA bli färdig
2. Staket
3. Trädgården

Man får ju passa på med uterenovering på sommarhalvåret :-)

Jag önskar bara att jag kunde hjälpa till mer, men denna dumma dumma foglossningen gör att jag knappt kan röra mig vissa dagar. Som idag, det har successivt blivit värre och värre under dagen och nu ikväll är det så illa att jag knappt kan röra mig. 
Har dessuom mått väldigt konstigt de senaste dagarna. Febern har kommit och gått, likaså illamående och värk. Har varit hemma igår och idag och vilat. Hoppas att det bara är något tillfälligt...

Tjingeling!

  

Första magbilden

Lägger, efter många funderingar och tvivel, in en magbild som jag tog idag.
Jag är nu i 6 månaden och vecka 23+4 (altså vecka 24).


Ballongen, vissa dagar är den stor andra lite mindre ;-)    

Tjingeling!

Tävling hos Nelly.com

Nelly.com har en tävling för alla mammabloggare. Tävlingen går ut på att matcha mamma och barn outfits, man kan vinna ett presentkort på 5000 kr, men alla som är med är vinnare efterso man får ett presentkort på 100 kr bara man är med i tävlingen ;-) 

Jag gjorde två olika matchningar, men eftersom jag inte vet om man får göa mer än 1 outfit så fick jag välja...
Jag tog hjälp av Ola som valde denna matchningen. Sen tänkte jag; "Vilken outfit hade Diza gillat bäst???"
Hon hade nog valt samma som Ola. Så fast jag nog hade valt den andra matchningen, så lyssnar jag på min famij i detta fallet ;-)

Mitt bidrag till Nellys tävling:


Klicka HÄR för att komma till Nellys tävling!

Tjingeling!

Hemma och sjuk

Igår körde jag hem från jobb strax efter 2 efter att ha kämpat mig igenom dagen. Kände mig konstig, nästan febrig kvällen innan och hela gårdagen var full av värk och feber.
Eftersom det kommer och går så bestämde jag mig för att vara hemma och vila idag också.

Idag skulle Diza på teater med dagis efter det skulle de grilla hamburgare. Av någon anlednng ville inte Diza det, utan hon hade bestämt sig för att ta med sig egen mat, i form av pannkakor. Igår tänkte jag: "Jaja, vi får se imorgon, hon kanske glömmer det..."
Men imorse när det var dags att åka så berättade Diza att hon tagit fram en låda till pannkakorna, så tjejen hade INTE glömt.
Då hade jag inte hjärta att säga nej, så givetvis fick hon med sig ett par pannkakor ;-)
Hennes fröken tyckte också att det var lite gulligt/roligt, för hon sa. "Ja, men vad bra!" med ett leende på läpparna *hihi*

Tjigeling!

Hollywoodfruarna

Jag var tvungen att titta på Svenska Hollywoodfruar igår. Men varenda en av dem fick mig att skämmas på deras bekostnad minst en gång!
Ändå kan man inte låta bli att titta...

Som när Maria Montazami skulle berätta vad hon menade med att män inte skulle dammsuga osv. För "män är sotra och starka och vi kvinnor är lite mjukare.."

Eller när Anna Anka sa att hon inte sagt något hon skäms för i TV. Eller att hon sagt inte så vänliga saker om de andra fruarna...

Eller varför inte när Agnes Nicole Winter visade bitar av sin "film" och spelade upp lite av sin "låt" som ska lansera hennes nya "karriär". Det fick mig nog att skämmas allra mest. Skämmas och tokskratta ;-)

De andra två är bara allmänt pinsamma, gillar de inte. Tycker ju definitivt att Maria Montazami och Anna Anka är mest underhållande att titta på. Trots deras snedvridna syn på kvinnan och mannen. 
Undrar varför man måste titta? Det måste vara för att de lever ett liv som är så långt ifrån ens eget som det bara kan bli.


Hahaha Agnes Nicole... Du får mig att skratta bara jag ser dig :-)

Tjingeling!

Växtvärk!

Just nu är det ganska jobbigt att vara gravid. Jag har typ växtvärk i magen, foglossning och jösses vad jag är trött.
I morse vaknade jag kvart över sju... Jag ska köra halv åtta...
Som tur var så hade jag inte Diza att väcka och köra med till dagis imorse, utan jag kunde bara köra raka vägen till jobb. Inte världens bästa dag att ha leverantörsmöte på kanske, men det gick det med ;-)

Foglossningen är just nu fruktansvärd men jag biter ihopa och använder mitt bälte, fast det inte hjälper så mycket som jag skulle vilja.
Känner mig redan stor som ett hus också...

Nä, nu ska jag sluta gnälla ;-)
Det ska bli skoj med en liten bebis!

I fredags var jag och shoppade med kompis H. Det blev en t-shirt och en skjorta från Esprit till Ola. Jäkligt snyggt om jag får säga det själv. Egentligen skulle han få det i present men det var så snyggt att jag var tvungen att ge honom det direkt.
Diza fick ett par jeanstights och en cerise längre tröja med uppvikta ärmar. Visade en bild ett par inlägg tillbaka. Dem har snabbt blivit hennes favoritkläder. Hon älskar att gå i tights och då tänkte jag att jeanstights ser lite mer klätt ut, så då kan hon bara ha en vanlig tröja till om hon vill.
Själv fick jag ett vitt oversize linne, en oversize kofta vit med svarta ränder och en oversize ljusblå skjorta/tunika. Allt från Gina Tricot. Jag är supernöjd med koftan ;-) 
Tur att oversize är mode nu, fast man ser ju ut som en vandrande fotboll i det just nu...

Nä, nu är det snart Svenska Hollywoodfruar!

Tjingeling!  

Graviditetsvecka 24

Hej hopp,

Här kommer info om graviditetsvecka 24.



Tjingeling!


Lat lördag

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Det måste vara vädret som gör det...
Regnet har öst ner heeeela dagen.
I förmiddags kom mina föräldrar och syrran och hennes barn och fikade hemma hos oss. Det blev frukostbullar och kladdkaka ;-)
Just nu sitter vi hemma hos mina föräldrar och ska alldeles strax spela rubriker, ett spel vi brukar spela när vi träffas allihopa. Och det blir alltid likadant liv, men det hör ju till ;-)
Vi har dessutom gjort hemmagjord pizza. Alla tog med sig vars ett eget kit, sen gjorde vi våra egna med det vi ville ha på, så blev det ett litet "pizza-smörgåsbord" :-)

Nä, nu börjar snart spelet!

Tjingeling!

Dagens Diza! Nya kläder från hm. Jeanstigh...

foto0220 (MMS)

Dagens Diza! Nya kläder från hm. Jeanstights o lång tröja och (givetvis) klämmor.


Tji fick jag...

Jaa, där fick jag för att jag sa att "nu måste sommaren vara på väg...bla bla bla" igår. Hela dagen det varit grått och öst ner regn! Det har liksom aldrig blivit riktigt ljust... Tråkigt...
Jag skulle gå tidigare från jobbet idag, men det har varit galet mycket att göra (för mig) såklart idag, så det slutade med att jag gick 20 minuter senare istället.

Diza har spenderat dagen hos sina nästkusiner E och E. Fick inte så mycke info från henne, mer än att de varit och sjungit i kyrkan med ytterligare en nästkusin I.
Men jag vet att hon älskar att vara där, så det har säkert gått bra :-) 
Ola sa att hon dessutom hade ätit jättebra idag. Det är väl lustigt att de kan äta mycket bätte tillsammans med andra barn än om hon t.ex äter hemma med oss.

Nu är det iaf långhelg, för vi har jobbat in fredagen, genom att vi aldrig jobbar halvdagar dagen innan röd dag. Det ska bli riktigt skönt :-) Vi har massor att göra, så tiden kommer nog att gå.
Känner redan nu hur skönt det är att slippa känslan av att -jag måste gå och lägga mig för att jag måste upp tidigt imorgon ;-) 

Tjingeling!

Nu måste sommaren vara på väg

För idag har jag tagit fram mina espadrillos ;-) Inte bara tagit fram dem alltså, utan jag har de även på mig.
Det är sommar *hihi*
Synd bara att det inte märks på vädret! Jaja, det kommer väl, så småningom.

Igår skulle jag göra "fattigmans-spa" när jag kom hem. Körde och lånade syrrans fotbad och oljor, krämer och filar till fötterna, tänkte verkligen lyxa till det. Tror ni jag fick det gjort? Nääedå...
Blev helt enkelt inte färdig till det.
Men idag ska jag göra det. Vi ska bara köra och handla fotbollskläder till Diza först, sen när vi kommer hem, då jäklar ska jag sätta mig i fåtöljen och fotbada ;-)

Tjingeling!

Graviditetsvecka 23

Idag gick jag in i vecka 23! På onsdag är det EXAKT 4 månader kvar ;-)
Som om det inte vore nog så är jag ledig torsdagfredag denna veckan! Det är bra för jag känner i kroppen att jag behöver ta det lite lugnt. I helgen var foglossningen så illa att jag knappt kunde ta mig ur sängen...
Det var lite bättre idag, men har ont i magen istället, det ska aldrig vara helt bra...

Info om graviditetsvecka 23:



Tjingeling!


Kort lördag!

Jösses vad denna dagen gått snabbt!!
Diza och jag åkte på fotbollsträning i förmiddags, samtidigt åkte Ola iväg med några arbetskamrater för de skulle in och se MFF-Åtvidaberg (en match som di blåe vann för övrigt ;-))
Efter träningen åkte Diza och jag till mormor och morfar och fikade. När vi suttit där en stund körde vi in till IKEA med syrran och henns lilla klan ;-)
En snabb sväng till Biltema och köpte torkarblad efter det och sen hem. Jag har hunnit städa i köket och tvätta lite och nu ska jag ut och göra lite käk.
Ska försöka få undan lite till om jag orkar sen, men kände att jag behövde sätta mig ner och ta en liten paus eftersom foglossningen gjorde sig påmind... *suck*

Tjingeling!

Jag skar mig på en osthyvel! Nu undrar kan...

foto0215 (MMS)

Jag skar mig på en osthyvel! Nu undrar kanske ni hur man kan skära sig på en osthyvel, mitt i handen (det gör jag med litegrann) men jag hade diskat den och stod och torkade den... Men inte ska väl en osthyvel vara SÅ vass?


En ticker

Nu har jag lagt till en ticker längst upp till höger. Sist jag hade en sådan var ju för att räkna ner tills när jag tog examen. Denna gången räknar den ner tills när min, Dizas och Olas bebis kommer.
Dessutom står det lite information om bebisens utveckling där under ;-)
Det tyckte jag var lite skoj!

Tjingeling!


Idag lärde jag mig ett nytt trick!



Det roliga var att jag bara satte den där utan att tänka mig för. Efter en stund kom jag på mig själv  ;-)

Tjingeling!

Boa?

Det sägs att när man är i slutet av graviditeten så börjar man boa mycket, dvs man börjar ändra om i hemmet och man förbereder osv. Har för mig att det är i slutet av graviditeten iaf.
Men kan det vara så att jag redan har börjat med det? Fast jag har ca 17 veckor kvar??
Eller är det en blandning av boa och vårkänslor? Man vill fixa till och förnya.
För jag ska säga det att just nu är inget så intressant som inredning och renovering!
Det enda jag tänker på är att jag vill förändra i hemmet hela tiden, kommer nya saker jag vill göra och sånt som vi "MÅSTE" göra ;-)

Nu på lunchen slängde jag i mig en baguett på vägen och stack en snabb sväng till Nova.. 
Letade efter den tunikan jag har visat här på bloggen tidigare;

394908

men tyvärr så såg den väldigt stor ut och jag hade inte tid att prova den. Så jag vågade inte. Men jag måste ha lite tröjor nu. Det var evigheter sedan jag handlade något till mig själv och nu har jag bara gamla (läs: slitna) kläder. Så det blev inget till mig idag.
Men som vanligt hittade jag en klänning till Diza ;-) Jättesöt var den och den kostade bara 79 kronor. Klippet tycker jag och hon kommer att älska den. Funderade även på ett par jeans tights till henne, eftersom hon älskar att gå i tights. Så hon och jag får nog sticka ut en sväng i helgen, så man får lite tid på sig att kolla. Ola ska ändå åka och titta på fotboll...

Nä, det var en tråkig runda. Så på vägen tillbaka till jobb inhalerade jag ett kexchoklad som tröst ;-)

Nä, nu är lunchen strax slut.

Tjingeling!   


Före och efter!

För ett par dagar sedan så berättade jag att jag hade beställt lite från Jotex. Paketet kom redan idag!! Dock var inte allt med, de sista saker kommer inte förrän i Juli *snyft*
Men jag jobbade med vad jag hade sålänge ;-)

Bland annat blev det två nya set med sängkläder till oss. Det ena kostade bara knappt 20kr (!!!), alltså mindre än 40 kr för ett set med sängkläder till mig och Ola. Helt okej för mig ;-)

Diza fick ett överkast till sin säng! Det blev mycket mycket bättre. Överkast gör så mycket tycker jag!
Sen blev det nya gardiner till matrummet. Det är svårare än vad man tror för vi har så himla små fönster i vårt hus och man vill ju inte att gardinen ska ta allt ljuset. Men så vill man inte vara utan gardiner heller, gardiner gör det lite hemtrevligt tycker jag, så alternativet blev skira gardiner istället.
Se bilder nedan.

 
Dizas säng! Hon älskar rosa, hello kitty och glitter... oxå fotboll då ;-)
Visst blev det fint!
 

 
Svårt att få bra bilder i motljus, men man ser skillnaden. Den till översta har jag själv sytt (det syns eller ;-)), den nedersta är ju då de nya från Jotex...

Ja, jag är ganska nöjd faktiskt :-)

Tjingeling!

Slutar tidigt

Idag slutar jag tidigt. Jag ska med Diza till öronläkaren. Hon är inställd på det så jag hoppas verkligen att det går bra idag. Hon har fått utstå en hel del stick och prover, det lilla livet, något hon hatar över allt annat...

Ingen som gissat på något kön på bebisen, så då tänker jag hålla för mig själv vad barnmorskan sa att det såg ut som...
Igårkväll sparkade bebisen som en liten fotbollsspelare. Det var verkligen full aktivitet. Det var skoj att se hur magen rörde sig ;-)

I eftermiddag, eftersom jag slutar tidigt, så ska nog syrran och jag ut och gå en sväng i skogen. För ett år sedan var vi det säkert tre dagar i veckan regelbundet. Men så blev hon gravid och fick krämpor osv så det blev inte att jag åkte ut själv och gick särskilt mycket. Sen efter det var det ju den längsta och kallaste vintern på hur länge som helst, så då är man ju inte särskilt lockad av att åka ut i skogen heller...
Men idag (hoppas jag) är det dags!

Tjingeling!

Gissningslek!

Jag har blivit beroende av snickers. Jag har ätit 2 st idag och jag åt ett igår. Måste skärpa till mig!!!
Det var så här det började förra graviditeten...

Då har jag varit på ultraljud idag igen. Denna gången flyttade de tillbaka mig igen från den 20/9 till den 17/9, så det känns som om jag lika gärna kan gå efter den 12/9 som det var sagt från början. Så vi kör på det!
Så var det då det här med könet.
Den lille rackaren låg och knep med benen och ville minsann inte visa vad det skulle bli för en liten en!
Vi tyckte oss se en liten skymt, men det var högst osäkert! Så innan jag säger vad det såg ut som får ni gärna gissa! Vad tror ni, pojke eller flicka??

Tjingeling! 

Laktosintolerans

Jag trodde att vi hade fått alla svaren på Dizas prover, men tydligen hade vi inte fått DNA resultatet än. Det visade iaf att hon var lite laktosintolerant. Hon tål vissa mjölksocker (tror jag det hette) men inte särkilt mycket.
Så nu blir det till att köpa hem laktosfri mjölk osv.

Nu har Ola stuckit och spelat fotboll igen. Sist förlorade de och gången innan det vann dem. Så vi får hålla tummarna att de vinner idag ;-)
 
Igår beställde jag från Jotex, i ett annat inlägg ska jag berätta vad det blev för något!

Tjingeling! 

Vecka 22

Då var det åter ny vecka och med det, ny graviditetsvecka.
Imorgon är det dags för nytt beök på sjukhuset, nytt ultraljud, då får vi se om bebis växer som den ska och om det är en prins eller prinsessa som ska komma till oss ;-)

Här är info om v.22





Tjingeling!

Följetången fortsätter...

Och med följetången menar jag renoveringen.
Renoveringen har de två senaste helgerna bestått av att sätta rännor. Nu är det nääästan färdigt. 
Det sista (tror jag) inte tar så lång tid, så snart är det fortsättning på fasaden som gäller. Ska bli skönt när den är färdig minsann, för det är ett så stort projekt. Sen ska den bara målas också, men det ger vi oss nog inte på själva...
När man väl står där och håller på så blir man så sugen på att fixa en massa annat också. Man ser möjligheter och det är väl tur det! När man inte gör det längre är det nog dags att sälja...

Jag har städat bilen. Den är dammsugad och avtorkad på insidan. Skulle även tvätta den och jag var och "snodde" en ån där var svap av far min, men när jag kom hem så försvann solen och det kändes nästan som det skulle börja regna ett tag där. Så det spar vi till nästa helg.

Diza har gått och fotograferat oss och sen har hon tvättat sin sparkcykel ;-) Hon blev väldigt nöjd med resultatet!
Vi har även hunnit fika en kort sväng hos mormor och morfar och köra till Byggmax 2 ggr. Eftersom vi glömde ett par grejor när vi va där så fick vi vända efter nästan halva vägen och köra tillbaka igen. Då var Ola lite sådär lagom glad ;-)

Diza visar sin konstnärliga ådra, i form av foto;

   
Pappa uppe på byggställningen. Ser de fina rännorna i bakgrunden? Kanske inte...


Diza står bako byggmaterialet till fasaden och fotar mig när jag städar bilen ;-)


Jag fick ju fota Dizen när hon var duktig med ;-)
För övrigt har hon klätt sig själv idag. Då blev det röda (genomskinliga) strumbyxor, glitterskor och strumbyxor. Försökte få på henne en kjol hela dagen, men hon vill alltid bara har tights (av något slag) och tröja ;-)

Det var vår fullspäckade söndag. Hoppas ni haft en bra söndag med!

Tjingeling! 

Denna lördag

..har gått i lathetens tecken! ;-)

Vi vaknade vid kvart i nio, gick upp, käkade frukost sen slappade vi lie i soffan innan det var das att åka på fotbollsträning med Diza.
Efter fotbollen åkte Diza och Tindra med sina kusiner Moa och Neo hem och lekte. Vi körde hem och syrran och svågern kom hit. Syrran skulle prova några av mina klänningar till bröllopet i sommar. Tror att hon fastnade för min blå/gröna klänning...?
Ola och svågern skulle köra till Jula för Ola skulle köpa en ny skruvdragare så han kan göra färdigt rännorna imorgon. Han gjorde klippet. Han skulle köpa en som kostade 800kr, men av någon anledning behövde han bara betala 500kr :-)

Efter att jag slängt in en maskin tvätt körde syrran, jag och Tino till våra föräldrar (mormor och morfar som jag brukar kalla dem här i bloggen) och trakasserade dem lite ;-)
Äh, skämt åsido, de älskar när vi kommer dit. De saknar oss när vi inte är där ;-)
Där satt vi större delen av eftermiddagen.

Nu har Diza, Ola och jag grillat här hemma. Så nu ska vi köra til affären och handla godis och hyra film och ha en mysig hemmakväll för en gångs skull!

Tjingeling!

RSS 2.0
 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!